Şimdi Ara

DSLR Fotoğraf Makinesi (Tavsiye - Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son bir - iki yıldır fotoğraf ve kısa filmlerle ilgiliyim.
    Bu yıl girdiğim üniversite sınavlarının sonucunda da bu ilgim doğrultusunda Sinema ve Televizyon/Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinden birini tercih edeceğim.
    Bana hem eğitimimde hem de okul dışında küçük reklam/afiş işleri ve sosyal hayatta yardım edebilecek bi' fotoğraf makinesine ihtiyacım var.
    Bunun için ayırabileceğim bütçe en fazla 3000 - 3500 TL olabilir.
    Sizce Nikon D7100 bunun için uygun bi' seçim olur mu?
    Daha öncesinde profesyonel makine kullanmadığım için daha giriş seviye bi' makineyle başlamamı söyleyenler var.
    Ben makinemi sık sık değiştirebileceğime inanmıyorum.
    Bunun için üst seviye bir şey alıp uzun süre onunla vakit geçirmek istiyorum.
    Sizin görüşleriniz nelerdir?
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel.

• bence 600D gibi bir makineyle başla :D :D sonra lense yatırım yap,,,,sonra fullframe al :D d7100 full frame olmayan üst seviye bir makine,,600D beklentilerinizi karşılar ve fazlasını bile verir..benim bilgim var ıso enstantane diyaframı biliyorum der iseniz Direk Full frame Alın Canon 6D İyidir :D çok az Photoshop da var ise kimse sizi 600d ile tutamaz :D
  • Bildiğim kadarıyla 600D'nin her şeyi manuel olarak ayarlanamıyor.
    600D ile yüksek kalitede (1080P) ve her koşulda (karanlık, yağış vb.) video çekimi mümkün gibi gözükmüyor.
    600D'de crop fazla olduğu için geniş açılı lense ihtiyacım olacak ve bunların fiyatları da pek ucuz görünmüyor.
    Nikon D7100'de Full Frame özelliği olmamasına rağmen Full Frame'i çok aratmayacak çekimler yapıldığını duydum.
    600D'nin performansı çok iyi ve kullanan kişi fazla olduğu için sıkıntı çekmem ama sonrasında değiştirmek isteyeceğimden eminim.
    Kısa metraj film yarışmaları, fotoğraf sergileri ve aklımdaki diğer projeler için 600D biraz yetersiz gibi görünüyor.
    Teşekkür ederim, düşüneceğim.

• Bence almışken gövdeden titreşimli ve af li bir makina al lens alternatifin daha çok olur pentax zuiko türü eski manuel lensleride kullanırsın çok keskin ve zevklidir kullanması, adaptörle canon nikon makinalarda kullanabilirsin giriş seviyesi canon nikonlarda titreşim ve af motoru yok sonuçta iş için kullanacan o yüzden ekmek tekneni iyi seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysf044

Bence almışken gövdeden titreşimli ve af li bir makina al lens alternatifin daha çok olur pentax zuiko türü eski manuel lensleride kullanırsın çok keskin ve zevklidir kullanması, adaptörle canon nikon makinalarda kullanabilirsin giriş seviyesi canon nikonlarda titreşim ve af motoru yok sonuçta iş için kullanacan o yüzden ekmek tekneni iyi seç

Söylediğin özellikleri bulunduran bi' gövde önerebilirsen sevinirim.
    Bir de; her özelliğinin manuel ayarlanabilir olması gerekiyor.
    Yardımın için teşekkür ederim.

• Sana tavsiyem iyice araştırman çünkü her markanın kendine has avantajları ve kötü yanları var canon ve nikon makinalar genelde titreşim ve af yi lens üzerine koydukarı motor ile sağlar buda lenste görüntü bozulmasına neden olur bu yüzden eski manuel lensler daha keskin ve canlıdır bu konuda en iyi kullanışlı makinalar pentax da vardır ama onlarda da lens sıkıntısı var manuel severim dersen manuel lenste tüm markalardan fazladır pentax o yüzden sana Pentax K-5II öneririm çoğu insan takmaz bu titreşim ve af olayını ama kaliteye çok etkisi var forumu incelersen pentax nikon canon tartışmalarını veya resim karşılaştırmalarını ben 1,5 yıl pentax k-x kullandım ve çevremde tanıdığım canon 60d ve nikon d90 makinası olan arkadaşlarım ben gelince makinalarını çantalarına koyarlardı bizim çekmemize gerek yok diye manuel kullanımda pentax ın üstüne yok diyebilirim kendi görüşüm bu ama sen forumda iyice bir araştır derim daha ustalar var ff kullanan arkadaşlar var çok acele etme derim çünkü makina değiştirmek kolay değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf044 -- 30 Haziran 2013; 1:44:48 >

• Son bir - iki aydır Canon ve Nikon ağırlıklı olarak araştırma yapıyordum.
    Söylediğin marka ve modelde pek bir araştırma yapmadım.
    Karar verirken tavsiyelerinin tamamını dikkate almaya çalışacağım.
    Zaten çok acelem olmadığı için bilgisi olan arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.
    İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.

• DialecticaL kullanıcısına yanıt
    Hocam bütün DSLR'lerde Tam Manuel Ayar Yapılabiliyor..sadece d7100 yeni bir body diyorum,,fiyatı da şuan pahalı ucuz da değil,, 600d 60d 7d gibi bir body alıp lens dizin derim ben,,FF alırsanız EF serisi lensler almak zorunda kalacaksınız (geniş açı için),,o da yine pahallı olucak daha geç lens diziceksiniz..ben derim ki zaten yeni de başlıyorsunuz,,600D+18-55mm+50mm 1.8+55-250mm+85mm 1.8+birde geniş açı için canon 10-22 alın setiniz mükemmel ötesi iyi olur..sonra zamanla zaten fullframe'e geçersiniz D7100 yerine fullframe olan 6D alınabilir.. 550D,600D,650D,700D bu makinalar Videoda Kendini Kanıtlamış Bodyler..yeterki Yazma hızı yüksek bir kart alın hocam bu arada d7100 ve 600d crop olarak çok büyük bir fark yok d7100 1.5 Crop 600D 1.6 Cropd7100 ile geniş açı alsanız canondan gözle görülebilir büyük bir fark olmıyacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenkirpici -- 30 Haziran 2013; 9:44:34 >

• 600D ile de harikalar yaratılabilir
    Flickr benim 600d ile çektiğim fotoğraflar
    Flickr 600D ile çekilen fotoğraflar
    600D ile yaratılan harikalar (pixel peeper)
    600d video
    canon un yaptığı 600d video
    600d video

kısa film çekicem demiştiniz kaliteli ses kaydı için RODE mikrofonlar var onlardan alırsanız iyi olur
    rode mikrofon

• quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

600D ile de harikalar yaratılabilir
    Flickr benim 600d ile çektiğim fotoğraflar
    Flickr 600D ile çekilen fotoğraflar
    600D ile yaratılan harikalar (pixel peeper)
    600d video
    canon un yaptığı 600d video
    600d video

kısa film çekicem demiştiniz kaliteli ses kaydı için RODE mikrofonlar var onlardan alırsanız iyi olur
    rode mikrofon

Günbatımı fotolarınız güzelmiş

• quote:

Hocam bütün DSLR'lerde Tam Manuel Ayar Yapılabiliyor..sadece d7100 yeni bir body diyorum,,fiyatı da şuan pahalı ucuz da değil,, 600d 60d 7d gibi bir body alıp lens dizin derim ben,,FF alırsanız EF serisi lensler almak zorunda kalacaksınız (geniş açı için),,o da yine pahallı olucak daha geç lens diziceksiniz..ben derim ki zaten yeni de başlıyorsunuz,,600D+18-55mm+50mm 1.8+55-250mm+85mm 1.8+birde geniş açı için canon 10-22 alın setiniz mükemmel ötesi iyi olur..sonra zamanla zaten fullframe'e geçersiniz D7100 yerine fullframe olan 6D alınabilir.. 550D,600D,650D,700D bu makinalar Videoda Kendini Kanıtlamış Bodyler..yeterki Yazma hızı yüksek bir kart alın hocam bu arada d7100 ve 600d crop olarak çok büyük bir fark yok d7100 1.5 Crop 600D 1.6 Cropd7100 ile geniş açı alsanız canondan gözle görülebilir büyük bir fark olmıyacak

600D'nin performansından şüphem yok. Çektiğin fotoğraflara da baktım, çok iyi. Söylediklerinde de sana hak veriyorum ama alacağım gövdeyi en az iki yıl değiştirebileceğimi sanmıyorum.
    Önümüzdeki iki - üç yılı düşünürsek 600D biraz yetersiz görünüyor.
    Bir de; ben gövdeyi aldıktan sonra lenste pek sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Sık sık lens alışverişi/takası yapabilirim. Okulun öğrencilerin kullanımına açtığı birçok malzeme de var. 600D'yi alınca geri kalan paramı lense yatırmam yani.
    İlk önce 6D veya 5D Mark II almayı düşünüyordum ama fiyatlar sebebiyle vazgeçmek zorunda kaldım. Almışken iyi bi' gövde almak istiyorum. Bir süre araştırdım ama şu anda piyasada 3500TL'nin altındaki en iyi gövdelerden biri D7100 gibi görünüyor. Senin söylediklerini dikkate alacağım. Acelem olmadığı için bol bol fikir edinmek istiyorum.
    Vaktini ayırıp ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. :)

• TimeBoy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
    önemli değil600d yeter bence ben kompakt kamerayla 1,5 yıl idare ettim 2.el temiz 5D Mark II Alabilirsiniz 2300-3000 civarı..arkadaşlarımdan bulurum takas yaparım demişsiniztürkiyede canon pazarı daha iyi birçok arkadaşınızda da canon vardır büyük ihtimal..nikon için lens bulmanız kolay olmayabilir7D çok sağlam bir gövdedirbi bakın derim

• quote:

önemli değil600d yeter bence ben kompakt kamerayla 1,5 yıl idare ettim 2.el temiz 5D Mark II Alabilirsiniz 2300-3000 civarı..arkadaşlarımdan bulurum takas yaparım demişsiniztürkiyede canon pazarı daha iyi birçok arkadaşınızda da canon vardır büyük ihtimal..nikon için lens bulmanız kolay olmayabilir7D çok sağlam bir gövdedirbi bakın derim

Çevremdekilerin çoğunun Canon kullanıcısı olduğu doğru. 7D'yi inceleyeceğim. İkinci el gövde almayı pek düşünmüyorum. Belki bir - iki sorum olursa PM'den gönderebilirim.
    Tekrar teşekkürler. :)

Önemli Değil Her Zaman
  • ben nikon D5100 alıcm.Lens 18-55 iyi mi kötümü bilgi almak istemiştm..

DSLR Fotoğraf Makinesi (Tavsiye - Yardım)

• patr.10 P kullanıcısına yanıt
    Makineyi ve lensi ne için, nerelerde, hangi koşullarda kullanacağın hakkında bilgi verebilirsen senin için uygun olup olmadığı hakkında bilgi vermek daha kolay olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.