Şimdi Ara

DSLR Tavsiye Bekleyenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam Olympus E-PL3 + 14-42 + 45-150 alın. Yazıö hatası yapmış olabilirim, Fotozeynepden girip bakıverirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

Yaklaşık 1000 tl bütçem var nikon d3100 iyi midir başlangıç için ?

Dostum ben naçizane fikrimi paylaşayım seninle.

Eğer nikon alacaksan ve başlangıç seviyesi isen bence ikinci el bir nikon D90 bul ve onla başla bu işe.
    Çok detaya girip kafanı karıştırmak istemiyorum ama nikon başlangıcı için en önemli kıstas auto-focus özelliği. D3100 veya D5100 gibi makinalarda autofocus özelliği lensin üzerinde oluyor (AF-S). Dolayısıyla yarın birgün lens değiştirmek istersen maliyeti yüzünden bu başına bela olacaktır. D90 ise (sanırım şu anda piyasadan kalktı) full-frame olmamasına karşın auto-focus (motor diye de geçiyor Türkçe literatürde) özelliği gövde üzerinde olan dolayısıyla fiyatları çok daha makul olan AF özellikli lensleri kullanabilirsin.
    Ben bu işe başlarken bu tip bir hata yaptım ve D5000 almıştım (ki halen kullanıyorum) daha sonradan da üzerine iki AFS lens aldım birisi 50mm Nikon diğeri ise Tamron 70-300mm. Her ikisini de iyi fiyatlara almış olmama karşın eğer D90 makina almış olsaydım yarı fiyatına getirecektim.

Sana fikir vermesi açısından şu fiyatlara bir göz at ona göre karar ver derim.

50mm 1.8 G
    Nikon 50mm 1.8 D

Görebileceğin gibi aynı fotografik özelliklere sahip iki lens arasında yarı yarıya fiyat farkı var. Bir de Türkiye de fiyatların daha yüksek olacağını göz önüne alırsan nominal fark daha da fazla olur.
    İstersen 1.8 D yi D3100 e de pekala monte edip kullanbilirsin ama bu sefer manuel odaklaman gerekir her pozu ve inan bana bunu kesinlikle istemezsin.

Eğer Istanbul daysan hayyam pasajına bir göz at derim veya internetten de bakabilirsin sahibinden com gibi biryerlerden.

En son olarak da şunu söylemek istiyorum. Fotoğraf işi meşakkatli ve emek isteyen bir hobi eğer çabuk sıkılan biriysen bence hemen point and shoot olarak tabir edilen makinalara yönel (coolpix vs gibi). Eğer sebat eder bu işe emek veririm diyorsan ve uzun vadeli düşünüyorsan dediklerime kulak vermeni tavsiye ederim.
    İkinci el konusunda da çok şüpheli olma bence neticede bu makinalar bir hayli sağlam üretiliyor, çok hor kullanılmadığı müddetçe alacağın makina işini görür.

Sen neden o zaman d5000 aldın ve değiştirmedin diye soracak olursan hikaye şu. tatil için newvyorka gitmiştik ve tatil fotoğraflarını çekebilmek için bir makinaya ihtiyacım vardı. Bu makina da refurbished reyonunda garantili olarak yarı fiyatına satılıyordu ben de aldım. Fotoğrafçılıkla ilgili en ufak bir fikrim yoktu ama o tatilde çektiklerimden sonra çok ilgimi çekti. Daha sonradan cehaletim neticesinde peşi sıra hatalı kararlar alıp yatırımı daha da ölü hale getirdim kendim için. Şimdi tekrar bir ölü yatırım yapmamak için ara model birşey almak yerine full-frame ve sağlam bir makina alacağım güne kadar bununla idare edeceğim. Elimdeki bu makinayı da saklayıp crop faktöründen dolayı tele çekimlerde kullanmayı planlıyorum. Böylelikle habire lens tak çıkarı da azaltmış olmayı ümit ediyorum.

Kusura bakma acemi fotoğrafçının anıları gibi oldu biraz ama ben ettim sen etme diye söylüyorum. Umarım yardımcı olmuştur.

• Arkadaşlar merhabalar...
    Öncelikle ilk defa slr makine alacağım için çok fazla teknik konularda bilgi sahibi değilim.
    Özellikle okulda aldığımız fotografçılık dersleri üzerinden gidersek teorik olarak fotograf çekim teknikleri ve bazı terimlere yabancı değilim.

Amerika'dan gelecek bir yakınım aracılığıyla fotograf makinesi getirmek istiyorum.Fotograf makinesini günlük hayatta ve ürün çekiminde kullanacağım.
    Forumlardan incelediğim kadarıyla bir kaç makine hakkında az da olsa bilgi sahibi oldum.
    Belirttiğim işlerde kullanacağım lens ve makine konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Şu anda forumda okuduklarımla birlikte ön plana çıkan makineler pentax k5 , nikon d7100 ve canon 60d.
    Pentax k5 'in ii ve iis serisi hakkında salt k5 ile çok fark olup olmadığı konusunda pek bir bilgim yok.Bununla birlikte eğer bu gövdelerden birini alacak olsam yanlarında hangi lens ve ekipmanları almam lazım.En fazla iki lens alabilirim.Ürün çekimi yapacağım için diğer ekipmanlar nelerdir ve bunlar çok zaruri midir?
    İlk etapta bütçeyi fazla zorlamayıp zamanla ekipman tercihlerine yönelmek istesem de ürün çekimleri konusu kafamı karıştırıyor.

Bu hafta sonuna kadar siparişi bildirmem lazım.Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• Vallaha yazdım yazdım sildim bir türlü karar veremedim hangisini tavsiye etsem diye. Hepsi gayet güzel ve bu kadar para harcayacaksan ileriye dönük düşünmekte fayda var bence. Eğer Canon a gideceksen makinayı değiştirdiğinde bu lensleri kullanabilecek misin onu araştırman lazım bence. Nikonu kullanabileceğini biliyorum ama Canon için belki GylR? yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odessa2013

Vallaha yazdım yazdım sildim bir türlü karar veremedim hangisini tavsiye etsem diye. Hepsi gayet güzel ve bu kadar para harcayacaksan ileriye dönük düşünmekte fayda var bence. Eğer Canon a gideceksen makinayı değiştirdiğinde bu lensleri kullanabilecek misin onu araştırman lazım bence. Nikonu kullanabileceğini biliyorum ama Canon için belki GylR? yardımcı olabilir.

Valla fazla bi bilgim olmadığı için mecbur tavsiyeleri bekliyorum.özellikle lens uyumu ve ilerisi için.ve ürün çekimi için hangi lens daha iyi işimizi görür.ve tabii günlük hayatta da kullanmak için lens ihtiyaçlarım olacak mutlaka.araştırmaya devam.teşekkürler bu arada

• Arkadaşlar 35 yaşındayım ve fotoğrafçılık işine birden bire çok merak sardım. Sonbaharda bir kursa da başlayacağım.
    Doğa ve manzara çekimleri yapmak istiyorum. Mesela tatile gittim ve yüksek bir yerden plajı çektim, daha sonra bu fotoğrafı bilgisayara attığım zaman net görünmesini ve örnek fotoğrafta karşıdaki teknedeki vatandaşın ne yaptığını görebilecek kadar zoom yapabilmek istiyorum. Arkadaşlar sapık falan değilim sakın yanlış anlamayın
    Canon 600D veya 650D olabilir mi mesela? Bunu yanında 18-55 IS dediğiniz lens ile birlikte veya ayrı ayrı satıldığı güvenilir link verebilir misiniz? Seçimlerim yanlış ise yönlendirin lütfen.
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: örnek fotoğraf Samsung Galaxy S3 cep telefonu çekilmiştir.

• Merhaba ben de dslr almayı düşünüyorum yakın zamanda ve bütçem 2000-2300 tl arasında.Canon 600d ve nx300 arasında kaldım çünkü her ikisinde de 3 lens birlikte veriliyor bence bu da bir avantaj çünkü tanıdıklarım hep lense yatırım yap diyorlar.Çekim olarak daha çok makro ve yıldız çekimi ve manzara çekimi yapmayı düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

• bluebest kullanıcısına yanıt
    Hocam bende çok az bilgiye sahibim ama bahsettiğiniz sistemle düşüncenizi gerçekleştiremezsiniz.

Futbol maçlarında dikkat ettiyseniz korner köşesinde bekleyen fotoğrafçılar bile çok büyük lensler kullanıyor.Size onlardan lazım olur ve fiyatları epey tuzlu.18-55 lens ile manzara vs çekebilirsiniz.

Arkadaşlar banada videoda otomatik netleme özelliğine sahip DSLR lazım.Video ağırlıklı kullanıcağım.650D den başka bir çözüm varmı?

*10-30 dakikalık videolar çekmek istiyorum.Bütçem 1500 civarı ve elimde canon 350d nin standart 18-55,75-300 ve 50mm(rus yapımı) lensler var.

Daha yüksek maliyetli olarak sony nin video kamerası var ama onlarda 3500 den başlıyor.Şuan için bütçemi aşıyor.After Effect öğrenmem için lazım.
  • @bluebest

Emphire'ın söylediğine katılyorum.

Senin yazdığından anladığım geniş bir alanın fotoğrafını çekmek ama dijital ortamda belirli objelere yaklaşmana rağmen görüntü kalitesinden ödün vermemek.
    Bu ancak kaliteli bir sensör ve objektif ile mümkün. Sensörün kalitesi tabi ki pek çok faktöre bağlı ama senin verdiğin örnek kapsamında şu önemli "megapixel". Çekmiş olduğun fotoğrafa ne kadar çok veri işleyebilirse kameran baskı aldığında veya bilgisayarda zoom yaptığında o kadar çok detayı görebilirsin. Yani diğer bir deyişle yeterince iyi olmayan bir sensörle dünyanın en iyi lensini kullansan da istediğin verimi alamazsın.
    Emphire'ın söylediği gibi tele objektif ile nesneleri çekmek ise senin istediğin sonucu vermez çünkü teknedeki kişiyi görebilirsin belki istediğin ayrıntıda ama plajı kadraja alamazsın. Ha tabi iyice uzaklaşıp her ikisini de yapman mümkün ama bu sefer ilk noktaya dönmüş oluruz. Dolayısıyla senin için geniş açı bir lens veya orta değerlerdeki bir prime lens ile ancak iyi bir sensör ile istediğin sonucu elde edebilmen mümkün.

Bu durumda istediğin kaliteyi 18-55 mm kit lens (keskinlik epeyce düşüktür bu lenslerde) ile yakalaman pek kolay değil.

Bence ne tip fotoğrafları ne tip bir kamera lens kombinasyonu ile çekebileceğini görebilmek için flickr ve 500px i bir ziyaret et. Yoksa makinaya parayı harcayıp ondan sonra "e niye benim çektiğim fotoğraflar böyle çıkmıyor" diye şaşırırsın.

@Tim Cook

Dostum illaha Cannon/Nikon dan uzaklaşacaksan benim tavsiyem Sony / Fujifilm / Minolta olurdu. Samsung pek güven vermiyor bana, profesyonellerden de hiç bu konuda bir yorum okumadım.
    Eğer makro yıldız vs çekeceksen de makro özellikli bir tele lense ihtiyacın olacak (veya makro efekt veren aparatlar var lens ile gövde arasına takılan). Alacağın makinadan çok lense para yatıracakmışsın gibi anlıyorum. Gerçi gökyüzünü çekeceksen farklı etki için geniş açıya da yönelebilirsin ama makro için çok fazla bir seçeneğin yok. Bluebest e de söylediğim gibi bence ne tip fotoğrafları ne tip bir kamera lens kombinasyonu ile çekebileceğini görebilmek için flickr ve 500px i bir ziyaret et. 2000-2300 TL az para sayılmaz doğru yere para harcadığından emin olmuş olursun.

@jaguar19

Peki bu kadar çok malzemeyi bir anda almak zorunda mısın? Daha sade bir kombinasyon ile başlasan ve temelde pahalı olan ürünlere odaklansan önce?
    Mesela gövde lens tripod ve çanta örneğin. 3-4 tane lens alacağına mesela 1 veya iki tane alsan ama buradan kıstığın parayı gövdeye harcasan. Rakam neticede epey yüksek ve Amerika dan alacaksan B&H e bakmanı tavsiye ederim, bu konuda çok iyilerdir. Ürün çekimi için 100mm civarında makro lensler iyi, günlük yaşamda fotoğraf çekmek için de 35mm veya 50mm bir lens işini görür bence. Ürün çekeceksen asıl para muhtemelen aydınlatma aparatlarına gidecektir. Yani en iyi makinayı ve lensi de alsan istediğin ışık koşullarını yaratamadıktan sonra hiç birşeye benzemez çektiklerin. (gün ışığı ile de yapabilirsin kimi durumlarda ama hem zamanını kısıtlar hem de açı değiştirmekte falan zorlanırsın). Bu arada ürün fotoğrafı veya benzeri fotoğrafları stüdyoda yapanlar genellikle tethering diye birşey yapıyorlar. Bu işlem fotoğraf çekilir çekilmez bilgisayara gönderiyor görüntüyü ki ne çektiğini anında görebilesin. Netice kameranın lcd monitörü o kadar da fazla ayrıntı sağlamaz sana ve oturup saatlerce vakit harcayıp tüm resimleri çektikten sonra akşam bakarken hayal kırıklığına uğrama riskini almış olabilirsin.

Bu arada verdiğim tavsiyelerin hiçbirini profesyonel bir fotoğrafçıdan geliyormuş ve hata payı yokmuş gibi algılamayın. Ben de sizler gibi öğrenme sürecindeki amatör bir fotoğrafçıyım. En iyisi internette bol bol araştırmanız ve istediğinizin ne olduğuna karar vermeniz. Eğer ingilizceniz yeterliyse şu kişileri takip edin derim; Ben Long (bu adamın videolarını bulun izleyin derim), Aaron Nace (geveze bir adam ama alışınca çok şey öğrettiğini anlıyorsunuz), Frank Doorhof, Joe McNally, Scott Kelby.

Yine başka sorularınız varsa bildiğim ölçüde sizlere yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar

• Canon EOS 1100D nin yanına Canon EF 50mm f/1.8 II Objektif alsam nasıl olur amacım potre çekimi yapmak. Ama sorun şurda makineyi sadece body olarka satmıyorlar yanında 18-55 lenste veriyorlar 18-55 i standart 50mm mi daha iyidir karar veremedim.
  • ogzhn.bygl O kullanıcısına yanıt
    Makineyi body olarak anca 2. el alırsınız. 50 mm ise Canonun eb çok tutulan lenslerinden biridir. gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, gerek keskinlik, gerek 1.8 diyafran, çok iyi bir lens

• Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Ben İsmail. 27 yaşındayım, edebiyat öğretmeniyim. Amatör olarak ud çalıyorum. Birkaç enstrümanım daha var. Yaklaşık bir yıldır da fotoğraf çekmek istiyorum hobi olarak. Bu siteyi ihtiyacım oldukça takip ediyorum uzun zamandır. Bir konuda karasız kaldım, bana yol gösterebileceğinizi düşündüm.

Üniversiteden beri kendi çapımda kompakt makinelerle fotoğraf çekiyorum. Bu işi biraz daha ilerletmek niyetindeyim. Yapmak istediğim şey öncelikle makro çekim ve gece çekimi. (Enstrümanlarımı ev ortamında fotoğraflamayı çok istiyorum ve böceklere bayılıyorum.) Gece çekimi de son on yıldır en büyük hayal kırıklığım maalesef. Bu sebeplerden önceliğim makro ve gece fotoğrafları. Genel olarak çok gezen biriyim, gezi esnasında çekilebilecek muhtemel fotoğraflarda da işimi görebilecek bir makine almak niyetindeyim. Nikon Coolpix S2500 var elimde, iyi kötü işimi görüyor. Video kaydı da yapacağım ama bunu mevcut DSLR'lerin hepsi ile yapabilirim sanıyorum. Çok üst düzey olmasa da olur.

Bu isteklerime uygun olarak yaptığım araştırmalar sonucu üç makine arasında seçim yapmak durumunda kaldım...

Nikon D5100
    Canon 600D
    Pentax K-r

Maddi olarak 1000-2000 tl arasında bir bütçe ayırabilirim.

Bu şartlar altında bu üç makineden hangisi benim ihtiyaçlarımı daha iyi karşılar? Yahut bunların dışında önerebileceğiniz başka marka ya da model varsa belirtirseniz sevinirim. Tabi lens de önemli hangi makineyle hangi lensleri kullanmam gerektiği konusunda da önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail mesinci

Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Ben İsmail. 27 yaşındayım, edebiyat öğretmeniyim. Amatör olarak ud çalıyorum. Birkaç enstrümanım daha var. Yaklaşık bir yıldır da fotoğraf çekmek istiyorum hobi olarak. Bu siteyi ihtiyacım oldukça takip ediyorum uzun zamandır. Bir konuda karasız kaldım, bana yol gösterebileceğinizi düşündüm.

Üniversiteden beri kendi çapımda kompakt makinelerle fotoğraf çekiyorum. Bu işi biraz daha ilerletmek niyetindeyim. Yapmak istediğim şey öncelikle makro çekim ve gece çekimi. (Enstrümanlarımı ev ortamında fotoğraflamayı çok istiyorum ve böceklere bayılıyorum.) Gece çekimi de son on yıldır en büyük hayal kırıklığım maalesef. Bu sebeplerden önceliğim makro ve gece fotoğrafları. Genel olarak çok gezen biriyim, gezi esnasında çekilebilecek muhtemel fotoğraflarda da işimi görebilecek bir makine almak niyetindeyim. Nikon Coolpix S2500 var elimde, iyi kötü işimi görüyor. Video kaydı da yapacağım ama bunu mevcut DSLR'lerin hepsi ile yapabilirim sanıyorum. Çok üst düzey olmasa da olur.

Bu isteklerime uygun olarak yaptığım araştırmalar sonucu üç makine arasında seçim yapmak durumunda kaldım...

Nikon D5100
    Canon 600D
    Pentax K-r

Bu şartlar altında bu üç makineden hangisi benim ihtiyaçlarımı daha iyi karşılar? Yahut bunların dışında önerebileceğiniz başka marka ya da model varsa belirtirseniz sevinirim. Tabi lens de önemli hangi makineyle hangi lensleri kullanmam gerektiği konusunda da önerilerinizi bekliyorum.

merhaba hocam hoşgeldin :)

yanlışlıkla yazdığım mesajı sildim tekrar özet geçiyorum şu an :)

Canon 650D gece çekimleri ve video performansı açısından muadili cihazlara göre oldukça başarılıdır, sizin ihtiyacınız açısından isabetli olur yani,

lens ise 18-55 veya 18-135 lenslerden birini seçebilirsiniz başlangıç için. daha sonra lense yatırım yapmanız mümkün.

18-135 lensle, 18-55 e göre daha uzaktaki şeyleri fotoğraflayabilirsiniz. mesela kuş fotoğrafçılığı gibi. ihtiyacınız doğrultusunda size kalmış karar.

bir de IS ve STM seçenekleri var bu lenslerin, STM lensler daha yeni ve videoda daha başarılı fokus konusunda. bu konuda da tabiki sizin için öncelikli olan şey önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail mesinci

Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Ben İsmail. 27 yaşındayım, edebiyat öğretmeniyim. Amatör olarak ud çalıyorum. Birkaç enstrümanım daha var. Yaklaşık bir yıldır da fotoğraf çekmek istiyorum hobi olarak. Bu siteyi ihtiyacım oldukça takip ediyorum uzun zamandır. Bir konuda karasız kaldım, bana yol gösterebileceğinizi düşündüm.

Nikon D5100
    Canon 600D
    Pentax K-r

• Nikon'da D5200, Canon'da 650D gövde
    • 18-105mm (Nikon) veya 18-135mm (Canon) tak-gez lens
    • Tamron 90mm f/2.8 VC Macro veya Sigma 105mm f/2.8 OS Macro lens
    Biraz söz konusu bütçeni aşıyor ama istediğin her şeyi ve hatta daha da fazlasını bu setle çekebilirsin.

• Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Sanırım Canon 650D Gövde ve 18-135mm IS lens (alabilirsem STM alacağım). Şimdilik bu ikisini ve bir de sabit odaklı 50 mm lens alabilirim. Söylediğiniz Tamron lensin de fiyatı alıp almamam konusunda belirleyici olacak. @Ozan the Wise @aböRjin
  • Merhaba arkadaşlar,
    3 sene önce amatör fotoğrafçılığa başlangıç olarak yurtdışından Canon Eos 1100D almıştım. Artık biraz daha kendimi geliştirdiğim için lense yatırım yapma zamanım geldi. Seyahatlarımda doğa, manzara ve mimari çekimlerinde kullanmak için TOKİNA 11-16MM. F/2.8 AT-X PRO DX II geniş açılı lens ve zoom yapabileceğim Canon EF-S 55-250 mm. f/4-5.6 IS II USM tele zoom lens almayı düşünüyorum. Fiyat/performans olarak tecrübeli arkadaşların önerileri nelerdir, bu lensleri kullanan kişiler memnun mudur? Şimdiden herekese teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.