Şimdi Ara

DSLR Tavsiye Bekleyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uygun fiyata bulubilirsem olympus pm2 alacam. Biraz fiyat farki (300 tl kadar) ile nikond5200 almak arasinda kaldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , canon 600d ile 650d arasında kararsızım siz hangisini tavsiye edersiniz ? Ayrıca yanına lens olarak 18-55 is + 55-250 is mi yoksa takgez diye tabir edilen 18-250 mi daha iyi ? Manzara , doğa , makro , portre yani kısaca herşeyi çekerim diye tahmin ediyorum . 2.500 liraya kadar bütçem var
  • Hocam ben bu yaz Nikon D90 aldım . Kullanmaya fazla fırsatım olmadı ama makine hakkında düşüncelerini almak isterim

• Ben tavsiye isteyecektim ama hallettim işi, mesaj da silinemiyor sanırım değiştireyim dedim o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystic queen -- 8 Mayıs 2014; 2:13:15 >
  • GylR? kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de ilk defa üst düzey bi makine alacam . Bu işe aşırı emek ve para ayırmaya niyetim yok şimdilik.
    Belki zamanla sevdikçe devam ederim bilmiyorum .
    Benim ilgimi aynasız makineler çekti , özellikle Samsung nx300 bayağı dikkat çekici.
    Bu konuda bilginiz var mı ? Bütçe 2000 bine kadar olabilir .
    Tavsiyeniz ne olur ? Bi de bu lens olayı cok mu önemli , ortalama kaliteli manzara anı fotoğrafı tek lensle olmaz mı ?
  • Canon EOS 5d mark 2 mi 6d mi

• Arkadaşlar eos 60D için zoom lensi almak istiyorum. 1300 TL ye kadar bütçe ayırdım. Canon, Tamron falan farketmez. 18-55 IS stok lensim var. Zoom için hangilerini önerirsiniz? Kalite de ön planda olmalı tabi.
  • Tamron 70-300mm VC tavsiye ederim. Keskinliği ve VC başarımı çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 8 Mayıs 2014; 22:19:18 >
  • KeskinTr kullanıcısına yanıt
    Bir lensin maks. odak uzaklığı / min. odak uzaklığı oranı, yani zoom kabiliyeti arttıkça (özellikle 3x ve üzeri) lensin keskinliği ve kaliteli fotoğraf çıkarma kabiliyeti azalır. Lensi tak-çıkar yapmaya üşenmem derseniz 18-250'den ziyade 18-55 + 55-250 ikilisini tercih etmenizi öneririm.

Yalnız şunu da belirteyim dediğiniz fotoğraf türleri (manzara, doğa, makro, portre) farklı farklı lensler gerektirir. İlk etapta gerçekten hangi tür fotoğrafçılığı seveceğinizi kestirmeniz adına standart lens kitleriyle sınırlı kalmanız yararınıza olacaktır. Çekim yaptıkça tutkunuza göre manzara (geniş açı lens), doğa (telefoto lens), makro (90mm, 100mm, v.b. 1:1 makro lensler) ve/veya portreye (50mm, 85mm, v.b. prime lensler) yönelebilirsiniz.
  • Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim dostum. 1 saat önce fotografium dan tamron 70-300 vc'nin siparişini verdim. Genelde zoom'lu çekimler yaptığım için işimi hayli iyi görcek. Youtube'da bir sürü yabancı incelemelerini de izledim. Portre ve 300mm de keskinlik açısından çoğu lense göre harikalar yaratmış.

Tak çıkart yapmaya üşünmem ama makineye toz kir girer diye korkuyorum. Diyelim acele birşey çekmek gerekti 2 saat lens tak çıkart olsun da istemiyorum. Aradaki keskinlik netlik ve kalite farkı ( 18-55 + 55-250 ile 18-250 arasında ) çok mu fazla??

Çok rüzgarlı-esintili ve tozlu ortamda değiştirmeye kalkmazsan ve dikkat edersen toz girmez. Ben şahsen değişimi lens yuvası aşağı doğru bakarken yapıyorum, böylece sensör kısmına toz girişi ihtimalini azaltıyorum (tavsiye edilen değişim şekli de budur zaten). Hava çok rüzgarlı ve tozlu ise, mutlaka etrafımda bulabildiğim daha sakin bir yerde değiştiriyorum (ki genellikle mutlaka bulunuyor) veya etrafımdakilerden yardım isteyerek siper alıyorum.

Ayrıca lens değişimi dediğin yaklaşık 2-3 sn süren bir işlem. Şöyle ki, önce takmak istediğin lensi bayoneti yukarı gelecek şekilde bir yere koyarsın ve arka kapağını çıkarmadan tamamen gevşetirsin. Sonra da makineni öne doğru çevirerek üzerindeki lensi yuvasından çıkarırsın. Çıkardığın bu lensi hızlıca takacağın lensin yakınına koyarsın ve az önce öbür lensin gevşettiğin arka kapağını çıkardığın lensin üzerine kapatırsın (bu noktada o kapağı sıkmakla vakit kaybetme) ve hemen bu lensi alıp makinenin gövdesine yerleştirirsin. Son olarak çıkardığın lense yerleştirdiğin arka kapağı sıkarak sorunsuz şekilde değişim yapmış olursun. Yazılanın uzun olması seni yanıltmasın, gözünde canlandırabildiysen, tahmin edeceğin üzere bu işlem 2-3 saniyede hızlıca tamamlanabilir. Dediğim gibi çok rüzgarlı bir ortamda da değilsen bu süre zarfında içeri toz kaçırman neredeyse imkansız.

Ama acele çekimlerde pozu kaçırma kısmına lafım yok. Bu biraz şans işi. Maalesef bazı durumlarda pozu gördüğünüz anda lensi değiştirmeye teşebbüs dahi edemeden kaçırmış olabiliyorsunuz. Evet bu noktada 18-250mm ciddi anlamda avantaj sağlayabilir ama bence yakalanmış bir pozu değerli kılan ortaya çıkan fotoğrafın kalitesidir, canlılığıdır, keskinliğidir. Bu yüzden 18-250mm gibi bir lensin tatminkar olacağını düşünmüyorum. Ama bu benim kişisel görüşüm, kişisel beklentim, kişisel asgari kalite eşiğim. Sizin eşiğiniz farklı olabilir, beklentileriniz farklı olabilir, dolayısıyla beni tatmin etmeyen sizi edebilir. Seçim sizin.

Az çok gözümde canlandırdım, büyüttüğüm kadar zor birşey değilmiş bunu anladım. Bir yanım çok profesyonel çekim yapmayacaksın al takgezi kafan rahatlasın diyor diğer yanım o kadar para vermişken iyi birşey olsun diyor.

Geçenlerde Canon 18-135 stm diye bir lens gördüm sizce bu lens nasıldır? Sigmaya kıyasla daha keskin ve kaliteli bir lenstir diye tahmin ediyorum sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Yok hiç değil merak etme, alışınca jonglör gibi lens değiştirirsin valla

Dediğin gibi profesyonel olmasa bile amatör olarak da çok ileri düzey çekim kalitesi beklentin yoksa al tak-gezi kafan rahat etsin. Yok ben profesyonel olarak bu işi yapmayacağım ama yine de yüksek kaliteli çekimler yapmak istiyorum diyorsan da uzun aralıklı tak-gezlerden uzak duracaksın. Her zaman önemli olan senin beklentilerin olsun. Yoksa bu işin sonu yok, her zaman daha iyisi vardır parayı bastırdıktan sonra.

Canon 18-135mm STM güzel lens diye duydum, Sigma'dan kesinlikle çok daha kalitelidir.
  • Canon EOS 6d mi nikon d610 yada d600 mü

• 650d ve tamron 17-50 vc siz dusunuyorum.tak çıkar değilde tek lens ile her ihtiyacımı görsün.
    ayrıca dunde goldda fujıfilm e x1 cocuk cok ovdu aynasızlar için ne dusunuyrsunuz.?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon eos 6d mi Nikon d610 mu ?
  • GylR? kullanıcısına yanıt
    Bu yazınızı görünce ne kadar sevindiğimi anlatamam. Şu ara girmediğim forum ya da site kalmadı. Epey sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Size şöyle aktarayim hobi olarak fotoğraf çekmek istiyorum ama genellikle doğa resimleri ay olur güneş olur veya ailemle özel anlarım olur çok yönlü kullanabileceğim kaliteli bir görüntüye sahip kaliteli bir profesyonel fotoğraf makinesi istiyorum. Ne ile başlamam gerek hangi cihazı tercih etmeliyim bilemiyorum. Güzel bir cihaz olmasını istiyorum sık sık parça değişimine gerek duymayacağım ve değiştirmeye ya da beni yarı yolda bırakmayacak bir cihaz arıyorum. Cihaz yükseltme gibi bir hedefim buna ayıracak ekstra bütçem yok sadece bir kereye mahsus olarak alabilirim. Bütçe konusunda çok esnek değilim ne yazık ki öğrenci parasıyla biriktirerek alacağım cihazımı. 1.000 lira bile beni çok zorlar fakat buna yaklaşık önerileriniz varsa heyecanla bekliyorum. Bu arada Fujifilm outlet Finepix HS30EXR bana uygun geldi siz ne düşünürsünüz bu konuda?

• kullanmadım ancak canon eos m'i çok tavsiye edenler var hocam tabi bilen biri gelirse daha iyi olur
  • Yaklaşık 1000 tl bütçem var nikon d3100 iyi midir başlangıç için ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.