Şimdi Ara

DSLR Tavsiye Bekleyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotoğraf dünyasına DSLR ile başlangıç yapmak isteyen, tavsiye yada kararsızlık durumları için öneri bekleyen arkadaşlar, sorularını iletirlerse elimden geldiği kadar cevaplamak isterim. Özellikle Canon modelleri için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GylR? -- 12 Nisan 2014; 17:56:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GylR? kullanıcısına yanıt
    Canon 600D + 18-55 IS II + 55-250 IS II lensler ile birlikte nasıl olur? 600D ile birlikte daha güzel olabilecegini düşündüğünüz lensler neler?
  • enesgulactii E kullanıcısına yanıt
    Lens için bütçeniz ne kadar?

• GylR? kullanıcısına yanıt
    600D yi 18-55 IS II lens ile beraber almayı düşünüyorum. Yanına da 55-250 IS II lens ile hemen hemen aynı fiyatta bir lens olursa iyi olur.
    Hangi lensden önemlisi ne tarz Fotoğraflar çekeceğiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne tarz çekim yapılacağına bağlı. Ama benim tavsiyem yeni başlıyorsanız kit lens ile 18-55 başlayıp daha sonra amaca göre farklı lens tercihleri yapmak. Çünkü başlamadan stil belirlemek doğru olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GylR? -- 12 Nisan 2014; 19:54:59 >
  • Valla ilaç gibi olmuş bu başlık benim sorularım var ama böyle bire bir cevap verip ilgilenecek birini bulmuş olmak çok iyi.

Ben yeni başlayan biri olmama rağmen almışken iyi birşey alıp uzun süre kullanmak ve model yükseltme gerekliliğinden kaçınmak istiyorum.

Aklımdan geçenler, Nikon d7000 ve d5200 (18-105 ile) Canonda ise EOS 60D ve 650D (18-135 ile beraber)

Hepsini çeşitli sitelerde karşılaştırdım hepsinin artısı da var eksisi de, ve hepsi hemen aynı fiyata geliyor. (bir süre sonra portre çekimleri için 50 mm f 1.8 almak şart olacak, nikon D5200 ilk alımda ucuz olmasına rağmen sonra 50 mm lensi 700 lira civarında olacağı için yine diğer makinelerin fiyatına gelecek)

Siz hangisini tercih edersiniz nasıl bir yol izleyeyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    DSLR Kamera Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dreamstream kullanıcısına yanıt
    Arkadaş benden daha bilgili olabilir ama bende bilgim yettiğince yardımda bulunayım.

Bana kalırsa nikon canon hepsi aynı. Hepside fotoğraf çekiyor. Sizin için hangisi uygunsa (fiyat olarak) onu alın. Arada minimal farklar olabilir ama bu fotoğrafa çok etki yapmaz. Mesela Nikonun fotografik olarak renk aralığı biraz daha vivid (canlı renkler). Canondada doğal renkleri yansıtıyor. (Şahsi görüşüm)

Bodye çok para harcamayın. İhtiyacınız doğrultusunda uygun bir body almaya çalışın. Paranızı daha çok lense yatırın. İki modelinde kendine göre illaki artı ve eksi yönleri vardır. Kiyas.la adlı siteden makinelerin karşılaşılmasına bakabilirsiniz. Şimdilik önerim bunlar.

• nikon 5200D mi, sony a 58 mi? aynı fiyat ise neyi tavsiye edersiniz.

bi de nikonların lensinde titreşim önleyici özelliği var mı? bunu nasıl anlarız?

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesgulactii

Canon 600D + 18-55 IS II + 55-250 IS II lensler ile birlikte nasıl olur? 600D ile birlikte daha güzel olabilecegini düşündüğünüz lensler neler?

Öncelikle alacağınız lenslerin is olmasına dikkat edin. Bu herkes için geçerli. Özellikle benim gibi hareketli nesneler ( Uçak gibi) Çekiyorsanız çok çok işinize yarar image stablizer.

Özellikle 1:29 dan itibaren izleyin. 75-300 ile farkı görürsünüz nasıl titrediğini.

• ark yeni baslayan biri olarak

canon 650d istiyorum gecen bir arkadasımın dukkanında gördüm bana 650d 1250 tl verirm dedi (taksitli) 18/55 ile ama IS miydi onu hatırlayamadım

eyer is ise yada is olmayan lens ise bu fiyata almalımıyım.

bütcem su anda bu kadar ama daha sonra

Canon EF 50mm f/1.8 II Objektif

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

bu lensleride alıcam ne dersiniz

genel çekimlerim bizim su kayagı olayımız var (wakeboard) senede bir kac kere orda 55/250 yeter diyorum

arada birde doga manzarası falan olayları ne dersiniz

birde aynı magzada

nikon 3200 vr lensli onukesin hatırlıyorum vr olamyan lens ile 5100 de 1250 tl olur sana demişti (tr garantili)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ ICEMAN -- 28 Nisan 2014; 16:34:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DJ ICEMAN

ark yeni baslayan biri olarak

canon 650d istiyorum gecen bir arkadasımın dukkanında gördüm bana 650d 1250 tl verirm dedi (taksitli) 18/55 ile ama IS miydi onu hatırlayamadım

eyer is ise yada is olmayan lens ise bu fiyata almalımıyım.

bütcem su anda bu kadar ama daha sonra

Canon EF 50mm f/1.8 II Objektif

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

bu lensleride alıcam ne dersiniz

genel çekimlerim bizim su kayagı olayımız var (wakeboard) senede bir kac kere orda 55/250 yeter diyorum

arada birde doga manzarası falan olayları ne dersiniz

birde aynı magzada

nikon 3200 vr lensli onukesin hatırlıyorum vr olamyan lens ile 5100 de 1250 tl olur sana demişti (tr garantili)

O fiyata tek body yada 18-55 veriyorlardır. is olup olmadığına dikkat edin. Su kayağında zoomlamaya ihtiyaç duymazsınız sanırım. 18-55is işinizi görecektir.

• yok tek body değil 15/55 var kesinde IS olup olmadıgını göremedim vitrindeydi makina
    demek istediğim IS değilse o fiyat yuksek mi
    yoksa normal mi yada IS iyi iyi fiyat mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: IamConquest

Arkadaş benden daha bilgili olabilir ama bende bilgim yettiğince yardımda bulunayım.

Bana kalırsa nikon canon hepsi aynı. Hepside fotoğraf çekiyor. Sizin için hangisi uygunsa (fiyat olarak) onu alın. Arada minimal farklar olabilir ama bu fotoğrafa çok etki yapmaz. Mesela Nikonun fotografik olarak renk aralığı biraz daha vivid (canlı renkler). Canondada doğal renkleri yansıtıyor. (Şahsi görüşüm)

Bodye çok para harcamayın. İhtiyacınız doğrultusunda uygun bir body almaya çalışın. Paranızı daha çok lense yatırın. İki modelinde kendine göre illaki artı ve eksi yönleri vardır. Kiyas.la adlı siteden makinelerin karşılaşılmasına bakabilirsiniz. Şimdilik önerim bunlar.

Body tavsiyeniz nedir?
    3100 alsak eskimis bir teknoloji mi olur?
    Lens donusturuculer ile farkli lensleri kullansak randiman alir miyoz? Mesela, nikon icin sony veya canon lensi alip donusturucu ile kullanmak.

• Ben canon 1100d almayi dusunuyorum. İlk defa dslr alicam. Baslangic icin uygun olur mu sizce eksi yonleri nelerdir bu cihazin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truvazotti -- 29 Nisan 2014; 9:25:34 >
  • dreamstream kullanıcısına yanıt
    Cevap geç geldi kusra bakmayın.
    Yeni başlayan biri olduğunuzu ve ileride portle için uygun lens almak istediğinizi belirtmişsiniz. Şimdi öncelikle şunu söylemem gerek, D7000,650D ve 60D tam kare olmayan ürünler. Sizin için birşey ifade etmiyorsa şu şekilde cevap vereyim. Örneğin 650D aldığınızı farz edelim. Sizin ileride D7000 veya 60D ile aldığınız ürünü değiştirmek isteğiniz olmayacaktır. Çünkü birbileri arasında sonradan değişim yapmak gerektircek bir fark yok. Fazla uzatmadan bahsettiğim 3 ürün arasında eğer maddi olarak zorlanmayacaksanız D7000 ve 70D (60D nin yerini alan model) ya da 60D almanızı öneririm. Canon mu Nikon mu durumuna düşerseniz bu ürünler için söyleyebileceğim tek şey gidip iki ürünü D7000 veya 60D/70D elinize almanız ve hangisi hoşunuza giderse onu tercih etmeniz. Teknik detay vermeden umarım anlatabilmişimdir.
  • tarikosman7 T kullanıcısına yanıt
    Sony nin DSLR modelleri hakkında detaylı araştırmam olmadı. O yüzden karşılaştırmam doğru olmaz. Ancak D5200 giriş seviyesi için uygundur. Tabi alternatif olarak başka model ve markalara da göz atmanız iyi olur.
  • truvazotti kullanıcısına yanıt
    Bütceniz hakkında bir fikrim yok tabi ki ancak eğer sizi zorlamaz ise 600D ya da 550D ürünlerine göz atmanızı önerebilirim.
  • DJ ICEMAN D kullanıcısına yanıt
    Garantili ürün IS lensi ile 1250TL ye alınabilir diye düşünüyorum. Teknofiyattan karşılaştırmada yapabilirsiniz.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 6 Mayıs 2014; 15:54:53 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.