Şimdi Ara

DSLR ve IPHONE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Güzel bir fotoğraf tutkum var. Daha önce Canon 600D ve Canon 700D gibi giriş seviye makinalar kullandım.

70D Almayı düşünüyorum. Çekimlerimi genelde manuel modda kendim düzenleyerek yaparım hep.

Fakat telefonların kameraları çok ilerledi. Şuanda bir iphone 6+ neredeyse DSLR kadar fotoğraf çekebiliyor. İncelemelere bakınca arada ki fark profesyonel olmayanların görebileceği farklar değiller.

Bu konu hakkında nasıl açıklık getirebilirsiniz? Yardımıc olabilecek var mı?

• Alakası yok, aslında devasa fark var. Onu görememek görmek istememekten dolayı veya taraflı bakış açısı ile mümkün olur ancak. Baktığınız ekran 1280x720 HD veya 1920x1080 full HD ise fark yok tabi. Bence telefonun foto özelliği için okkalı parayı tele gömmek belli şartlarda olur. Sporcu veya işte bu extrem sporcu adamdır, öyle 70D falan gibi d-slr harbi büyük hacimli ve ağırlıklıdır hiç işine yaramaz. Fayadadan çok sorun olur. Öyle adama iyi 1 cep tel , aksiyon kamera falan gider anlarım. Fakat bisiklete bile binmeyen adam, hayatında doğada, arazide 5 km. yürümeyecek adam kalite foto çekmeyi düşünüyor ise cep tel biraz zayıf kalır. Gerçi yine de ben bunlar için 70D almam, giderim fıstık gibi 70D'den çok daha iyi sensörlü vs. aynasızlardan birisini alırım.
  • hocam gorunuste fark yok ama dinamik aralik alan derinligi iso ve su anda yazarak anlatilmayacak birsuru seyler var

Crop makina ile fullframe arasinda devasa farklar oluyor siz birde minik telefon sensoru ile kiyaslayin :)

Cihaz onerisindede bulunayim isterseniz

butcenize gore 2. el bir sony a6000 alirsaniz hem daha ucuz olacaktir hemde sarj/dokunmatikekran disinda daha performansli bir cihazdir sensor olarak daha kalitelidir ( ben nekadar fark goremesemde fazla millet abartilir derecede fark var diyor dinamik aralik olarak )ve aynasiz makina olmasindan dolayi dslr lara takilamayacak eski lensleride rahatca cihaziniza takabilirsiniz

Aynasiz makinalar dslr lara gore daha fazla lensi adaptor ile kullanabilir sensor ile bayonet arasindaki mesafe kisa oldugu icin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.