Şimdi Ara

Dsmart net sorunu ve Telekom altyapısı beceriksizliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dsmart net yalın adsl abonesiyim. 1 ay oldu yalın adsl ye geçeli. gayet iyi çalışıyordu fakat geçen gün internet birden bire kesildi ve bir daha gelmedi. dsmarta arıza kaydı bıraktım 48 saat içinde çözülecek denmesine rağmen geri dönüş olmadı. aradığımda telekomdan kendilerine bilgi verilmesi gerektiğini fakat telekomun da kendilerine bilgi vermediğini söylüyorlar. ev içindeki tesisatım sağlam kontrol ettirdim hatta başka modemle de denedim. sonuç değişmedi? ne yapmalıyım ? telekoma ekibine kendim ulaşabilirmiyim?

• https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/ adresine e-devlet şifrenizle girerek şikayet kaydı oluşturun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun bizde de var. Sanırım fibere geçelim diye yapıyorlar.
  • size bişi diyimmi inanın piyasadakilerin en iyisi diyebilirim. ama pahalı . fibere geçiş yapmamanız hata zaten. 100tl veriyorum ben 16mps adls . fibere dün geçiş verdim. 24mps 110 tl. model dahil. 50mps 130. yani burdan görmesem hala adsl devam . 100 tl verip. ama iyi ler bin beterleri var emin olabilirsiniz. normalde laf ederima ama haksızlık olur. parasını alsında rezil etmesinler yeterki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuzman77

size bişi diyimmi inanın piyasadakilerin en iyisi diyebilirim. ama pahalı . fibere geçiş yapmamanız hata zaten. 100tl veriyorum ben 16mps adls . fibere dün geçiş verdim. 24mps 110 tl. model dahil. 50mps 130. yani burdan görmesem hala adsl devam . 100 tl verip. ama iyi ler bin beterleri var emin olabilirsiniz. normalde laf ederima ama haksızlık olur. parasını alsında rezil etmesinler yeterki..
    Hocam fiber de baya pahalı. Keşke şu ADSL'yi kaldırıp komple fibere geçirseler. Tabiki de düşük fiyatlarla. Hatta bunun için konu bile açtım "ADSL Kaldırılıp Yerine Daha Ucuza Neden Fiber Getirilmiyor?" başlıklı konu.
  • Sorun çözüldü mü? Biz de aynı dertten muzdaribiz. 1-2 gündür kesinti atttı.
  • Aktardığınız şekline yorum yapacağım;
    Dsmart internetin "telekomdan bilgi vermiyorlar" şeklinde kurumsallıktan uzak yaklaşımını kınıyorum öncelikle.
    Dsmart internet hizmetleri, evde internet sunabilmek için telekom ile sözleşme imzalamış, altyapı kullanma hakkı elde etmiştir. Tıpkı birçok alternatif işletmeci gibi. Arızaların oluşması durumunda, arıza işlemlerinin telekom ekipleri tarafından yürütüleceği sözleşme ile teyit altına alınmıştır.

Bir firmanın diğer firmayı töhmet altında bırakacak davranışlardan uzak durması gerekir. Bu kurumsallığın bir getirisi olmalıdır. Dsmart internet hizmetleri, (resmi adıyla) "DEMİRÖREN TV DİGİTAL PLATFORM İŞLETMECİLİĞİ AŞ (Eski Ünvanı :DOĞAN TV DİGİTAL PLATFORM İŞLETMECİLİĞİ AŞ) Yetkilendirme tarihi: 07/05/2012"

Kaynak:https://yetkilendirme.btk.gov.tr/Yetkilendirme/

kurumsallıktan uzak bir açıklama yapmış.

Son kullanıcının muhatabı hizmet aldığı işletmecidir. Hizmet aldığı işletmeci abonesinin problemleri ile ilgilenemiyor, bunları gidermeye çalışmak, telekom ekipleriyle bağlantı kurup sorunun nedenini öğrenip müşterisine bilgi vermek yerine "telekom a ilettik ama gidermiyorlar ya biz de ne yapalım işte ilettik daha ne yapalım" tarzında tutumlardan uzak olmalıdır. Müşteri en nihayetinde, yukarıda resmi adı zikredilen işletmeciden hizmet almaktadır ve muhatabı da odur. Üzerindeki sorumluluğu başka bir firmanın üzerine atmak şahsi görüşüme göre kurumsallıktan uzak bir yaklaşımdır.

Dsmart internet yetkilileri, telekom tarafı ile iletişime geçip, yukarıda bahsedildiği gibi arızanın nedeni, çözümü gibi konulara yoğunlaşmalıdır. Elbette çağrı merkezindeki görevlinin bir anlık dil sürçmesi ile de söylediği bir cümle olabilir, tüm firmaya mâl etmemek gerekir.

Adalet terazisi gereği bu açıklamayı yapmak istedim, kişisel görüşlerimdir yalnızca.

Konuya dönecek olursam,

Yalın internet ile ilgili santral tarafında bazı arızalar söz konusu olabilir.
    Öncelikle,
    www.turktelekom.com.tr
    Planlı Çalışma Duyuruları > Hakkımızda > Türk Telekom
    https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/sayfalar/planli-calisma-duyurulari.aspx

adresinden bölgenizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.
    Not: Söz konusu sayfada bölge şeklinde yazmaktadır, oturduğunuz yer hangi bölgeye bağlıdır bunu bilmek gerekir.
    Eğer listede bölgenizin ismi yoksa, bu durumda ;
    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/

adresinden ulaşmak yerinde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Mart 2020; 16:57:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgilendirmen ve dilekçe formun için sagolsın !faydası olucak.yanlız şu boş port yok mevzunu hakkında bilgin varmı! yani D-smart oturdugun mahallede boş port yok diye bir bahane sürdü fibere geçiş yapmadı:. apartman bizim 5kat. bu telekom fiber portlarını hane sayısına göre ayarlmıyormu! bilgin varmı bu konuda! yani tüketici hakem mahkemesi . port yok bahanesine ne der bir sormak lazım. kabul edermi etmezmi. arkadaş bi oyun oynamaya lazım . işte o 50mps hızlar gforce now gibi platformlar için. yoksa 16mps yeterde . oda baya güzel platform. yani 4 k oyun . lazım fiber olmadan olmuyor.
  • ışıklılımühendis20 I kullanıcısına yanıt
    fiber pahalı evet haklısın! ama bize fiber lazım degilki. stabil havadan yada karadan. hızlı internet erişimi lazım. fiber bakır kablodan da veriyorlar diyede duydum. bilemedim. cogu online platform 50 mps hız istiyor. bize hızlı internet versinlerde. adsl den versede olur=).isminin fiber diye. bakır kablodan veren duydum. ama görmedim. neyi nerden verirlerse versinlerde.! pahalı konusunu geceli cok oldu! pahalı konusu . internette türknete bulaşmamış insanlar kullanır genelde! ben turknette bulaşmış agır kalıcı stres bozuklu izleri taşıyan birisi olarak şunu net söyliyebilirim. parasıda alsında. işini temiz yapsınlar. tabi abartmadan. 100tl 100mps veriyorsa. ben o firmaya pahalı demek . içimden gelmez.arızasız . olmak kaydıyla tabi.
  • xuzman77 kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki de verdiğim paraya değecekse pahalı diyemem. Fakat ben işsizim ve ailemin evindeyim. Faturayı babam ödüyor. Pahalılık ondan geliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki TT-Net pişmanlıktır.
  • TTNET pişmanlıgın baş harfi oldugu kesin ama 2 harfi TURKNET diyemem bence 1 numara . cünki müşteri hizmetleri olmadıgı için. daha kötü. ttnet.in aanasını aglattılar. kardeşim 3 kuruşa sattılar.sattıklar adamlar cahil cüheyla 3 kagıtcı diye kurnaz zannetmiş olabilir kendini ama !zeki adam olsaydı . ttnet gibi bir kurumu dolandırıp kaçıcak kadar APTALL GERİ ZEKALI olmazdı. ne oldu. para gider. mal kalır! sana kıyak vermişler kurumu büyüt. tekelsin. arap kafası . bu kadar. 75 milyon abonesi olan bir kurum bu.! bedava aldı. kıymetini bilemedi. gerizekalı . ceremesini kim cekiyor? acaba. tabiki her zamanki gibi. hacivat sevicek. ceremesini. vatadandaş cekicek. sen ben hepiz 1 tane şerefsizin ve ona peşkeş ceken kul hakkını yiyenlerin. karnından gelen gurultu sesleri oluyoruz! belkide gaz sesleri. gibi onlar yediler. gazı bizden cıkıyor. CC ALLAH onlara ZAKKUM AGACININ DİKENLİ SULARINI bizi 3 kuruşa satanlara nasip eder işşallah diyorum! 80 abonenin hakkını yemek.yürek ister. AMA İŞŞALLAH Diyoru cocuklarından cıkmaz!' babaların günahlarını bazen cocukları ödüyor!,işşallah onlardan cıkmaz umarım! bak seninde ahını almışlar. ondan HAVALE ettigim yer COK SAGLAM YER. emin ol!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.