Şimdi Ara

DTS çözmeyen TV ye çözüm bu mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-NB2540

http://www.hizlial.com/lg-nb2540a-120w-2-1-sound-bar-ev-sinema-sistemi/10383375

Merhabalar, 2014 model 49LB620V LG tv (smart değil) aldım fakat tv DTS kodeğini çözmüyor. Buna çözüm olarak ucuz yollu dts çözen bi sinema sistemi araştırdım ve üstte linkini attığım sinema sistemini gördüm. Hızlıal da 299 TL ve bkm expressin 300TL üzerine 30 TL indirim kampanyasıyla üstüne bikaç liralık daha bişey alıp 280 liraya almayı planlıyorum. Hdd mi usb ile tv ye soundbarı da optik kabloyla tv ye bağlamayı düşünüyorum ama forumda okuduğum bikaç şey kafamı karıştırdı. Bazı arkadaşlar tv nin de dts çözmesi lazım demişler ama benim bildiğim optik kablo sesi dijital olarak iletiyor, soundbarın çözmesi yeterli olmalı. Sıkıntı yaratır mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevkin -- 15 Ağustos 2014; 11:53:42 >

• Mantıklı gelmedi. Bu şekilde kullanan varsa yorum yapar öğrenmiş oluruz ama tv nin desteklemediği bir ses formatını dijital de olsa iletemeyeceğini düşünüyorum. Hdmi destekli ve mediaplayer özelliği olan bir ses sistemi edinirseniz sorunu çözmüş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uguroz76 U kullanıcısına yanıt
    Sonuçta tv ses verisi üzerinde herhangi bir işlem yapmayacak yani 1 ve 0 kodlarını hdd den okuyacak ve aynı şekilde soundbara iletecek. Ses verisi tv içinde sese dönüşmeden sadece kod olarak işlem göreceği için sorun olmaz diye düşünüyorum ama denemeden öğrenemeyceğiz herhalde.
  • Kendini riske atma derim onun yerine dark ın media playerları var hemen hemen tüm dtsleri ac3 leri çözüyor diye onlara göz atabilirsin
  • ==SAMI== kullanıcısına yanıt
    Yok riske atmıyorum hocam ben de zaten smart media hd vision var en kötü ona bağlar kullanırım ama kumanda kalabalığından kurtulmak istiyorum bi de 3D film izlerken altyazısında sıkıntı çıkıyor media playerların. Siparişi verdim zaten yarın gelir muhtemelen dener tekrar yazarım buraya
  • İşte bu yüzden televizyon alırken her şeye dikkat etmek gerekiyor ben alırken adama 30 kere dedim DTS destekliyormu ac3 destekliyormu diye oda destekliyor diye diye sinir oldu :)
  • ==SAMI== kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ben kendi sitesine güvendim oraya da yanlış yazmışlar, arayınca da doğru düzgün muhattap bulamıyorum.

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-49LB620V

Teknik spesifikasyonlar ek özellikler bölümünde DTS kodek destekliyor görünüyor. İngilizce LG sitesinde DTS yok görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevkin

Yok riske atmıyorum hocam ben de zaten smart media hd vision var en kötü ona bağlar kullanırım ama kumanda kalabalığından kurtulmak istiyorum bi de 3D film izlerken altyazısında sıkıntı çıkıyor media playerların. Siparişi verdim zaten yarın gelir muhtemelen dener tekrar yazarım buraya

hocam deneyebildin mi ? dts olayını ve ses kalitesini (flimlerde) yazabilir misin?
  • zengocxs kullanıcısına yanıt
    Denedim tv den optikle sounbara bağladım ama yine de DTS çözdüremedim. Ses kalitesini de beğenmedim özellikle cinema modunda arkadan hissedilen bi cızırtı sesi geliyordu, iade ettim. İlla sounbar alacaksanız biraz daha para verip üst modellerine bakın derim ve almadan önce mutlaka medimarkt, vatan bilgisayar gibi yerlerde dinleyip test edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.