Selamlar forum sakinleri Bilgisayarımda palit gtx 260 hdmi ekran kartım var. Bu karttaki hdmi çıkışıyla sony 5+1 ses sistemine bağlı ses sistemi de tv ye. Ayarlar falan hiç bilmiyorum bir kaç codec falan yükledim. Daha sonra bu kmplayer dan audio sekmesinden dts ye karşılık gelen yerdeki kutuyu SPDIF yaptım. Receiver dts destekli filmleri oynatırken dts ibaresini gösteriyor fakat konuşma sessleri çok düşük seviyede. Yaptıklarım doğru mudur? Bu setupla en mantıklı ayarlar nedir? Link falan da yazabilirsiniz okurum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
quote:
Receiver dts destekli filmleri oynatırken dts ibaresini gösteriyor
- Bu gösterim bağlantınızın doğru olduğunu gösterir. - DTS Connect desteği varsa anakartın bunu DVD filmler yürürtülürken kapatınız. (yukarıdaki gösterimin sorumlusu bu ayar olmasın, bu sizi yanıltır. ama oyunlarda ve diğer yazılım ses üretiminde sistem tarafından üretilen 5.1 tüm çevresel sesin tek kablo spdif ten aktarımı için açmanız gerek.) - Sony receiverden receiver kanal seviye ayarları ile sadece center sesi artırmayı deneyiniz. - Bilgisayarınızdaki tüm codecleri temizleyiniz. film oynatma programları kendi codeclerini taşır, harici receiveriniz varsa zaten film yürütümü sırasında cipset-receiver direct spdif bağlantıda codec kullanılmaz.