Şimdi Ara

DTS ve DOLBY DIGITAL HTR5000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acaba okudugumu benmi yanlis anliyorum ??? Okuduguma gore her iki ses sistemi 5.1 sistemimizden aynı anda farklı sesler aktarmamiza olanak vermektedir. Cunku tum kanallar bagimsiz calismaktadir. Tek fark -ben hic kullanmadigim ve dinlemedigim icin bilemiyorum aradaki ses kalite farkını bilenler yazarlarsa sevinirim- DTS daha cok sıklıkta sesleri isleyebildigi icin kalitenin yuksek olması, degil midir acaba ?

Acaba piyasadaki dvd filmler in hepsi Dolby Digital degilmi zaten, DTS % kac acaba ?

Acikcasi ben 3300 ve htr 5000 sistemleri arasinda kaldim aralarinda 70 ytl fark var ama dvp5140 ta dts yok sadece dolby digital var. Sonucta dolby digital le de pearl harbour i seyretsem mermi sesinin arkadan öne giderken cikardigi sesi duyabilirim degil mi ? Bu filmi veya herhangi bir filmi hem dts ses sitemi ile izleyip hemde dolby digital ses sistemi ile ayrı ayrı seyreden var midir acaba ? Gerci bunu biraz cahilligime verin ama her film bir ses sisteminemi sahip oluyor acaba ? DTS yada Dolby Digital diye ? Yada her ikiside var senin sistemin ne oynatiyorsa mi ?

Uzun oldu biraz ozur....

Saygilar....

• htr-5000 fena değil başlangıç için...

5140 da dts yok ama 5+1 ses alabilirsin... çokta sorun olacağını zannetmiyorum DTS olmamasının ...

istediğin gibi de mermi sesinide helikopter sesinide duyabilirsin dolby dijital film de
  • arkadaşlar 1 yıldır bu sistemi kullanıyorum ve ses kalitesi çok düşük sanırım dts olmayışı tamamen sesdeki verimliliği düşürüyor .. en zayıf 5.1 bilgisayar çıkışlı bir ses sisteminden bile daha çok keyif alırsınız emin olun .. sesin yüksek çıkması verimli olduğunu göstermiyor.. ses dağılımı .. selerdeki keskinlik çok kötü.. ben 5140 dan kaynaklanıyor sanıyorum .. elimde dts li bir cihaz olsa deneyip farkı göreceğim.. inşallah htr 5000 den kaynaklı bir kalitesizlik değildir diye dua ediyorum :)
  • HTR 5000 ilk araştırmaya başladığımda benimde alternatiflerimin arasındaydı
    fiyat açısından oldukça cazip bir sistem
    technician77 arkadaşa katılıyorum

ancak dinlediğimde benim aradığım sistem olmadığını anladım
    birincisi; çok yüksek ses aramadığım halde, aletin max. ses seviyesi bana bile düşük geldi
    üstelik volume 3/4 seviyesinden sonra ses bozulmaya başlıyordu
    bu konuda drsweetym arkadaşa katılıyorum
    ki ben teknosada dinlemiştim drsweetym evde dinliyor

hiç dinledinmi bilmiyorum ancak "almadan önce mutlaka dinle"
    herkesin beklentisi farklıdır, belki senin hoşuna gider

gelelim DTS ve DD (dolby digital) meselesine, kısaca ; ses kodlama sistemleridir diyebiliriz
    DTS.in DD.den biraz daha kaliteli olduğu bilinsede bu fark öyle çok aşırı değildir
    piyasadaki dvd.lerde ağırlık DD olmakla birlikte DTS olan filmlerin hemen hepsinde aynı zamanda DD.de mevcuttur. tek yapmanız gereken dil seçeneğinden DD.ing, DTS.ing, DD.Tr... vb. dvd.de yüklenmiş olan seslerden birini seçmenizdir. yani her film birden fazla ses sistemine sahip olabilir. yalnız kopya dvd.lerde yerden kazanmak için başta DTS olmak üzere pek çok özel seçeneğide kırpıyorlar.

5140.da DTS yok, ancak HTR5000.de DTS var
    yalnız ses bağlantısını digital coaxial yaparsanız DTS sesleri alabilirsiniz,
    5140 DTS sinyalleri coax. üzerinden aktaracak ve HTR5000 bu DTS sinyalleri çözecektir.
    zaten coax.dan bağlamazsanız DD.sinyalleride sağlıklı alamazsınız
    çünkü 5140.da 5.1 analog çıkış yok (yanılmıyorsan 5000.de de 5.1 giriş yoktu)
    stereo.dan bağladığınızda "mermi sesinin arkadan öne giderken cikardigi sesi" alamayabilirsiniz, DTS sesleri hiç alamazsınız
    teşhir reyonlarında da genelde stereo.dan bağlıyorlar, dikkat.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.