Şimdi Ara

dts ve dolby digital. ne fark var? hangisi iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu iki ses sistemi kullanılıyor yoğun olarak dvd lerde
    hangisi daha iyidir?

• http://www.odevkazani.com/odev455-dolby_digital_nedir,.htm

Bu linkteki 16 sayfalık word belgesini indir, orda herşey yazıyor..
    Kısaca söylemek gerekirse dts ile dolby digital arasında çok belirgin bir kalite farkı var, dts in üzerine tanımam..
  • ikisi de 5.1 olarak (yeni nesilleri 7.1 ve fazlasına kadar ilerliyor..) çalişan fakat dts formati daha az sıkıştırılarak depolanmasıyla daha yüksek çözünürlüğe sahip fakat dolby'e göre daha az yaygın bir ses formatıdır. reprodiksiyon sırasında fark yüksek ölçüde hissedilir.. Daha çok dts 'li dvd olması dileğiyle... :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

bu iki ses sistemi kullanılıyor yoğun olarak dvd lerde
    hangisi daha iyidir?

malesef yogun olarak dolby kullanılıyor kulaklarım dtsden yana
  • dts de fazla sıkıştırma olmaz dolby ye oranla bu nedenle daha güçlü bir ses çıkar,dts hd yi düşünemiyorum bile:)
  • DTS in, DD out
  • Selam benim sistemim hem DTS hemde dolby prologic II.(Philips HTS3357)Bu durumda seçimi otomatik olarak kendimi yapıyor???Nasıl oluyorda oluyor??? ;)Açıklarsanız sevinirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: merttt35

Selam benim sistemim hem DTS hemde dolby prologic II.(Philips HTS3357)Bu durumda seçimi otomatik olarak kendimi yapıyor???Nasıl oluyorda oluyor??? ;)Açıklarsanız sevinirim..

İzleyeceğin medyaya göre seçim yapılıyor.. Mesela izlediğin medya DTS destekliyse ve oynatıcın da DTS desteklerse sesi DTS formatlı alırsın.. Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ruth1ess

quote:

Orjinalden alıntı: merttt35

Selam benim sistemim hem DTS hemde dolby prologic II.(Philips HTS3357)Bu durumda seçimi otomatik olarak kendimi yapıyor???Nasıl oluyorda oluyor??? ;)Açıklarsanız sevinirim..

İzleyeceğin medyaya göre seçim yapılıyor.. Mesela izlediğin medya DTS destekliyse ve oynatıcın da DTS desteklerse sesi DTS formatlı alırsın.. Saygılar

Saolasın Ruth1ess kardeş....
  • netten çektiğiniz dolby digital dvd ler 4,7 gb iken dts li ler double layer a sığıyor. yada 2 adet 700 mb lık divx dolby digital bir kaydı içinde barındırabiliyor.
  • peki genelde divx ler ac3 sese sahip die biliorm ben bunun dolby digital den ne farkı var?
  • Sevgili brkdnz; AC 3 yani ''audio code 3'' Dolby firmasının dolby stereo, dolby prologic gibi ses formatlarından sonra öne sürdüğü ilk dijital formattı. Fakat; içinde ''DOLBY'' adının bulunmaması sonucunda belli bir süreden sonra firma yetkililerinin isteği sonucunda ''DOLBY DİGİTAL'' olarak anılmaya ve lanse edilmeye devam edilmiştir.. Anlayacağimiz format iki farkli isimle hayata geçmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhundd -- 9 Ocak 2008; 2:37:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.