herşey sebep sonuçlarla açıklanmaz bundan dolayı bilimi rehber edinip onunla herşeye açıklama getiremezsin. |
Dua ya Değil Bilime inanın... (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bilime inanmak tapmak değildir. Dinler zamanında putlara tapilmasina tepki olarak doğmuştur. İnsanlar yonlendirilmeye müsait varlıklardır. Bugün Müslüman cografyasindasin sana öğretileri doğrultusunda doğru ve yanlış olarak izlenimin bu doğrultuda olmakta daha mezhep konusuna girmedim, Hristiyan yada Yahudi Bi aileden gelsen bu sefer bu perspektiften bakacaktin eğer dinsiz bi aile ortamında yetissen bu seferde o pencereden dünyaya bakış açınız olacaktı. Benim görüşüm bilime kulak vererek kullanalım. Zamanında bilime ve sanayiye kafirlerin bulduğu işler diye uzak duran osmanliyi es geçmeyelim, ogretiler doğrultusunda musluman inancına göre şuan kullandığınız çoğu cihaz kafir icadı ve bi özenti olmuş oluyor öğretiler doğrultusunda Türkiye laik bir ülke bakış açısı farklı ama Müslüman ülkelerin çoğunun geride kalmasının sebebi bu dar bakış acisi hiç bisey yapmadan dua ile sorunları asacaklarını düşünmesi halbuki Allah (cc) sana akıl vermiş aklını çalıştır ve kendini geliştirerek aranılan toplum ornek toplum sen ol..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 8 Ağustos 2021; 22:7:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
kastım bilimin her söylemini mutlak doğru kabul edip onu mutlak gerçek olarak benimseyenlere , ki çoğu kez bilim dün doğru olarak kabul ettiğini bugün hatalı kabul görebiliyorken üstelik
-
Bilimden her şeye açıklama getirilmesi beklenmemeli. Bilim açıklayamadığı olgular için "henüz keşvedilmedi" der. Dinlerde ise iş çok kolay. "Ol dedi oldu".
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 8 Ağustos 2021; 22:6:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen katılıyorum haklısınız sonuçta bilim dediğimiz şey yine insanın beynini çalıştırarak yapma deneme yanılma inceleme vs yoluyla keşfettiği şeyler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 26 Nisan 2022; 16:45:22 >
Ben ikisini de kullanıyorum o yüzden sıkıntı yok.
-
-
pilot kalem nerede?
Böyle konu açılmaz kusura bakma da ikisinin yeri de farklı. Dua farklı kategoriye girer bilim farklı. Adam ister duayı helvadan ister, ister Yaradan Allah’tan ister buna da kimse karışamaz. Doğruyu yanlışı görme de ona kalmıştır.( orası derin mevzu beni ilgilendirmez). Mesele de o değil zaten. Mesele, bilime inanacak diye duaya inanmama gibi bi bağlama maruz kalması tercih meselesidir yani bu kadar da basittir. Haa, şurası da gerçektir ona da değineyim: istatistik ve bilimin de sonuna kadar arkasındayım çünkü yüksek ihtimali yine bilimle belirleyici olacaktır. Bundan sonrası felsefeye girecek burda nokta :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İbrahim Tatlıses ölmüşmü
Doğa olayını yaratan da Allah, duayı da Allah'a ediyorsun. Allah'ı veya duayı yok sayanlarla, herşeyi sözlü dua ile halledeceğini sananlar benzer. Olayı tam anlayamıyor bir türlü insanlar. Anlatmak da zor, basit ama zor. Oturduğun yerden sözlü duayla olsaydı herşey bu dünyanın mantığı kalmazdı, sebepler yaratılmazdı, imtihan olmazdı, bu kadar düzene gerek olmazdı, insana da gerek olmazdı, başta sözlü duası en çok makbul olan Peygamberler oturduğu yerden sözlü duayla herşeyi halleder, o kadar çile çekmezdi, dinler gelmezdi, kurallar olmazdı vs vs. Mesele iyi veya kötü her şeyi, insan bile yapsa, Allah'ın yarattığını bilmek, onun sana çizdiği kurallara, yola sımsıkı sarılmak ve onunla irtibatı hiçbir şekilde koparmamak (bu konuda yapılması gerekenlerden biri de dua).
-
Ben inanç meselesinde değilim işin. İsteyen istediği dine inanır yalnız bilimsel bir olayı bu çağda din ile açıklamak sıkıntılı bir durum.
Bir bakıma aynı şeyi söylüyoruz. Ben de gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra dua okunabilir diyorum. Yalnızca duadan medet umulmaz diyorum. O iş geçmişte kaldı fakat günümüz Türkiyesi geçmişe döndüğü için bunları yaşıyoruz.
Kısaca yağmur yağması için dua edilir ama sen dua ettin diye yağmur yağdı sanıyorsan bu çağa ait değilsin.
"Bilirki" diye yazılmaz. "Bilir ki" diye ki ayrı yazılır. Ayrıca Antalya'ya yaz mevsiminde veya Ağustos ayında yer yer yağmur vuruyor. Hem de bardaktan boşalırcasına yağıyor. Antalya'ya giden herkes gözlemlemiştir bunu. Bilime inanın diyor; bilimi bilmiyor. Ortada slogan var ama bilimsel bilgi veya dayanak yok. Böyle slogan atan ama altyapısı, bilgisi, görgüsü yetersiz kişi çok.
Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smiley kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuzquote:
Orijinalden alıntı: Guest-289234E80
Bu mesaj silindi. -
Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smiley kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuzquote:
Orijinalden alıntı: Guest-289234E80
Bu mesaj silindi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X