Hz yusuftaki Mısır Tanrısı Amon Ra ya Ettigim dualar sayesinde Yağmur yağdı.Çok şükür |
Dua ya Değil Bilime inanın... (9. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediksİslam dinlerden bir dindir. Tüm dinler gibi bilim ile çatılmılştır. Tüm dinler gibi büyük bir yenilgiye uğramıştır. Bilim kesin kes dinlere karşı üstün gelmiştir.
Ben dinlerin yeryüzünden kalkmasını istemiyorum. Bunu istemek saçma çünkü olanaksız. İnsanlar bir şeye inanmaya muhtaç. Fakat bilimsel prensipleri değil de dini argümanları temel alan toplumlar çağın gerisinde kalacak ve helak olacaktır. Ben teokratik toplumlarda bahsederken tüm bağnaz toplumlarda bahsediyorum.
İslam 'ın bilimi teşvik ettiği koca bir yalandır. Hristiyanlık, Yahudilik veya Hinduizm de bilimi teşvik etmez. Hiç bir din bunu yapmaz yapamaz. Tabiatına aykırı. Bir şeye kötü körüne inanan bir insan, sorgulamayı reddeden bir insan nasıl bilime odaklanır? Böyle bir ideoloji nasıl bilim toplumu oluşturur?
İnançlı bilim insanı olur mu? Elbet olur. Fakat inançları sorgulama sürecini engellediği vakit bilim insanı işini yapamaz. Osmanlı ve İslam dünyası bu yüzden kaybetti. Sorgulama sürecini askıya aldı. Camilerin ve din adamlarının toplum ve devlet üzerindeki etkisini sınırlayamadığı için pek çok yeniliği gerçekleştirmedi.
Günümüzde böyle bir durum yok elbet
En tutucu devlette dahi bilimsel prensipler kullanılıyor. Fakat halk üzerinde haka daha o bağnaz baskı devam ediyor. Hala daha dua ile yağmur yapacağını sanıyor insanlar.
Ben de dua ederim. Ben de inanırım. Fakat duada keramet olmadığını da bilirim. Bu yapılanlara tefekkür de diyemiyorum. Çünkü tefekkürlük bir durum yok yağmurda.
"Ben de dua ederim. Ben de inanırım. Fakat duada keramet olmadığını da bilirim. Bu yapılanlara tefekkür de diyemiyorum. Çünkü tefekkürlük bir durum yok yağmurda."
Bu durumda sormam gereken soru, musluman mısın?
Sen çiftçilerin yağmur duası yaparak mi ürünlerini suladigini sanıyorsun? Bu günde, bin yıl önce de çağın teknolojisine göre ürün yetiştiriliyordu.
Dua gerekeni yaptıktan sonra yada çaresiz kalındığında yapılır. Her duanın anında gerçekleşmediğini inkar edenmi var? Eğer edilen her dua gerceklesseydi geçimini sağlamak için günde kaç saat çalışmak zorunda olan insan oğlu hep musluman olurdu. O zaman yaşadığımız yerde dünya olmazdı.
Birde içinde bulunduğu her durumda şükr edenler vardır. O Allah katında daha yüksek bir mertebe olmalı!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim işte anlayamadığınız konuda bu. Batının zenginliği demek bilimde sanatta ileri gitmesinin göstergesi değil. Bilimi kendi emperial amaçları için kullanmış dünyanın zenginliklerini çalmış yağmalamışlar. İslam coğrafyasındaki göçün de temel sebebi yine batıdır bunu her kes biliyor. Müslüman ülkelerde İslama aitmiş gibi görünen fakat İslamla hiç alakası olmayan kişileri fonlayıp bu kişilerle istedikleri yerde bomba patlattırıp istediği ülkeye saldırtma eylemi yaparlar. Dünyadaki hangi aykırı örgüt İslam'dan besleniyor bir düşünün aslında hiç biri. Bu gün medyada karşınıza çıkan maddi menfaat ya da saçma sapan arzular peşinde koşan bir kimse asla ve asla İslamın temsilcisi olamaz. Heralanda en gelişmemiş ülkeler İslam Ülkeleri demişsin hatırlarsan 1. dünya savaşında tüm dünya devletleri osmanlının tepesine çökmüş var yok ne varsa alıp götürmüştü Osmanlı çöküşünün temelinde de Jön Türkler, İttihat Terakki ki bu her iki gurup Fransa'da ingilterede orta burda eğitim alan batı tarafından fonlanıp Osmanlıya gönderilen güya aydın ve güya bilim bilim diyen kimselerdi. Bu gün dünyada teknolojik olarak çok gelişmiş olsada bilimi insanları ve insanlığı harap etmek ve yıkmak için kullanan ülkeler aslında müreffeh ülkeler değil senin benim yakınımın kanıyla belenen vampirlerdir kardeşim.
-
İslamiyette, Kuran ve ya peygamberin sünnetinin hangi birinde bilime karşı olduğunu okudun be kardeş. İşkembeden sallamışsın ama boş sallamışsın. İslamın temel felsefesi bilim ve eğitimdir yaw. İslam dini bilimi iyi ahlak ile birleştirmeyi temel esas alır bu da insanlığın faydasınadır. Oysa senin dediğin güya bilim emperyal düşüncelerle insanların hayatlarını gasp etmek için kullanılan bilimdir. İslami düşünce dünyası dünya üzerinden gitti gideli güya sözüm ona bilim adamları dünyayı cehenneme çevirdi. Şu an dünyanın hiçbir ülkesinde güvenlik yok. Bu gün ortadoğu yarın en güvenilir dediğiniz Avrupa birliği ülkeleri heran bir savaşın eşiğine girebilir. Emperyal güçler nereyi istiyorsa oraya çöker. Bilim milim hikaye para kimdeyse güç ondadır.
-
Ben Kur'an 'ın veya peygamberin sözlerine değinmiyorum. Dinlerin yarattığı bir durum bu. Dinler tabiatı gereği sorgulamayı engelleyen düşünceler bütünüdür. Bu da bilimsel bilginin gelişimi için büyük engel oluşturur.
Peki bir toplumda din ile bilim birlikte ilerleyemez mi? Bu iki farklı olgu birlikte var olabilir ama görülüyor ki mutlaka ikisinden biri diğerine hegemonya kuruyor daima. Bugün batı dünyasında bilim egemen. Din ise insanların kendi iç dünyası ile sınırlı. Tabii hala daha ideale yakın değil ama hiç yoktan iyidir.
Bizim gibi doğu toplumlarında ise dinin etkisini her alanda görüyoruz. Bu hem bilim toplumunun oluşumunu engellerken hem de düşünce özgürlüğünü engeller. Bu yüzden doğu toplumları birlik olamıyor. Dinin etkisine kadar fazla olursa bölünmüşlük de o kadar fazla oluyor.
Bunlar benim gözlemlerim. Benim için din toplumsal hayattan çekilmeli. Tarikatlar ve cemaatler topluma faydadan çok zarar veriyor. Dinin toplum üzerindeki etkisi azalmalı ve dar bir alana çekilmeli. Böyle olursa insanlar bugünkü gibi zorla değil isteyerek dindar olur.
-
Ben kendimi hala daha Müslüman olarak tanımlıyorum. Beni İslam'dan soğutan tarikatlar ,cemaatler ve Müslüman geçinen muktedirlerdir. Her şeye karşın dinlerin içerisinde iyilik ve yardımlaşma öğeleri var ve bundan İslam'da çok var. Fakat beni diğer Müslümanlar ile veya kendi ile kıyaslama. Benim dinim bana senin dinin sana.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hopdediks-DediğimdediksBen kendimi hala daha Müslüman olarak tanımlıyorum. Beni İslam'dan soğutan tarikatlar ,cemaatler ve Müslüman geçinen muktedirlerdir. Her şeye karşın dinlerin içerisinde iyilik ve yardımlaşma öğeleri var ve bundan İslam'da çok var. Fakat beni diğer Müslümanlar ile veya kendi ile kıyaslama. Benim dinim bana senin dinin sana.
Burada birbirimizi görmeden, tanımadan etkileşim halindeyiz. Bu ortamda çok farklı kişilikler var. İnancımıza açıkça saldıranlar, yada onları arka planda destekleyenler var. Müslüman görünüpte iş çevirenler var.
Ben Müslümanim diyen birine diyecek hicbirseyim olamaz. Seni veya baskabirini kırdıysam emin olunki istemeden yapmışımdır. Ancak helallik ister ve özür dilerim.
Asagidaki konularda katılmam. Nedenlerini önceki mesajlarimda da yazdım. Bir bilim dalı üzerinde 26 yıldır çalışan biri olarak. İslamın bilime engel olduğuna kesinlikle şahit olmadım.
"İslam dinlerden bir dindir. Tüm dinler gibi bilim ile çatılmılştır. Tüm dinler gibi büyük bir yenilgiye uğramıştır. Bilim kesin kes dinlere karşı üstün gelmiştir."
"İslam 'ın bilimi teşvik ettiği koca bir yalandır."
"Dinler tabiatı gereği sorgulamayı engelleyen düşünceler bütünüdür. Bu da bilimsel bilginin gelişimi için büyük engel oluşturur."
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X