Şimdi Ara

Dua ya Değil Bilime inanın... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
7.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yağmur duasına çıkmayı kararlaştırırken meteorolojden bilgi almadıklarına eminim . Meteoroloji yağış ihtimali olsaydı belirtirdi dua kabul oldu desinler diye yağışsız göstermezdi diye düşünüyorum aynı ekibin kuraklıktan kırılan kutsal topraklar için de dua etmesini diliyorum.,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt

Senin anlattığın kısımda anlayacak ya da anlamayacak bir şey yok ki.

Sen kısaca bazı mitolojik mucizelerin ne kadar inanılmaz ama birisinin denizleri yarmasını ya da asasını ejderhaya çevirmesini ne kadar inanılır bulduğunu yazınca birisi sana güldü.

Sen de yüce yaradanın gücünden bahsettin. E zaten tanım gereği yüce yaradan güçlü kere güçlü olmalı. Bu durumda her mitolojik mucize mümkündür zaten. Kurdun çocuğu emzirmesi de mümkündür, minator da mümkündür, insanın minatoru yenmesi de, yüce yaradanın yarı tanrılar yaratması da her şey mümkündür. Bu durumda diğer inançlar şöyle inanılmaz da şu böyle inanılır demek de manasızdır.

Anladın mı sorusu harbiden direkt Amerikan kültürüdür. Bizde asla olmayan bir ifade biçimiydi ve hem kaba hem özenti kabul edilirdi. Nereden nereye, nereden nereye;

kimler hangi kültürlere asimile oldu kadere bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 10 Ağustos 2021; 12:52:49 >

• Salgın ilk çıktığında camilerden her akşam dua okunuyordu sahi, ne oldu o iş?

Hocalar niye pes etti?

• Bilime inanıyorsanız önce şu başlığı ("Dua ya Değil Bilime inanın...") düzelterek başlayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Allahin kurduğu düzenin, insanlarca kesfedilip kullanilabilmesine bilim denilebilir.

Demekki bilim kiyamete kadar devam edecek bir süreç.

Metin Uca neye inanacaksa kendisi bilir.
    Ancak bir muslumana düşen duaya da bilime de inanmaktır.

İslam da gerekeni yaptıktan sonra dua etmek vardır. Namazda her rekatta okunan Fatiha süresi de dua ayetine bir örnektir.

Haşa islamda dua yoktur demek yada milyarlarca musluman dua ediyor da ne oluyor gibi küçümsemede bulunmak ne manaya gelir. Isteyen üzerinde düşünür.

Biz insanlar her şeyin istediğimiz anda olmasını isteriz. Ancak duaların ne zaman kabul olacagini, Allah bilir.
    Harika yazı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FOCUSSTYLE kullanıcısına yanıt

Bu dusuncr yapısını sahip insanlar birkaç bin yıl önce tanrıları için çocuklarını kesiyorlardı. Yagmur, zafer, refah için.

Bugunkü birazcık medeniyet sayesinde insan kesimi - kurbanı, hayvan kesimi - kurbanı olarak evrimleşti.

Hz. İbrahimi çocıugunu kesecek olması da geçiş dönemine güzel bir örnek.

Nasıl bir deliliğin içinde oldugumuzu umarım birazcık kavrarsın. Eger o hikaye biraz farklı anlatılsaydı. Hepimiz çocuklarımızı pazarlarda kesecektik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ağustos 2021; 21:10:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Öyle bir tweet yok hocam.

Tamamen photoshop. Olmayan tweet üzerinden dönüyor tartışma.

Bunların açtığı başlığa direkt inanmayın

Hmm. O zaman link istemem gerekirdi. Benim dikkatsizliğim olmuş. Yine de şunu söyleyebilirim; eleştirdiğim tarzda insanlara daha önce denk geldim yani sürekli bilime vurgu yapıp da bilimsel düşünme tarzından pek de anlamayanlara veya doğru dürüst bilim bilmeyenlere. Zaten dua etmeyle de işlerin düzeleceğini düşünmem. Benim açımdan işlerin yolunda gitmesi için Athena'ya adak sunmak veya Jupiter'e yalvarmak gibi arkaik ve iptidai bir düşünce tarzı dua ile işlerin düzeleceğini düşünmek. Esasında Antik veya Ortaçağ düşünce kalıpları ve ontolojik varsayımları. Yani inanılmaz geri kalmış. Modern bilimden tamamen kopuk, insan merkezli düşüncenin dışına çıkamamış, hipotetik natüralizm ve materyalizmin gerçekliğine nüfuz etmeyi becerememiş, tabiattaki spontane ve rastgele olay kombinasyonlarını bilmeyen, daha aşağı bir geleneğe ait kültürel unsurlardan söz ediyoruz. Kültürel bazda şartlanmışlıklarından ötürü onlara söylenebilecek fazla bir şey bulamıyorum. Pavlov'un köpeğini şartlanmalarından kurtarabilir miyiz? Elbette hayır. Ancak, hani derler ya, ulaşabileceğin kimselere ve şeylere erişmeye çalışırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 10 Ağustos 2021; 22:48:48 >

• O da bir şey mi? Birileri selam ve dua göndererek terfi almıştı.

• Allah insanoğluna herşeyin en güzelini verdi ama insan herşeyi mahvetti..

• Gençler din ne ya 2021 yılındayız kendinize gelin biraz. Tanrı falan diyorlar yok yüce zeus yağdırmıştır, lol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miraclescape

.

Neyine özenebilirler? Bir de bundan dört tane olduğunu hayal et.

Dua ya Değil Bilime inanın...
  • İslam Dini dünyadaki tüm düşüncelerden daha fazla ilim ve bilime önem vermiştir. Bu gün kendisini bilime adadığını söyleyen nice insanlar var ki bilimi kendi menfaat ve düşüncesi için kullanır. Oysa İslam dini temelinde oku ayetiyle elde ettiği fen ve bilim birikimlerini tüm insanlığa sunar. Siz burada saçma sapan insanların yaptığı şeyleri paylaşan kişilere ve saçma sapan insanlara inanmayın. Dünyada İslam dini olmazsa kaos olur ki bunun sonucunu Osmanlı hakimiyeti ortadan kalkınca gördük. Adamlar osmanlıyı batırıp dünyanın anasını ağlattı. Gözünün yaşına bakmadan Japonyada 4 şehre Atom bombası atıldı, dünyanın her yerindeki kaousun tek sebebi böyle bilime inanın falan naraları atanların sebebiyledir. İslam Dini bilimin ta kendisidir. Aynı zamanda insanın bilimle elde edemediklerinin (metafizik) de tam kaynağıdır.

• ejdero kullanıcısına yanıt

İslam demek bilim demekse neden İslam Alemi bu vaziyette? Neden tüm İslam coğrafyası Hristiyan Batı'ya göç ediyor? Beden Batı' nın sömürgesi İslam ülkeleri? Neden her alanda en gelişmemiş ülkeler İslam ülkeleri?

Osmanlı çağa ayak uyduramadıpı için çöktü dinden uzaklaştığı için değil. Tarihi doğru okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 11 Ağustos 2021; 11:45:15 >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

'o iş geçmişte kaldı'ya istediğiniz kadar inanın ama sokakta bu düşünceyle hareket ederseniz karşılaşacaklarınızdan hiç hoşnut olmayabilirsiniz dikkat edin.

• Mxsr kullanıcısına yanıt

Halkın bir kesimi tabii ki dua ile işlerin yürüdüğüne inanır. Dua ile yağmurun yağdığına, dua ile rızkını geldiğine inanan insan sayısı çok. Fakat en teokratik toplumlarda bile artık duaya bel bağlanmıyor. Hayatın işleyişi farklı. En teokratik toplumlarda bile devlet işleyişinde bilimsel argümanlar kullanılıyor. Bu yüzden o işler geçmişte kaldı. Her ne kadar bilime köpüren halk kitleleri hala daha varlığını sürdürse de onların da son dönemindeyiz. Bizim gibi ülkelerde bir kaç kuşak daha varlıklarını sürdürebilirler fakat elbet yok olacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 11 Ağustos 2021; 11:58:57 >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Sizin aklınızda kıçının üzerine oturup dua eden ve başka hiçbirşey yapmayan insan görüntüsü var sanıyorum. Ona cevabı konunun en çok beğeni alan yorumu cevap veriyor zaten ben ayrıca cevap vermeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

Halkın bir kesimi tabii ki dua ile işlerin yürüdüğüne inanır. Dua ile yağmurun yağdığına, dua ile rızkını geldiğine inanan insan sayısı çok. Fakat en teokratik toplumlarda bile artık duaya bel bağlanmıyor. Hayatın işleyişi farklı. En teokratik toplumlarda bile devlet işleyişinde bilimsel argümanlar kullanılıyor. Bu yüzden o işler geçmişte kaldı. Her ne kadar bilime köpüren halk kitleleri hala daha varlığını sürdürse de onların da son dönemindeyiz. Bizim gibi ülkelerde bir kaç kuşak daha varlıklarını sürdürebilirler fakat elbet yok olacaklar.

Anlamadığın yada işine gelmeyen ne biliyormusun, islam ile bilim arasında ters orantı olduğunu savunuyorsun.

Oysa islam ve bilim birbirini destekler. İslam kesinlikle bilimi reddetmez. Aksine teşvik eder. Çünkü bilimin gelişimi ile Allahin yarattıklarını görme imkanımız, bilmediklerimiz hakkında da bilgi sahibi olma imkanımız doğar.

Bahsettiğin durumlarin engeli islam değil, İslamı gerektiği gibi yaşayamayan insanlardir.

Bir dönem islam dünyası bilimde öndeydi. Şimdi geride. Gelecekte ne olacağını bilmiyoruz.

Bir kaç kuşak sonra islamın yok olacağını düşünmen temenniden öteye gidemez. Çünkü yarın bile dünyanın başına ne geleceğini kimse bilmiyor. Belki öyle bir şey olacakki temenninin tam tersi musluman sayısı hızla artacak.

Saaf süresi 8. Ayet

"İsterler ki Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürüversinler; ama inkârcılar hoşlanmasalar da Allah nurunu muhakkak tamamlayacak!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 11 Ağustos 2021; 13:57:2 >

• İslam bilimi red etmez. Bilim sadece bizim var olan gerçeği ortaya çıkarmamızdır. Yüce yaradan istemezse yaprak bile yere düşemez. Yaratılış gereği noksan duyularımızda bunu idrak edememiz normal. İslam ülkelerindeki düzensizlik islamı doğru yaşayamamak ve bilincimizi yitirdiğimiz için sapkınlıklara yönelmek. Okumadığımız doğrusunu öğrenmediğimiz için bu hallerdeyiz. Vadedilen kıyamet gelmeden önce tüm yeryüzünde hakim olacak ve insanlık şereflenecek
    inşallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

İslam dinlerden bir dindir. Tüm dinler gibi bilim ile çatılmılştır. Tüm dinler gibi büyük bir yenilgiye uğramıştır. Bilim kesin kes dinlere karşı üstün gelmiştir.

Ben dinlerin yeryüzünden kalkmasını istemiyorum. Bunu istemek saçma çünkü olanaksız. İnsanlar bir şeye inanmaya muhtaç. Fakat bilimsel prensipleri değil de dini argümanları temel alan toplumlar çağın gerisinde kalacak ve helak olacaktır. Ben teokratik toplumlarda bahsederken tüm bağnaz toplumlarda bahsediyorum.

İslam 'ın bilimi teşvik ettiği koca bir yalandır. Hristiyanlık, Yahudilik veya Hinduizm de bilimi teşvik etmez. Hiç bir din bunu yapmaz yapamaz. Tabiatına aykırı. Bir şeye kötü körüne inanan bir insan, sorgulamayı reddeden bir insan nasıl bilime odaklanır? Böyle bir ideoloji nasıl bilim toplumu oluşturur?

İnançlı bilim insanı olur mu? Elbet olur. Fakat inançları sorgulama sürecini engellediği vakit bilim insanı işini yapamaz. Osmanlı ve İslam dünyası bu yüzden kaybetti. Sorgulama sürecini askıya aldı. Camilerin ve din adamlarının toplum ve devlet üzerindeki etkisini sınırlayamadığı için pek çok yeniliği gerçekleştirmedi.

Günümüzde böyle bir durum yok elbet

En tutucu devlette dahi bilimsel prensipler kullanılıyor. Fakat halk üzerinde haka daha o bağnaz baskı devam ediyor. Hala daha dua ile yağmur yapacağını sanıyor insanlar.

Ben de dua ederim. Ben de inanırım. Fakat duada keramet olmadığını da bilirim. Bu yapılanlara tefekkür de diyemiyorum. Çünkü tefekkürlük bir durum yok yağmurda.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.