Şimdi Ara

DUAL BİOS ÇÖKTÜ---NASIL ÇÖKER DEMEYİN---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gigabyte ga-ma790-fxt-ud5p anakartım var.anakartın kendi programı ulan bios update programıyla biosu güncelledim yeniden başlatılsın mı dedi.evet dedim.fakat bilgisayar yeniden başlamadı biosta takılıp duruyor.bazen donuyor bios ekranında,bazen siyah ekran çıkıyor.içine girmiyor.başlangıçta recovery-f2 felan yazıyor f2 ye basıyorum siyah ekran geliyor.bi de anakartın üstünde CMOS cir diye bi tuş var bu ne işe yarıyor???

Pili çıkarttım 2-3 dakika beklettim geri taktım nafile.bi de dualbios nasıl oluyor da çöküyor????Anlamış değilim.canımdan bezdirdi sabahtan beridir.

işin içinden çıkamadım.Anakart daha 7 aylık felan garantiye de göndermek istemiyorum 2 ay bekletirler adamı.ne olur garanti dışında bunu nasıl halledebilirim bilen varsa lütfen anlatabilir mi?

• anakartınıza yanlış bios attığınızdan dolayı bi problem oluştu sanırım anakartın üzerinde cmos clr pini bios sıfırlamak içindir. 2 ve 3 pinlerde standard jumper i 1 ve 2 ye taktığınızda sıfırlanır öle hatırlıyorum.Biosu o şekildede sıfırladığınız haldede giremesse anakartı garantiye verip bios değiştirilmesi gerekicektir.Anakartınıza marka ve modeline uygun biosu atmanız gerekirdi.Yanlız Dual bios olayını ben bilmiyorum açıksası diğer bios nasıl kullanıcağın hakkında bi fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpTraum -- 17 Ağustos 2010; 15:07:53 >
  • Eğer düzelmezse ve garantisini beklemek istemiyorsanız, PIC programlama yapan bir elektronik dükkanında tekrar bios arttırabilirsin. O anakartın bios çipi sökülebiliyor. Adam 5 dakıka içinde sana halleder. Garantidede sorun olmaz merak etme. O çip sökülüp takılabilir. Ve sorununda yazılımsal olduğu iin garantiden yana kuşkun olmasın.
  • hocam her elektronikci yapar mı?chokip sulecekip diosun.lehimli biosu.anakartla birlesik.garanti dısı sayılmaz mı
  • 4-5 sefer bios guncelledim hepsi sorunsuz,sen sucu anakarta atma,o kartta 2 biosun cokmesi imkansiz,clr cmos tusuna bas+biosu yanlis flasladin galiba veya elektrik kesildi o anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 17 Ağustos 2010; 17:49:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojan01

hocam her elektronikci yapar mı?chokip sulecekip diosun.lehimli biosu.anakartla birlesik.garanti dısı sayılmaz mı

Bios çipi lehimli mi? O durumda gerçekten çift bios gitmişse garantiye yollaman gerekli. Ben sökülebilir bios çipi sanmıştım. Eğer öyle olsa idi, kolayca hallederdin.
  • Arkadaşlar önerliler için teşekkür ederim hepinize.Elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz sağolun...Fakat ben yanlış bios atmadım.Ben de 10-12 senedir bu işin içindeyim ama ilk defa dualbios lu bi anakart kullanmaya başladım.Öbür AWARDbios vb bioslar lsa onlar başlangıç disketleriyle felan kolaylıkla halledilebiliyor.

bios çipi ne yazıkki lehimli.Yeni model anakartların hepsi böyle şu durumda.

AlpTraum

anakartta 3 pin yok.ama bios pilinin orda 2 pinli bişey var.o ne aceba?ona da jumper taktım fakat bilgisayara hiç görüntü gelmemmişti. dediğiniz Cmos cir e bastım hem de 300 kere ama nafile.Bios a geliyor orda kalıyor bazen görüntü donuyor,bazen de siyah ekrana düşüyor.Ve ne hikmetse bazen de Cmos Checksum Errror hatası veriyor.profil seçin diyor 2 seçenek var;
    1-defult profil
    2-en son yapılandırmalı

hangisini de seçtiysem yeniden başlıyor.Ben bu işi anlamadım gitti.Sanırım yarın garantiye vereceğim.Denemediğim yol kalmadı.Ha bi de şöyle bi enteresan durum daha var

işlemcim amd 1055t ram 4 gb 2*2 ocz 1600 cl 7

1 hafta süper stabil kullandım.baktım bious un beta sürümü çıkmış onu yükledim.(bios flash ını indirdim ve öyle kurdum)herşey tamam sonra dedim ki ne olur ne olmaz sonuçta beta.ben kararlı sürüme geri döneyim dedim.salak gibi tut da internet üzerinden bios güncellemesi yap.Yani dosyayı bilgisayara indirip yapmadım program üzerinden yaptım.Sanırım program da 3 ün 1 ini elime verdi gibi görünüyor.Ve dikkatimi yeni çekti başlangıçta siyah ekranda yazılar yazıyor ya işte orda işlemci amd yazıyor fakat modeli unknown da. Anakar şu şekilde

DUAL BİOS ÇÖKTÜ---NASIL ÇÖKER DEMEYİN---

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka işlemci tak öyle dene x& ları biosunu destekleyen biosu silmişin bence x4 yada x3 işlemci bul bence açılacak.
  • benim de aklıma o geldi.zaten önceden de overclock luydu işlemci.aceba bios u değiştirince eski çarpanları silmedi ve yeni biosta işlemciyi tanımadı diye düşünüyorum.ama x4 de bulamam ki,arkadaşların hepsi intel.bal var sanki intel de Yarına kadar yol gösteren olmazsa forumdan garantiye göndereceğim başka çare kalmadı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojan01

benim de aklıma o geldi.zaten önceden de overclock luydu işlemci.aceba bios u değiştirince eski çarpanları silmedi ve yeni biosta işlemciyi tanımadı diye düşünüyorum.ama x4 de bulamam ki,arkadaşların hepsi intel.bal var sanki intel de Yarına kadar yol gösteren olmazsa forumdan garantiye göndereceğim başka çare kalmadı gibi.

garantiye gönder bence
  • trojan01 maalesef temel kuralı unutmuşsun.Bios Update yapmadan önce bütün cpu ve ram oc larını geri almalı default değerlere getirmeliydin.Bütün markalar bu şekil öneriyor.Üzülme sonuçta bu da bir tecrübe olmuş.
  • değil mi yaaa değil mi yaaa offf çok haklısınız.Sorunun temeli işte bu.Peki farklı bi amd işlemci taksam düzelir mi aceba?Gerçi bu soruya da pek açıklık getirilmez ama hiç böyle bi olayla karşılaşıp sonradan farklı cpu takıp ta düzelten oldu mu aceba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojan01 -- 18 Ağustos 2010; 0:41:21 >
  • F2 yazısı geldiği anda işlem yapmıyorsa klavyeniz usb ile bağlıysa normal klavye takarak f2 basmayı deneseniz?biosta usbler kapalı olabilir..
  • hocam bişey diycem ya bu eskiden 2pin atx gü ç yeri vadrıya bizim karttada seninki gibi 24den fzala(saymadım kç tane) ama bizim psu eski 24 pin var en fazla onu takıyoruz bişey olurum 1-2 kere Easy Energy Saver bios hataları verdide
  • benimde bir sorum olacak, bios u güncelleyecemde kafam karıştı, en son versiyonumu yükleyeceğim, yoksa oyunlarki patch gibi hepsini teker teker mi yükleyeceğim?
  • sonuncuyu yüklemen yeterli.
  • yalnız biosun post ekranı falan geliyor anladığım kadarı ile, f2'ye falan da basabiliyorsun demek ki bios çökmemiş, çökse hiç post alamazdın ekranda. arkadaşların dedikleri gibi büyük bir ihtimalle işlemci desteği mevta eski biosa döndüğün için. başka bir amd işlemci bul, sonra da yeni biosu yükle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

yalnız biosun post ekranı falan geliyor anladığım kadarı ile, f2'ye falan da basabiliyorsun demek ki bios çökmemiş, çökse hiç post alamazdın ekranda. arkadaşların dedikleri gibi büyük bir ihtimalle işlemci desteği mevta eski biosa döndüğün için. başka bir amd işlemci bul, sonra da yeni biosu yükle...

Katlıyorum hocam bios çökerse ya da uçarsa hiç görüntü gelmez pc açılır ama görüntü gelmez Dual bios u bende uçurmuştum ,belki başka bi cpu ile açılabilir
  • arkadaşlar teşekkür ederim ama işte işin içinden çıkamadım ve garantiye gönderdim anakartı.BT servis'e.İnşallah tez zamandan elimde olur ama hiç sanmıyorum bi 20 gün sürer herhalde..

Bir önceki bios un da x6 yı desteklemesi lazım çünkü olay tam olarak şöyle oldu;

anakartı ilk aldığımda F7 biosu yüklüydü,ben F8K-Beta yükledim.Fakat sonra geri döneyim dedim çünkü sonuçta beta versiyonuydu.

Tekrar F7 biosu yükledim sonuç olarak byle olmuştu.Yani F7 biosu da x6 ya destek veriyordu.Sizin dediğiniz gibi olsa çalıştırması lazım yine ama niye çalıştırmadı anlamadım..

Düzenleme: Kahretsin! İşlemciyi kullandığım sürüm F7 idi.Eminim kaç kere bakmıştım.gigabyte nin sitesinde bakıyorum sadece F8K x6 işlemcilere destek veriyor yazıyor.Bu ne biçim bi çelişki :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojan01 -- 25 Ağustos 2010; 17:22:56 >
  • la abi beta sürüm kurmuycaksın buglı oluyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.