Şimdi Ara

Dual Kit Ramler Dual Channel Olarak Çalışmıyor Ne Yapmam Gerek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Reis 2 ve 4 var ya oraya takınca sistem açılmıyor anakartta led var sayılar yazan orda 54 numara yazıyor kalıyor öyle 54 numara için de baktım işlemci ve ram için reinstall yapın diyor ama ramleri çıkarıp 1 ve 3 slotlara takınca açılıyor makina ama bu sefer de hem dual çalışmıyor hem de 8 gb gördüğü halde 3.95 gb kullanılabilir diyor ayrıca görev yöneticisin de diğer 4 gb rami donanıma ayrılmış olarak gösteriyor ne yapıcam bilmiyorum. İşlemciyi söküp geri mi taksam acaba ama işlemci pinlerin de sorun da yok dümdüz hepsi
  • Asıl önemli şeyi unuttuk. İşletim sistemin 32 bit mi? yoksa 64 bit mi? kurulu. Bunu bir kontrol et.
  • islemci fani montajindan kaynakli bu problemi yasayan vardi. gereginden fazla baski oldugu icin boyle bir sikinti ortaya cikiyordu. fan stok mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The-Undertaker kullanıcısına yanıt
    2-4 açılmıyorsa sıkıntı var demektir ya 2 yada 4 slot arızalı veya işlemcide bunları yöneten bellek çipi sorunlu dediğim gibi tek tek denemen gerek 2 ve 4 de takarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

2-4 açılmıyorsa sıkıntı var demektir ya 2 yada 4 slot arızalı veya işlemcide bunları yöneten bellek çipi sorunlu dediğim gibi tek tek denemen gerek 2 ve 4 de takarak
    Aynen 2 ve 4 açılmıyorsa bir sıkıntı var.
  • @kittyhunter

Stok değil hocam Zalman CNPS10X Optima kullanıyorum.

@mito1172

Bütün slotları denedim tek ram takınca açılıyor makina ayrıca iki rami de 1-4 slot şeklinde takınca da açılıyor yani slotlarda sorun yok aslında.

Edit yapayım gece uğraşırken aklıma priz geldi nerden geldiyse salonda 2 tane priz var birine benim bilgisayarın 6'lı fişini takmıştım diğerinde de televizyon ve antenin fişleri vardı onları çıkardım televizyon ve antenin olduğu yere bilgisayarın fişini taktım çalıştırdım ne hikmetse biosa girince Dual Channel Mode yazıyordu Ramlerde aynı yerinde kaç gündür değişmedi de 1-3 slotlarda ohh be dedim sonunda düzeldi falan sevindim windowsu açtım 8GB ramin tamamını kullanıyordu cpu-z ile de baktım Dual yazıyordu sonra Mafia 2 ve Call Of Duty 2 oynadım yaklaşık 1 saat sürdü oyundan çıktım masaüstünde bir klasörün adını değiştirirken sistem dondu kaldı mouse ve klavye rgb bunların lambaları yanıyor ama mousenin altında ki kırmızı lazer ışığı sönmüştü bekledim gelmedi kendine bende reset attım sistem açıldı tekrar sonra biosa girdim Single Channel Mode olmuş yine windowsta da 8GB var 3.96 GB Kullanılabilir diyordu. Daha da ellemedim artık. Anakartı aldığım kişi ile görüştüm XMP kapat değerleri elle gir acaba ayarlayamıyor mu dedi bana da ben Ram frekanslarından anlamıyorum sadece ramlerin üstünde 9-9-9-9-24 falan diyor eğer sorun frekans ise bana yardımcı olursanız elle manuel gireyim hepsini. Memtest yaptım sorun da çıkmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

@kittyhunter

Stok değil hocam Zalman CNPS10X Optima kullanıyorum.

@mito1172

Bütün slotları denedim tek ram takınca açılıyor makina ayrıca iki rami de 1-4 slot şeklinde takınca da açılıyor yani slotlarda sorun yok aslında.

Edit yapayım gece uğraşırken aklıma priz geldi nerden geldiyse salonda 2 tane priz var birine benim bilgisayarın 6'lı fişini takmıştım diğerinde de televizyon ve antenin fişleri vardı onları çıkardım televizyon ve antenin olduğu yere bilgisayarın fişini taktım çalıştırdım ne hikmetse biosa girince Dual Channel Mode yazıyordu Ramlerde aynı yerinde kaç gündür değişmedi de 1-3 slotlarda ohh be dedim sonunda düzeldi falan sevindim windowsu açtım 8GB ramin tamamını kullanıyordu cpu-z ile de baktım Dual yazıyordu sonra Mafia 2 ve Call Of Duty 2 oynadım yaklaşık 1 saat sürdü oyundan çıktım masaüstünde bir klasörün adını değiştirirken sistem dondu kaldı mouse ve klavye rgb bunların lambaları yanıyor ama mousenin altında ki kırmızı lazer ışığı sönmüştü bekledim gelmedi kendine bende reset attım sistem açıldı tekrar sonra biosa girdim Single Channel Mode olmuş yine windowsta da 8GB var 3.96 GB Kullanılabilir diyordu. Daha da ellemedim artık. Anakartı aldığım kişi ile görüştüm XMP kapat değerleri elle gir acaba ayarlayamıyor mu dedi bana da ben Ram frekanslarından anlamıyorum sadece ramlerin üstünde 9-9-9-9-24 falan diyor eğer sorun frekans ise bana yardımcı olursanız elle manuel gireyim hepsini. Memtest yaptım sorun da çıkmadı.
    sogutucu ilginc bir sekilde cpuya baski uyguladigindan bu durumu yasiyor olabilirsiniz. forumda konusu vardi fan degisimi yapildiktan sonra ram yari yariya dusmustu bir uyenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiberdono

sogutucu ilginc bir sekilde cpuya baski uyguladigindan bu durumu yasiyor olabilirsiniz. forumda konusu vardi fan degisimi yapildiktan sonra ram yari yariya dusmustu bir uyenin.

Alıntıları Göster
    Ona da bakarım bir de ben priz değiştirdikten sonra Dual Channel olmuştu 1 saat kullanmıştım tekrardan Single Channel'a dönmüştü başka forumda sordum da priz değiştirip dene dediler bana topraklama vs konusu sanırım elektriksel birşey olabilirmiş. Bende stok soğutucu var zaten olmadı onu da takar denerim ben. Şuan o.c yapmıyorum ram konusunu çözmediğim için. Hem dediğiniz soğutucu olayına bakayım hemde priz olayına.Ona göre durumu editlerim.

• Edit : Sorunu buldum. El ile değerleri girince sorunsuz Dual Channel oluyor sanırım XMP özelliği işlemiyor bu anakartta yada Ram girmiyor devreye bilmiyorum. Şuan 1866 Mhz'ye aldım voltaj 1.520V de ama arada sırada sistem kitlenip kalıyor ne yapmam gerek ? Tam olarak Ram ayarlarını bilen varsa yardımcı olsun halledelim şunu.

Dual Kit Ramler Dual Channel Olarak Çalışmıyor Ne Yapmam Gerek ?

• O diğer 2 yere taktığınızda pc açılmıyorsa işlemciyi çıkartıp düzgün bir şekilde yeniden takmanız gerekmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

O diğer 2 yere taktığınızda pc açılmıyorsa işlemciyi çıkartıp düzgün bir şekilde yeniden takmanız gerekmekte.
    2 ve 4 slotlara takıyorum açılmıyor makina anakartta led var orda 54 numara sabit yanıyor 54 numara için de anakartın sitesinden şu bilgiyi buldum.

'' 01 - 54 (except 0d), 5A- 60 Problem related to memory. Please re-install the CPU and memory then clear CMOS. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules ''

1 numaradan 54 numaraya kadar olan sorunlar için mi diyor anlamadım şuan ama led kısmında 54 numarada kalıyor açmıyor makina ama çıkarıp 1-3 slotlara takınca sorunsuz açılıyor hemen.

Yardımcı olabilirmisin halen çözemedim sorunu el ile gecikmeleri giriyorum voltajı 1.500 yapıyorum önce dual çalışıyor 8 GB ramin tamamını kullandırıyor reset atıp bakmak istediğim de 8GB ram görüyor 3.95 GB kullanılabilir diyor 1600 mhz de çalışan ram ise cpu-z de 11.11.11.27 gecikmede çalışıyor normalde 9.9.9.24 olması gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

2 ve 4 slotlara takıyorum açılmıyor makina anakartta led var orda 54 numara sabit yanıyor 54 numara için de anakartın sitesinden şu bilgiyi buldum.

'' 01 - 54 (except 0d), 5A- 60 Problem related to memory. Please re-install the CPU and memory then clear CMOS. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules ''
    https://www.asrock.com/support/faq.asp?id=334

1 numaradan 54 numaraya kadar olan sorunlar için mi diyor anlamadım şuan ama led kısmında 54 numarada kalıyor açmıyor makina ama çıkarıp 1-3 slotlara takınca sorunsuz açılıyor hemen.

Yardımcı olabilirmisin halen çözemedim sorunu el ile gecikmeleri giriyorum voltajı 1.500 yapıyorum önce dual çalışıyor 8 GB ramin tamamını kullandırıyor reset atıp bakmak istediğim de 8GB ram görüyor 3.95 GB kullanılabilir diyor 1600 mhz de çalışan ram ise cpu-z de 11.11.11.27 gecikmede çalışıyor normalde 9.9.9.24 olması gerek.

Alıntıları Göster
    Hocam bende de aynı 1-3'de sorunsuz açılıyordu, 2-4'de açılmıyordu. İşlemciyi çıkarıp düzgün bir şekilde yeniden takınca sorunum çözülmüştü.

• quote:

Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

Hocam bende de aynı 1-3'de sorunsuz açılıyordu, 2-4'de açılmıyordu. İşlemciyi çıkarıp düzgün bir şekilde yeniden takınca sorunum çözülmüştü.

Alıntıları Göster
    Şimdi ramler takılı iken mi işlemciyi çıkarıp takıcam yoksa ramleri işlemciyi çıkarıcam önce ramleri 2-4 takıp sonra mı işlemciyi takıcam nasıl olacak sıralama ?
    fark etmez psu fişini çek yeter ramleri çıkar işlemciyi kontrol et ki bence sorun yoktur doğru taktıysan ama yine de çıkar tak sonra ramleri 2 4 tak dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2019; 3:21:17 >
  • quote:

fark etmez psu fişini çek yeter ramleri çıkar işlemciyi kontrol et ki bence sorun yoktur doğru taktıysan ama yine de çıkar tak sonra ramleri 2 4 tak dene
    2-4 taktım sistem açıldı ama 2.slottaki rami görmedi 4.slottakini gördü 4 GB olarak diğer rami de denedim aynısı oldu sanırım 2.slot arızalı bu anakartta yada slotun içi pislenmiş görmüyor da olabilir bilemedim. Sonra tekrar 1-3 taktım Dual gördü zaten hiç bir ayarı ellemedim dün kaç kere reset attım windowsu açtım bakalım 4 GB'a düşecek mi diye düşmedi 8 GB ramin tamamını da kullandırdı bana inşallah sorun olmaz daha uğraşmaktan sıkıldım çünkü. Bir de ben bu ramleri verip yerine tek modül 8 GB 1866 Mhz ram alsam kullansam sorun olur mu acaba performans açısından ?

Hocam 8 gb tek ram anakartinizda çalışsa bile single chanell olacağı için performansı düşük olacaktır. Ayrıca aldığınız kişi geri alacağını söylemişti eğer hiç bir şekilde stabil dual chanell olarak kullanamiyorsaniz geri verme seçeneğini değerlendirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 28 Haziran 2019; 12:11:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Hocam 8 gb tek ram anakartinizda çalışsa bile single chanell olacağı için performansı düşük olacaktır. Ayrıca aldığınız kişi geri alacağını söylemişti eğer hiç bir şekilde stabil dual chanell olarak kullanamiyorsaniz geri verme seçeneğini değerlendirin
    Ya arkadaş çok iyi yardımsever birisi ben kendisini sevdim whatsapp üzerinden sürekli yardım ediyor aldığım günden beri kendisine teşekkür ediyorum konuyu okuyorsa eğer. Arkadaşındaki RAM bendeki RAM'in aynısı tek modül versiyonu 1866 Mhz hızında çalışıyor. Onu sordum tek slotta 4 GB RAM'i tanıyorsa bunu da tanıması lazım dedi ama bilemedim anakart iade konusunda da teklifim geçerli yine kullan dene testlerini yap sorun yaşarsan alırım geri dedi. Şimdi kendisine anakartı iade etsem bile yeni anakart almam gerekecek aklımda ki şu benim ben şimdi bu anakartı kullanıcam pazar gününe kadar testlerini yapıcam eğer sorun yaşamadan kullanırsam arkadaşa iade etmiycem ama eğer sorun yaşarsam yine pazar gününe kadar kullanıcam pazar gününe kadar da forumdan yada başka yerden 2.el 990 chipset bir anakart bakıcam yani 2-3 gün içerisin de benim anakart bulmam lazım ki iade ettiğim zaman hemen yenisini alabileyim yoksa anakartı verdikten sonra 1 hafta 10 gün araştırma yapmam gerekecek şuan bilgisayarsız kalamam işlerim oluyor o yüzden. Varsa forum da anakart satan bana yönlendirirsen sevinirim. Ramler de de problem yok dün UEFİ Flash Bellek'ten çalışan memtest86+ programı ile 40 dakika test ettim sorunsuz geçtiler iki modülde. Zaten anakartın 2. ram slotu arızalı onu da dün anladım Ram takınca görmüyor.

tek modül iyi olmaz bence. 2ci slota tekrar çıkar tak bazen oturmayabiliyor fırça gibi bir şeyle arayi temizle istersen ama üfleyen süpürge olsa daha iyi neyse dene bakalım ne olacak
  • quote:

tek modül iyi olmaz bence. 2ci slota tekrar çıkar tak bazen oturmayabiliyor fırça gibi bir şeyle arayi temizle istersen ama üfleyen süpürge olsa daha iyi neyse dene bakalım ne olacak
    Hocam sanırım anakartı vericem geri bir tane Gigabyte 990XA-UD3 rev3.0 anakart buldum temiz duruyor sadece PCI X16 slotun da ekran kartını tutan küçük bir ayak var bilirsin o yok ekran kartını kasaya vidalayınca sorun olmuyor dedi bana bu nasıl anakart sence alayım mı bunu ? Fiyatın da da anlaştım.
    kartı bastırınca kilitleyen mandalı diyorsan bence alma ekran kartını sökerken sorun yaratır

örnek benim am3 anakatta gösterdiğim yerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2019; 13:39:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.