Şimdi Ara

Dual Kit Ramler Dual Channel Olarak Çalışmıyor Ne Yapmam Gerek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elim de G.Skill RipjawsX 4x2 8 GB Dual Kit Ram'ler var DDR3 1600 MHz hızın da aynı renk slotlara taktığım halde Bios'a girince Single Channel Mode yazıyor hiç bir ayarını da bulamadım Dual Channel yapmak için. Bunun yüzünden oyun performansı da çok düşmüş durum da ne yapabilirim ? Anakartım AsRock 990FX Fatal1ty Professional. Biosu güncelledim 1.90 sürümündeydi 2.00 sürümüne güncelledim ama faydası olmadı acaba daha düşük bios sürümlerinde mi çalışıyor belki yeni sürümler de kaldırmışlardır diye düşündüm ama bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Siyah renkli slotlara mı taktınız hocam bellekleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarKStyLee

Siyah renkli slotlara mı taktınız hocam bellekleri?
    Hocam şuan 1-3 slotlara takılı kırmızı renkli slotlara taktım.
  • Birde siyah renkli slotlara takarak deneyim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarKStyLee

Birde siyah renkli slotlara takarak deneyim hocam.
    Öyle denedim açılmadı sistem anakart üstünde sayılar var 54 numarada kalıyor ona baktım ram ile alakalı bir sorun oluyormuş anakartta clr cmos tuşu var sıfırlıyorum takıyorum ama biosa giriyorum yine aynı single channel mode yazıyor windowsta 8 gb gösteriyor ama kullanılabilir 3.95 GB diyor biosta 8196 MB olarak gösteriyor ramler sağlam başka pc de denedim.
  • The-Undertaker kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 ve 4 takınca sistem açılmıyor? 1 ve 3 e takınca 8 gb ram 3.95 olarak mı gözüküyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Hocam 2 ve 4 takınca sistem açılmıyor? 1 ve 3 e takınca 8 gb ram 3.95 olarak mı gözüküyor?
    Hocam ve 1 ve 3 e takıyorum açılıyor 8 GB - 3.95 GB Kullanılabilir diyor 3 ve 4 ü pek denemedim ama 3 ve 4 olarak takınca sistem açılmıyor hata kodu 54 veriyor AsRock'un sitesinden baktım 54 numara için ram sorunu vs çıkıyor yani ram ile alakalı birşey gösteriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    1 ve 3 e tek kit takınca ne sonuç alıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

1 ve 3 e tek kit takınca ne sonuç alıyorsunuz?
    O zaman normal görüyor 4 GB 1600 Mhz olarak her iki belleği de deniyorum sorun yok.
    Hocam benzer sorun bendede var ama çözemedim. İşlemciyi söküp taktım düzeldi diyende var. İşlemci soketinde yamuk pin vardı düzeltince sorun düzeldi diyende var. Ramleri silgi ile sildim slotları hava ile temizledim sorun düzeldi diyende var . Anakartınız driverlari ile ilgili bir güncelleme varsa yapın.

İşlemci solda kalacak şekilde soldan 2. Ve 4. Yuvalara takın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedim dedim inanmadın bak ne oldu şimdi

geçmiş olsun asrock alma dedim ramdestegi kıt o kartın tek 4gb ı görüyor demekki tek 4 gb ı destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

dedim dedim inanmadın bak ne oldu şimdi

geçmiş olsun asrock alma dedim ramdestegi kıt o kartın tek 4gb ı görüyor demekki tek 4 gb ı destekliyor
    Hocam ramleri görüyor anlamadınız sanırım 8 gb olarak anakart sorunsuz görüyor ikisini de onda sorun yok sorun şuan sadece dual kit çalışmaması bana satan kişiyle görüşüyorum telefonda bende çalışıyordu dedi adam yani ramlerde ve çalışmasında problem yok. 15 gündür kullanmıyormuş anakartı koydum kenara dedi biraz üstünde kullanıma bağlı tozlar var ben heyecanla acele acele topladım sistemi ondan da oldu belki de ben eve geçince ram slotlarını temizliycem fırça ile güzelce ramleri de silgi ile silicem bir de öyle bakıcam. anakartta ramler çalışıyor 8196mb olarak görünüyor tek sıkıntı dual channel çalışmıyor.

Sitesine girip baksana bi beta biosları var bunun hepsini indirdim ben hangisini kurayım bir tanesin de ram combatiliby mi ne öyle birşey diyordu onu mu kursam dün aldım anakartı 1.90 sürümü kuruluydu beta olmayan 2.00 sürümünü kurdum bende bios ile de alakalı olabilir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 23 Haziran 2019; 16:33:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

İşlemci solda kalacak şekilde soldan 2. Ve 4. Yuvalara takın
    Eve geçince denerim onuda
    beta bioslar ile ugraşma anakart elinde kalmasın zaten garantisi yok

fırça ile slotları sil
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

beta bioslar ile ugraşma anakart elinde kalmasın zaten garantisi yok

fırça ile slotları sil
    Sorun olsa koymazlar diye düşünüyorum hocam bir de bir alt sürüme düşüreyim mi en son sürümü kurdum bios ekranı çok dandik oldu eski hali daha güzeldi. Beta sanırım eski sürümü de. Bu yeni ekran hoşuma gitmiyor.

Fırça ile slotları silicem.
    dedigim gibi sorumluluk sende kart zaten eski fırça ile sil verim alamzsan ozaman dedigini yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

O zaman normal görüyor 4 GB 1600 Mhz olarak her iki belleği de deniyorum sorun yok.

Alıntıları Göster
    normalde A2 B2 SLOTLAR tavsiye edilir alt resimde görülüyor. şunu dene önce tek ram dene A2 ye takıp aç sorunsuz açılırsa yine tek rami B2 ye takıp aç açılırsa slotlar sağlam demektir neden bunu dene dedim? A2 B2 takınca açılmıyor demişin o yüzden bu sorun ya slot arızasından yada işlemci bellek kontrolcü arızaasından olabilir şayet A2 B2 yee takınca pc açılmıyorsa.

Dual Kit Ramler Dual Channel Olarak Çalışmıyor Ne Yapmam Gerek ?

• Ramler yanyana olmayacak şekilde takılıyor olması gerekir. Ha en baştakine takmışsın, ha bi sonrasına fark etmiyor. Ama ben yanyana takılmıyor diye biliyorum. Daha doğrusu dual olmuyor. Ama youtube da görüyorum, ramleri yanyana takanlarda var bilemedim.

En bilindik şekli yukarıda da bahsedildiği gibi 2 ve 4 slotlara takmaktır. Ayrıca sizin anakartta ayrıca ayar yapmakda gerekiyor olabilir.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    yukarıda yazdım A2 B2 yani 2 4 slota takarsın dual çalışır başka ayara gerek yok yada diğer takma şekli 1 3 yani A1 B1 slotlarına takarsan dual çalışır
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.