Şimdi Ara

Dual Kit Ramler Dual Channel Olarak Çalışmıyor Ne Yapmam Gerek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

kartı bastırınca kilitleyen mandalı diyorsan bence alma ekran kartını sökerken sorun yaratır

örnek benim am3 anakatta gösterdiğim yerse

Ne gibi sorun yaratır? Bunda 3 tane slot var x16 hızında düşmez bence ya bu arada bu vereceğim anakartın sahibini aradım sert konuştu bana aldığından beri sorun var diyorsun çalıştıramadın anakartı ben sana çalışan anakart yolladım falan filan işte yok donanımında birşey var senin dedi sonra da yolla ben sana paranı gönderirim dedi hayır ben alırken parasını yolladım kaç saat sonra kargoya verdi şimdi de ben dedim paramı yolla öyle kargoya veriyim dedim önce anakarta bakmam kontrol etmem lazım ona göre yollarım diyor ne yapayım sence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Bu mesaj silindi.
    Ya yok 1 haftadır sürekli yazıyorsun konuşuyoruz diyor bir şeyi çalıştıramadın falan diyor yahu iyi de 2.slot zaten görmüyor rami arkadaşımın 1333 mhz 4 gb tek modül ramini de denedim açmadı makina ben ne yapıyım arıza varsa tamam de al ne uğraştırıyorsun beni az önce yazdım gördü mesajı iban vereyim hesabıma gönder parayı aynı şekilde kargonu paketler yollarım dedim zaten numaram adresim var bunun elin de sorun olsa arar zaten hatta anakartı detaylı çekip atarım dedim resimlerini daha napıyım anakartı çıkarıp üstünde tepinecek halim yok ya Ben bir bakayım anakarta ona göre yollarım paranı diyor ben enayimiyim kendisine konuşmadan parayı havale ettim anakartın durumunu bilmeden aldım güvendiğim için kendisi de böyle yapabilirdi bence.

Yok o sorun olmaz bana zaten kasa kapalı olacak kartı da sökmem öyle her zaman vidalar bırakırım sorun olmaz benim için. Şu paramı adam gönderirse onun anakartı yollar bunu alırım.

• merhaba. Aynı sorun bende de var. Ramler aynı. Bazen ramlerde mi sorun var diye düşünmüyorum değil. Ama ben sorunu buldum
    https://forum.donanimhaber.com/dual-channel-ram-sorunu--137630367

Konuyu inceleyiniz lütfen. Son mesajlarda konu linki var. Aynı sorunu yaşamış yabancı birisi. İşlemci yuvasındaki pinlerden kaynaklanıyormuş.

Ben henüz söküp bakmadım ama büyük ihtimal 1 -2 pin yamuk bu yüzden kaynaklanıyor. 3-4 slotlarında takılı benim ramler single channel 8gb olarak kullanıyorum. Bi ara söküp bakacam işlemciye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

merhaba. Aynı sorun bende de var. Ramler aynı. Bazen ramlerde mi sorun var diye düşünmüyorum değil. Ama ben sorunu buldum
    https://forum.donanimhaber.com/dual-channel-ram-sorunu--137630367

Konuyu inceleyiniz lütfen. Son mesajlarda konu linki var. Aynı sorunu yaşamış yabancı birisi. İşlemci yuvasındaki pinlerden kaynaklanıyormuş.

Ben henüz söküp bakmadım ama büyük ihtimal 1 -2 pin yamuk bu yüzden kaynaklanıyor. 3-4 slotlarında takılı benim ramler single channel 8gb olarak kullanıyorum. Bi ara söküp bakacam işlemciye.
    Hocam dün işlemciye kadar söktüm baktım işlemci pinleri dümdüz sağlam onda sorun yok ama bilemiyorum cidden ramlerim çalışıyor 40 dakika memtest86 testi yaptım sorun çıkmadı ramlerde.

• Hocam en son ihtimal olarak eğer satıcı ürünü geri almaz be ve bu anakarti kullanmak zorunda kalırsanız 1 ve 3 nolu slotlarda yine sorun çıkartırsa yağsız kontakt sprey alıp anakartı temizleyin bir ihtimal kir pislik oksitlenmeden kaynaklı sorun varsa düzelir tabi bu en son yapacağınız şey olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Hocam en son ihtimal olarak eğer satıcı ürünü geri almaz be ve bu anakarti kullanmak zorunda kalırsanız 1 ve 3 nolu slotlarda yine sorun çıkartırsa yağsız kontakt sprey alıp anakartı temizleyin bir ihtimal kir pislik oksitlenmeden kaynaklı sorun varsa düzelir tabi bu en son yapacağınız şey olsun
    Ya yok çok tuhaf birisi geri alıyor da önce kargoya ver elime ulaşsın ondan sonra paranı veriyim diyor uyanık sanırım hayır ikinci el fazla ürün almadım prensip nedir bilmiyorum hıyar göndersen nolcak diyor ben buna alırken konuşmadan bile ibanına parayı gönderdim güvendim gelmiş şimdi önce kargoya ver elime gelsin ondan sonra diyor. Ne yapıcam bilemedim. Konu dışına bunu etiketleyip konu açsam bu seferde konuya beni etiketledin diyipte geri almaz cayarsa ne olacak ? Nalburdan fırça alıcam küçük onunla temizliycem sprey vs alamam tümden bozulur belki elimde kalır sonra gerek yok.

1-3 sorun yok çalışıyor 2-4 yapınca 2.slot rami görmüyor 4. slot görüyor ama .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 28 Haziran 2019; 15:23:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

Hocam dün işlemciye kadar söktüm baktım işlemci pinleri dümdüz sağlam onda sorun yok ama bilemiyorum cidden ramlerim çalışıyor 40 dakika memtest86 testi yaptım sorun çıkmadı ramlerde.

Alıntıları Göster
    Anladım. Demekki sizin sorun daha farklı. Ben daha söküp bakmadımda inşallah 1-2 pin yamuktur Şimdilik böyle kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

Anladım. Demekki sizin sorun daha farklı. Ben daha söküp bakmadımda inşallah 1-2 pin yamuktur Şimdilik böyle kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Ya yok uğraşamam başka anakart aldım kargoya verecek birazdan bende bunu vericem kasadan sökeyim de
  • The-Undertaker kullanıcısına yanıt
    Kazanan yine kargocular oldu 3 tarafada hayırlı olsun diyelim:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Kazanan yine kargocular oldu 3 tarafada hayırlı olsun diyelim:)
    28 Lira kargo parası girecek bana şimdi arkadaş kargoya vermiş az önce diğer anakartı da verdim bende az önce ona da 26 TL yazdılar. Kargocuların gücü adına Yarın gelir büyük ihtimalle. Şimdiden sürücüleri indirdim.
  • The-Undertaker kullanıcısına yanıt
    Kartı satan kişi benim :

Arkadaşla yazışmamız aşağıdaki gibi
    ve bu arkadaş beni tuhaflıkla ve uyanıklıkla suçluyor. Forumdan başka birisnden anakart bulmuş ve iade alacağım malzemenin parasını önce ödememi istiyor. Gerçekten sorunlu birisi pazarlık sürecinde yeni evlendiği için indirim istedi 25 TL indirim yaptım ; şimdi de yeni evlendiği için benim 275 lirama ihtiyacı olmadığını filan söylüyor. Bu arkadaşa anakart satan diğer arkadaşa sesleniyorum ; allah yardımcın olsun , bir hafta on gündür bana uyku uyutmuyordu ; istediği şekilde önce havaleyi de yapıp kurtardım kendimi. Varsın anakart bozulmuş olarak gelsin. Sabahları bunun mesajlarıyla uyanmayacağım

Dual Kit Ramler Dual Channel Olarak Çalışmıyor Ne Yapmam Gerek ?

• srozby S kullanıcısına yanıt
    öncelikle senin seviyene inmem kimin ağzı pis açıkça belli. madem yazılanları okuyorsun adam gibi gelip yaz buraya sonradan gelip bana klavye kabadayılığı yapma suların akarak

kartı alan arkadaş 2 4 slota takınca çalışmıyor deyince tüm olasılıkları her kes yazdı bana şimdi gelip bilgiçlik taslama yemezler kartın bozuksa adam gibi söyle öyle fırça sürdü bozdu toplarına da girme yemezler fırça slot falan bozmaz zımpara değil bu ve beta biosda anakart bozmaz ki kaç yıllık kartın beta biosu mu olur komik olmuş bu bahanen bilmiyorsan bana bilgiçlik taslama. yada gel yardımcı ol madem iyi dürüstüm diyorsun bilgiliyim diyorsun ya bana gelip kabadayı ayakları da yapma asıl ergen senin gibilere denir... ayrıca göndermeye yanaşmıyor gibi anlayıp sinir olup o lafı yazdım senin kadar terbiyesizlik yapmadım. madem o sana güvenip yollamış paranı sende yolla yada güzellikle söyle güven ver oda yanlış anlamaz. evet 2ci ele güvenmem ne satarım nede alırım insanların ne olduğu belli olmuyor çünkü bu seni alakadarda etmez ki zaten en güzel örnek sensin sonradan gelip bana salyanı akıtacağına gelip yardımcı olsaydın çok dürüst ve iyiysen bizde görüp seni anlardık şimdi sen kendi terbiyeni adam et önce. internette senin gibilerden ders alacak olsam zaten girmezdim 20 yıldır bana ders verecek en son kişilerden birisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Haziran 2019; 6:59:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: srozby

Kartı satan kişi benim :

Arkadaşla yazışmamız aşağıdaki gibi
    ve bu arkadaş beni tuhaflıkla ve uyanıklıkla suçluyor. Forumdan başka birisnden anakart bulmuş ve iade alacağım malzemenin parasını önce ödememi istiyor. Gerçekten sorunlu birisi pazarlık sürecinde yeni evlendiği için indirim istedi 25 TL indirim yaptım ; şimdi de yeni evlendiği için benim 275 lirama ihtiyacı olmadığını filan söylüyor. Bu arkadaşa anakart satan diğer arkadaşa sesleniyorum ; allah yardımcın olsun , bir hafta on gündür bana uyku uyutmuyordu ; istediği şekilde önce havaleyi de yapıp kurtardım kendimi. Varsın anakart bozulmuş olarak gelsin. Sabahları bunun mesajlarıyla uyanmayacağım

Öncelikle şunu diyeyim sürekli Whatsapptan yazıyorsun bana yok ayıp ettin yok haram zıkkım olsun hala daha sana en ufak bir saygısızlığım yada küfürüm olmadı olmazda 39 yaşındayım dedin büyüğümsün dedim sürekli abi kelimesiyle hitap ediyorum zaten. Uyku uyutmuyordu demişsin ben seni ne zaman gece aradım ? Ben seni hep gün içi aradım oda taş çatlasın 2 defa aramışımdır toplamda 2 demiyorum ona da laf bulursun şimdi. Ne zaman arasam çalışıyorum dedin zaten yeri geldi telefonuma da bakmadın kayıtları da var yani ben hiç birine laf demiyorum sırf burda konu açtım millete sorun nerde olabilir sordum diye whatsapp'tan neden konu açıyorsun neden beni paylaşıyorsun arkamdan laf ettiriyorsun diyorsun laf ettirmek için konu açmadım ram sorununu sordum ben burda fırçayla falan bozulacak şey değil hele ki beta bios diyorsun kaç senelik anakart sitesine gir bak en son bios ne zaman yayınlanmış biosu güncellemek gerek zaten tamam anakartı aldın gittin eyvallah paramı da verdin benden uzak git abicim mümkünse. Şimdi de gelmiş yeni anakart aldığın adama numaranı vericem senin nasıl biri olduğunu bilsin ona göre davransın diyorsun yahu adamda zaten numaram var kaç kere görüştüm kendisi yaş olarakta benden küçük buyur kimi ararsan kime numaramı verirsen ver kimse senin lafınla hareket etmez yani bunu bil. Terbiyesizliğin de manası yok yani. Dün telefonla aradım diye bir ana bacı küfür etmediğin kaldı azarladın resmen beni bu yaşımda babam azarlamıyor sana noluyor ? Sorunlu anakart yolladın diyorum sürekli laf ediyorsun ben kingston ram ile kullandım falan filan diye yahu abicim benim bu ramler rahat 3-4 senedir var eski makinada kullanıyordum 1-3 yada 2-4 takınca otomatik dual çalışıyordu senin anakartta çalışmıyor dual ramler single görüyor burdakiler bilir kaç defa ramlerin gecikme değerlerini elimle kendim girdim bu nasıl anakart böyle rami de dual tanımayacaksa neden kullanayım. 2 ve 4. slota taktığım zaman makina zaten açılmadı hata kodu bıraktı clear cmos tuşuyla sıfırladıktan sonra sistem açıldı ama biosa girdiğim de 2.slot rami görmüyordu sadece 4.slottaki rami görüyordu 4096 GB diye keşke resmini alıp koysaydım buraya. İyi niyetim hep sebep oluyor. Taa anakartı aldığım gün ne dedim sana abi anakartın geldi referans yolla 5 yıldız vereyim sana dedim düşün burda bile ne kadar güvenmişim sana yaşının da olgunluğu var daha fazla uzatmaya gerek yok imzamdaki kartı aldım daha elime ulaşmadı onu da diyim sana bir daha ne senden alışveriş yaparım nede AsRock markasına para veririm. Özellikle 2.ram slotunu dene göreceksin sende.

• Edit : İmzamdaki anakartı almış bulunmaktayım sorunsuz çalışıyor diğer geri verdiğim AsRock anakarttaki sıkıntıların 1 tanesi bile yok şuan da RAM'lerim sorunsuz olarak Dual Channel çalışıyorlar hiç bir oynama vs yapmadım XMP açıp kaydedip çıktım. İnşallah sorun yaşamam. Konuyu bu şekilde editliyorum.
  • xcaka28 nickli arkadaşa öncelikle ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. sorunu çözdük sanırım.

bugün açtım kasayı tekrar fanı söktüm ve işlemciyi çıkardım büyüteçle inceleyip telefon kamerası ile zoom yaptığımda anakart üzerindeki iki pinin dik durduğunu bir pin yerinin boş olduğunu gördüm. Dik duran iki pini düzelttim ama en baştaki boş mu normalde kırıkmı anlamadım keşke resim çekseydim şuan için dual çalışıyor bakalım. Sanırım ara ara çalışmasının sebebi dik duran o pinlerin arada temas etmesindendi.

ayrıca kime bildirmek gerekir bilmiyorum ama bu süreçde bu durumu çok yaşayan tespit ettim. bir kafa mesajı yazılabilir hala bir çok kişinin bu şekilde problemi var. anakarttaki pinlerin inanın görülmesi çok zor hepsi normalmiş geliyordu taaki telefon ile zoom yapana kadar anca o zaman farkettim yoksa her şey normal yemin edebilirdim.

pclerin temizlenirken anakartta işlemcinin çıkarılmaması en azından çıkarılıyorsada benim gibi ne alaka ise süpürge tutulmamasını önenmle belirtmeliler.

benim ordan kaynaklı bir sorun olacağı hiç aklıma gelmedi. slotların bozuk olduğunu düşündüm.

tekrar xcaka28 nickli arkadaşımıza teşekkür ediyorum. tüm yardım etmeye çalışan arkadaşlar gibi. teşekkürler

• merhabalar 2 aydır bende aynı sorunu yaşıyorum asus b540 f gaming ana kartım var 16*3 32 gb ramleri dual çalıştıramıyordum.

Her şeyi denedim a2 ve b2 taktığım çalışmıyordu a1 ve a2 de taktığım da çalışmıyordu b1 b2 taktığım ramler çalışıyordu singel olarak. İlk önce ram slotlarını temizledim silgi ile silmeyi denedim olmadı bir süredir singel olarak kullanıyorum ama boşa kullandığım düşündüğü için araştırmaya devam ettim en son işlemci soğutucunu söktüm işlemciyi söküktüm daha sonra 2 sinide tekrar montajladım ve ramleri a2 b2 taktım sonunda dual olarak çalıştırmayı başardım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.