Elimde bulunan - Ms7260 (Neo) - anakartı kullanıyorum. Detaylarında ram hakkında bu bilgiler mevcut
------------------ Main Memory
• Supports Dual DDR II 533/667/800 - 4 DDRII DIMMs (240pin / 1.8V) - Supports a maximum memory size up to 4GB. ------------------
Benim ise bu anakarta bağlı 1 gb 800 mhz tek taraflı bir ramım var.
2 sorum var, şunlar;
· 2 x 1gb 800 mhz ram alsam Ve bendeki ramı çıkartmadan eklesem çalışırlar mı? Örneğin bu ramleri
· benim toplam 4 ram yuvam, turuncu ve yeşil olarak 2 renk, şu şekilde Y T Y T, bu dual ramler olursa aynı renklere mi takılacak?
cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar
uyumsuzluk yapmazsa çalışır+ evet aynı renklerde dual oluyor ancak 3 tane olacaksa dual olmaz
aynı marka ve model alırsanız çalışır.
Farklı marka ve model alırsanızda çalışır.
kimse çalışacağını garanti edemez ama kimse çalışmayacağını da garanti edemez.
elındeki ram 800 hz ıse aynı hızda ram almalısın dusuk alırsan sıstem dusuk hızda calısan ram hızında calısır eger ram 800 hz dusukse ramı cıkarıp tek adet 2 gb 800 hz bellek takman ıyı olur
ben 7360 kullanıyorum sımdı ramleri farklı renklere takıp ılk once dene benınkısı farklı renklere takılı dual calısıyor ıntel anakartlarda dual yazar
senınkısı amd anakart oldugu ıcın unganged yazar dual unganged aynıdır asagıdakı resmıdekı gıbı
her anakart degısıktır kıttapcıgında nasıl takılcagını ve nasıl dual veya unganged calısıcagını yazar bırde bunu nasıl anlarsın dual veya unganged calıstıgını cpu z sıtemıne gore 32 eya 64 ındır kur resımdekı yerde yazar
cevaplar gayet güzel ve açıklayıcı, çok teşekkür ederim.
bir sorumun cevabını aldım, aynı renkler olacak, kitapçığına da baktım, denemek isterdim ama ram elimde değil, alacağım, zaten alayım mı diye düşünüyorum.
benim diğer sorumu daha anlaşılır sorayım,
1 x 1gb 800 mhz ram mevcut 2 x 1gb dual ekliyorum
toplam 1 tekli + 1 dual(1+1) olarak 3gb ram olabilir mi, yani 2x1gb ram gördüm almak istiyorum, alıp "eklesem(aynı hızlarda)" birlikte çalışabilirler mi?
teşekkürler.
Model veya markanın değiştirdiğini sanmıyodum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme