Şimdi Ara

Dual rank ve single rank bellekler çift kanal çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekleme: arkadaşlar ramlerden biri hx421c14fb/16 diğeri ise hx421c14fb2/8. her ikisi de cl 14. son durum budur. bilgilerinize ihtiyacım var. biri single rank diğeri dual rank imiş. bunlar çift kanal çalışır mı acaba?

arkadaşlar selamlar. 16gb bi ram almıştım pc toplarken. şimdi dual channel özelliğinden istifade etmek istiyorum. aynı hız ve cl değerinde fakat farklı kapasitede bi ram alsam dual channel çalışır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 25 Haziran 2019; 18:8:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam biraz araştırdım sizin yapmak istediğiniz şeye flex mode deniliyormuş.

boyutu büyük olan ram, küçük olanın kapasitesi kadar kısmını dual channel, kalanını ise single channel çalıştırıyormuş. (bulduğum sayfa 2008 yılından kalma gerçi günümüzde ne kadar geçerliliği olur bilemiyorum)

en iyisi bu konuda deneyimli üyelerden gelecek cevapları beklemenizi tavsiye ederim.

faydası olursa eğer bulduğum sayfa:https://www.avadirect.com/forum/Message/89-Single-Channel-Dual-Channel-and-Flex-Channel-RAM/
  • up.

• i don't think it might work maybe some google chrome tools.
    please inform if you try to work it out.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryanjenson90 -- 30 Ocak 2020; 13:31:31 >
  • hocam biraz araştırdım sizin yapmak istediğiniz şeye flex mode deniliyormuş.

boyutu büyük olan ram, küçük olanın kapasitesi kadar kısmını dual channel, kalanını ise single channel çalıştırıyormuş. (bulduğum sayfa 2008 yılından kalma gerçi günümüzde ne kadar geçerliliği olur bilemiyorum)

en iyisi bu konuda deneyimli üyelerden gelecek cevapları beklemenizi tavsiye ederim.

faydası olursa eğer bulduğum sayfa:https://www.avadirect.com/forum/Message/89-Single-Channel-Dual-Channel-and-Flex-Channel-RAM/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 25 Mart 2019; 8:53:51 >

• hocam öncelikle teşekkürler. bahsettiğiniz şeyin benzerlerini ben de okudum ama konu hakkında gerçekten bilgi sahibi olan biri evet çalışır demeden masrafa girmek istemiyorum, o yüzden güzide donanım forumumuzda konu açtım

• Omara kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi anakart flex mode destekliyorsa en küçük ram kadar dual channel oluyor yani

4+4gb dual çalışacak bunun üstünde performans kaybı olacak ki zaten oyunlarda yüksek ram yiyor

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem en az 8gb ram alması 16gb+8gb böylece 16gb kadar performansta eksilme olmaz ayrıca ileride çıkacak oyunlar içinde fazladan ram kötü olmaz...

Bu şey gibi musluğu açıp birbirine bağlı iki depoyu doldurmak gibi küçük depo ve büyük depo eş seviyede dolarken küçük depo dolduktan sonra fazla su büyük depoya single channel olarak gitmiş olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 27 Mart 2019; 11:16:53 >
  • bendede 4+8 gb ram var cpu z çift kanal olrak gösteriyor diğer 4+4 çift kanal ramlerimide test ettiğimde oyunda fps sonuçları hemen hemen aynı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam çok teşekkür ederim. temiz ve aynı özelliklerde bir 8gb alabilirim ucuza bulursam.

Sadece oyun oynuyorum diyorsan remi iki tane 8 gb ile takas etmende güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clupgizmo16 C kullanıcısına yanıt
    hocam bendeki ram 2133mhz 16gb. pek yanaşan olmuyor o takasa.

• Belki çıkar, ilana ver gitsin. Mhzsine göre üste cüzzi fark ile kabul eden olursa edersin. Bekli 8 ile takas olur. Üste aldığın para ile 8 daha alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esasında amacım 16gb belleği 2x8 ile takas etmekti ancak maalesef olmadı. çift kanal çalışacağı umuduyla 16+8 yapmaya karar verdim bir adet 8 alarak.

soruma gelirsek, benim kullandığım model hx421c14fb/16, yani 2133mhz cl14. şimdi alacağım model hx421c14fb/8 mi olmalı?

Aynı markanın aynı model serisinin aynı gecikme(CL) değerli raminden alın bulabiliyorsanız. Dual channel çalışır. Hız farkı önemli değil imzama bakabilirsin

• TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    hocam imzanızdakiler aynı cl değerinde mi? çift kanal çalışıyorlar mı?

CL15 ikiside. 2133 bulamayınca 2400 almıştım. Üretim yerleri bile farklı ama dual channel çalışıyor

hocam benimki cl 14 sanırım, baktım ama pek bulamadım internette. ikinci elleri sıfırdan daha pahalı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Omara

hocam benimki cl 14 sanırım, baktım ama pek bulamadım internette. ikinci elleri sıfırdan daha pahalı :)
    Cpu-z programında ya da aida64 te yazıyordu galiba. Yoksa ramin üstündeki etikette yazar ürün kodu şeklinde

hocam sonunda fb2 ya da fb olmasının farkı nedir?

benimki hx421c14fb/16, bulduğum da hx421c14fb2/8. uyumlu mudur acaba çift kanal için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 23 Haziran 2019; 18:29:18 >
  • öğrenmek istediğim şey şuymuş aslında, iki ramden biri single rank diğeri dual rank. bunlar çift kanal çalışır mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.