Şimdi Ara

Dubleks Evde Stabil İnternet Çözüm Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba okuduğunuz için teşekkürler.

Elimizde (Foto1) airties modem var. Hat değerlerimi Foto2'de görebilirsiniz.

Foto1

Foto2

Tavsiye etmenizi istediğim modemden beklentilerim :

*Fiyat Maksimum : 250 TL
    *Çekim gücü 5341 e göre yüksek olmalı (2*5dbi antenin yeterli olacağını düşünüyorum.)
    *300 Mbps veri aktarım hızı, internet 16Mbit olduğundan fiyat artırıyorsa duruma göre 150 mbps de işimi görecektir.
    *Kararlı çalışmalı
    *2.4 - 5 GHz dual frekans bandı olmalı
    *Adsl2+ yı desteklemeli (Daha fazlasının yaklaşık 5 yıl bu mahalleye uğrayacağını zannetmiyorum.)
    *Modem arayüzünden kullanıcılara hız paylaşımı kolayca yapılabilmeli.

-Download yapma, ftp özelliği, internet üzerinden yazıcı paylaşımı vs. fiyatı gereksiz şişirecek özellikler olmayabilir .

Evi (2+1) * 2 şeklinde düşünebilirsiniz.
    Modemi ortaya konumlandırmak mümkün.
    Üst kata çıkan merdiven üzerine telefon hattı çekebilirim ancak modem üst katta olur.

---
    Ttnet ile görüştüğümde hat değerlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirttiler artık ne kadar doğru konuştuklarından emin değilim.
    Modemin yakınındayken, modem 72Mbps hızda olduğundan wifi ile maksimum 900 Kb/s hıza ulaşabiliyorum.
    ---
    Sorularım :

1-)SNR değerinin düşük olması problem ise modemden mi kaynaklanıyordur yoksa hat desteklemediği için
    altyapısal bir problem mi daha düşük bir internet bağlantısına mı geçmemi önerirsiniz 800kb/s gibi.

2-)Tavsiye edeceğiniz özellikteki tek modem yeterli olur mu?

3-)Sinyal çoğaltıcı ile ucuz bir çözüm sağlayıp, tek SSID'den dağıtım yaparak çekim problemi çözülse bile hattaki kararlıkta problem olacağını düşünmem mantıklı mıdır?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler istediğiniz ek bilgiyi elimden geldiği kadar hızlı bir şekilde ekleyeceğim iyi forumlar.

• Bu bütçeye dual band zor olabilir, Asus dsl-ac52u ya da dsl-ac56u araştırabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.