Şimdi Ara

Yeni Taşındığım Dubleks Evde Wifi Sorunu. Acil Yardım Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba , yaklaşık 9 ay önce dubleks bir daireye taşındık. Bulunduğumuz bölgede Kablonet Fiber olduğu için kablonetin internetini aldım ve bilgisayarım benim odamda olduğu için Kablonetin bina kutusundan gelen kablosu çatıdan direkt benim odama indi(2.kat) . Burada bir sorun yok. Ben bilgisayara kablolu ile bağlanıyorum ve hiçbir sıkıntı yok . Yine aynı şekilde 2.katta wifi sorunuda yok. Asıl sorun Alt katta. Sadece odamın tam altında salon olduğu 1 diş çekiyor internet . Diğer alt kat odalarda hiç çekmiyor bende o yüzden . tp link tL-WA855Re 300 Mbps routeriden satın alıp alt kat salonda taktım ve benim odamdaki kablonet modemden alt kata routere 14 metre ethernet kablosu çekip , taktım . Fakat bu seferde ethernet kablosunu modeme takınca internet tamamen kesiliyordu bu yüzden kabloyu çıkarttım.Şu anda alt katta sadece salonda 1 diş çekecek şekilde kullanıyoruz. Ufak bir şema çizdim daha iyi anlaşılması için.

Kendi odamda kullanmış olduğum Kablonet Netmaster 401 modem

Buda Alt salona taktığım tp link tL-WA855Re 300 Mbps router

Buda çizdiğim şema

Şimdi bir fikrim var bakalım sizin fikriniz nedir?
    Bildiğim kadarıyla kablosuz routerlar elektrik hattını kullanarak veri aktarımı yapabiliyormuş . Bunun için yeni bir kablosuz router daha alıp modemimin olduğu odamdaki diğer prize takayım diyorum ve elektrik panosundan da salona daha önce aldığım tp link routerin bağlı olduğu prizle , odamdaki yeni alacağım routurun bağlı olacağı prizin hattını aynı sigortada birleştirmek böylece veri akışı kesilmemiş olur diğer türlü 2 prizinde sigortası ayrı.

Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2KS -- 27 Nisan 2019; 10:57:31 >

• yeni aldığınız routeri kurarken access point(AP) moduna alıp
    dhcp kapatmanız
    router local ipsini, docsis modemin local ip bloğundan vermeniz ve
    docsis dhcp de verilen ip, router local ip ile çakışmamasi gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse
    tplink 192.168.1.2
    docsis 192.168.1.1
    dhcp 192.168.1.10-192.168.1.254

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strand -- 27 Nisan 2019; 14:14:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.