Şimdi Ara

Dublex ev ısınma fikirleri ve ilave sirkülasyon pompası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Forumda benzer başlıklar var ancak problemler nispeten farklı olduğundan dolayı yeni bir konu açıyorum.Dubleks evde,Beretta exclusive green 35 CSI model yoğuşmalı kombi kullanıyorum.Ev Manisa/Turgutlu'da,dört tarafı açık,mantolama yok fakat yaptırmayı düşünüyorum,duvarlar 20 cm.Bina 3 yıllık,kombi bodrumda,toplam 280 metrekare ve 17 metre petek uzunluğu var,her petek için termostatik vana mevcut ancak takılı değiller.Geçen iki kışta 20 metrekare'lik oturma odasında bulunan oda termostatını kullandım.Ara katlar arasında bölme olmadığından oturma odasının kapısını kapalıydı,termostat 23 derecede,kombi su sıcaklığı 65 derecedeydi oturma odasına göre çalışmasına rağmen yaklaşık günlük 17-18 metreküp tüketimim oldu.Alt katta koridorlar soğuktu,üst odalarda özellikle son peteklerin olduğu odada ısınmama problemi vardı,petekler sürekli olarak ılıktı ve oda sıcaklığı 18 derece civarıydı.Bu sene iki kat arasını kapadım.Alt katta salon kapalı(yaklaşık 50 metrekare) onun dışında tüm petekler çalışır,kombi 54 derecede durumda günlük 18-19 metreküp tüketim var ve en soğuk oda 21 derece civarında,kumandalı hale göre çok daha konforlu.Havaların durumuna göre Mart ayı başından itibaren oda termostatını devreye alıp tasarruflu gitmeyi düşünüyorum.Durumu genel olarak anlatmaya çalıştıktan sonra aklıma takılan sorulara yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

1-Kombi'yi 54 derecede çalıştırıyorum.55'e çıkardığım zaman sesi değişiyor ve göstergeden bir üst seviyeye geçiyor.Bu şekilde 55 derecede çalışırsa zaman zaman ekranında 65 dereceye kadar çıkıyor.Günlük sarfiyat ise 25-28metreküpe çıkıyor.54 derecede çalıştırınca ise sürekli 54'de kalıyor ve alev işareti hiç sönmüyor.Bu durum sirkülasyon pompasının yetmediğine mi işarettir?Normalde ısıtıp suyu gönderdikten sonra bir süre gaz sarfiyatının kesilmesi ya da alev işaretinin sönmesi gereklimidir?

2-Eğer sirkülasyon pompasına harici bir ilave yapılırsa tüketimde kayda değer bir fayda sağlanabilir mi?54 derecede çalışsa dahi son peteklerde bariz bir soğukluk yok,ilk petek kadar olmasa da yine de sıcak.

3-Kombinin bodrumda bulunması sizce hatalımıdır?

4-Kombi'de son iki haftadır bir problem açığa çıktı.Belirli olmayan aralıklarla yaklaşık iki üç günde bir sadece sesi gelecek şekilde çalışmayı durduruyor.Su sıcaklığı 23-24 derecelere kadar düşüyor,kısacası kilitleniyor ve şalterden açıp kapadıktan sonra düzeliyor.Servis çağırdım ancak arızanın nereden kaynaklanıyor olabileceğini de merak ediyorum.

Yardımlarınız için çok teşekkürler,saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 9 Ocak 2014; 18:52:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.