Şimdi Ara

Dublex evde alt katta modem çekmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
21.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üst kata airties RT-205 kablosuz ADSL 2+, tek portlu 125 mbps modemi kurdum ama alt katta gece özellikle yatak odasında çekmiyor. En mantıklı çözüm önerisi ne olur? Elimde 2 tane daha nisbeten eski modem var(Huawei_HG521 ve Airties RT-102 ADSL 2+ Combo modem))ttneti aradım, 2 adet modem -bi alt kat, bi üst kat- olmuyormuş... wi fi repeater mı yeni ve kaliteli bir modem mi? Önerilerinizi bekliyorum..

• Kablosuz ağ sinyal gücünü arttırabilirsin; Kablosuz ağının çekim alanını ya da sinyal gücünü arttırmak için yapman gereken basit bi kaç adım vardır..

Doğru Konumlama

> Kablosuz modemini ve kablosuz alıcını doğru konumla. Doğru konumlamadan kastım örneğin modemin erişim sağlanacak yerin ortasında olması erişim alanını önemli ölçüde arttıracaktır. Sinyal kalitesini düşüren önemli bir etmen de katı cisimlerdir. Örneğin duvarlar. Bunun dışında diğer elektronik cihazlar da girişime sebep olabilir. Bunun için modemin için doğru konumu seçmen önemlidir. Yatay konum dışında dikey konum da önemlidir. Odanın alt kısımlarda sinyali engelleyecek daha fazla eşya ve cihaz vardır. Bu yüzden bazıları modemi tavana yakın bir pozisyona asarak anteninin uygun şekilde size yönlendirmeni önerebilirler..

Diğer Elektronik Cihazlar

> Elektromanyetik dalgalar birbirlerini kolayca etkiler; özellikle de aynı bant aralığında çalışan cihazlar. Kablosuz ağınla etkileşime girebilecek cihazları modeminden uzak tutmakta fayda var. Örneğin mikrodalga fırın, telsiz telefonlar, bluetooth cihazlar gibi etkileşim olasılığı bulunan cihazlar sinyal kalitesini düşürebilir.

Yoğunluk

> Aynı anda onlarca kişinin kablosuz ağı kullandığını düşünün. Aynı kablosuz ağı dışında çevrenizdeki diğer kablosuz ağlar da sizi etkiler. Aynı bant genişliğinde çalışan kablosuz modemler birbirleriyle etkileşime girerek bağlantı sorunlarına yol açabilirler. Burada devreye kanallar giriyor. Her modemin ayarları farklı olduğu için tam olarak nasıl yapılacağı hakkında kesin bilgi veremeyecek olsam da modeminizin yönetim paneline girerek kanal ayarını değiştirebilirsiniz. Tespitler sonucu ülkemizde en çok kanal 11 kullanılıyor. 1. ya da 6. kanala geçerek etkileşimi azaltabilirsin. Bu değişikliği modeminin web arayüzüne girerek yapabilirsiniz. Genelliklehttp://192.168.2.1 ya dahttp://192.168.1.1 adreslerinden modem web arayüzüne giriş yapılabiliyor. Önceden tanımlı erişim adresi, kullanıcı adı ya da şifre için modeminizin kullanım kılavuzunu gözden geçirmende fayda var. Bazı ülkelerde belirli kanalların kullanımı yasaklı olabilir.

Modem ve Diğer Cihazlar için Firmware, Sürücü ve Yazılım Güncellemeleri

> Açıkçası sadece yazılım güncelleyerek kablosuz ağ sinyal kalitesinde artış sağlayabilir ve ağa bağlanmama, sürekli kopma gibi bir çok temel ağ probleminin üstesinden gelebilirsin.

Firmware güncellemesi, cihaz piyasaya çıktıktan sonra üreticinin cihazın çalışmasını sağlayan yazılımı güncelleyerek performans artışı sağlaması ya da hataları gidermesi sonucu oluşan yeni güncelleme olarak tanımlanabilir. Firmware güncelleme işlemi marka ve modemine bağlı olarak değişebileceği için kesin olarak şu şekilde yapılır diyemeyeceğim. Ancak modeminin üreticisinin internet sitesine girerek modelinizi bulun ve teknik destek/indirmeler altındaki sürücü ve yazılım güncellemelerini indirin şeklinde açıklayabilirim. İndirdiğin yazılımı modemin web arayüzünden (Genelliklehttp://192.168.2.1 ya dahttp://192.168.1.1 adreslerinden modem web arayüzüne giriş yapılabiliyor. Önceden tanımlı erişim adresi, kullanıcı adı ya da şifre için modeminin kullanım kılavuzunu gözden geçirmenizde fayda var.) kolayca yükleyebileceğin gibi bazı yazılım güncelleştirmeleri için üreticiler özel olarak Windows ortamında güncellemeye yarayan araçlar hazırlamış olabilirler. Kısacası üreticinin web sitesini ve ürün kılavuzundaki firmware veya yazılım güncelleme bölümünü incelemende fayda var.

Sadece modem değil diğer kablosuz cihazların da güncellemeleri olabilir. Örneğin dizüstü bilgisayarında bulunan kablosuz ağ kartının da firmware ya da sürücü güncellemesi olabilir. Bunun için öncelikle bilgisayarının üreticisinin sitesinden laptopunuzu bulup destek/indirmeler bölümünden son sürücüyü indirip kurmanı tavsiye ederim. Hatta kablosuz ağ kartınızın üreticisinin sitesinde girerek de güncelleme yapabilmeniz mümkün. (Genelde kartın üreticisinin sitesinde daha güncel firmware ve sürücüler bulunur.)

Örneğin telefonunla internete bağlanıyorsan, telefonunun firmware güncellemelerini de yapın. Bir çok üretici cihazlarının sonradan daha performanslı çalışmasını sağlayan ve hataların düzeltildiği güncellemeleri yayınlarlar. Bu güncellemeleri yükleyerek hem ağ performansının artmasını sağlayabilir hem de kopma, bağlanmama gibi sorunları çözebilirsin.

Bir netbook bilgisayarda sadece kablosuz ağ kartı sürücünü güncelleyerek bilgisayarın bulabileceği ve bağlanabileceği ağların sayısında önemli bir artış olduğuna şahit oldum. Yine çevremde internet bağlantısının sürekli kopmasından tutun sitelerde doğrulama kodlarının görüntülenmemesine kadar bir çok sorunu modem firmwaresini güncelleyerek çözebildim. O yüzden cihazların yazılımını güncelleme belki de buradaki en önemli tavsiyelerden biri.

Ağı Genişletmekte Diğer Çözümler

> Bazı alanlar oldukça büyüktür. Bu alanlar için sinyal kalitesini arttırmak adına tekrarlayıcı cihazlar kullanılması ya da ayrı bir modem ve hat alınması mantıklı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barrios

Arkadaşlar üst kata airties RT-205 kablosuz ADSL 2+, tek portlu 125 mbps modemi kurdum ama alt katta gece özellikle yatak odasında çekmiyor. En mantıklı çözüm önerisi ne olur? Elimde 2 tane daha nisbeten eski modem var(Huawei_HG521 ve Airties RT-102 ADSL 2+ Combo modem))ttneti aradım, 2 adet modem -bi alt kat, bi üst kat- olmuyormuş... wi fi repeater mı yeni ve kaliteli bir modem mi? Önerilerinizi bekliyorum..

kötü modemler hocam bence birtane ASUS DSL N55U al birkere para ver rahat et. evin tam orta yerine koy heryere çeker diye düşünüyorum. 3x5 dbi lik antenleri var zaten bu çekmesse hiçbir modem çekmez + wifide kopmama sıkıntı yaşamama rahat bağlanmanın garantini verebilirim kullanıyorum memnunum. aynı anda 2 telefon 2 notebook 1 desktop hiç ne takılma kopma var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 25 Ekim 2013; 17:26:38 >

• quote:

Arkadaşlar üst kata airties RT-205 kablosuz ADSL 2+, tek portlu 125 mbps modemi kurdum ama alt katta gece özellikle yatak odasında çekmiyor. En mantıklı çözüm önerisi ne olur? Elimde 2 tane daha nisbeten eski modem var(Huawei_HG521 ve Airties RT-102 ADSL 2+ Combo modem))ttneti aradım, 2 adet modem -bi alt kat, bi üst kat- olmuyormuş... wi fi repeater mı yeni ve kaliteli bir modem mi? Önerilerinizi bekliyorum..

airties ust kata yeterli geliyorsa alt kata en mantikli tp link 740n gider alt kata iyi bir yere konumlandirarak kablosuz alıp kablosuz ve 4 port kablolu nete cikarsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firmwire güncellemesi yaptım ve modemi bilgisayar masasından zemine indirdim... Aşağı inip heyecanla bağlantı aradığımda çok az olan bağlantının da artık kaybolduğunu gördüm! Oysa çok mantıklı ve güzel bir fikirdi :)

ASUS DSL N55U (229,00 TL) vs. Tp-Link TD-W8970(150 TL) çok fark var mıdır ne dersiniz?

...bu arada şimdi kanalı 11den 6ya değiştirip de deneyeceğim daha, önce elimizdekileri değerlendirmeliyiz di mi ? :)

@quadrorex çok teşekkür ederim, mükemmel döküman!

@bjk__murat
    @connaught ..elimde 3 tane modem varken(eski), sanırım gereğinde biraz daha pahalı ve garanti ürün alırım (parasal sıkıntılara rağmen).. ? teşekkür ederim

• quote:

firmwire güncellemesi yaptım ve modemi bilgisayar masasından zemine indirdim... Aşağı inip heyecanla bağlantı aradığımda çok az olan bağlantının da artık kaybolduğunu gördüm! Oysa çok mantıklı ve güzel bir fikirdi :)

ASUS DSL N55U (229,00 TL) vs. Tp-Link TD-W8970(150 TL) çok fark var mıdır ne dersiniz?

...bu arada şimdi kanalı 11den 6ya değiştirip de deneyeceğim daha, önce elimizdekileri değerlendirmeliyiz di mi ? :)

@quadrorex çok teşekkür ederim, mükemmel döküman!

@bjk__murat
    @connaught ..elimde 3 tane modem varken(eski), sanırım gereğinde biraz daha pahalı ve garanti ürün alırım (parasal sıkıntılara rağmen).. ? teşekkür ederim

yes

• ne için yes?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barrios -- 25 Ekim 2013; 23:58:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    binada en üst katta oturmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ne için yes?

bir kere alırsın kaliteli alırsın pahalıda olsa işini görür öteki türlü ucuz ucuz alırsın işini görmez sonunda harcadığın para diğerini geçer
  • valla ddwrt kurulu tp link 740n yi evde kullaniyorum modem yetersiz kaliyor arka odada kablosuz alip kablosuz ve 4 port kablolu nete çıkabiliyorum canavar gibide çalışıyor fiyatını fazlasıyla hakeden bir cihaz

• Kanalı 6 ya ayarladim ama sonuc gene üzücü. ..

modemi yere birakinca bi de dik koydum, anteni yatak odasina cevirdim... nıç.... daha kötü. .. yerde bilg kasasinin arkasina denk geldi, ondan mi acaba??

sisin dediginiz cihaz fiyat olarak alinabilir.. sinyali eski modemimden mi alip yukseltiyor? Guvenemiyorum modeme işte. ..

• quote:

Kanalı 6 ya ayarladim ama sonuc gene üzücü. ..

modemi yere birakinca bi de dik koydum, anteni yatak odasina cevirdim... nıç.... daha kötü. .. yerde bilg kasasinin arkasina denk geldi, ondan mi acaba??

sisin dediginiz cihaz fiyat olarak alinabilir.. sinyali eski modemimden mi alip yukseltiyor? Guvenemiyorum modeme işte. ..

en basitinden elimde baska modemler var demissiniz kablosuz özelliği olan birini neden yukardaki airties le köprü yapmıyorsunuz ?

ayni kurulumu is yerindeki bir arkadaşa bile yaptim oda ust kattaki komşusundan net almak istiyordu dedi nasil birsey alalim once bi deneme yapalim dedim

kaynak modem zyxel di elimdeki airties rt-204 modemi köprü yaptik 7 aydirda kablolu ve kablosuz sorunsuz kullaniyor

sizde deneyin ne cikar ?

köprü olacak ikinci cihazin dhpc yi kapatin

kaynak modem ip aralığında farkli bir ip verin

her iki cihaza ayni wep sifreyi verip yine her iki cihazi ayni kanala alin yine her iki cihazin kablosuz ağ ismi ayni olsun ve her iki cihazin mac adresi birbirine tanitin

bu kadar

tp linki tavsiye etme nedenim bunlarla uğraşmaniza gerek yok wpa sifrelemede de kablosuz tekrar yapıyor

• @connaught kesinlikle oncelik olarak bunu denemek isterim :) yazdiklariniz bana cok komplike gelse de bi deneyeyim bakayım. . :) takıldığım yerde danisirim size :)

• Biraz daha ayrinti verebilir misiniz? Denedim ama elimdeki baglantida da sorun yasadim :) daha tecrubesiz birine anlatir gibi

• quote:

Biraz daha ayrinti verebilir misiniz? Denedim ama elimdeki baglantida da sorun yasadim :) daha tecrubesiz birine anlatir gibi

neler yaptiniz ayar olarak

• Huaweiyi alt katta laptopa bagladim ethernetle... telefon ve guc adaptorunu de bagladim..

modem kurulumu yaptim.. modemin adi ve sifresini usttekiyle ayni yaptim..

dhpc yi etkinsizlestirdim...

ip degistir kismini anlayamadim/beceremedim :) (foto ekledim üst kattaki için)

sonraki islemlerde mac'lari birbirine tanitacakken baglanti gitti, alttaki laptoptan huawei yerine airtiesin ayarlari cikmaya basladi :) devam edemedim

ustteki modemi kapattim ama gene altta 192.168.... yazzinca airties girisi cikti ve devam edilemedi..
     Dublex evde alt katta modem çekmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barrios -- 26 Ekim 2013; 17:39:57 >

• Sadece alttaki -kaynak olmayan- acikken cep telefonumda artik yatak odasini goruyorum ama ip alinamadi diyor ve baglanmiyor...

ust katta masaustu bilgisayar oldugundan ethernet kablosu ile kaynak modeme bagli ve ustte olan modem bu nedenle ana modem olmali..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barrios -- 26 Ekim 2013; 17:21:40 >
  • @connaught arkadaşımın degerli emekleri ile koprulemeyi denedik ve kendisinin de bastan uyardigi uzere Huwaei 521 in mac adres tanitma ozelligi olmadigindan(sanirim :) ) basarili olamadik benim modemimin yetersiz olmasindan dolayi...

tp link acsess point siparisi verdim 52 tlye kargo dahil gene arkadasin onerisiyle...

@connaught basta olmak uzere ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barrios -- 27 Ekim 2013; 23:38:19 >
  • quote:

@connaught arkadaşımın degerli emekleri ile koprulemeyi denedik ve kendisinin de bastan uyardigi uzere Huwaei 521 in mac adres tanitma ozelligi olmadigindan(sanirim :) ) basarili olamadik benim modemimin yetersiz olmasindan dolayi...

tp link acsess point siparisi verdim 52 tlye kargo dahil gene arkadasin onerisiyle...

@connaught basta olmak uzere ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ederim :)

• @connaught arkadaşımın üstün yardımları ile Tp-Link WR 740N eve kurduk.. güzel de çalışıyor maaşallah... :)
  • quote:

@connaught arkadaşımın üstün yardımları ile Tp-Link WR 740N eve kurduk.. güzel de çalışıyor maaşallah... :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.