Şimdi Ara

Dublex Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 200 metre kare dubleks evde Baymak'ın Lambert 31/31T model kombisini kullanıyoruz.İki oda kapalı. Toplam 9 petek açık. Servisin sölediğine göre 23000kcal.Kombinin daire için uygun olduğunu sölediler. Dış cephe yalıtımı var fakat çatı yalıtımı yok. (Bu haftasonu çatıya izocam çatı şiltesi sermeyi düşünüyorum.) Kombiyi 60 dereceye çıkarmama rağmen evi 20 derece yapamadım bi türlü.Buna rağmen bütün gün 60 derecede yaksam 25 metreküpten fazla gaz harcıyo. Rolantide (30 derecede) 12 saatlik kullanımda 3 metreküp,35 derece kombi ayarında ise (8 metreküp) gaz tüketiyo. tabi bu derecelerde ev ısınmıyo. Geçen ay 350 TL fatura ödedim. Ben bu miktarı gözden çıkarmıştım ama hiç ısınamadan bu kadar gelmesi anormal geldi bana. Acaba kombimi yoğuşmalı ve kapasitesi yüksek bi kombiyle değiştirsem faydası olurmu. Çatı şiltesi ne kadar faydalı olur acaba? Yardımlarınızı ve önerileriniz bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PsYcHoPePPeR

Merhaba arkadaşlar, 200 metre kare dubleks evde Baymak'ın Lambert 31/31T model kombisini kullanıyoruz.İki oda kapalı. Toplam 9 petek açık. Servisin sölediğine göre 23000kcal.Kombinin daire için uygun olduğunu sölediler. Dış cephe yalıtımı var fakat çatı yalıtımı yok. (Bu haftasonu çatıya izocam çatı şiltesi sermeyi düşünüyorum.) Kombiyi 60 dereceye çıkarmama rağmen evi 20 derece yapamadım bi türlü.Buna rağmen bütün gün 60 derecede yaksam 25 metreküpten fazla gaz harcıyo. Rolantide (30 derecede) 12 saatlik kullanımda 3 metreküp,35 derece kombi ayarında ise (8 metreküp) gaz tüketiyo. tabi bu derecelerde ev ısınmıyo. Geçen ay 350 TL fatura ödedim. Ben bu miktarı gözden çıkarmıştım ama hiç ısınamadan bu kadar gelmesi anormal geldi bana. Acaba kombimi yoğuşmalı ve kapasitesi yüksek bi kombiyle değiştirsem faydası olurmu. Çatı şiltesi ne kadar faydalı olur acaba? Yardımlarınızı ve önerileriniz bekliyorum.

Merhaba,
    Kombinin maksimum 23000kcal/h düzeyine kadar çıkan ısıtma aralığından, peteklerinizin evinize aktarabildiği kadarıyla ısınırsınız veya ısınamazsınız.
    Isı dağıtıcısı konumundaki peteklerin miktar olarak mekanın ısı kaybını karşılamaya yetmesi ve teknik hesapların buna göre yapılmış olması gerekir.
    Örneğin -3C dış sıcaklıkta evinizi 20C'ye getirebilmek için 15000 kcal/h ısıya ihtiyaç varsa ve açık olan peteklerinizin kapasitesi, kombi 60C'de yansa bile ısı ihtiyacını karşılayamıyorsa, ya kombi sıcaklığını 60 derecenin üstüne çıkaracaksınız (gaz sarfiyatı artacak) veya öncelikle kapalı durumdaki peteklerinizi ısıtıp bulunduğu odaların kapılarını açacaksınız. Çatı yalıtımını (camyünü şiltesi uygun) yaptırınca ısı kaybınız yaklaşık %25 azalacağı için kapalı petekleri de açtığınızda hissedilir bir iyileşme olması beklenir. Diğer alanlara kıyasla fazla ısınan oda(lar) olursa peteklerine termostatik vana taktırmanızı öneririm.
    Tüm petekleriniz eşit veya yakın derecede ısınıyorsa sirkülasyon sorunu yok denebilir. Peteklerinizi tamamen açıp bir de çatı yalıtımı yaptırınca durumu tekrar paylaşırsanız değerlendirme şansımız olur.
    Kombi, düğmesine basınca yanıyorsa ve belirli peryotlarla çalışıp duruyor sonra tekrar çalışıyorsa görevini yapıyor demektir.

• degerlendirmeniz icin tesekkurler. Bugun cati siltesi isini hallettim bir iki gun sonra sonucu paylasirim. Bu arada kombim 26000kcal mis.
  • izocamin ust kata bayagi faydasi oldu.onceden sabahlari cok soguk oluyodu simdi daha sicak oluyo cabuk sogumuyo.fakat alt katlar hala soguk oturma odasi altta ve biturlu isitamadim.oturma odasinin ustu teras ve acik. isiyi icerde tutabilmek icin baska ne yapabilirim bilmiyorum. alt kattaki dairemizde bos onunda etkisi var tabi.
  • İzocam camyünü şiltesi 1 kat daha uygulayabilirsiniz. Terasa umarım su ve ısı yalıtımı uygulanmıştır. Yine de oturma odasının iç tavanına 2 cm düz foamboard (strafor) uygulayabilirsiniz. Oldukça yarar sağlar. Koçtaş vb yerlerde çok uyguna satılır. Az bir maliyet ve tavan boyası ile iş hallolur.
    http://www.koctas.com.tr/U/Izocam-Duz-Foamboard/20-mm/131?R=136
    Ayrıca petek arkası İzopan alabilirsiniz.
    http://www.koctas.com.tr/U/Izocam-Izopan-Radyator-Arkaligi/50x100-cm/47564?R=136
    Dİğer ayrıntılar için aşağıdaki linki okuyun. Kolay gelsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm

• Doğalgaz sayaçından süphelendim onuda değiştirdim fakat durum aynı. Ev sıfır ilk oturan biziz sanırım onuda biraz etkisi var. Acaba oda termostatı taksam bu durumda faydası olurmu yoksa 20 dereceye çıkarmak için bütün gün çalışıp daha mı çok harcar?
  • Sevgili SSerin, Bende 170 m2 bir daire de, en üst katta oturmaktayım. Su yalıtımı olmasına rağmen, ısı yalıtımı üst katımız olan teras da yok. Bu sene aldığım evde 350 tl. gaz parası vermeme rağmen, oğlumun üstünde 3 kat kalın elbise var ;) Dış yalıtımımız var. Camlar da ısıcam olsa da yere kadar olan FrenchBalkon tipi camlardan. Yaza tek çare çatıya içten yalıtım yaptırmak. Sizden mümkünse;

1- Düz veya pürüzlü strafor un farkı var mı?
    2- üzerine alçı mı yapılıyor? tavana nasıl sabitlenecek?
    3- tavan ne kadar alçalır? öğrenebilirmiyim?

Kusura bakmayın konunuzu bölmek istemem ama teras katlarda ısı yalıtımı yoksa sonuç, İst. için büyük gaz faturalarına dönüşüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    4 ay önce açıldı
    Isınmayan 2 Tane Petek Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bizim evde dubleks teras kat yani alt kat ile toplamı 225 Metrekare fakat üst kattaki terası ben kullanıyorum film seyrederken,mutfakta işim olduğu zaman veyahut arkadaşım geldiğinde orada toplanıyoruz fakat alt kat sıcaklığı kapılar kapalı tutulduğu zaman ideal derecede sıcaklık var üşütmeyecek şekilde ama vel lakin üst kattaki odamın peteğini açtığımda odam ısınmıyor kombi 60 a yakın yansa dahi odam ılıman oluyor tahmini 16-17 derece var yani o sıcaklıklarda oluyor oda Yalıtım sıfır.. çünkü su yatılımı var ama ısı yatılımı için strafor vs herhangi birşey kaplanamaz çünkü tam 75 metrekare olduğu için bayağı bir maliyetli olacağı için maalesef yaptıramıyorum.. Ufo ile petekle odayı ancak ısıtıyorum.. Seneye Salona taşıyağım odayı o yüzden oraya kuzine soba alacağım.. Mecbur kaldım..

Ama yatılım falan yapılırsa maliyeti ne kadar olur onu biliyorsanız yardımcı olurmusunuz ?
  • meraba arkadaşlar yeni bi konu açmaktansa burda paylaşayım dedim..2+1 dublex eve çıktım..alt kat 2 oda ve bi amerikan mutfak,üst kattaysa tek bi salon var ve yaklaşık 100 metrekare..dairenin sağında solunda ve altında da daireler var,yalıtımı da var..ısınmasında sıkıntı olur mu..tahmini de ne civarda doğalgaz faturası gelir.öğrenciyiz sonuçta :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.