Şimdi Ara

Düdüklü Tencere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler düdüklü tencereye son noktayı bi koysanıza, bende basınç yaptım ama çok saçma lan bence yanlıştır?



  • bloodiakreagx B kullanıcısına yanıt
    bende öyle yaptım ama korktum cevap metal daha ıyı ıletırd dıye içime dogddu
  • Basınç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya düdüklü tencerenin tek mantığı kaynama noktası zaten onu işaretledim
  • oglum alsdhjkalkhjda hic inandırıcı degilsiniz lan napmanız gerektiğini anlatıyom şimdi izleyin

    YGS 8732.si konuşuyor: bence basınç
    vs.

    @Tichion
    @milenaniz
    @LUTFENYARDIM333
  • Beyler basınç artarsa k.n artar.Dağda suyun geç kaynaması ile aynı olay aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlbertEinstein

    Beyler basınç artarsa k.n artar.Dağda suyun geç kaynaması ile aynı olay aslında.


    yani cevap basınç mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş sabahtan beridir mantığıma tecavüz ettim neredeyse.
    Diyelim bir düdüklü tencerede 30 derece suyla bekleyen yemek var.Suyun kaynama sıcaklığı da yüz.
    Şimdi bu 100 dereceyi biz kalkar 250 yaparsak bu yemek daha geç pişmez mi?
  • Tichion T kullanıcısına yanıt
    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zazaxdxd

    Arkadaş sabahtan beridir mantığıma tecavüz ettim neredeyse.
    Diyelim bir düdüklü tencerede 30 derece suyla bekleyen yemek var.Suyun kaynama sıcaklığı da yüz.
    Şimdi bu 100 dereceyi biz kalkar 250 yaparsak bu yemek daha geç pişmez mi?


    hayır hocam mantık şu. normal tencerede su 100 110 arası bi dereceye ulaşacak ve daha fazla ısınmayacak. ama basınç arttıkça kaynama noktası daha yüksek olucak suyun sıcaklığı 100den 130a çıkıcak mesela. böylece yemek daha hızlı pişecek.
  • Duduklu tencereden hayatim boyunca nefret edicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymamirze -- 21 Haziran 2014; 21:02:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasingnc11

    quote:

    Orijinalden alıntı: zazaxdxd

    Arkadaş sabahtan beridir mantığıma tecavüz ettim neredeyse.
    Diyelim bir düdüklü tencerede 30 derece suyla bekleyen yemek var.Suyun kaynama sıcaklığı da yüz.
    Şimdi bu 100 dereceyi biz kalkar 250 yaparsak bu yemek daha geç pişmez mi?


    hayır hocam mantık şu. normal tencerede su 100 110 arası bi dereceye ulaşacak ve daha fazla ısınmayacak. ama basınç arttıkça kaynama noktası daha yüksek olucak suyun sıcaklığı 100den 130a çıkıcak mesela. böylece yemek daha hızlı pişecek.

    teşekkürler gayet açıklayıcıydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.