Şimdi Ara

Döküm tava tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
23.947
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Et Pişirme amaçlı döküm tava alacağım.


    Tavsiye edeceğiniz model ya da kampanya var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • lava var bende, alırken çok istekliydim. aldıktan sonra fazla abartıldığını anladım. mangal tadı falan hikaye geldi bana. evin içi dumanla doluyor ama mangal tadı yok. anlamadığım bir biçimde köfteler hep tavaya yapışıp dağılıyor ayrıca. tavuk desen iki tarafını da 12-13 dk (toplam 25 dk'ya yakın) pişiriyorum yine için kırmızı veya çiğ kalıyor, kırmızı et gibi az pişmiş yenilen bir şey de değil tavuk. üstüne temizlemesi zahmetli. kırmızı eti ise 2 tarafını da 2-3 dk pişiriyorum, yumuşak oluyor.

    yapışmaz teflon tavaya biraz yağ döküp peçeteyle yayıyorum etrafa, hem çok duman olmuyor hem de bir fark olmuyor (tavuk ve köftede denedim, kırmızı ette hiç denemedim.)
  • spidey99 kullanıcısına yanıt
    Ben noral marka, cam kaplama döküm tava ve tencere aldım. Kesinlikle çizilmiyor ve yapışma olmuyor. Ağır bir tava ancak çok lezzetli pişiriyor. Döküm tavada et vb şeyleri pişiriyorum ve ayrıca fırında kek de yapıyorum. Döküm olduğu için ısı heryere yayılıyor ve çok lezzetli oluyor. Döküm tencerede de fırında ekmek yapıyorum. Harika. Cam kaplama hem sağlıklı, hem de temizlemesi çok kolay. Diğer ürünlerde cam kaplama özelliğni görmedim hiç. Hepsini denedim. Memnun kaldığım tek bu marka.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyvallah

    lava var bende, alırken çok istekliydim. aldıktan sonra fazla abartıldığını anladım. mangal tadı falan hikaye geldi bana. evin içi dumanla doluyor ama mangal tadı yok. anlamadığım bir biçimde köfteler hep tavaya yapışıp dağılıyor ayrıca. tavuk desen iki tarafını da 12-13 dk (toplam 25 dk'ya yakın) pişiriyorum yine için kırmızı veya çiğ kalıyor, kırmızı et gibi az pişmiş yenilen bir şey de değil tavuk. üstüne temizlemesi zahmetli. kırmızı eti ise 2 tarafını da 2-3 dk pişiriyorum, yumuşak oluyor.

    yapışmaz teflon tavaya biraz yağ döküp peçeteyle yayıyorum etrafa, hem çok duman olmuyor hem de bir fark olmuyor (tavuk ve köftede denedim, kırmızı ette hiç denemedim.)

    Videolar izleyin pişirme tekniğiniz hatalı hocam.






    Hepsiburada.com LAVA ürünlerini çok uyguna satabiliyor takip edin alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+


    quote:

    Orijinalden alıntı: Eyvallah

    lava var bende, alırken çok istekliydim. aldıktan sonra fazla abartıldığını anladım. mangal tadı falan hikaye geldi bana. evin içi dumanla doluyor ama mangal tadı yok. anlamadığım bir biçimde köfteler hep tavaya yapışıp dağılıyor ayrıca. tavuk desen iki tarafını da 12-13 dk (toplam 25 dk'ya yakın) pişiriyorum yine için kırmızı veya çiğ kalıyor, kırmızı et gibi az pişmiş yenilen bir şey de değil tavuk. üstüne temizlemesi zahmetli. kırmızı eti ise 2 tarafını da 2-3 dk pişiriyorum, yumuşak oluyor.

    yapışmaz teflon tavaya biraz yağ döküp peçeteyle yayıyorum etrafa, hem çok duman olmuyor hem de bir fark olmuyor (tavuk ve köftede denedim, kırmızı ette hiç denemedim.)

    Videolar izleyin pişirme tekniğiniz hatalı hocam.






    Hepsiburada.com LAVA ürünlerini çok uyguna satabiliyor takip edin alın.

    sanmıyorum hocam. videolardaki gibi yapıyorum. köfte yapımımda sıkıntı var galiba. 10 dk kadar tavayı ısıtıyorum çünkü. 2'şer dk pişiriyorum.




  • Eyvallah kullanıcısına yanıt
    Köfte çok kalın olmasın. İyice pişmeden ellerseniz yapışır. Et pişince kaldırabilirsiniz. Korkmayın kolay kolay yanmaz.

    Izgara desenli tava ise daha kolay olur. Daha güzel olur.


    3 dk'yı aşsın bakalım ne olacak. Yanmaz kolay kolay et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    Köfte çok kalın olmasın. İyice pişmeden ellerseniz yapışır. Et pişince kaldırabilirsiniz. Korkmayın kolay kolay yanmaz.

    Izgara desenli tava ise daha kolay olur. Daha güzel olur.


    3 dk'yı aşsın bakalım ne olacak. Yanmaz kolay kolay et.
    ben hepsiburada.com'dan lava aldım 30 cm lik yuvarlak 70 tl ye geldikten sonra benim için çok büyük ve ağır olduğuna karar verip iade ettim.
    teafl alıcam 26 cm yuvarlak fiyatı 100TL.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Demir döküm Tava tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Tava Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    Köfte çok kalın olmasın. İyice pişmeden ellerseniz yapışır. Et pişince kaldırabilirsiniz. Korkmayın kolay kolay yanmaz.

    Izgara desenli tava ise daha kolay olur. Daha güzel olur.


    3 dk'yı aşsın bakalım ne olacak. Yanmaz kolay kolay et.

    3 dk'yı aştığı da oldu hocam, hatta yapışmasın diye elime çok az zeytinyağı alıp köfteleri ovaladım yine yapışma durumu oldu. teflonda ise çok az sıvı yağ döküp peçeteyle fazlalıkları alıyorum, hem yapışmıyor hem daha temiz oluyor. babam da teflon daha iyi demişti ilk alırken bende methiyeler düzmüştüm bu döküm diye. malesef babam haklı çıktı veya ben bir şeyi yanlış yapıyorum.

    yalnızca 1 kere köfte tavaya yapışmadı, o da taze kıymadan yapılmıştı ve epey lezzetli olmuştu.




  • Eyvallah kullanıcısına yanıt
    Teflona hiç yağ koymaya gerek yok hocam. Sorun yönteminizde. Kuru et bile olsa dağlanınca kalkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    Teflona hiç yağ koymaya gerek yok hocam. Sorun yönteminizde. Kuru et bile olsa dağlanınca kalkıyor.
    Hocam, Yapışmaması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. malesef en kolayı en iyisi gibi düşünüyoruz ancak teflonda böyle değil teflonun zararları malum,

    Bende de lava demir tava var. Yapışma konusunda tahminimce yaptığınız ve yapmadığınız hatayı söyleyeyim. ( Lütfen yanlış anlamayın sadece bildiğimi paylaşıyorum )

    1- ( Genelde yapılan hata ) Tavayı kullandıktan sonra yıkıyorsunuz ?? En sık yapılan yanlış anneler veya eşler kirlendi diye hemen ya makineye atarlar yada deterjanla güzelce yıkarlar. ( Ilık suda sadece katı kirleri akıtın )
    2- ( Genelde yapılmayan hata ) Seasoning yapmıyorsunuz. Tava 'yı yıkadıysanız güzelce geç yanan bir yağ ( Susam yağı sanırım en geç yanan yağ, yada zeytin yağı ) ile yağlayıp sonuna kadar ısıttıgınız fırına vereceksiniz. Internette Demir tava seasoning diye aratınca ayrıntılı çıkıyor.( buldum.http://www.devletsah.com/dokme-demir-tavalar-nasil-temizlenir/ )

    bunlara dikkat ederseniz yapışmaması lazım bir de kullanım öncesi tavayı yağlarken ayçiçek yağı kullanmayın ay çiçek(mısır) yağı çabuk yanar çok duman çıkarır. En kötü ihtimalle zeytin yağı kullanın ( mümkünse sızma ) ama çok az olacak.

    Not : Köfte bende de yapışıyor. ( eşim yıkadığı için :) )

    Benim tarifim : Antrikot alın ( migros vb marketten ) dövülmemiş hemen hemen 2 parmak kalınlığında olsun ben özel kestiriyorum hazır kesilmişlerden almıyorum. Bir de karışık baharat var sarımsaklı kendinden değirmenli, tavayı zeytin yağı ile yağlayın hafif duman çıkana kadar en yüksek ateşte ısıtın, et'i sonra üzerine koyun, ben etin suyu üzerine çıkar çıkmaz çeviriyorum sonra üste gelen kısma baharatı ve tuz ( okyanus tuzu ) döküyorum, sonra aynı şeyi diğer tarafa yapıyorum.

    Pişme durumu size kalmış çok pişirirseniz sertleşme ve kuruma oluyor, az pişirirseniz bayanlar pişmemiş diyebiliyor :) birde pişerken üzerine ekmek koyun hem suyunu çeker hemde ekmekler lezzetli oluyor.

    umarım yardımcı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatasagun -- 15 Temmuz 2015; 10:07:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatasagun

    Hocam, Yapışmaması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. malesef en kolayı en iyisi gibi düşünüyoruz ancak teflonda böyle değil teflonun zararları malum,

    Bende de lava demir tava var. Yapışma konusunda tahminimce yaptığınız ve yapmadığınız hatayı söyleyeyim. ( Lütfen yanlış anlamayın sadece bildiğimi paylaşıyorum )

    1- ( Genelde yapılan hata ) Tavayı kullandıktan sonra yıkıyorsunuz ?? En sık yapılan yanlış anneler veya eşler kirlendi diye hemen ya makineye atarlar yada deterjanla güzelce yıkarlar. ( Ilık suda sadece katı kirleri akıtın )
    2- ( Genelde yapılmayan hata ) Seasoning yapmıyorsunuz. Tava 'yı yıkadıysanız güzelce geç yanan bir yağ ( Susam yağı sanırım en geç yanan yağ, yada zeytin yağı ) ile yağlayıp sonuna kadar ısıttıgınız fırına vereceksiniz. Internette Demir tava seasoning diye aratınca ayrıntılı çıkıyor.( buldum.http://www.devletsah.com/dokme-demir-tavalar-nasil-temizlenir/ )

    bunlara dikkat ederseniz yapışmaması lazım bir de kullanım öncesi tavayı yağlarken ayçiçek yağı kullanmayın ay çiçek(mısır) yağı çabuk yanar çok duman çıkarır. En kötü ihtimalle zeytin yağı kullanın ( mümkünse sızma ) ama çok az olacak.

    Not : Köfte bende de yapışıyor. ( eşim yıkadığı için :) )

    Benim tarifim : Antrikot alın ( migros vb marketten ) dövülmemiş hemen hemen 2 parmak kalınlığında olsun ben özel kestiriyorum hazır kesilmişlerden almıyorum. Bir de karışık baharat var sarımsaklı kendinden değirmenli, tavayı zeytin yağı ile yağlayın hafif duman çıkana kadar en yüksek ateşte ısıtın, et'i sonra üzerine koyun, ben etin suyu üzerine çıkar çıkmaz çeviriyorum sonra üste gelen kısma baharatı ve tuz ( okyanus tuzu ) döküyorum, sonra aynı şeyi diğer tarafa yapıyorum.

    Pişme durumu size kalmış çok pişirirseniz sertleşme ve kuruma oluyor, az pişirirseniz bayanlar pişmemiş diyebiliyor :) birde pişerken üzerine ekmek koyun hem suyunu çeker hemde ekmekler lezzetli oluyor.

    umarım yardımcı olmuşumdur.

    Alıntıları Göster
    Beyler konuyla çok alakası yok ama Gümüşhane taşını deneyen varmı ? Lezzet olarak çok iyi diyorlar.




  • tatasagun kullanıcısına yanıt
    sadece suyla katı parçaları kazıdığımız bir tavanın, bir sonraki kullanıma kadar üreteceği mikroorganizmalar da köftenin sosu olur artık.. teflondan zehirlenmeyelim diye mikrobik hastalıktan kırdıracaksın bizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endero

    sadece suyla katı parçaları kazıdığımız bir tavanın, bir sonraki kullanıma kadar üreteceği mikroorganizmalar da köftenin sosu olur artık.. teflondan zehirlenmeyelim diye mikrobik hastalıktan kırdıracaksın bizi.
    migros döküm tava almıştım temizliği zahmetliydi şimdi karaca granit tavaya geçtim çizilmiyor temizliği rahat (makineye atılıyor) tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ss480

    migros döküm tava almıştım temizliği zahmetliydi şimdi karaca granit tavaya geçtim çizilmiyor temizliği rahat (makineye atılıyor) tavsiye ederim

    Alıntıları Göster
    A101'e haftaya vinix marka sanırım döküm tava geliyor 29 tl nasıldır bilmem, ucuza ürün arayanlar bakabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endero

    sadece suyla katı parçaları kazıdığımız bir tavanın, bir sonraki kullanıma kadar üreteceği mikroorganizmalar da köftenin sosu olur artık.. teflondan zehirlenmeyelim diye mikrobik hastalıktan kırdıracaksın bizi.


    Sevgili endero,

    Zeytinyağının dumanı 210 derece ve üzerinde gerçekleşiyor. Zaten tava o kadar ısınınca kalan bakteri varsın olsun :)

    Endero bu arada GF endero mu ?
  • tatasagun kullanıcısına yanıt
    hayır. 2004'ten beri aynı rumuza sahibim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Beyler konuyla çok alakası yok ama Gümüşhane taşını deneyen varmı ? Lezzet olarak çok iyi diyorlar.

    Taş da demir de ek bir lezzet katmaz sadece psikolojik fark olur. Kimyasal bir olay yok.

    Açık mangalda ateşten is kokusu sindiği için iyi mangalcının yaptığı çok güzel olur. Odun-kömür yanında çıra-gazete bile etkiler. Ev kullanımı için döküm, sokakta tel ızgara😋

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Beyler konuyla çok alakası yok ama Gümüşhane taşını deneyen varmı ? Lezzet olarak çok iyi diyorlar.

    Taş da demir de ek bir lezzet katmaz sadece psikolojik fark olur. Kimyasal bir olay yok.

    Açık mangalda ateşten is kokusu sindiği için iyi mangalcının yaptığı çok güzel olur. Odun-kömür yanında çıra-gazete bile etkiler. Ev kullanımı için döküm, sokakta tel ızgara😋

    Alıntıları Göster
    tefal : )




  • Dökümün ağırlığı lezzeti olumlu etkiler, her döküm tava bunu yapmaz tavsiyem Noral marka tavayı deneyin derim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vkarabudak

    Dökümün ağırlığı lezzeti olumlu etkiler, her döküm tava bunu yapmaz tavsiyem Noral marka tavayı deneyin derim

    reklam yapmak için birkaç hesap daha açın bence. "noral noral noral, en harika döküm tava noraaall"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.