Şimdi Ara

Düğün Fotoğrafçılığı İçin Makine ve Kurs Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
10.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Öncelikle konuya hakim olduğum için bildiklerimi aktarmak istedim.

Ben düğün fotoğrafçısıyım. Ve bu işe portre ve sokak fotoğrafları çekerek başladım. İlk kullandığım makine Sony a200w idi. Yaklaşık 800 lira. İlk düğün fotoğrafımı 2010 mayısında çektim, ve git gide geliştirerek sağlam bir portfolyo oluşturdum. Hala da öğreneceğim çok şey var, bunları yaparken de makine mühendisliği bölümünü bitirdim. Yani fotoğrafçılığın eğitimini almadım. Mektepli olmadan da bir şeyler başarılabilir, ama içinizde fotoğrafçılık aşkı olmalı.

Şimdi gelelim sizin sorunuza, bu iş için milyarlarca liralık ekipmana ihtiyacınız yok. Öncelikle bu işin temellerini öğrenmelisiniz. Kaldı ki düğün fotoğrafçılığı diğer fotoğrafçılık türlerine göre bir hayli meşakkatli bir iştir.

İlk önce ekipman almayın, bu yıl sadece eğitime yatırım yapın.

Muammer Yanmaz Bey'in atölyelerine sırası ile katılın. Benim kişisel tavsiyem budur.

*Temel Fotoğrafçılık Eğitimi
    *Çağdaş Düğün Fotoğrafçılığı
    *Dijital Fotoğraf Formülleri
    *Photoshop Bilgileri Atölyesi
    *Belgesel Fotoğraf

http://www.40haramiler.com

Bu arada işlerime aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlk çektiğim düğünden bir kare:http://on.fb.me/HQnLkL

2011 sezonu özeti :http://bit.ly/yFc4pj

Diğer fotoğraflarımı incelemek isteyen arkadaşlar için,

www.ismailozyurt.com
    www.facebook.com/ozyurtismail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoott -- 17 Nisan 2012; 20:48:56 >

• canon 5d mark ii + 17-40- 24-105 yada 24-70 + 85mm 1.8 ve 50mm 1.4 + flashlar ve soft boxlar bunları temin etmen gerekiyo sağlam bi düğün fotoğrafçısı olabilmen için, yok ben düğün salonunda çekicem estetikten uzak sadewc para için yapıcam diyosan : 550d + 17-50 tamron yeterli ;)
  • Ne alakası var? Kafayı ekipmanla bozmuş birisinin bu söylemini dikkate almayınız efendim. Ekipman amaç değil araç olsun. Arkadaşın yazdığı ekipman yaklaşık olarak 10.000 lira civarında ( yurtdışı ), şimdi adam bunları temin etse, düğün fotoğrafçısı mı olacak? Bu bir süreçtir, bu ekipmanları zaman içerisinde ihtiyaç duyduğu için alacaktır zaten. Ama direkt olarak git şunları al çek dersen adamı yanlış yönlendirmiş olursun.

Dediğim gibi eğer bu işte ciddi isen, verdiğim bağlantılardaki eğitimler ile başla bu işe.

Sevgiler,
  • Isoot tesekkurler ! Paylasinlarin icin ! Internetim olunca bilgisayardan bakacağım paylaştıklarına !
  • quote:

Orijinalden alıntı: isoott

Ne alakası var? Kafayı ekipmanla bozmuş birisinin bu söylemini dikkate almayınız efendim. Ekipman amaç değil araç olsun. Arkadaşın yazdığı ekipman yaklaşık olarak 10.000 lira civarında ( yurtdışı ), şimdi adam bunları temin etse, düğün fotoğrafçısı mı olacak? Bu bir süreçtir, bu ekipmanları zaman içerisinde ihtiyaç duyduğu için alacaktır zaten. Ama direkt olarak git şunları al çek dersen adamı yanlış yönlendirmiş olursun.

Dediğim gibi eğer bu işte ciddi isen, verdiğim bağlantılardaki eğitimler ile başla bu işe.

Sevgiler,

İsmail Özyurt, seni takip ediyorum. Senin seviyene gelmek baya bi uğraş gerektirdiği kesin. Bildiğim kadarıyla setinde de benim saydıklarım var. Ben iyi bi düğün fotoğrafçısı için gerekeni söyledim. Ttabiki, kendini eğitmesi ve fotoğraf çekerken estetiğe önem vermesi gerekiyor o olmazsa olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: EviLQin

quote:

Ne alakası var? Kafayı ekipmanla bozmuş birisinin bu söylemini dikkate almayınız efendim. Ekipman amaç değil araç olsun. Arkadaşın yazdığı ekipman yaklaşık olarak 10.000 lira civarında ( yurtdışı ), şimdi adam bunları temin etse, düğün fotoğrafçısı mı olacak? Bu bir süreçtir, bu ekipmanları zaman içerisinde ihtiyaç duyduğu için alacaktır zaten. Ama direkt olarak git şunları al çek dersen adamı yanlış yönlendirmiş olursun.

Sevgiler,

İsmail Özyurt, seni takip ediyorum. Senin seviyene gelmek baya bi uğraş gerektirdiği kesin. Bildiğim kadarıyla setinde de benim saydıklarım var. Ben iyi bi düğün fotoğrafçısı için gerekeni söyledim. Ttabiki, kendini eğitmesi ve fotoğraf çekerken estetiğe önem vermesi gerekiyor o olmazsa olmaz

Teşekkür ederim, evet şu an bunlar var, ek olarak 135mm f2'de var. Ama bunlar olmadan da ortaya güzel işler çıkartılabilir. O yüzden başlangıç ve ileri seviye kurslar, bu iş için düzenlenmiş workshoplara katılmak inanın bu ekipmanı almaktan daha çok fayda sağlar insana. kendinize yatırım yapın ilk etapta. Ben öyle yaptım, hala da kendimi geliştirmek için uğraşıyorum. Tabii ki ekipman iyi olacak, ama ilk başlayan için olmazsa olmaz değil. İnsan kendisini geliştirmeden gözünü geliştirmeden her şeyi milyarlarca lira verdiği makineye bırakırsa, ilerde çok fena bocalar.

Bu arada işin içinde olduğum için söyleyeyim, bu iş dışarıdan görüldüğü gibi kolay para kazanılan, emek harcanmayan, fazla uğraşamadan köşeyi dönerim mantığıyla yaklaşılmaması gereken oldukça ciddi bir iştir.

Fotoğraf makinesine teknik anlamda en yüksek seviyede hakim olmak,

Olağanüstü bir durumla karşılaştığında bu durumla başedebilecek, hızlı ve doğru karar verme becerisine sahip olmak,

Doğal ışığı, flaş ışığına hükmetmek,

İnsan ilişkilerinde başarılı, ekibini iyi şekilde yönetebilen,

Sosyal medyaya hakim,

Baskı, albüm işlerinin ilerleyişinde bilgili olmak zorundasın.

Daha saymadığım bir sürü teferruat var.

Sonraki boyutta, vergi mükellefi olmak, maliye işlerini halletmek zorundasın. Fakat bu bizim ülkede ne mümkün. :) Fotoğraftan para kazanan her kimse vergisini vermek zorundadır. Versin de zaten!

Sormak istedikleriniz olursa elimden geldiğince cevaplarım.

İyi akşamlar,

• ff bir body (5d mark ii) ve 85mm 135mm arası prime lens (portre için) ve bir geniş açı (salon çekimleri için, 17-40 mesela).canon ef 135mm f/2.8 soft focus düğün fotoğrafları için özellikle beğendiğim bir lenstir düğün fotoğrafçılığı için.bunun haricinde canon ef 135mm f/2.0 l usm (canon'un en iyi iki lensinden biri), canon ef 85mm f/1.8 usm (fiyatı/performans oranı yüksek bir lenstir), canon ef 85mm f/1.2l ii usm (beğenenler çok ama düğün salonunda bir öncekiyle aynı işi çıkarır, 4 kat fiyatına değmez) gibi lensleri tavsiye edebilirim.ayrıca ttl özellikli bir flaş almalısın.yedek pilleride ihmal etme hem body hem flaş için.

yok uğraşmam diyosan benim yaptığım gibi 350d'ye 70-300 tamron takarakta sünnet düğünü çekip parada kazanabilirsin

6 yaşından beri canon kullandığım için diğer markalar konusunda bilgim yok.

• kurs olarak muammer yanmaz dan 40haramiler grubunu tavsiye ederim. temel bir eğitim sonrasında sürekli aktif bir grup içinde yer alabilirsin. çağdaş düğün fotoğrafı için bazen de atölyesi oluyor ve amerikada ilk 10 da olan Göknur Olguner veriyor.http://www.elevenhearts.com/ biraz bak istersen.
  • 2011 yılında düğün fotoğraflarımızı çeken zorlu fotoğraf ajansı bu konu üzerine özel ders de vermekteydi. O dönem benimde fotoğrafçılığa ilgim vardı. Bir kaç konuda tavsiyeleri ve yardımları olmuştu. İyi bir düğün fotoğrafçısı olmak için uzmanından ders alınması gerektiğini düşünüyorum. Fırsatım olmadığı için ben konunun üzerine gidememiştim. Sitelerinden ulaşıp fikir alabilirsiniz.

www.zorluphotoagency.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akaya79 -- 14 Temmuz 2014; 10:39:03 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akaya79 -- 14 Temmuz 2014; 10:38:10 >
  • akaya79 A kullanıcısına yanıt
    Neredeyse 2bucuk senelik konuyu hortlatmissiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akaya79

2011 yılında düğün fotoğraflarımızı çeken zorlu fotoğraf ajansı bu konu üzerine özel ders de vermekteydi. O dönem benimde fotoğrafçılığa ilgim vardı. Bir kaç konuda tavsiyeleri ve yardımları olmuştu. İyi bir düğün fotoğrafçısı olmak için uzmanından ders alınması gerektiğini düşünüyorum. Fırsatım olmadığı için ben konunun üzerine gidememiştim. Sitelerinden ulaşıp fikir alabilirsiniz.

www.zorluphotoagency.com

Aslnda direk banlanmaniz lazim. Kendi ajansinizin reklamini sanki musteriymis gibi yapmissiniz, hakkimizda kisminda goruluyor zaten kim oldugu ajansin sahiplerinin.

Ustelik google'da dugun fotografcisi diye aratip ilk cikan linklere tarihe bile bakmadan atlamissiniz. Not edelim de zorlu photo ajansin kuruculari boyleyse hizmetleri nasildir millet gorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben bir şey sorcam arwen.undomiel aradan yıllar geçti. öğrenebilgin mi ne yaptı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arwen.undomiel

Herkese Merhaba :)

Arkadaşlar ben düğün fotoğrafçılığı yapmayı çok istiyorum. Şu an çalıştığım işte hiç mutlu değilim ve severek yapabileceğime inandığım bu işe yönelmek istiyorum. Bu alana yönelik eğitim veren önerebileceğiniz kursları, fotoğraf makinesi ve lensleri paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bu arada ekipman için ayırabileceğim meblağ 4 bin tl. Sizce bu meblağ bu işe yönelik ekipman temini için yeterli midir? Değerli görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Merhaba tekrar, konuyu yeniden gündeme alıyorum ama konuyu açan arkadaşın durumunu merak ettim. Ne yaptınız acaba bu süreçte, umarım istediğiniz seviyeye gelmişsinizdir. :)
  • quote:

quote:

Arkadaşlar ben düğün fotoğrafçılığı yapmayı çok istiyorum. Şu an çalıştığım işte hiç mutlu değilim ve severek yapabileceğime inandığım bu işe yönelmek istiyorum. Bu alana yönelik eğitim veren önerebileceğiniz kursları, fotoğraf makinesi ve lensleri paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bu arada ekipman için ayırabileceğim meblağ 4 bin tl. Sizce bu meblağ bu işe yönelik ekipman temini için yeterli midir? Değerli görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Merhaba tekrar, konuyu yeniden gündeme alıyorum ama konuyu açan arkadaşın durumunu merak ettim. Ne yaptınız acaba bu süreçte, umarım istediğiniz seviyeye gelmişsinizdir. :)

Hiç fotoğraf çekmemiş kişi tutupta ben düğün fotoğrafçısı olacam deyip bir ekipman alıp bu işe başlayınca kısa süre sonra vaz geçiyor. Hatta içlerindeki o kadar büyük fotoğraf sevgisi var ki. Ekipmanları ya bir köşede örümcek ağları ile kaplanıyor veya satıyorlar. İnternette ve gerçek hayatımda hep bu şekilde gördüm. Çok çok çok az kişi anca başarılı olabiliyor ancak. Belli bir süredir fotoğraf çektikten sonra düğün fotoğrafçılığına başlayanlar başarılı oluyor genelde. Umarın konuyu açan arkadaşta azimle uğraşıp başarılı olanlar arasındadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

quote:

quote:

Hiç fotoğraf çekmemiş kişi tutupta ben düğün fotoğrafçısı olacam deyip bir ekipman alıp bu işe başlayınca kısa süre sonra vaz geçiyor. Hatta içlerindeki o kadar büyük fotoğraf sevgisi var ki. Ekipmanları ya bir köşede örümcek ağları ile kaplanıyor veya satıyorlar. İnternette ve gerçek hayatımda hep bu şekilde gördüm. Çok çok çok az kişi anca başarılı olabiliyor ancak. Belli bir süredir fotoğraf çektikten sonra düğün fotoğrafçılığına başlayanlar başarılı oluyor genelde. Umarın konuyu açan arkadaşta azimle uğraşıp başarılı olanlar arasındadır.

Bende hevesim kaçmasın diye özel fotoğrafçıdan bire bir eğitim aldım. Kendim öğretmenim. Yaz aylarında ve cumartesi pazarımda Allah berereket verrsin kazanıyorum. İyi eğitimler iyi paraya oluyor. Bire bir teke tek eğitim alırsanız başarılı olursunuz. Öbür türlü 15-20 kişilik kurslarlar olmaz. İnsanlarda sıkıntı ne biliyormusunuz. Makinaya para verdiğ kadar eğitime para harcamak istememesinden kaynaklanıyor. Sizlerde portföyüne güvediğiniz iyi fotoğrafçılardan eğitim alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selina34 -- 5 Haziran 2015; 18:02:55 >

• Eğitim aldıktan sonra portfolyonuzu oluşturmak veya büyütmek için gigbi.com'u kullanabilirsiniz. Ücretli üyelikleri var ama ücretsiz de kullanılabiliyor ve oldukça etkili.

https://www.gigbi.com/profesyonel
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.