Şimdi Ara

Düğün Fotoğrafçılığı İçin Makine ve Kurs Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
10.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar ben düğün fotoğrafçılığı yapmayı çok istiyorum. Şu an çalıştığım işte hiç mutlu değilim ve severek yapabileceğime inandığım bu işe yönelmek istiyorum. Bu alana yönelik eğitim veren önerebileceğiniz kursları, fotoğraf makinesi ve lensleri paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bu arada ekipman için ayırabileceğim meblağ 4 bin tl. Sizce bu meblağ bu işe yönelik ekipman temini için yeterli midir? Değerli görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

• bence nikon d90 alın portre çekeceğiniz bende yeniyim ama öğrendiklerime göre zoom lens almalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: meakin

bence nikon d90 alın portre çekeceğiniz bende yeniyim ama öğrendiklerime göre zoom lens almalısınız

Peki şu lens uygundur diyebileceğiniz marka/model öneriniz var mı acaba? Tşk.
  • ben pek bilmiyorum ama 18-105 olabilir sanırım internetten bulabilirsin
  • Başka önerisi olan yok mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arwen.undomiel -- 11 Nisan 2012; 16:31:42 >
  • Anlaşıldı kimse yardımcı olmayacak...
  • açık diyaframlı bir lens almalısınız.
    ttl bir flaş'a sahip olmalısınız.
    85mm civarı sabit odaklı bir lens çok iş görür portre fotoğraflarda.
    güncel gövdelerden herhangi biriyle bile yapabilirsiniz. çekim teknikleri konusunda kendinizi geliştirirseniz tabi.
    direk olarak şunu yap diyemem çünkü nasıl fotoğraflar çekeceğinizi siz biliyorsunuz.

birde rica ediyorum işinizin hakkını vererek yapın. çok can yakıyor bu düğün fotoğrafçıları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

açık diyaframlı bir lens almalısınız.
    ttl bir flaş'a sahip olmalısınız.
    85mm civarı sabit odaklı bir lens çok iş görür portre fotoğraflarda.
    güncel gövdelerden herhangi biriyle bile yapabilirsiniz. çekim teknikleri konusunda kendinizi geliştirirseniz tabi.
    direk olarak şunu yap diyemem çünkü nasıl fotoğraflar çekeceğinizi siz biliyorsunuz.

birde rica ediyorum işinizin hakkını vererek yapın. çok can yakıyor bu düğün fotoğrafçıları

Teşekkürler..
  • düğün fotoğrafçılığı derken ne kastediyorsunuz ?

düğünlerde masadaki insanların portlereni çekip çıkışta satmak mı ?

yoksa çiftler için özel çekim mi yapmak istiyorsunuz =?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

düğün fotoğrafçılığı derken ne kastediyorsunuz ?

düğünlerde masadaki insanların portlereni çekip çıkışta satmak mı ?

yoksa çiftler için özel çekim mi yapmak istiyorsunuz =?

Çiftler için özel çekim yapmak istiyorum
  • daha önce bi insanın karşısına geçip kaç fotoğraf çektiniz ? değişik pozlarda
  • quote:

daha önce bi insanın karşısına geçip kaç fotoğraf çektiniz ? değişik pozlarda

Nereye varmaya çalıştığınızı anlayabiliyorum. Ben sorunuza cevap vermeden siz yerden yere vurmaya başlayabilirsiniz.
    Buyurunuz...
  • biraz yanlış anlıyorsun.

sen farklı düşünsende sana yardımcı olmaya çalışıyorum.

anladığım kadarı ile.
    bi fotoğrafçılık bilgin yok.
    bir insanı karşına alıp basit bi kamera ile de fotoğraf çekmemişsin.

bilmiyorum hiç düğün fotoğrafı çekimi gördün mü yada o çekimden sonra yapılanları.

yada bi çiftin fotoğrafçı seçerken nasıl davrandığını.

şu an için bi makinen ve ekipmanın yok. 4 bin lira verdiğin zaman bi kursa gitsen sana sadece o pahalı makineyi nasıl doğru kullanabileceğini öğretebilirler. oda teorik olarak o makineyi kavramana yardımcı olur.

ha ondan sonra varsa bi düğün fotoğrafçılığı kursu ki sanmıyorum orayada gitsen pek birşey öğrenemezsin.

o makineyi alıp güzel manzara resimleri çekebilirsin. güzel mekan resimleri çekebilirsin. güzel anları yakalayabilirsin

ama insanlardan para alabileceğin bir şekilde insanların fotoğrafını çekmen için zamana ve pratiğe ihtiyacın var.

özellikle insanlar o özel fotoğraflarını bir kere çektirirler ve yıllarca bakarlar ve çevresindeki insanlara gösterirler.

fotoğrafçılarını seçerken de bunu bildiklerinden tecrübe isterler. ( genelde )

benim sana tavsiyem. makine almadan önce bi fotoğraçının yanına gir çalış.

çevremde bir sürü insan var güzel sanatları bitiren fotoğrafçılık bitiren çok pahalı makinesi olan ama bir tane bile düğün fotoğrafı çekemeyen
    çekememesinin nedeni fırsat bulamaması. bazısıda bulduğunda acemilikten yapamıyor.

• İstediğiniz iş dalı kısayoldan öğrenilip yapılamaz malesef.

Yol gösterme açısından, Makineye ayırabileceğiniz para göz önüne alındığında hatalı secim yapmamanız için.

Canon 60d, Nikon D7000, Pentax K5...Bunlardan birine yönelin.

Bulunduğunuz şehirde iyi bir fotoğraf kursu varsa kayıt olun ve temel teknikleri öğrenmeye çalışın.
    Yoksa ve yabancıdiliniz varsa bunu intrernetten de öğrenebilirsiniz. B&H Photo'nun çok güzel 1.5 2 saatlik seminer şeklinde uygulamalı videoları var Youtube'da.

Kendinize bu işe aşina olabilmek ve artık bakarken görebilmek için yaklaşık 1 - 1,5 sene zaman tanıyın...
    Kabiliyetiniz varsa dediğiniz mesleğe kavuşursunuz ama müşteri bulup fotoğraflarınızı pazarlayabilmek, ve ön plana çıkıp tercih edilen kişi olabilmek size bağlı...
  • Bir çok arkadaş bugün makineyi alıp yarın "ben düğün fotoğrafçısıyım" demeye başlayacağım algısına girmiş (kurs önerisi istememe rağmen). Oysa ki niyetim sadece tecrübelerden yararlanmaktı. Yine de zahmet verip cevap yazanlara teşekkürü borç bilirim.

Kalın sağlıcakla..
  • Kusura bakmayın ama sizinki biraz, ben ralli pilotu olmak istiyorum, ehliyeti nereden alayım, hangi arabayı alayım der gibi birşey olmuş... Araba sürmeyi bilmeyen bir kişi için bu soru ne kadar tuhafsa sizinki de buna benzedi biraz...Bu şekilde değil de, ben fotoğraf çekmeyi öğrenmek istiyorum, tavsiyeler gibi bir soru sorsanız daha mantıklı cevaplar alabilirdiniz. Kafadan şu kadar param var hangi ekipmanı alayımda bu işe başlayayım der gibi olunca ister istemez, bu şekilde anlaşılmanız normal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Kusura bakmayın ama sizinki biraz, ben ralli pilotu olmak istiyorum, ehliyeti nereden alayım, hangi arabayı alayım der gibi birşey olmuş... Araba sürmeyi bilmeyen bir kişi için bu soru ne kadar tuhafsa sizinki de buna benzedi biraz...Bu şekilde değil de, ben fotoğraf çekmeyi öğrenmek istiyorum, tavsiyeler gibi bir soru sorsanız daha mantıklı cevaplar alabilirdiniz. Kafadan şu kadar param var hangi ekipmanı alayımda bu işe başlayayım der gibi olunca ister istemez, bu şekilde anlaşılmanız normal...

+1
    ben gayet güzel seri çekimler yapabiliyorum. ama hala bu iş için daha zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
  • önce işi öğrenmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byllshn -- 15 Nisan 2012; 21:50:20 >
  • quote:

biraz yanlış anlıyorsun.

sen farklı düşünsende sana yardımcı olmaya çalışıyorum.

anladığım kadarı ile.
    bi fotoğrafçılık bilgin yok.
    bir insanı karşına alıp basit bi kamera ile de fotoğraf çekmemişsin.

bilmiyorum hiç düğün fotoğrafı çekimi gördün mü yada o çekimden sonra yapılanları.

yada bi çiftin fotoğrafçı seçerken nasıl davrandığını.

şu an için bi makinen ve ekipmanın yok. 4 bin lira verdiğin zaman bi kursa gitsen sana sadece o pahalı makineyi nasıl doğru kullanabileceğini öğretebilirler. oda teorik olarak o makineyi kavramana yardımcı olur.

ha ondan sonra varsa bi düğün fotoğrafçılığı kursu ki sanmıyorum orayada gitsen pek birşey öğrenemezsin.

o makineyi alıp güzel manzara resimleri çekebilirsin. güzel mekan resimleri çekebilirsin. güzel anları yakalayabilirsin

ama insanlardan para alabileceğin bir şekilde insanların fotoğrafını çekmen için zamana ve pratiğe ihtiyacın var.

özellikle insanlar o özel fotoğraflarını bir kere çektirirler ve yıllarca bakarlar ve çevresindeki insanlara gösterirler.

fotoğrafçılarını seçerken de bunu bildiklerinden tecrübe isterler. ( genelde )

benim sana tavsiyem. makine almadan önce bi fotoğraçının yanına gir çalış.

çevremde bir sürü insan var güzel sanatları bitiren fotoğrafçılık bitiren çok pahalı makinesi olan ama bir tane bile düğün fotoğrafı çekemeyen
    çekememesinin nedeni fırsat bulamaması. bazısıda bulduğunda acemilikten yapamıyor.

kessinlikle doğru.Mesela sen bir arabayı 5.viteste kaldıramassın.1.vites,2.vites,3,4,5...Bu da onun gibi bir şey alırsın makineni gidersin bir kursa sonra fotoğrafçıda çalışırsın biraz teknik öğrenirsin.Baskı yapmayı photoshop yapmayı falan öğrenirsin.Ondan sonrası zaten gelir...

• salonun içinde makineyi av ye alıp ttl bi lashla gözleri açın slap demek daha basit ama ögretici öyle bir fırsat kolluyorrum valla kaldıkı tamamen pratik için para için degil şimdilik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.