Şimdi Ara

DÜĞÜN TAKILARINI SATIP ARABA ALMAK MI 2019 U BEKLEMEK Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum sakin ol, sakın öyle birşey yapma.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en az 1 1.5 sene sonra 120-130 eder o altınlar.
  • Ekonomik anlamda Kesinlikle araba almamaktir. Bence altinida bozdurun ve paranizi faize yatirin seneye bu zaman 20 bine yakin kâr etmis olursunuz durdugu yerde. Simdi 70 bine alicaginiz aracin seneye kadar fiyatinin dusup dusmeyecegi kaza yapip yapmayacaginiz kasko bakim olasi ariza maliyetleri vs. Kesinlikle ustteki secenek daha risksiz

Ancak haniminizla cok ihtiyac duyuyorsaniz 30-35 bin bandında bir arac alip kalan parayi faize koyarsaniz yine seneye kadar 10 bin kar etmis olursunuz en kotu 35k lik aracin yillik masraflarini kapatir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu dönemde en değerli şey nakit para, en yüksek karı nerede bulursanız oraya yatırın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altin bozdurma bu devirde

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum araba da bir ihtiyaç.

• Dugun altini bozup araba alinmaz.

• Evlendikten sonra altınları bozup araba aldım, halen pişmanım. O altına asla dokunmamam gerektiğini yeni yeni anlıyorum
  • Ben almıştım, memnundum 3/4 u ile

• Arabaya çok çok ihtiyacınız yoksa kesinlikle almayın. çünkü önümüzdeki 2 veya 3 yıl ekonomik anlamda zor geçecek. ileride daha önemli ihtiyaçlarınız olabilir.
  • Sakın ha yapma. Yıllar sonra dönüp baktığında o altınlar ile ne arabalar satın alınabileceğini göreceksin.
  • şöyle bir durum var sizin paranız altın dolar artınca altında artacak altının ham fiyatı artmadığı sürece kazancınız olmayacak araç fiyatlarıda dolarla belirleniyor zaten sizin paranız değerlendikçe araçlarda değerlenecek ha 3-5 bin fark olur belki kazanırsınız ama %15 gibi indirim var şuan bence ihtiyaç varsa alınabilir ama 2. el alınacaksa kesinlikle bekleyin.
  • Şu an ekonomimizde yalancı bahar var.Bu 0 araç fiyatlarını bir daha bulamayacaksınız asla. Kampanyalar, vergi indirimleri v.s. çok cazip. Avrupa Birliği Merkez Bankası varlık alım programını azaltıyor. Seneye bu sonlanacak ve bu sene ABD'nin yaptığı faiz arttırmlarını Avrupa'da yapacak ki bu Euro'yu uçuracak demektir. Euro'nun değer kazanması ilk olarak araba fiyatlarını vurur herhalde ki bu konuda hem fikirizdir herkesle. Benim fikrim şu ki araç fiyatları hiç bir zaman buralarda kalmayacak. Ekonomide düzelen hiçbir şey yok. Yüzmilyarlarca dolar ödenmesi gereken borç var. Altın önümüzdeki dönemde kazandırmayacak. İran'a yaptırımlar başlıyor ama iran bunu altın ticareti ile de delemeyecek artık. Ne Reza kaldı ortada ne de ona destek verecek siyasilerimizde o g.t var artık. Ortada sıcak savaş tehlikesi de olmadığından altında ütopik artışlar beklemek saflık olur. Aldığınız kardır deyip bence gözü kapalı araç alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Otomobilgini

Otomobil alacak birine 2019 yılını bekle demek biraz komik olur.

Çünkü fiyatlar her sene artıyor.

Ancak elinde altın olan birisi acil otomobil ihtiyacı yoksa beklemeli diye düşünüyorum.

Seneye o altınlar şu an alacağınız aracın üst segmentini aldırır.
    Yanlışınız var. Altın ons fiyatı 4 5 yıldır 1200dolar seviyesinde. Son yıllarda Altının tl fiyatının artması neredeyse tamamen doların artmasına bağlı, araç fiyatlarıda dövize bağlı olduğundan alacağı araçta bir değişim olmayacak. Tek ihtimal var altının ons fiyatında ciddi bir artış olması ama tam terside olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 2 Kasım 2018; 10:45:51 >
  • herkes parasını tasarrufa yönlendirmesi konusunda akıl vermiş, arkadaş paramı nasıl değerlendireyim diye sormuyor. bu sene mi yoksa gelecek seneye mi araç alayım diyor.

ben bu yöndeki fikrimi söyleyeyim; eski kur kampanyalı bir araç bulursan eski kur + ötv kampanyası birleşince çok uyguna bir araç alabilirsin. paranı bankada nasıl değerlendirirsen değerlendir seneye gelecek zamlar + ötv farkını karşılayacak kadar kazanç elde edemezsin. yani bu işi 2019'a bırakırsan zarar edersin. bu fırsatı kaçırma.
  • Altın daha değerli. Araba gibi değeri düşmüyor eskimiyor, aksine artıyor. Çok ihtiyacınız varsa işinizi görecek makul fiyatlı bir şey bakın.

• S.ALFONSO S kullanıcısına yanıt
    Bu yorumunuza göre kesinlikle altın tutmak daha iyi olacaktır benim görüşüm. Araba sürekli masraf açacaktır kullanmasanız bile. Ayrıca ekonomik durumun ne getireceği de belli değil önümüzdeki sene için. Şu an birikim olarak ne varsa tutmak ve imkan varsa üstüne ekleyebilmek daha mantıklı. Eğer illa ki araç alacaksanız da gerçekten araç amacıyla alın derim. Yani a noktasından b noktasına sorunsuz olarak varabildiniz mi o yeter.
  • Sakın altını bozmayın. Ben o hatayı yaptim cok pişmanım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.