Şimdi Ara

DÜĞÜN TAKILARINI SATIP ARABA ALMAK MI 2019 U BEKLEMEK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bu sene temmuz ayında düğünüm oldu . Düğünde takılan takılar bankada durmakta. Sizce bu ötv kampanyasından yararlanmak için takıları bozdurup araç almalı mıyım yoksa seneyi beklemek daha mı mantıklı olur ? Ben çok kararsız kaldım . Şayet komplesi altın değilde türk lirası olsaydı araba alırdım büyük ihtimal . Ama hepsinin altın olması arada bıraktı . Sizlerin fikirlerini almak isterim. Toplam takı tutarı bugünkü fiyatlardan yaklaşık 70 bin tlye karşılık gelmektedir.

• Belki hep hayalini kuruyordunuz araba almak için. Ama bu kadar para bir daha gelmez onuda düşünün. Alacaksanız düşük bütçeli bir araba bakın. Tüm takı parasını Türkiye'de arabaya yatırmak gerçekten akıl karı değil. Daha araca yapacağınız genel masrafları saymıyorum bile. Ben olsam maksimum 20.000-25.000TL'ye araba alırdım, geri kalanı ya yatırım araçlarına yada arsa,tarla gibi değerlendirirdim.Peşinat verip ev bile alabilirsiniz. Hayırlısı olsun. Mutluluklar
  • altın marttan sonra 280 üstünü görür diye düşünüyorum. ama 62 liraya 0 egeada iyi fırsat.
    bence 0 alacaksan mantıklı.2 el alacaksan nısanı bekle.
  • Şu ara ya altında kalacaksın ya da fazie koyacaksın hocam. Çok elzem değilse araba topuna girmeyin
  • İhtiyaç yoksa altın bozulmaz. Hele araba almak için hiç bozulmaz.
  • Şayet araç sizin için bir ihtiyaç ise, eşiniz ile bir yere giderken sıkıntı yaşıyorsanız, gün içerisinde aktif şekilde kullanacaksanız alın. Ama alıp kapının önünde yatıracaksanız almayın. Vergisi+ kaskosu+ trafik poliçesi falan derken baya masraf açar.
  • Şu an 70 bin olan altinini 1 ay once bozsaydin 85 bin yapacakti. Altinini bozma 5 6 bin indirime kanma
  • Deve var 1 akçeye, alamam oğlum.
    Deve var 1000 akçeye, alırım oğlum.
    kısaca işimi görecekse pırlanta olmuş altın olmuş affetmem satar alırdım...
    öbür yıl kim öle kim kala...
  • Keyfe keder alacaksaniz kesinlikle almayin..

Ihtiyac ise eve alinabilir cunku 2019 zor gececek tahminlere gore..
  • satıp bütün parayi dolara yatırın
  • Belki hep hayalini kuruyordunuz araba almak için. Ama bu kadar para bir daha gelmez onuda düşünün. Alacaksanız düşük bütçeli bir araba bakın. Tüm takı parasını Türkiye'de arabaya yatırmak gerçekten akıl karı değil. Daha araca yapacağınız genel masrafları saymıyorum bile. Ben olsam maksimum 20.000-25.000TL'ye araba alırdım, geri kalanı ya yatırım araçlarına yada arsa,tarla gibi değerlendirirdim.Peşinat verip ev bile alabilirsiniz. Hayırlısı olsun. Mutluluklar
  • Ben de aynı ikilemdeyim. Ancak benim o kadar birikmisim yok. Ancak ihtiyacım var bebek gelecek. Takipteyim.
  • Bende ikilemdeyim 55 bin takıda benim var
  • Aslında arabanın önemli bir aciliyeti yok fakat malumunuz hayatı kolaylaştıran bir gereç oldu hepimiz için . Fakat beni asıl ikilemde bırakan konu, önümüzdeki sene fiyatların çok daha uçması ve şu an rahatlıkla 2. El alacağım arabaları bile üzerine ekleme yapamadan alamam korkusudur. Bu yüzden çok kararsızım yoksaki araba sıkıntım yok . Ve belirttiğiniz gibi ayda ortalama 750 tl masrafı söz konusu yakıt dahil .
  • Şayet ihtiyaç kesin almalıyım diyorsanız bana kalırsa 20-30 bin civarına ikinci el alın. Altın uzun vadede size daha çok kazandıracaktır
  • Aynı durumdaydım. Altın 255 ilken bozdum. 72 bin liram var. Kia ceed hyunfai i30 falan almayı düşünüyprum 2013 dizel
  • Ayni durum bende de mevcut . Bu fiyatlara inecegini sanmiyorum biraz daha beklemeliyiz bence aralik son hafta gibi , bu surede altinda cikabilir biraz belki . Cok kararsizim bu indirimle almazsam ilerde alamam gibime geliyor
  • Araba yatırım aracı değildir. Altın yatırım aracıdır. Paranızın yarısından fazla ederi olan araba almayın, bırakın en az yarısı altın kalsın.

Ben yerinizde olsam bir dakika bile beklemem araba alırdım ama yukarıda yazdığımı da göz önünde bulundururdum. Çünkü Türkiye'de birşey alıyorsanız aldığınız andan itibaren kardasınız.
  • Batık çok adam var kelepir daire arsa al at köşeye.araba asla alma.
  • Otomobil alacak birine 2019 yılını bekle demek biraz komik olur.

Çünkü fiyatlar her sene artıyor.

Ancak elinde altın olan birisi acil otomobil ihtiyacı yoksa beklemeli diye düşünüyorum.

Seneye o altınlar şu an alacağınız aracın üst segmentini aldırır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.