Şimdi Ara

DUMANSIZ ARAÇ UYGULAMASI - CEZALAR KESİLMEYE BAŞLADI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
5.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sigara içenleri asalım o zaman sorun da ortadan kalkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayser

https://www.sciencealert.com/the-one-thing-you-should-know-about-people-strongly-opposed-to-gm-food
    GDO lu ürünlerin karşısında duranların bilgi seviyeleri ve öğrenmeye açıklık durumlarıyla ilgili emperyalist şirketler tarafından yazdirilmis bu paralı karalama makalesi için arkadaşımıza teşekkür edip devam ediyorum.

12 ay Chicago da yaşadım. Her tv programının reklam arasında neredeyse 2 yada 3 defa kanserle savaş derneklerinin kamu sporları veya devletin kamu spotu çıkar. Makalede anlatıldığı gibi Amerikan halkı o kadar cahil ki GDO nun ne olduğunu bile yüzde 95 inin bilmesine olanak yok.Cekirdeksiz karpuzu nimet sanıyorlar. Mal gibi saldırıyorlar bu gibi şeylere. Yaklaşık 3 milyon Amerikalı her sene kansere yaşlanıyor verilere göre. GDO yu ben en yoğun ABD de gördüm. Amerika da iki kesim vardır. Yonetenler ve cahiller.(politikacilardan bahsetmiyorum.) İyi üniversitelerde okumuş yüksek tahsilli az sayıda bir kesim dünya be kendi ülkeleri hakkında bilgi sahibidir.

Geri kalanlar haritada italyanin yerini bile bilmezken tek bildikleri indirimdeki son nike ayakkabı için magazada birbirlerine elektrik vermektir. Bu yüzden ABD yi yönetenlerin ABD halkı da umrumda değildir.ilac şirketleri kendi ülkelerinde bile istediği gibi atını oynatır. ABD de kansere yakalanmak çok buyuk bir şanssızlık değildir.

GDO ya karşı olan insanların düşünce tarzıyla ilgili bir karalama makalesinim bilim medyasina hatta üniversitelere ve araştırma enstitülerine kadar yazdirilmasi İlk te değildir. Bu saçma yazının karşısında GDO nun sebep olduğu sorunlarla ilgili 1000 lerce üniversite ve araştırma Enstitüsü deney ve sonuçları mevcut.

Kurşunlu benzini yıllarca para yedirerek bilim adamı satın alarak dünyaya zararsız gibi göstermeyi başardı petrol şirketleri. 20 seneye yakın bir sure insanlardan Kurşunlu Benzinin ve kursunun zararlarını sakladilar.

Üstelik kursunun zararsizligini anlatan bu komik makaleler dünyanın en saygın bilim kuruluşları ve enstitülerince yayınlandı yıllarca. Yıllar sonra anlaşıldı ki para o bilim ağızları aslında dev Amerikan şirketlerinin agiziymis.

O yüzden attığınız bu GDO hakkında hiçbir bilgi vermediği halde GDO nun karşısında duranları sözde bilimsel bir dille eleştiren satılık akademisyen makalelerini siz okuyun. Örnek olarak sanmayin. Bir zamanlar kurşun zararsız diye de dünyanın sagligiyla bunlar oynadı zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Bu yapilan acikca bireysel ozgurluklerin ihlalidir. Insanin kendi mulku olan arabasinda baskalarina zarar vermeyen bir aktivite yapmasina karisamazsiniz. Araba kullananlarin basortusu takmasini yasaklamak kadar sacma bir uygulama. Resmen bir adamin kisisel fantezisi olan dayatmalari yasa diye yutturmaya calismasini izliyoruz. Hukuk olan bir ulkede anayasa mahkemsinden donerdi boyle bir yasak da burasi Turkiye.
    Hitler derken biraz abartıyorduk ama fark iyice kapandı.

• Cok dogru bir karar. Millet coluk cocuk varken arabada pofur pofur iciyor. Saniyolarki cami az aralayinca cocuklar etkilenmez. Sigara icen bir bagimliyi anca bu tarz cezalarla durdurabilirsin oda kismen. Bir nesil sigara yuzunden bitik durumda zaten yeni nesli zehirlemeye kimsenin hakki yok. Ayni hassasiyeti gidada bekliyoruz. Ozellikle okul kantininde satilan zehirler derhal kaldirilmali.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sigara içmeyin meyva yiyin

DUMANSIZ ARAÇ UYGULAMASI - CEZALAR KESİLMEYE BAŞLADI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 26 Eylül 2019; 8:56:11 >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Yuh sana be yuh açıklamaya bak. 40 milyar suriyelilere harca ülkenin hasta olan insanına bakma yuh be rezillik şu mesaj. İnş o duruma düşmezsin.

• cafelerde çatır çatır nargile ve sigara içiliyor. nargile sigaradan cok daha zararlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 26 Eylül 2019; 9:47:24 >
  • Zararlı olduğunu bile bile hiçbir işime yaramayan sigaradan içmiyorum.

Suriyeli konusunda da haklısın ayrıca ama konu bu değil mesele hiçbir faydası olmayıp zararları ispatlanmış sigara içmek. Bile bile kendini ilerde hasta etmek. Hadi devleti düşünmüyorsunuz bari ailenizi düşünün siz hasta olunca onlarda sizin gibi sürünecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 26 Eylül 2019; 9:51:33 >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Kötü yapılanlar yok demiyorum ki, iyi yapılan bişeyide kötüler hala var diye görmezden mi geleyim?

• MaSSive kullanıcısına yanıt
    DUMANSIZ ARAÇ UYGULAMASI - CEZALAR KESİLMEYE BAŞLADI

Sana akpli olduğumu düşündüren ne anlamıyorum akpnin yanlışına yanlış doğrusuna doğru demek siyasi parti üyesi olduğumu mu gösteriyor

Bana ortada yapılan bir doğru var malum partinin yanlışları var diye doğrusunu görmemezlikten gelemem. Yanlışına yanlış derim yinede. Şuana kadar parti üyesi olacak kadar seveceğim bir siyasi teşkilatlanma görmedim ben maalesef. Görürsem şu partiliyim diye imzama yazarım.

Lafı çarpıttığımda yok asıl sen çarpıtıyorsun şuanda mesele sigara yasağı meselesi bunu konuşacaksan cevap ver mesajıma. Konuyu başka noktalara çekmeye devam edeceksen mesajımı cevaplama artık.

• Sigaranın zararını tartışmaya gerek yok ama önemli olan burada özel alana müdahalenin bu kadar yaygınlaşması ve kolaylaştırılması.

Bugün sigara zararları diye şahsi aracında sigara içene karışırsan yarın hiç alakasız şeyler için milletin aracına veya evine karışmaya başlanır.

Abi kimseye karışamazsın isteyen istediğini yapar. Başkasını kendinden daha çok düşünemezsin.

• İyi tarafından düşünün. Aracı satarken sigara içilmemiş döşemede yanık yok diye satabileceksiniz. Birde bırakın gerçekten sigara içen insanlar güzel bir hayat yaşamıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dedim elektrikli araç yolda sanırım artık.
  • şunu savunan insan kurbağadır daha ateş kıçını yakmamıştır, gün gelir o kurbağalar da yanacak, otobüs duraklarındaki yasak iyi oldu ki onu bile ipleyen yok, kapalı alanları denetleyen yok göstermelik yasa çıktı ya da trafik cezalarına yapılan zam sonrası sıkı denetleme olduğu gibi bunda da olacak malum devlete para lazım bütçe açık veriyor, imkanı olan kaçsın bu ülkeden.
  • DUMANSIZ ARAÇ UYGULAMASI - CEZALAR KESİLMEYE BAŞLADI
    sen kimsin milletin ne içeceğine karışıyosun sizene olm kimsiniz siz ? Sizin gibiler bitin artık yok olun yeter ya

• O zaman sigaradan kaynaklanan hastalıklarda SGK tamamını karşılamasın, bir kısmını vatandaştan alsın o zaman azalır. Sonuçta içen kişi kendini düşünmüyorsa, devlet düşünmek zorunda değil.

Bu şekilde ancak kaçağı tetikliyor. Ne idüğü belirsiz Kaçak sigaralar normal sigaralardan daha zararlı olabilir. Çünkü zaten kaçak denetim kontrol kontrol hiç bir şey yok.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Sigaradan nefret ederim. Ama keyfi düzenlemeler de olmamalı. Yolcu içiyorsa ne olacak? Direksiyonda güvenlik bahanesi geçersiz o zaman.
    Önce trafikte tehlikeli araç kullananların, emniyet şeridinde gidenlerin kökünü kurut, sonra böyle şeylerle uğraş.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.