Şimdi Ara

Dune 2 gişede beklentilerin üzerinde bir açılış yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yılın en heyecanla beklenen filmlerinden olan Dune: Part Two, bu hafta sinemaseverlerle buluştu. 1 Mart'ta dünya genelinde vizyona giren film, sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Bu da filmin gişedeki ilk hafta sonunda beklentilerin üzerine çıkmasını sağladı.

Dune 2 vizyona girmeden birkaç hafta önce paylaşılan analizlerde, filmin Kuzey Amerika'da 60-70 milyon bandında bir açılış yapacağı öngörülüyordu. Biletler önsatışa açıldığında seyircinin ilgisinin epey yüksek olduğu görülünce, bu beklentiler 70-75 milyon bandına çekildi. Ancak günün sonunda Dune 2 bunun bile üzerine çıktı. Film, gişedeki ilk hafta sonunda Kuzey Amerika'da 81.5 milyon dolar hasılata ulaştı.

Ayrıca Bkz.Denis Villeneuve, Dune: Messiah'ın senaryosunu yazmaya başladı

Dune 2, Dünya Genelinde 178.5 Milyon Dolar Hasılat Yaptı

Filmin başarısı Amerika ile sınırlı kalmadı. Kuzey Amerika dışındaki pazarlardan toplam 97 milyon dolar toplayan Dune 2, dünya genelinde 178.5 milyon dolar hasılat yaptı. Öte yandan film, IMAX salonlarına seyirci akını olmasını sağladı. 178.5 milyonluk hasılatın 32.2 milyonluk kısmı IMAX salonlarından geldi.

Dune 2, önümüzdeki hafta Çin ve Japonya gibi önemli pazarlarda vizyona girecek. Bu da filmin ikinci haftasında da kayda değer bir hasılata ulaşmasını sağlayabilir. Öte yandan filmi birden fazla kez sinemada izleyecek ciddi bir kitle olması da filmin gişesini yukarı çekecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında, Dune 2'nin bir başarı hikâyesine dönüşmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu da daha şimdiden hazırlıklarına başlanan Dune: Messiah'ın gerçeğe dönüşmesini kolaylaştıracaktır.

Kaynak:https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/dune-part-two-box-office-1235839660/

• İlk gün ilk seans IMAX'te izledim. Çarşambaya normal salon için de biletimi aldım. Bakalım toplamda kaç kere göreceğim sinemada. Parasını sonuna kadar hakediyor film.

• Zaten yıllardır vizyona giren doğru dürüst film yoktu. 1. Filmin üzerine koyarak gittiyse aksi beklenemezdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MilesTeg M kullanıcısına yanıt
    İyi miydi hocam?

• Görselde Timoti dizleri biraz fazla bükmüş, halbuki rakibi kel kadar bükmesi gerekirdi. Komik ve amatör duruyor.

• harika bir filmdi, kesinlikle sinemada izleyin bu filmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir filmdi. İkinci kez izlesem mi diye düşünüyorum. Görsel ve ses anlamında iyi olacağını biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son yılların en iyi filmlerinden, imkan varsa sinemada izleyin.
    Imax salonları dolu, özellikle hafta sonunda yer bulmak çok zor oldu.
    Her anlamda çok iyi olan ilk filmin bile üzerine çıkmış.
    Görüntüler, tasarımlar, ses ve özellikle müzik inanılmaz başarılıydı.
    Eğer Dune: Messiah çıtayı alta çekecek bir hata yapmazsa üçleme kült olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 4 Mart 2024; 10:42:48 >
  • normal sinemada izledim. valla sanki kaçak siteden izliyormuş gibi idi kalitesi. filimin yarısı aşırı karanlıktı . hiç bir şey anlamadım. kaçak telefondan izleseydim daha iyidi. imax harici izlemeyin

• Abartmayın abi güzel değildi.

• SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    Sinemaların genel yaptığı durum bu (film karanlığı dışında). Projeksiyon ışığını kıstıklarından karanlık oluyor filmler. Kaç kere şikayette bulunduysam hiç bir çözüm üretmediler.

• sinematik ve dekor olarak iyi ama remake bir film için abartılacak bişey yok.

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Benzer durum seste de var. Yahu sinemaya gidiyosun filmin sesi sadece perdenin sağından solundan stereo olarak geliyor, geri kalan hoparlörlerde ses yok. Görüntü dediğiniz gibi karanlık, kötü odaklanmış dolayısıyla bulanık...

İşletmeciliği bilmediklerinden mi, tasarruf etmeye çalıştıklarından mı bilmiyorum ama saçma sapan keyifsiz bir hal aldı iyice. Böyle böyle yok olup gidecekler sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 4 Mart 2024; 11:57:45 >
  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    Bu kalitesizlikle ben daha sinemaya gitmem, gidecek arkadaşım olursa da fikrini değiştiririm.

• İlki çok sıkıcıydı bu nasıl acaba

• crashris kullanıcısına yanıt
    remake demek ne kadar dogru olur. keza kitaplariyla efsane olmus bir seri, kitapdan uyarlama demek daha dogru. kitaplarinda lord of the rings benzeri cok genis bir evren var. ilk 2 film ile serinin birinci kitabi tamamlanmis oldu, eski film uyarlamasida buraya kadar isliyordu. 3uncu film 2inci kitapdan devam edecek.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Söyleyecek söz bulamıyorum açıkçası. Benim gibi bir Dune fanatiğinin yorumu ne kadar objectif olur onu da bilemiyorum. Ama "sinema"nın insana nasıl duygular yaşatması gerektiğine dair şahane bir örnek olmuş. Ders gibi adeta. Kitabı bu kadar iyi bilen ve fanatiklik seviyesinde seven, aynı zamanda da üstün yönetmenlik becerileriyle doğmuş muhteşem bir yönetmen tarafından çekilmesi çok çok büyük bir şans. Başka herhangi bir seriyle karşılaştırmamak lazım. Tek başına şaheser olmuş bence. Bilimkurgu edebiyatının atası sayılabilecek bir romanı beyazperdeye ancak bu kadar iyi aktarabilirlerdi.

• Dune 2 gişede beklentilerin üzerinde bir açılış yapmış. Harika.

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Biliyorum aslında efsane bir evren benim dediğim ilk filmdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.