|
Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa
-
-
güzel haber. şurdan yerimizi alalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oha harbi mi lan Zamanında bunun düzgün bir bütçeyle hakkını vererek eli yüzü düzgün bir filmini yapsalardı bugün Star Warstan daha popüler olurdu. Acayip derin bir evreni vardır Dune'un. -
Javier Bardem Bol Yıldızlı “Dune” Kadrosunda!
“Sicario”, “Tutsak”, “Geliş” ve “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı” gibi başarılı filmlerle tanınan Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve’ün yeni filmi “Dune” oyuncu kadrosuna önemli bir ismi kattı.
Oscar ve Altın Küre ödüllü başarılı aktör Javier Bardem filmin kadrosuna dahil oldu.
Denis Villeneuve İmzalı “Dune” Kadrosuna Zendaya da Katıldı!
“Sicario”, “Tutsak”, “Geliş” ve “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı” gibi başarılı filmlerle tanınan Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve’ün yönetmenliğini üstlendiği bilim kurgu filmi “Dune” oyuncu kadrosuna yeni bir ismi katmak üzere. “Örümcek-Adam: Eve Dönüş” ve “Muhteşem Showman” filmlerinin genç yıldızı Zendaya filmin kadrosuna dahil olmak için görüşmelere başladı.
“Dune”a Oscar Isaac Dahil Oldu! -
-
Arkadaşlar boş verin bunu, kitabını okuyun dehşet cengiz.
Hangi kitabın filmi güzel olmuş ki bugüne kadar ?
Filme Jason Momoa'nın adı geçiyor henüz kesin bilgi yok.
Kadro:
Jason Momoa ... Duncan Idaho
Rebecca Ferguson ... Lady Jessica
Timothée Chalamet ... Paul Atreides
Zendaya ... Chani (rumored)
Josh Brolin ... Gurney Halleck
Charlotte Rampling ... Reverend Mother Mohiam
Javier Bardem ... Stilgar
Oscar Isaac ... Duke Leto Atreides
Dave Bautista ... Glossu 'Beast' Rabban
Stellan Skarsgård ... Baron Harkonnen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 15 Şubat 2019; 19:7:30 > -
Takip
Filmin çekimleri başladı, ilk kitabı 2 film olarak çekecek yönetmen ki kitapları düşününce en doğru kararı vermişler. 2020 yılına damga vurmasını bekliyorum bu filmin umarım gişede de beklenileni verebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 19 Mart 2019; 13:52:4 >
Tabiki Lotr serisi Tamam kitapları çok daha derin ve güzel lakin film'de olabilecek en güzel şekilde yapılmış bence, Tam bir başyapıt benim gözümde.quote:
Orijinalden alıntı: rick dangerous
Arkadaşlar boş verin bunu, kitabını okuyun dehşet cengiz.
Hangi kitabın filmi güzel olmuş ki bugüne kadar ? -
Kadro genelinde güzel görünüyor ama başroldeki Paul Atreides karakterini oynayacak adamda bence feci yanlış bir karar verilmiş gibi. Şimdi gençler için pek farketmeyebilir ama önceki Dune filmini izlemiş sinemaseverler bakımından rol dağıtımları konusunda yeni isimlerin önceki filmdeki karakterlerin hiçbir şekilde gerisinde kalmayacak şekilde tercih yapılması gerekiyordu. Birçok roldeki isimlere baktığımda bu şekilde sırıtmıyorlar ama nerde Kyle MacLachlan nerde bu Timothée Chalamet denen oğlan? İnşallah sadece çocukluk dönemi için seçilmiştir de filmdeki asıl yaş aralığını oynayacak aktör için henüz karar verilmemiştir. -
Hocam filmin sadece ilk kitabın bile tamamını kapsayamayacağından emin misiniz? Yönetmen harika filmler çekiyor o yüzden bu filmi kaçırmayacağım ama kitabın övgüleri de çok fazla. O yüzden filmden önce ilk kitabı okumak istiyorum. İlk kitabı okusam 2 film rahatım yani?quote:
Orijinalden alıntı: hasomen
Filmin çekimleri başladı, ilk kitabı 2 film olarak çekecek yönetmen ki kitapları düşününce en doğru kararı vermişler. 2020 yılına damga vurmasını bekliyorum bu filmin umarım gişede de beklenileni verebilir -
Aynen yönetmen kendi açıkladı ilk kitabı en iyi şekilde anlatmak için ikiye bölüp iki film çekeceklerini bu yüzden rahatsın merak etme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 26 Mart 2019; 13:38:39 >
-
-
Başlayacağım başlayamıyorum. Bildiğim kadarıyla İthaki serinin tamamını basmadı zaten. -
İlk nete düşen logo fan yapımıymış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 31 Ocak 2020; 13:39:39 > -
bekliyoruz -
Yönetmen beklentiyi yüksek tutuyor tabi ama artık bu devirde senaryo ve kurgu işe yarıyor. Yoksa 1000 gezegen imparatorluğu muydu neydi onun gibi olur çıkar. Gerçi o film hoşuma gitmişti yau.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Böyle yorumlar çok saçma geliyor bana kusura bakmayın ama, Neden yazık? Neden bomboş? Bunları belirtsenizde konuya gelip bilgi alacaklarda faydalansa. |
Bu yönetmende gerçekten farklı birşeyler var yönetmenin filmlerini izlerken transa geçiyorum resmen Arrival ve BR 2049 tam anlamıyla efsaneydi. Merakla bekliyorum bu filmi.
|
Bazi filmler vardir Sinema salonunda izlenmelidir. Interstellar Tv de izlemekle Sinemada izlemek ayni mi?? Sizin gibiler zaten salona gitmesin.evde internetten izlesinler |
Dune filmini yorumlayan bazı kişilerin sadece yönetmen-film-kitap üçgeninde gittiklerini görüyorum. Ama bu çok büyük bir hata olmakla birlikte artık bu tarz uyarlamaların Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanmasının ne kadar gereksiz ve diğer hikayelere haksızlık olduğunu da yazmak, anlatmak isterim. Beğenmeyenlere elbette lafım yok ama analiz sıkıntısı olduğunu görüyorum. Kingdom of Heaven filmini birçok kişi izlemiştir. Haçlı Seferleri üzerine, Ridley Scott'ın çektiği bir tarih filmiydi. Filmin sinemada gösterilen versiyonu iki buçuk saatti. Eleştirmenler dahil herkes hikayede büyük boşluklar olduğunu düşündü ve filmi beğenmediler. Ben dahil izleyenler arasında da böyleydi bu durum. Yapım şirketi 20th Century Studios'un çok fazla olaylara müdahil olduğunu ve Ridley Scott'ın hiç istemediği şekilde filmi piyasaya sürdüğü öğrenildi. Sonrasında yayınlanan Director's Cut versiyonunu izleyen eleştirmenler ve seyirciler filmin gerçekten harika olduğunu söylediler. Gerçekten de bütün boşluklar doldurulmuş, objektif bir film vardı karşımızda. Yönetmen asla yapım şirketlerinden bağımsız düşünülemez. Dune gibi arkaik temellerin yer aldığı bir eseri Denis Villeneuve dört saat çekmek ister zaten. Fakat gişe kaygısı olan bir filmi uzun yayınlayarak, bütün ayrıntıları vermeye çalışarak sinemaya seyirci asla çekemezsiniz. Bunu ancak mini dizi ile başarabilirdi. Gişe dediğimiz şey insanların çoğunlukla kafa dağıtmaya gittiği bir bütünden ibarettir. The Irishman, Netflix'te yayınlandığı sırada kullanıcıların yarısından fazlasının filmi yarıda bıraktıkları ortaya çıktı. Filmin süresi üç buçuk saatti. Herkes tarafından ne kadar beğenildiğini söylememe gerek yok. Günümüzde sadece beyazperdenin başarısı değil streaming platformların istatistiklerine bakarak hareket ediyorlar. Bu yüzden de Dune gibi bir gişe filmi aynı zamanda HBO Max gibi Amerika merkezli bir platformda gösterime girdi. Böylesi durumları birbirinden bağımsız şekilde ele alırsak doğru parametrelere hiçbir zaman ulaşamayız. Ayrıca şu her işi Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırmayı bir bırakmak lazım. Orta dünya evreni, dilleri ve mekanları ile bir daha asla tekrarı mümkün olmayacak bir düzene sahip. Yüzüklerin Efendisi serisinin son derece büyük ırksal farklılıklarla yaratıldığını, yoğun katolik bir yol izlediğini anlatmama gerek yok. O senelerde çekilen seri hiç yapılmamış olsaydı aynı ekip günümüzde asla öyle bir seriyi çekemezdi, bahsettiğim nedenlerden dolayı. Amazon'un çektiği dizide bunu net şekilde daha iyi kavrayacak herkes. Neyse daha fazla kafa ütülemeyip filmin yorumuna geçeyim; Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.Genel olarak baktığımızda özellikle teknik anlamda üst düzey, hikaye olarak da iyi bir adım olmuş diyebilirim. Emeği geçenlere teşekkürler. 8/10 |
Bomboş bir part 1 izlemek isteyenler 2D ye bile para vermesin . Yazık
|
Film muhteşem, gerçekten sinemada, izleyebiliyorsanız IMAX'te deneyimlemeniz gereken bir yapıt. Denis Villeneuve ve Hans Zimmer kendilerini aşmışlar cidden. Bu adamlar yapıyor bu sporu... Filmi "boş" "çöp" bulan arkadaşlar Marvel'ın yeni filmlerini bekleyebilir, onlar eglendirir sizi. |
Bu neydi be kardeşim. Gerçek bir sanat eseri. Yani bu film niye bitti, niye dünyama döndüm ki. İnanılmaz bir estetik, inanılmaz bir haz. Blade Runner ve Dune'u sinemada, Villeneuve'nin elinden izleyebilmiş olmam nasıl büyük bir şanstır bilmiyorum. Ki düşünün Çanakkale'nin uyduruk sineması işte. Yani bir sinema filmini izledikten sonra bu kadar boşluğa düşmüş müydüm acaba pek hatırlayamadım.
Ayrıca aklıma geldi, Blade Runner 2049 hayatımda içinde bulunduğum en iyi salondu. Tamamen olgun insanlarla dolu çıt çıkmayan bir salondu. Keşke bu salon da öyle olsaydı, yapan için de izleyen için de güzel bir saygı olurdu. Yine idare ederdi, yapacak bir şey yok. Görgüsüz insanların dolup taştığı memleketimizde bu kadarı da idare ederdi... |
Benzer içerikler
- zindan adası konusu
- joker 2 izle
- game of thrones kaç yaş üstü
- kuzuların sessizliği serisi sırası
- bedevilled konusu
- hızlı ve öfkeli izleme sırası
- yüzüklerin efendisi filmleri
- vampir filmleri
- joker filmleri
- kurgusal karakterler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X