Şimdi Ara

Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
5
Favori
11.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bomboş bir part 1 izlemek isteyenler 2D ye bile para vermesin . Yazık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ShinQda kullanıcısına yanıt

Böyle yorumlar çok saçma geliyor bana kusura bakmayın ama, Neden yazık? Neden bomboş? Bunları belirtsenizde konuya gelip bilgi alacaklarda faydalansa.

• Filmi beğendim. Sinematografi harika. Tabi filmin sonuna doğru tempo düştü. Giriş bölümü gibi olmuş film. İkinci filmi umarım gelir. Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa 

• Sinemaya gitmek istiyordum ama meral ettim evde izledim. Kitabı okumadım, konuyu bilmiyorum ama izlerken bir zorluk çekmedim. Görseller çok iyi müzik iyi. Belli ki devam filmleri olacak ve konuya giriş olması nedeyli gayet iyi bir film. Ama bir yüzüklerin efendisi olmasına şu hali ile imkan yok. Bunun konu LOTR ye daha yavan. Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa
    Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoafilmloverss
    Dune: Çöl Gezegeni Eleştirisi: Tedbirli Epik – FilmLoverss
    https://filmloverss.com/dune-col-gezegeni-dune/

Çok doğru bir eleştiri olmuş. Sanki 2.5 saatlik fragman. Kitabı okumak daha mantıklı bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabı okumuş biri olarak filmi çok beğendim. Kesinlikle sinemada izlenmeli bence. İmkanınız varsa imax öneririm. Bomboş bir film diyenlere aldanmayınız. Dennis Villenue çıtayı iyice yukarı çıkarmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erol.star E kullanıcısına yanıt
    Nereden izlediniz acaba?

• koftehor1 K kullanıcısına yanıt

Kitapları okumadım ama uyarlama olarak Yüzüklerin Efendisine göre daha sadık kalınmış kitaba diye yorumlar gördüm, Bence konunun akışı çok iyiydi çok çok iyi bir film olmuş.

• Sinemada 3d alyazılı ve 2d dublaj seçenekleri gördüm. Gözlük kullandığım için 3d eziyet. Öbürü ise dublajdan kaybetti. Koysanıza oraya bi 2d altyazılı seans.

Evde izlemek isteyenler Stremio üzerinden izleyebilirsiniz. Ben en üstteki 1080p WEBRip sürümünü denedim, 2. ve 4. altyazı seçenekleri tam oturdu. Bir 30 dk ileri sarıp kontrol ettim. İsteyenlere 4k sürümleri de var. Torrent üzerinden çalışıyor zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dune filmini yorumlayan bazı kişilerin sadece yönetmen-film-kitap üçgeninde gittiklerini görüyorum. Ama bu çok büyük bir hata olmakla birlikte artık bu tarz uyarlamaların Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanmasının ne kadar gereksiz ve diğer hikayelere haksızlık olduğunu da yazmak, anlatmak isterim. Beğenmeyenlere elbette lafım yok ama analiz sıkıntısı olduğunu görüyorum.

Kingdom of Heaven filmini birçok kişi izlemiştir. Haçlı Seferleri üzerine, Ridley Scott'ın çektiği bir tarih filmiydi. Filmin sinemada gösterilen versiyonu iki buçuk saatti. Eleştirmenler dahil herkes hikayede büyük boşluklar olduğunu düşündü ve filmi beğenmediler. Ben dahil izleyenler arasında da böyleydi bu durum. Yapım şirketi 20th Century Studios'un çok fazla olaylara müdahil olduğunu ve Ridley Scott'ın hiç istemediği şekilde filmi piyasaya sürdüğü öğrenildi. Sonrasında yayınlanan Director's Cut versiyonunu izleyen eleştirmenler ve seyirciler filmin gerçekten harika olduğunu söylediler. Gerçekten de bütün boşluklar doldurulmuş, objektif bir film vardı karşımızda. Yönetmen asla yapım şirketlerinden bağımsız düşünülemez. Dune gibi arkaik temellerin yer aldığı bir eseri Denis Villeneuve dört saat çekmek ister zaten. Fakat gişe kaygısı olan bir filmi uzun yayınlayarak, bütün ayrıntıları vermeye çalışarak sinemaya seyirci asla çekemezsiniz. Bunu ancak mini dizi ile başarabilirdi. Gişe dediğimiz şey insanların çoğunlukla kafa dağıtmaya gittiği bir bütünden ibarettir. The Irishman, Netflix'te yayınlandığı sırada kullanıcıların yarısından fazlasının filmi yarıda bıraktıkları ortaya çıktı. Filmin süresi üç buçuk saatti. Herkes tarafından ne kadar beğenildiğini söylememe gerek yok. Günümüzde sadece beyazperdenin başarısı değil streaming platformların istatistiklerine bakarak hareket ediyorlar. Bu yüzden de Dune gibi bir gişe filmi aynı zamanda HBO Max gibi Amerika merkezli bir platformda gösterime girdi. Böylesi durumları birbirinden bağımsız şekilde ele alırsak doğru parametrelere hiçbir zaman ulaşamayız.

Ayrıca şu her işi Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırmayı bir bırakmak lazım. Orta dünya evreni, dilleri ve mekanları ile bir daha asla tekrarı mümkün olmayacak bir düzene sahip. Yüzüklerin Efendisi serisinin son derece büyük ırksal farklılıklarla yaratıldığını, yoğun katolik bir yol izlediğini anlatmama gerek yok. O senelerde çekilen seri hiç yapılmamış olsaydı aynı ekip günümüzde asla öyle bir seriyi çekemezdi, bahsettiğim nedenlerden dolayı. Amazon'un çektiği dizide bunu net şekilde daha iyi kavrayacak herkes. Neyse daha fazla kafa ütülemeyip filmin yorumuna geçeyim;

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Filmin posterlerine bakıldığı zaman bile zaten olağanüstü bir minimalist çalışma görebiliriz. Bütün temponun, sakinliğin bir ön gösterimi aslında. Prodüksiyonun, sanat çalışmasının, efektlerin bütün dili Arrival ve Blade Runner 2049 düzenine ait. Son derece karanlık, ışığın ve renklerin mekanı tamamen ele geçirdiği modernist bir altyapı görüyoruz bu filmde de. Filmde hem arka sesler hem de ön plandaki sesler çok fazla. Bunun iki nedeni var. İlki; filmde genel olarak taşmayan temponun parçası olarak hareket katmak. İkincisi ise; Jessica ve Paul Atreides'in kullandıkları ses yeteneğinin önemi ve solucanın işitsel etkiye karşı agresifleşmesi. Bunu yaparak film anlattığı hikayenin yapı taşlarını da kullanarak filme canlılık kazandırır. Bir giriş filmi olarak gerçekten güzel bir iş. Seyirciyi sagaya bağlama fikri diyebiliriz. Daha sonrasında muhtemelen sıkı tempolu bir düzen göreceğimiz aşikâr. Oyunculukları da yerinde buldum. Timothee normalde ekranın ağırlığını kaldıran bir aktör değil bana kalırsa. Ancak burada bir geçiş karakteri olarak çok iyi durduğunu itiraf etmem gerek. Ancak bir eleştiri olarak Duncan Idaho karakterini fazla silik buldum. Filmin çoğu yerine gözükmesi için ortaya serilmiş bir figüran gibiydi ve bu hoşuma gitmedi. Hikaye son derece arkaik demiştik. Kitaplarını okumadım ancak bize gösterilen (1984 yapımını da dahil ederek) her zaman insanlardan bağımsız olan coğrafyanın, coğrafyaya bağımlı insanoğluna belli zenginliği vaad etmesi oldu. Filmde zaten başlı başına rahibeler var. Baharatın zenginliğini konu alarak zamanında olduğu gibi doğunun zenginliğine ve dolaylı olarak baharat yolunun önemine işaret eder. Aynı zamanda çölün yarattığı bir insan tipi olarak Fremenlerin yine zamanında İslam coğrafyasındaki tarikat düzenine ait olduklarına görmemek zor. Solucanları (deve) kullanmaları ve buna Shai-Hulud ismini vermeleri, suyun kutsallığını gözetmeleri hep buna işaret. Filmde dikkat edersek hurma ağaçlarını sulayan da var, mesihe işaret edenlerde. Ama yapım şirketleri bu yapının yakınına fazla girmek istemezler. Yakına ne kadar girerlerse kusur o kadar fazla artar.

Genel olarak baktığımızda özellikle teknik anlamda üst düzey, hikaye olarak da iyi bir adım olmuş diyebilirim. Emeği geçenlere teşekkürler.     

8/10

• gidavcak G kullanıcısına yanıt
    4K sürüm indirip alt yazı ekledim. Görüntü ve altyazı çok iyiydi. İşaret dili kullanılan yerler bile çevrilmişti.

• Ed Wood kullanıcısına yanıt

Güzel yazı. Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa  LotR ile kıyaslamak saçma olur. Ama günümüz sineması için gayet iyi bir film.

• erol.star E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler pek beceremediğim işler ; malum sitelere düşmesini bekleyeceğiz

• Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir analiz; Orta Dünya evrenine hayran birisi olarak tüm tespitlere katılıyorum. DUNE filmini de büyük bir keyifle izlemek gerekir diye düşünüyorum.

Telif atmışlar malum yerlere zor düşer üstat.

Siteleri beklemenize gerek yok hocam. Stremio kurun, orada var altyazılı. Arkadaşın dediği gibi işaret dili de çevrilmiş vs. Torrent üzerinden kendisi çekiyor görüntüyü.

www.stremio.com
    Watch videos, movies, TV series and TV channels instantly.
    https://www.stremio.com/downloads

Bir de webtorrent diye bir alternatif daha varmış ama ben denemedim onu henüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Film giriş için hiç fena değil. Durgun sahneleri fazla buldum ama yine de bir şekilde izlenebiliyor. Manzaralar güzel, atmosfer iyi, müzikler de bunlara uygun olarak hoş. Yalnız filmi izlerken uykusuzdum o yüzden yer yer kendimi zor toplarladım uyumamak için. Bazı ayrıntılar gözden kaçmış olabilir. Kitaplarını okumadım bu arada.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Elemanlar dışarı çıktıklarında burunlarına taktıkları şeyin amacı ne? Nefes alıp verirken burunlarına kum kaçmaması için mi yoksa nefes verirken verdikleri nefesteki buhardaki suyu geri kazanmak için mi takıyorlar. Yoksa bunların dışında başka bir sebebi mi var? Çünkü bu giysinin makse gibi parçası var ve bunu zaman zaman takmıyorlar. Ayrıca gözlerdeki maviliğe baharat nasıl sebep oluyor? Yani bunu tüketiyorlar mı yoksa soludukları hava veya rüzgarla tenlerine temas mı ediyor?

Şu soluncanları da fazla göremedik. Fragmanda gösterildiğinde daha fazlasını beklemiştim. O üzdü.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Fremenlerin en değer verdiği şey su. Çünkü arrakiste yok gibi birşey :) Kullandıkları giysilerde vÜcutlarından salınan sıvıyı tekrardan kullanılabilir hale getiren bir mekanizma. Filmde de anlatıldığı gibi baharat evrende ki en değerli madde. Uzay araçlarının benzini gibi düşünebilirsin :) Fremenler baharatı tükettikleri için gözleri mavi oluyor. Ayrıca filmde de yer yer gördüğümüz gibi paul atredeis'in imgeleri görmesini sağlayan şeyde baharat. Onun içinde ki kehanet gücünü daha da arttırıyor gibi düşünebiliriz baharatı :) Aynı zamanda bene gesseritler de baharatı bu yüzden kullanırlar. Bu tarz bilgiler filmde pek yer almıyor ama filmde yapabildiklerinin en iyisini yapmışlar bence.Ama kitabını okumayan birisi kafasında bir sürü soru işareti ile filmden çıkıyor. Çünkü dune evreni gerçekten çok geniş ve detaylı. Arkadaşım kitabını okumadan filmi izledi. Doğal olarak kafasında tam olarak oturmayan bir sürü soru işaretleriyle filmden çıktığını söyledi :)

• Yani dediğim gibide olmuş,kitapları okumayan birine göre hikaye havada kalmış

• LiuKang kullanıcısına yanıt

Yani sonuç olarak o burunlarına soktukları pipetler de verdikleri nefesteki suyu damıtıp kullanmak için, yani o damıtma giysisinin bir parçası. Ya sormayı unuttum ama ben bir de şu kalkanın çalışma prensibini pek anlamadım. Belirli momentumlardaki fiziksel darbelere karşı koruyor galiba. Yani hızla bir bıçak fırlatsak ondan koruyabilir ama yavaşça bastırılan bir bıçak darbesinden koruyamaz gibi bir şey. Doğru mu? Kalkan olayı bana biraz saçma geldi. Pek işlevsel değil.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.