Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
783
Cevap
13
Favori
39.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam cihazı son yazılım olan beta sürümüne güncelledim. Harici hdd 2 tane var. İkiside usb 3.0.

Sorunum maslesef düzelmedi.

Dune nin sayfasında tekleme problemlerinde dikkatimi çeken bir ibare oldu. Bağlamış olduğunuz hdd nin okuma hızı izlemiş olduğunuz içeriğin bit hızıyla aynı ve yüksek olmalıdır diyor. Yoksa tekleme yaşarsınız diyor.
    Benim izlemiş olduğum içerik 71 mbit. Hdd lerin ikisininde okuma hızını kontrol ettim dune den. Hdd lerin biri 41mbit/sn diğeri ise 17 mbit/sn okuma hızları var. Dune ye göre benim tekleme yaşamam normal mi o zaman. Ben bu durumda ne yapacağım anlamadım. Okuma hızı iyi olan cihazı nerden bulayım. Pc de ssd var. Acaba oraya paylaşımdan bağlanarak yapılabilir mi. Yada yok mudur bunun çözümü hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pc de hdd i paylaşıma aç yukarıdaki mesajlarda ağ kurulum talimatı var, ağdan seyretmeye çalış. Düzelirse sorun hdd dir ama pek sanmıyorum. Kaç 71 mbit video var ve hepsinde mi yapıyor. Bende denerim eğer 71 mbit video bulursam. Ben 4k filmler denedim 50 mbit ti hiç sorun yaşamadım.. Sizde ses sistemi yok sanırım direk tv ye bağlı.. Bahsettiğim ses ayarını yaptınız mı..
    Birde ayarlarda görüntü ayarını kaynakla aynı seçeneğine ayarlayın.. Eve gidince bakarım ama cihaz inceleme mesajımda vardır belki..sizde ayar 4k 50hz veya 60 hz dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 15 Eylül 2018; 16:15:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Hocam bir tane 60 bir tane 71 mbit film var . İkisindede yapıyor bunu. Ses sistemi var. Ses çıkışını spdif yapsamda tv den de ses alıyorum çok ilhinç bir durum. Bahsettiğiniz ses ayarınıda yaptım. Değişen birşey maalesef yok. Tv ve görüntü ayarlarıda aynı. Sanırım çözümü yok bunun. Harici hdd den film izleyemedikten sonra ağdan iZlemeninde bir anlamı kalmıyor benim için. Ürünü iade yoluna gideceğim hocam.

• Ok iade edin..
    Son olarak kaynakla aynı hz değeri ayarını deneyebilirsiniz

Hocam onuda denedim. Aldığım yerle görüştüm. Benden cihazı ve hardiski istediler. Bu playerin bu şekilde sıkıntı çıkarması mümkün değil biz gerekirse dune firmasıyla iletişime geçip durumu çözmeye çalışacağız dediler. bu ürünün çok iyi bir ürün olduğunu eğer bir sorun varsa bu sorunun açıkta kalmaması gerektiğini söylediler.

İşin ilginç tarafıda şimdi de filmler tekleme yapmıyor. Bu ne biçim iştir anlamadım. Cihaz internete bağlıyken arka planda film bilgilerini indiriyor mu acaba yada android arka planda iş yapıyor mu internet bağlantısı varken ?

Hiç bir ayarlarla oynamama rağmen şimdide filmler normal düzeyde oynuyor.

• :D

ilk cihazı kurarken filmleri koleksiyonuma ekleyeyim mi diye sorduğunda evet dediyseniz, ve arşivinizde çok film varsa arka planda bunlarla ilgili işlemleri yapmış olabilir..

ben ilk kurulumda hayır dedim, çünkü 2 tb film ve dizi arşivini taraması çok zaman alır diye düşünmüştüm..

zaten dune isminden tanıdğı film ve dizi yi imdb den bulursa posteri ile otomatik gösteriyor.

tekrar bir fabrika ayarlarına döndürün ve ilk kurulumu yapın, koleksiyona ekle derse hayır deyin, sonra filmleri deneyin sorun çıkarmazsa sağlam cihazdır..
    sonra koleksiyona eklersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 15 Eylül 2018; 18:30:43 >
  • 2 ayarı da kontrol edin.

1- tv nin hdmi giriş ayarlarından genişletilmiş yapın

2- dune in hdmi çıkış ayarını 2.0 yapin

Hocam filmleri ilk kurulumda yada sonradan herhangi bir şekilde koleksiyona eklemedim.

Zaten fabrika ayarlarına dönmüştüm ama değişen birşey olmadı.

Cihazdan interneti kestim değişen birşey yok.

Hocam birşey farkettim. Cihaz belli bir süre açık kaldığında hdd den filmleri takılmadan oynatıyor. Ama elektrik kesildiğinde yada cihazı arka düğmesinden kapatıp açarsam cihaz hdd de yer alan filmleri tekleyerek okuyor. Ama yine belli bir süre cihaz menüde beklemede açık kalırsa filmleri yine sorunsuz okuyor. Hani bu şey gibi androidleri yeniden başlattığında kendine gelemez ya onun gibi işte.

Ama bunun çözümü nedir şimdi. Ben 10 dk sonra film izlicem desem elektrik gidip gelse yandık film izleyemeyeceğiz. Bu sorunun çözümü nedir arkadaşlar.

• aykutx kullanıcısına yanıt
    Hocam

tv nin hdmi ayarı genişletilmiş seçeneğinde.

Dune nin hdmi çıkış ayarı dediğiniz andorid menüsünde yer alan seçenek mi hocam. Eğer o ise onuda 2.0 olarak seçtim zaten

• Farklı bir Hızlı USB 3.0 bellek ile veya Pc den Duneye SMB ile deneyin..HDD hızından veya HDD yapısından dolayı problem olabilir anlattığınıza göre

4K dediğiniz muhtemel Hevc H265 kodlama..bu da standasrt olmadığından, Rip yapan sahısın nasıl yaptığına bağlı takılma olabilir..

Farklı sürüm H265 Hevc kodlanmış içerik deneyin..

**HDD nin yavaş olması tavsiye edilse de, Yüksek çözünürlük filimlerde HDMI kabloya da bağlı olarak, önbelleğe bağlı olarak, kodlanmış Hevc içeriği cihaz deşifre edip Tv ye veriyor..Neticede sıkıştırılmış içerik olduğundan standart olmayan durumlar sıkıntı yapabilir..

Basitten zora :

Usb bellek ile deneyin

Android player, mx player,vlc,kodi...vb deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Eylül 2018; 19:43:46 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam hvec h265 ten bahsediyoruz. Dune nin sitesinde hdd nin okuma hızının yüksek yani filimin kaynağından düşük olmamalıdır denmiş. Benim anladığım film 70mbit/sn kodlanmışsa hdd nin de 70 ve üzeri mb/sn okuma yapması gerektiğini söylemiş. Ama benim hdd ler 25-41 mb/ sn arayla okuma yapıyor.

İşin ilginç kısmı şu anda 4k film izliyorum dune den hiç bir sorun yok. Ama dune yi düğmesinden aç kapa yaparsam eğer filmi tekleyerek oynatacak. Yine sorun baş gösterecek. Ama Yaklaşık yarım saat dune menüde açık olarak beklerse film oynatmada sıkıntı olmuyor. Androidleri resetlerken kasması sapıtması gibi.

Gece farklı bir hdmi kablo ile deneyeceğim. Bu gece çözüm bulamazsam aldığım yere teste, duruma göre de iade edeceğim.

4k filmler hakikaten çok iyi seyir zevki veriyor dune player de. Ama bu problem tam bir hayal kırıklığı yarattı bende. Pro modelin böyle yapması saçmalık tamamen.

Elimde 60 gb usb bellek yok maalesef. O yüzden usb bellek ile deneyemeyeceğim. Ama 4 adet harici hdd ile test ettim . Hepsinde sorun yaşıyorum.

Androide ait olan playeri deneyin demişsiniz hocam. Dune nin playerini kullanamayacaksam zaten hiç tutmam bu aleti elimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 15 Eylül 2018; 21:19:7 >

• Dune de modaya uyup SIGMA çipten vazgecti, Androide bulaştı ama iyi mi kötü mü oldu bence iyi olmadı..

Sony Tv kullanıyorum, o da Androide geçtiğinden beri hem yazılım problemleri, hem güncellemelerde problemler görülmeye başladı..

Dune markası ne kadar güvenilir, stabil (oturmuş) ise Androidin cihazlar ile perfonmansı da o kadar stabil değil..

Her ne kadar Dune yazılımı ile Android yazılımının ayrı, bağımsız olduğunu varsaysam da, Android bir şekilde cihaza etki ediyor diye düşünüyorum..Realtek çipin de problemleri olabilir, bunlar hep tahmin

Cihazı kapatıp açtığınızdaki problem sanırım Androidin resetlemesi ile oluşan birşeyler..Android dediğimiz yazılım devamlı uykuda kalmaya programlanmış gibi düşünebilirsiniz..Bu da belleğin dolması, arka planda bazı şeylerin çalışmaya devam etmesi demek..teori olarak cihazı resetlediğinizde cihaz belleğinin de boşalıp daha iyi çalışması beklenir..

**ne kadar konuşursak boş, iade etme şansınız varsa edin tabbi ki..bir arkadaş, Android olmayan Dune Solo 4K dan bahsetmişti..

4K için böyle (Android olmayan, Linux+SIGMA+...vb) bir model daha uygun olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Eylül 2018; 21:44:5 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Bana da android gibi geliyor ama bakalım aldığım yer ne çözüm bulacak. Bende sony tv kullanıyorum. Andoid tam bir başbelası.

• İşlemci nin hatası mis ne alakaya Zidoo da niye Yok öyle bişe

• Ayrıca sayın forumdas lar mbitle mb karıştır misiniz

Mbit /8 yapın yanı

70 mbit dediğimiz bi film saniye 8.5 yada 9 mb veri okuyor diskten bunu son 15 senedir tüm diskler en az 5 katını yapıyor hatta

O cihaz ısınıyor diye yapıyor problemi yada arızalı

Mbit = mb degil unutmayalım

Mbit/8= mb

• Şu Zidocular konuyu işgal etmese güzel olacak ....

Dune SIGMA ile Dune Realtek kıyaslamasının Zidoo ile ne alakası var?

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz sıcak değil ama belkide arızalı. Aldığım yer testleri yapacak durumu nedir bakacağız. Bugüne kadar bu cihaz kaç tane satmıştır. Şimdiye kadar böyle bir sorun yaşayan olmamışki buraya yazılmamış. Elektronik cihaz sonuçta bozuğu bize denk geldi belkide. Umarım arızalıdır da yenisi bu tip sorun teşkil etmez. Çünkü gerçekten kullanmak istiyorum cihazı. Bu sorun hariç diğer tarafları tatminkar bir cihaz.

• Ayrıca arkadaşlar şu anda 4k 48 mbit film test ettim sorun aynen devam etmekte. Arızalı ürün geldi belkide bize.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Dune de modaya uyup SIGMA çipten vazgecti, Androide bulaştı ama iyi mi kötü mü oldu bence iyi olmadı..

Sony Tv kullanıyorum, o da Androide geçtiğinden beri hem yazılım problemleri, hem güncellemelerde problemler görülmeye başladı..

Dune markası ne kadar güvenilir, stabil (oturmuş) ise Androidin cihazlar ile perfonmansı da o kadar stabil değil..

Her ne kadar Dune yazılımı ile Android yazılımının ayrı, bağımsız olduğunu varsaysam da, Android bir şekilde cihaza etki ediyor diye düşünüyorum..Realtek çipin de problemleri olabilir, bunlar hep tahmin

Cihazı kapatıp açtığınızdaki problem sanırım Androidin resetlemesi ile oluşan birşeyler..Android dediğimiz yazılım devamlı uykuda kalmaya programlanmış gibi düşünebilirsiniz..Bu da belleğin dolması, arka planda bazı şeylerin çalışmaya devam etmesi demek..teori olarak cihazı resetlediğinizde cihaz belleğinin de boşalıp daha iyi çalışması beklenir..

**ne kadar konuşursak boş, iade etme şansınız varsa edin tabbi ki..bir arkadaş, Android olmayan Dune Solo 4K dan bahsetmişti..

4K için böyle (Android olmayan, Linux+SIGMA+...vb) bir model daha uygun olabilir
    Yazdığını da inkar eder hale geldi enteresan burda yazında işlemciye laf eden sanki babam bizde bu yazıya istinaden bu sorun Zidoo da neden Yok diye yazdık atıp tutmayın işlemcide bi dert Yok dert arkadastaki cihazda değişsin bir sorun kalmayacak insaallah

• Dune bile sıgmadan bi cacık olmaz dedi döndü bizim forum hala dönemedi enteresan Cidden kraldan çok kralcı forumdaslar

Oppo da ayni oldu adam fabrika kapattı bos is yaptığını anladı para kazanamayacağını anladı daha forum yok öyle Yok boyle

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.