Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
13
Favori
38.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mayers!

Ayrıca arkadaşlar şu anda 4k 48 mbit film test ettim sorun aynen devam etmekte. Arızalı ürün geldi belkide bize.
    Hocam içinize sinmedi ise değiştirin..Eğer Distribitör veya Dikmen den aldı iseniz, HDD nizi götürüp ordaki bir modelde denerseniz problemin cihaz veya sizin HDD de olduğunu test edersiniz..

**Şu Zidoculardan kurtulamadık..Sanki garantili, faturalı Zidoo satılıyor Türkiyede?? Muhatap Çinliler sanırım :)

Dunede en azından karşınızda adresi belli yerler var..
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Hocam dikmenden aldım. Orası cihazla beraber benim hdd yi istedi. Yarın açıksalar gideceğim olmazsa pzt günü kargoya vereceğim. Gerekli testleri yaparak değişim yada iade yapacaklar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun,,Dikmen Pazar kapalıdır..Pazartesi imkanınız varsa Doğubank üst katta Dikmen
    Evet hocam kapalıymış pazar günü. Kaldık pazartesi gününe. Kargo falan derken bu iş 1 hafta sürer.

• Muhattap Çinliler denilen cihaz da daha bozulan arıza yapan görmedik 3 senedir var bu x9s hemen hemen garanti 2 yıl olduğuna göre cok ta dert değil hele hele 3 katı fiyat korkunc bişe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetten alınmış cihaz.. test etseler ne olur.. 2 hafta içinde iade hakkınız var..
    inşallah sorun cihazdadır..
    eray ında dediği gibi mbit kabaca 100 mbit 10 mb demektir.. internet hızınızdan bilin.. 25 mbit hızınız varsa max 2.7 mb ile download edersiniz..

benim video ayarları şu şekilde, hiç sorun yok..

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k

** en altta GELİŞMİŞ e gidince

prefered hdmi color depth: as in content

** bunların bazıları sizde İngilizce olabilir ben Türkçesini hazırladım ve dune a gönderdim, ilerde fw ile gelir herkese..
    mail ini mesaj atana yollarım Türkçe dosyayı.. dune dan üstüne tıklamanız yeterli kurulum için.. hata var dese bile devam diyeceksiniz..

xxx şu anda cihazın tek sorunu hdmi-cec ayarı tv, Pioneer, dune da kapalı olduğu halde pio yu açınca dune da otomatik açılıyor.. akşam kapatıyorum sabaha cihazı açık görüyorum bazen.. akşam sabah olayı beta dan sonra başladı..
    hata log dosyası oluşturma var dune da bunu yapıp yollayacağım destek e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Eylül 2018; 8:43:1 >

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman harddiskin okuma hızıyla alakalı bir sıkıntı kalmıyor. Zaten 4 tane harici hdd ile test ettim. 100 mbit 10 mb ise hayli hayli okuma hızım yeterli. Dediğiniz gibi inşallah sorun cihazdadır. İnşallah Yenisi bu şekilde sorun vermez. Çünkü gerçekten memnun kaldım cihazın görüntüsünden keyfinden. Yani niyetim bu cihazı kullanmak ama tabiki bu halde değil.

Cihazın sorunuyla alakalı yaptığım denemeler;

Cihazdan internet bağlantısı kesildi
    Farklı 3 adet hdmi kablolar ile denendi
    Androide reset atıldı
    Cihaz fabrika ayarlarına döndürüldü.
    Cihaza son firmware yüklendi

Ama cihaz bana mısın demedi. Sorun devam etmekte.

Cihazı kutulayıp kaldırmıştım ama senin vermiş olduğun ayarların birkaçı farklı. O yüzden cihazı tekrar kurup son kez senin ayarlarla deneyeceğim üstad. Teşekkür ederim ayarlar için.

Bir de bu sorunun tv den kaynaklanma olasılığı var mı acaba öyle bir ihtimal olabilir mi ?

Tv modeli sony xf9005 55” üstad.

Tv de gerekli ayarlar yapılı. Hdmi seçeneği 2.0 olsun. Hdmi gelişmişte olsun. Zaten tv üzerinden youtube yada tv ye usb den 4k demo takıp oynattığımda tv de herhangi bir sorun görünmemekte normal şartlarda.

• 9 serisi en iyi serisi sony nin..
    benim philips te şu ayar var.. sony de de varsa onu düzeltin..
    philips te 4 hdmi giriş var,
    bunlardan ikisi 4k 60hz 4:4:4 e kadar desteklerken diğer 3. ve 4. giriş daha düşük profile sahip..
    sizde dune hdmi yi tv deki hdmi 1 e takın..
    ses sisteminizi nasıl kullanıyorsunuz..
    yani hdmi dune dan çıkıp sisteme sistemden çıkıp tv ye mi
    yoksa dune sisteme optikle bağlı, hdmi direk tv mi..

eğer dune sisteme, sistem tv ye bağlı ise, yani arada ses sisteminiz varsa, ses sisteminizin hdmi girişleri 4k yı destekliyor mu.. desteklese bile
    4k 30 hz için hdmi 1.4
    4k 50-60 hz için hdmi 2.0 olması gerek..

dune da sorun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu,
    dune u tv ye direk bağlamak, kendi hdmi kablosu ile yada hdmi 2.0 kablo ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Eylül 2018; 11:21:14 >
    Hocam o ayar sony de de var dikkat ettim onada yüksek hızlı hdmi çıkışlarda takılı dune zaten.

Dune direk hdmi ile tv ye bağlı hocam. Diğer seçenek ile de bağladım.

Ses sisteminden ses alabilmek içinde optik kablo çekyim duneden ses sistemine.

Ama optik kablosuz dune den tv ye hdmi 2.0 kablo ile de denediğimde aynı sorunları yaşadım.

Dikkatimi birşey çekti hocam . 45-50 mbit/sn olan filmlerde arada tekleme yapıyor. Ama 60 mb/sn ve üstü filmde sürekli tekleme yaprak oynatıyor.

Tabi cihaz menüde yarım saat beklemeli tutarsam 60mbit/sn filmleride sorunsuz izliyorum.

Sizde 60 ve üstü mbit/sn film varsa deneme yapabilir misiniz rica etsem.

• dune u tam kapattım, tekrar açtım..
    load ile yüklendi ve saat çıktı, gittim kaynaktan şu an elimdeki tek 4k filmi oynattım..hiç sorun yok
    56 gb 57 mbit 4k 4:4:4 ama 23.9 hz.. 60 hz i bulabilirsem bakayım..diğer hdd arkadaşta onda var mı emin değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Hocam o ayar sony de de var dikkat ettim onada yüksek hızlı hdmi çıkışlarda takılı dune zaten.

Dune direk hdmi ile tv ye bağlı hocam. Diğer seçenek ile de bağladım.

Ses sisteminden ses alabilmek içinde optik kablo çekyim duneden ses sistemine.

Ama optik kablosuz dune den tv ye hdmi 2.0 kablo ile de denediğimde aynı sorunları yaşadım.

Dikkatimi birşey çekti hocam . 45-50 mbit/sn olan filmlerde arada tekleme yapıyor. Ama 60 mb/sn ve üstü filmde sürekli tekleme yaprak oynatıyor.

Tabi cihaz menüde yarım saat beklemeli tutarsam 60mbit/sn filmleride sorunsuz izliyorum.

Sizde 60 ve üstü mbit/sn film varsa deneme yapabilir misiniz rica etsem.
    Ben 0 cihazın hatalı olacağıma pek ihtimal vermiyorum.
    Geriye tek seçenek kalıyor hdmi kablosu.
    Paugge kullanıyorum demiştiniz ben de onu kullanıyorum.
    Kabloda bükülme ezilme falan varmı bakarmısınız.
    Varsa başka kablo ile deneyin.
    Bir de netflix varsa onu da denermisniz takılma oluyormu

• bir tane 89 luk buldum indirip deneyeceğim
    Yok hocam yapmış olsa zaten sende de yapardı .ha 57 ha 60mbit. Bende sıkıntı var anlaşılan.

Bu arada vermiş olduğun ayarlarıda yaparak test ettim aynen sorun devam ediyor hocam.

Hocam ne zaman iner acaba bugün deneyebilir msin?

• aykutx kullanıcısına yanıt
    Hocam paugge dışında 2 tane daha hdmi kablosuyla denedim. Ayrıca tv nin tüm hdmi çıkışlarınıda denedim nafile

• Problem, sizin arşivdeki Hevc içeriklerde olabilir mi??

Düşük olasılık ama Sony Tv de problem de olabilir..

Sony Tv leri takip ediyorum bende W805C var,4K almadım ama okuduğum kadar Hevc içeriklerde yazılımsal ve Android yüzünden, özellikle Motion ayarlarda sıkıntı var..

Motion, hareketli sahnelerde takılma, ghost efekt tarzı problem olabilir..Son yazılımla düzeldi denilse de bazı arkadaşlar yaşıyor bu Motion problemini.

Gerçi sony tv hevc içerik çözmüyor sizde, Duneden geliyor görüntü..HDD yi Sonye takıp denerseniz sorunun kaynağı belli olur

Tv giriş ayarlarını ve özellikle HDMI seçeneklerini Standart değil Enhanced/Gelişmiş yapmanız gerek 4K için

Bir de Sony 1-2-3-4 HDMI porttan sanırım 2 tanesi 4k destekliyor 1-2 veya 3-4 olabilir, bu konu yazıldı

Yine ayarları kurcalamanız,Local dimming uyugun ayar-HDR off yapmanız, motionu uyguna getirmenbi, HDMI seceneklerini Enhanced yapmanız vs vs vs

Herkes yaşamıyor ama kurduğunuz programlar, kullanılan cihazlara bağlı Tv de görüntüde problem olabilir..Başka bir arkadaşta denerseniz başka Tv de en azından Tv seçeneğini elersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Eylül 2018; 16:27:6 >

Hocam elimde 5 adet 4k flim var hepsinde yapıyor bu sorunu. Tv ye takıp kodiden acınca sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 16 Eylül 2018; 16:23:28 >
  • 83 gb.. yarın akşama ancak.. siz gönderin ürünü.. ben denerim, bilgi veririm.. en azından ısrarcı olursunuz ama dediğim gibi ürünü beğenmedim iade etmek istiyorum deyin zorda kalırsanız.. uzaktan alışverişteki haklarımı biliyorum dersiniz laga luga ederlerse..

olmadı başka yerden alırsınız yada zidoo ya geçersiniz.. inşallah değişim yapılır ama ürünün seri nosunu alın aynısını geri göndermesinler değiştirdik diye
    Teşekkür ederim hocam. Ben gerekli resimleri çektim zaten cihaZın seri nosunu falan. N11 den de alışverişe onay vermiştim ama sanırım sıkıntı cıkarmazlar. İlgili arkadaşlar. İnş cihaz sıkıntılıdırda yeni bir tane gönderirler. Dune yi beğendim çünkü.

Cihazla birlikte hdd yide göndericem gerekli testleri yapacaklar. Belkide gerçekten cihazda sıkıntı vardır. Bakalım nasıl sonuçlanacak

• onay verseniz bile siparişlere gidin, değiştir işlemi yapma hakkınız var.. bu inceleme süreci sizin iade etme hakkınız olan süreyi geçmesin.. iyi firma satıcılar sorun çıkmaz ama tedbiri elden bırakmamak lazım. yarın iş dönüşü bilgi veririm
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.