Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
13
Favori
38.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dune Hd pro 4k kullanıyorum uzun süredir, media player olarak mükemmel bir cihaz, harici diskinizden veya nas cihazlarından 4k, bluray remux , bluray disk vs.. sorunsuz oynatıyor, ancak netflix ve youtube unutun, kesinlikle sıfır performans, zamanında çok uğraştım hem türkiye hem de yurtdışı support’a yazdım lisans almadıklarını söylediler,cihaz media player olarak düşünebilir.
    4k Netflix ve youtube için Botech Wzone android box kullanıyorum , memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PANTER_111 -- 29 Haziran 2024; 21:51:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elimde Z9x var, Dune Hd Solo 8K da aldık bakalım.

Bu cihaz stream servisleri veya browser dan film izleme icin uygun degildir.

Netflix vs. diger platformlar 4k ve atmos olarak cihaza gelmez boşuna ümit baglamamak lazım.

İsteginiz uygulamayı cihaz desteklerse netten indirip usb veya wireless manager ile dosya yöneticileri uzerinden yukleyebilirsiniz.

Stream icin elimde Apple tv 128 gb ve Fire max Gen 2 var.

Dunede Realtek yeni versiyon 1619 dr chip ve Amilogic Mali G57 ekran karti vardir ve bu kart z9x deki mali G52 den cok daha üstündür

Benim kullanma amacım sadece Nas dan Bluray Remux 4K Film ve dizileri avr li ses sistemi kullanarak dolby atmos veya dts x,gibi, hd ses olarak izlemek, birde youtube.

Dunenin Samba özelligi cok gelismistir. Sesinin de z9x den daha iyi oldugunu avs forumda okudum.

Cihazı alanların dune sitesinden son yazılımı kurmalarını öneririm.

Oldukça güclü bir cihaz, yazılımının oturdukça çok daha keyifli olacağını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 29 Haziran 2024; 22:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt

Hocam ben cihaza yeni geçtim Sambayı cihazda bende gördüm olayı nedir bunun ?

• eakarvardar E kullanıcısına yanıt

network ağ ve ağ üzerinde ki cihazlarla veri alış verişi.. çok iyi ama pro 4k da 10 mb ı geçmiyor..

altyazıları bulunca direk dune a bağlı hdd e kopyalıyorum.. harici diski bir pc ye tak bir dune a tak uğraşmıyorsunuz.

tabi bu işi hakkı ile bilen arkadaşlar başka ne kullanımı var bilmiyorum.

filme ait altyazıyı otomatik buluyordu. opensubtitle cozuttu mu ne artık altyazı yerine reklamı çıkıyor.

subscene di kapatmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Haziran 2024; 13:43:3 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Selamlar, bilmiyordum biraz araştırayım belki işime yarar. Bu arada film indirdim sonunda ancak dune hd video oynatma programında altyazı indirmeyi bulamadım seçeneklerde. Altyazıyı nereden indiriyoruz ?

• Cihazı biraz daha kullandım. Sonunda bi torrent programı buldum ancak ilginçtir ki kablolu olunca indirmedi WiFi bağlantısı yapınca indirdim. Neyse onu çözeriz. 1080p indirdim hızlı olsun diye görüntü hoşuma gitti renkler vs iyi bir de ekrana sığdır seçeneğini seçtim görüntü kalitesini de bozmadı

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k

Şimdi dune kullanan sistemi bilen arkadaşlara iki sorum var.

1)harici bağladığım HDD yi biçimlendir ve depolama aygıtı olarak göster dedim. Ancak indirdiğim filmi dosya ayıklama programı hariç hiç bir yerde indirdiğim dosyalarda göremiyorum. Yani bu filmler posterleri ile nerede çıkıyor bilmiyorum. Torrent programı üzerinden filmin olduğu dosyayı aç dediğimde program kapanıyor ve torrent uygulaması dahil menü de gözükmüyor. Ancak komple cihazı resetleyince program geri geliyor.

2)Altyazı Dune kendi film oynatma programında çıkmıyor onu nasıl yapacağım ?

Yardımcı olursanız çok memnun olurum

• kumandalar değişti mi bilmiyorum. zannetmem de..

yön tuşlarının etrafında ki 4 tuş ile herşeyi yaparsınız.

genelde sağ üstteki pop up menü den altyazı halledilir.

ayarlar dan harici altyazı önceliklendirilir. altyazı kodekleri ayarlanır.. çoğu yerde türkçe seçmek yeterli iken bir iki ayarda otomatik e getirmek gerekiyor, ç-ğ-ü gibi türkçe karakterlerin doğru gözükmesi için. bu başlığın ilk sayfalarına bakarsanız ekran görüntüleri olacaktır.

sıkıştırılmış zip dosya ise ondan gözükmüyor olabilir. hangi torr sitesine üyesiniz özelden yazarsanız sizi davet ederim çok iyi bir yere.

ben bilgisayardan bittorent kullanıyorum. dune un eskiden gömülü torr yazılımı vardı. yeni modellerde ise web arayüzlü kullanılan bir gömülü gizlenmiş programı var ama kullanmasını beceremedim.

harici diski bir laptop a yada pc ye bağlayıp, oradan torr kullanıp, dune un network üzerinden o diski bulmasını sağlayıp oradan filmleri oynatabilirsiniz.

kaynaklardan diske girince indirdiğiniz filme tıklayın oynatmaya başlamadan önce hali hazırda ilişkilendirilmiş bir posteri varsa internet ortamında (büyük ihtimal verileri imdb den çekiyor dune) otomatik gösteriyor zaten. ama siz ayrıca poster atamak istiyorsanız kullandığım bir özellik değil eninde sonunda siliniyor zaten çok özel bazı filmler hariç. koleksiyonun klasörü varsa ana menü de orada gezinin. youtube da belki videoları vardır

bana cihaz geldikten sonra ki mesajlarım:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/133812590

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Haziran 2024; 17:48:11 >

Cevabınız için teşekkürler link attığınız mesajı inceleyeceğim.

1) Hadici taktığım HDD yi biçimlendirip cihaz hafızası gibi göstermeli miyim yoksa hiç öyle yapmıyım mı ?

2) menüdeki kaynaklar sekmesini söylüyorsanız eğer orada hiç birşey gözükmüyordu bende filmle ilgili. Sıkıştırılmış zip değil direkt video formatında film. Harici pc var ama mac var onura iş için kullandığım için torrent işlerine onda giremiyorum yani her şeyi bu cihazdan çözmem gerekiyor 🙂

3) web’e gömülümolan torrent nedir bende bakmak isterim belki benim için kullanışlı olur ?

4) şimdi size özelden yazacağım diğer konuyla ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakarvardar -- 30 Haziran 2024; 20:24:58 >

1. gerek yok. pc de biçimlendirin ve tak-çıkar kullanırsınız. sizin bu menü android menüye benziyor. doğru mudur? ben sadece dune arayüzünü kullanıyorum. kırk yılda bir önbelleği temizlerim.
    2. vallahi bilemedim şimdi görünmesi lazım. desteklemediği formatlarda ise soru işareti olur.
    3. web torr i de emin olun unuttum. bu başlık içinde aratın belki çıkar karşınıza bulamazsanız, avs forumdan öğrenmişte olabilirim. pc de browser satırına http://dune-torr...vb gibi birşey yazıyorsunuz. ve dune a ağdan bağlı iseniz, pc nizden dune daki web torr browser kullanıyorsunuz.

avs forum torrent browser dedim

Torrent client Dune HD | AVS Forum

burada birşey yok pek

ama hatırladım torrent client for dune pro 4k desek birşeyler çıkar

aratınca cihazı satın aldığım yerin forumundaki yazım çıktı :)

Using torrent software (futeko.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Haziran 2024; 21:29:34 >

Çok teşekkürler inceleyeceğim

• Torr işini şimdilik bir app ile çözdüm ama alternatif olarakta web içine gömülü olana bakacağım. Filmi indirdikten sonra koleksiyon menüsünden koleksiyon yönetimini ve ardından dosyanın bulunduğu yeri seçiyorsunuz film otomatikman geliyor. Genel olarak şimdilik oldu gibi. Bir tek torr programına depolama olarak harici hdd yi gösteremedim onu da çözeceğim inşallah :) çok büyük para ama bu cihaza 77 inch oled yakışır :)

Filmleri oynattığı fps hızı da çok başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakarvardar -- 1 Temmuz 2024; 0:7:40 >

• selamlar Duner solo 8k alan 1-2 arkadaş vardı ellerine ulaştı mı ? Kullandıkça burada bilgi paylaşımı yaparsak faydalanırız iyi olur :)

• Yeni topic açın chipsetleri farklı arayüzleri android gibi oluyor oradan dune arayüzüne giriyor ilginç bir şekilde bir önceki chipseti olan s905x4 lisanslı netflix amazon ve Disney sorunsuz iken bu daha pahalı bir oynatıcı lisansları yok bu çinlilerin işine akıl sır ermez

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar..Dune 4K pro II ile ilgili birkaç sorum var.

1-NAS server alma düşüncem vardı, SMB1,2,3 desteği olan modeller var. Malum Dune SMB ile ağ paylaşımı yapıyor. Amma Win 11 de SMB tanıtmak, açmak için dolu yerden hizmetlerden bişiler açtım internet videolarından ancak Paylaşımı gördü.

WD Cloud modellerinde klavuzda SMB var dese de bir forumda ısrarla SMB yok demişler. NFS bağlantı var ama win 11 (Benim PC) NFS server açma yeri yok. Kurmak gerek sanırım Dune sitesinde şu ifade var

• Windows typically does not have a built-in software which implements the NFS protocol. If you want to use NFS for accessing files on a Windows PC, you may need to install and configure some thirdparty NFS server software (such as HaneWin NFS Server).

HaneWin NFS server indirdim ama..Güvenemedim Pc ye kurmaya, neticede paylaşıma açıyoruz PC yi..

2-Nas serverler sıkıntılı bazıları statik ip ister, bazıları yavaş, gürültülü deniyor..Disk almak ayrı masraf..

SATA girişinde 1Tb disk var ama Max kaç destekler bulamadım..Bazı modellerde 5 Tb diyor, solo 8K da 20TB diyor ama Dune 4K pro II kaç destekler bilgisi olan varsa sevinirim.

Harici Disk olayını tak çıkar sevmiyorum, ağdan kopyalamak güzel ama sadece Disk için NAS gereksiz ve karöaşık..Sata bağlantısına 4Tb lik disk takp Duneyi NAS olarak kullanmak mantık lı gibi..Öteki türlü NAS cihazı ağda olacak çalışacak, Dune ve PC erişecek..Herzaman Duneden de seyretmiyorum...

Dune tarafı değil de windows tarafı problemli oluyor bazen..

NASI, HDD yi unut, içine HDD takılan modellere bak diyorum ama..Hem pahalı hem modellemelerde hangi yıl hangisi yeni çözmek zor

EDİT, Ekleme : Duneye en iyi randımanlı HDD nasıl olmalı

1-Harici USB 3 HDD (2,5")

2-Dahili 7200 RPM 2/4TB SATADAN bağlamak (Tavsiye HDD marka model)

3-NAS cihazları ile 8(Asustor,Synology (SMB,NTFS....vb) WD Cloud (NFS, SMB belirsiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Ekim 2024; 20:35:21 >

• harici 2 tb diski hem laptop hem dune de kullanıyorum.

1.vallahi bir tane nvme m2 ssd kutusu aldım. içine 500 gb taktım.. sn de 500 mb kopyalıyor.. süper birşey.

para varsa böyle birşey tercih edin..

2. normal sata 2.5 ssd alabilirsiniz 1-2 tb lık.. bunlarda ucuz değil.

https://www.n11.com/urun/sandisk-sdssda-2t00-g26-25-2-tb-sata-3-ssd-1360177

3. makul bir şey istiyorsanız 2.5 fiziki hdd almaktan başka çare yok.. o da en iyi 100-120 mb ları görüyor.

wd elements az daha ucuz ama tavsiye etmem..

https://www.n11.com/urun/wd-wdbyvg0020bbk-wesn-my-passport-2-tb-25-usb-30-tasinabilir-disk-1349289

https://www.n11.com/urun/wd-my-passport-wdbpkj0040bbk-wesn-4-tb-25-usb-30-tasinabilir-disk-1349391

• bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt

selam, dune'ün altyazı özellikleri zidoo kadar detaylı mı?

bende de z9x var, solo 8k'ya geçsem mi diyorum da...

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

zido kullanmadığımız için bir şey diyemem..

ama dune nun kumandası tam bir medya oynatıcı özellikli canavar. sırf bu yüzden dune dan vazgeçemedim.

altyazıyı yukarı-aşağı konumlandırma

büyütüp küçültme

5-6 renk seçeneği

senkronizasyon hataları için ileri geri kaydırma

ve en önemli özelliği otomatik altyazı bulma özelliği var..sağdan soldan indirmeye gerek kalmıyor çoğu zaman

• evet, bunlar zidoo'da da var. ben de bunları sormak istemiştim.

bu arada zidoo'da sadece beyazın bile 5-6 farklı tonu var. :)

teşekkürler, almış oldum cevabımı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Ekim 2024; 18:17:53 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.