Üstadım hepsini denedim inanın değişen bir şey olmadı yoksa bu cihazlara 15 sene aşina biriyim |
DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (38. sayfa)
-
-
yinede bendeki ayarları yazayım..
ayarlarda-playback:
1-dil;
ses. otom
altyazı: otom
diğer ayarlar:
1-encodings:
nfs: turkish cp-1254
çalma: turkish cp-1254
altyazı encodnig: otom
hiç utf 8 seçili tercihim yok.. altyazıları çoğunlukla cihaza otomatik bulduruyorum.. tutmazsa türkçealtyazı-org a bakıyorum..en son subscene e
-
Arkadaşlar Dune HD 4K Pro cihazım satılıktır. İlgilenenler özelden mesaj gönderebilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Dune tv303d den Dune HD Pro 4Kye çıktım.
Ayarlar aşağı-yukarı yakın. Fotoğrafları hemen gösteriyor ama videoyı oynatmıyor.
Aynı Dune tv303d - zidoo disk ve vediolarda sıkıntı yok.
Sadece Dune HD Pro 4Kde .
Ne yapayım ne dersiniz üstadlar?
-
Dune sitesinden kurtarma yazılımı varsa onu yükle alet göçmüş görünüyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tamam üstad. Yazılımı indiriyorum. Bitince haber veririm.
Ne varsa eski üstadlarda var.
-
O senin gönlülün güzelliği ❤️❤️❤️
Yükledim, güncellendi, tamamdır..
-
Selamlar Zidoo Z9X den Düne HD solo 8K ya geçtim. Ancak konusunu göremedim. Burası da konusu değil sanırım ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Emin değilim, olabilir..
-
iyi günlerde kullanın..
kaaça ve nereden aldığınızı yazabilirsiniz.
konusu diyebiliriz çünkü o kadar az satılıyor ki fiyatından dolayı her model için ayrı başlık açmayı bıraktım.
bu başlığı açtığımda sadece bu cihazlar vardı.. sanırım ilk tek sizde olabilir 8k dune
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Haziran 2024; 21:48:51 > -
Merhaba teşekkürler. Sahibinden üzerinden 13k ya aldım sıfır. Elimde Zidoo Z9x vardı sattım. Film dizi indirebilmek için aslında nvidia 2019 a geçecektim ama sıfır 10k idi. birisi bunu önerdi bunu aldım.
ancak Google chrome veya Google play marketi istediğim gibi kullanamıyorum her uygulama yok. Onun için bir çözüm bakıyorum
.torrent kullanabilmek için Nvidia alacaktım. Bir tanıdık Dune Solo 8K al ona da indirirsin hem Nvidia’dan çok daha güçlü media player dedi ve bunu aldım. Ancak Google playde her uygulama yok bunu standart Google play uygulamasına nasıl çeviririm veya oradaki uygulamaları nasıl yüklerim ?
Yeni konu açmak gerekir işlemcisi farklı arayüz farklı yazılım farklı amlogicin s928 8k işlemcisi ben en çok görüntü kalitesini merak ettim iyi ki zidoodan geçtiniz realtekle bir kıyaslama yapabilir misiniz?
dune iyi hoş ama kurumsallığı pek iyi değil.
biz dune pro 4k yı aldığımızda youtube netflix desteği vardı, sonra kesti. görüntü kötüleşti netflix te. playstore da ki birçok şey kuruluyor ama cihazı cep tel gibi algıladığından her fonksiyonu düzgün çalışmıyor bazıları tv ekranında cep ekranı gibi dikine görünüyor ve yatay pozisyona gelmiyor vb sorunlar var pro4k da..
sizde de benzer sorunlar olabilecektir.
benim 2. dune. önceki blueray player lı modeldi. en iyi tarafı dune ların; arayüzü ve kumandası. hızlı makine ve her türlü filmi 100mbit ve üzeri açabiliyor vs.. sorunsuz avr ye ses aktarımı.
işlevsel hata az isteniyorsa kullanmadım ama nvidia ve xiaomi falan daha iyi olabilir.
-
Dün cihazı biraz inceleme fırsatım oldu. Kendime göre olumlu olumsuz yanlarını sizinle paylaşacağım.
Öncelikle cihaz dehşet hızlı menüler arası geçiş uygulamalar arası geçiş veya browserda dolaşırken en ufak kasma donma yok yağ gibi akıyor. Apple konforu olmuş.ben browserlarda gezip dizi film çok indiriyorum Zidoo z9x Bu konuda bazen yavaş kalıyordu. Görüntü kalitesi gerçekten çok iyi ama bende 8K tv yok lg oled var. Deseniz kişi Zidoo Z9x göre farkı var mı ? Olabilir ama bu gözün çok fark edemeyeceği bir şey. ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum. Yani yani belki iki cihazı aynı televizyonla yanyana aynı şeyi oynatsak belki orada biraz farklı ortaya çıkar ama oo bu ne görüntü ya demedim Zidoo z9x den sonra. Bu tabi içeriğe ve tv ye göre de değişebilir.
Kumandasında hareketli mouse özelliği var o hoşuma gitti.zidoo dan çıkma sebeplerimden birisi dizi film indirirken 4-5 mb geçmiyordu indirme hızı. Şimdi hakkını veriyor internet
Bana göre eksikleri şunlar; Uygulama desteği böyle bir cihaz için çok kötü. Dünya para veriyorsunuz hala Google chrome çalışmıyor chrome cast çalışmıyor yok o app olmaz falan can sıkıcı. Dışardan apk indirdim browserdan onu da çalıştırmadı. Bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum bileniniz varsa yardımlarınızı da beklerim.
Benim tv boxlar da hep kullandığım kablosuz klavyeli bir kumanda var hep tam uyumla çalıştı ancak bu cihazda olmadı. Tıklıyorsun açmıyor bu sefer diğer kumandaya dönüyorsun falan kullanışsız geldi bana.
Aslında amacım Nvedia shield proya geçmekti. Ancak satan kimse burnundan kıl aldırmıyor 2019 cihazına 8-9 paralar isteniyor. Bende kızdım 2019 cihazına bu parayı vereceğime 2024 cihazı alırım kafam daha uzun süre rahat eder dedim. Aslında hala tam istediğimi sağlayan cihaz hala nvidia :)
Birkaç gün daha kullanacağım eğer istediğim konforu elde edemezsem satabilirim. Dediğim gibi gibi kullanım amacınıza bağlı media player ise sadece gerçekten dehşet bir cihaz olmuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakarvardar -- 29 Haziran 2024; 11:35:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizde aldık bakalım , pazartesi el,imizde olacak.
Elimde benimde zidoo Z9X var bakalım farklar neler , göreceğiz
-
adamlar yazmış zaten: Dune HD Solo 8K – DUNE HD (dune-hd.com)
Note: This media player is excellent for Hi-End media playback from HDD or NAS. Support for Android apps and streaming services is a non-primary function without guaranteed compatibility. No full/official Netflix support. No Netflix 4K support. (See more details here.)
dune cihazlar yıllarca güncelleme alır. işi medya player. android medya player gibi görmemek lazım.
google, tv yazılımı gibi resmi medya player yazılımı da çıkarıp 20-30 dolara lisanslasa da üreticiler işletim sistemi olarak kullansa ortada sorun kalmaz ama google zaten kendi müzik, film şu bu kiralıyor vb.. yanaşmıyor sanırım.
bir de bu sizin cihazda ikinci bir hdmi-out yok ses için.. büyük eksiklik.. avr kullanıyorsanız. bu kadar paraya olmalıydı.
karşılaştırma sayfasına baktım da 2. hdmi li cihazlar 700 dolardan başlıyor ve üretimi yok yakında sizin aldığınızın yenileri çıkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Haziran 2024; 18:52:24 >
-
Doğrudur ancak anlamadığım şey şu zaten gayet güçlü cihaz yapmışsın istediğim şey en basit android boxın bile yapabileceği bir şey. Bu kadar mı zor optimize etmek :)
Yanılıyorsunuz.Olay optimize etmek değil , optimize etmeye niyet etmekle alakalı…:)))
Yani sizin basit dediğiniz olay ( gereken prosedürleri sağlama anlamında ) hiçte o kadar basit değil aslında.Çünkü o basit gözüken herşey ; Google’dan lisans almak ile birebir alakalı.
Ama bunun içinde öncelikle Google’un cihazınızda istediği şartları sağlamanız şart.Bunun ardından istenilen lisans bedelini de Google’a ödemeniz gerekiyor.
Mesela bir örnek vereyim ; Zidoo firması medya oynatıcıları için bir türlü Google lisansı almadı yada alamadı.
Buna ama cihazını Google’un istediği şartlara göre uyarlamadı , ama lisans bedelini ödemedi ne derseniz deyin.
Sonuçta lisans alamadığı içinde ; ne Google uygulamalarında , ne de Streamer platformlarında performansı ve kalitesi her zaman çok kötüydü.Sonuçta Google ile Zidoo’nun yıldızı hiçbir zaman barışmadı diyebiliriz.
Görünüşe göre Dune firması da aynı yolda ve HDD’ten film izleme haricinde kullanılacak bir cihaz değil diyebiliriz onun içinde.
Fakat sizin basit Android Box’lardan kastınız Çin malı cihazlarsa ; onlarda zaten lisanssız cihazlar.Ama eğer ki Mibox , Nvidia gibi cihazlardan bahsediyorsanız onlar Google’dan lisanslı ve o cihazlarda herşey tıkır tıkır çalışıyor…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Haziran 2024; 21:29:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X