Şimdi Ara

DUNE HD BASE 3D VE HD TV 3D İNCELEMESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.043
Cevap
37
Favori
163.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: masmas1514

Sata 2 standardı size 3Gbps'ye kadar hız desteği verir,
    hocam işte acaba ne kadar hız desteği gerekir sıkıntı orda :))))))))))
    pek anlamıyorum hocam kusura bakma. neyi yapacaksam neyi alayım?
    atıyorum 3d bi bluray filmi izleyeceğim zaman bana ne kadarlık bir veri aktarımı kafidir
    sürekli, kayıt yapan derken neyi sürekli kayıt yapabilirz bu sistemle? tv den kaydı mı veya internetten kaydı kastediyorsunuz değil mi hocam?
    atıyorum torrent kurduk.Ve uzun süre film indircez. o zaman ne almalıyım? hocam benim de amacım tabi ki işimi rahatça göreceğim şekilde ekonomik olanı almak.
    SONUÇ olarak hemö işin ekonomişi hem de işimi göreceğim şekilde( ki benim yapacağımı uygulayacak birçok arkadaşımız var diye tahmin ediyorum) ne alamlıyım?
    anlattıkalrınızdan harici işimizi görmez gibi geldi açıkcası.
    wd green al hayatını yaşa diye anlıyorum ben:))))))) DEDİKLERİNDEN.

Torrent client kurup 7/24 birşeyler indirip paylaşım yapacaksanız AV-GP alın (red serisinden daha ekonomik), diğer türlü normal bir green alın.
    Harici harddisk ek kablolar vs demek, sonuçta ha ordan ha dahiliden bd oynatma sıkıntısı yok cihazın. Ama bence dahili olan daha avantajlı, tabi hariciyi sürekli "sök-tak-bir yere götür-orda zile" yapmayı düşünmüyorsanız.

Şahsi tercihim AV GP Yeşil serisi dahili 2tb HDD :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 26 Şubat 2013; 13:54:34 >

• HDD konusunda Western Digital sayfasından modeller karsılastırılabilinir.

http://www.wdc.com/en/products/internal/

AV-GP serisi optiumum cozum gibi duruyor. EURS kodlu hdd ler tercih edilebilir diye dusunuyorum.
    http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=150
  • quote:

Orijinalden alıntı: halken

3D nin sadece 8bit ile çalışması kablodan da olabilir. Farklı (mümkünse Hi-Speed kablo) deneyin. Akşam eve gidince 12bit ve farklı Hdmi kablolarla bir deneme yaparım.

zaten kendi kablosu high spped uyumlu değil ben monster ex 1200 hdmi kablo kullandım 12 bite cıkardım sorunsuz çalışıyor gereçi en fazla 10 bite kadar medya var farketmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chronos1121

quote:

atıyorum 3d bi bluray filmi izleyeceğim zaman bana ne kadarlık bir veri aktarımı kafidir
    sürekli, kayıt yapan derken neyi sürekli kayıt yapabilirz bu sistemle? tv den kaydı mı veya internetten kaydı kastediyorsunuz değil mi hocam?
    atıyorum torrent kurduk.Ve uzun süre film indircez. o zaman ne almalıyım? hocam benim de amacım tabi ki işimi rahatça göreceğim şekilde ekonomik olanı almak.
    SONUÇ olarak hemö işin ekonomişi hem de işimi göreceğim şekilde( ki benim yapacağımı uygulayacak birçok arkadaşımız var diye tahmin ediyorum) ne alamlıyım?

Torrent client kurup 7/24 birşeyler indirip paylaşım yapacaksanız AV-GP alın (red serisinden daha ekonomik), diğer türlü normal bir green alın.
    Harici harddisk ek kablolar vs demek, sonuçta ha ordan ha dahiliden bd oynatma sıkıntısı yok cihazın. Ama bence dahili olan daha avantajlı, tabi hariciyi sürekli "sök-tak-bir yere götür-orda zile" yapmayı düşünmüyorsanız.

HOCAM ARKADAŞIN VERDİĞİ 2 linkden birindeki sata 3 dü.Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. sata 3 sata 2 hatta sata 6 ya denk geliyorum bazen.SATA 3 SATA 2 YE GÖRE DAHA iyidir diye düşünmüştüm ama tabii av-gp olayı işleri değiştiriyor biraz galiba.Araştırmalı farkı nedir diğerlerine göre.Bi de hocam seagate barracudalar var . performansları çok daha yüksek wd greenlere göre. Ama fiyatları da makul.B ARRACUDA almak daha mantıklı değil mi.Hocam sence ne alalım.Yapacakalrımız belli.F/P ÜRÜNÜ hangisi sence? amaç hd dune da işlerimiz rahat bi şekilde yapmak tabii.nedir bunlar dersen işte atıyorum yeri geldiğinde kayıt yapmak internetten veya tv den. Anladığım kadarı ile 3d bluray izlem de bir problem yok. diğerleri için f/p ürünün hangisi?
    not: sessizlik ve sağlamlık da önemli bir kriterdir.

• arkadaslar,

bu sistem dosyalarını, yaDIS, ya da diger app leri sanırım bir yere kurmak gerekiyor degil mi? bunlar icin dahili hdd de yer ayırıp yapabiliyoruz sanırım. ancak dahili hdd doldugu ve swap ile hdd degistirmeye basladıgımız zaman bu dosyalar da ilk hdd de kalacak. bunun icin SD kart a kurulum dosyalarını kurmak daha mı mantıklı olur. devamlı Dune uzerinde kalacak bir SD kart daha iyi bir cozum olabilir mi?

bu isler icin ne kadarlık bir hafıza kartı yeter mesela?

bir de bu sistem dosyalarını dune uzerinde hdd e ya da SD kart a kurmak icin yonlendirebilir misiniz?

tesekkurler
  • quote:

quote:

quote:

HOCAM ARKADAŞIN VERDİĞİ 2 linkden birindeki sata 3 dü.Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. sata 3 sata 2 hatta sata 6 ya denk geliyorum bazen.SATA 3 SATA 2 YE GÖRE DAHA iyidir diye düşünmüştüm ama tabii av-gp olayı işleri değiştiriyor biraz galiba.Araştırmalı farkı nedir diğerlerine göre.Bi de hocam seagate barracudalar var . performansları çok daha yüksek wd greenlere göre. Ama fiyatları da makul.B ARRACUDA almak daha mantıklı değil mi.Hocam sence ne alalım.Yapacakalrımız belli.F/P ÜRÜNÜ hangisi sence? amaç hd dune da işlerimiz rahat bi şekilde yapmak tabii.nedir bunlar dersen işte atıyorum yeri geldiğinde kayıt yapmak internetten veya tv den. Anladığım kadarı ile 3d bluray izlem de bir problem yok. diğerleri için f/p ürünün hangisi?

hdd konusuna cok takılmaya gerek yok sanki, iyi bir markanın kabul gormus urunleri mediaplayer icin yeterlidir diye dusunuyorum.

ancak bunun icin ozel seriler cıkarmaya baslamıslar, AV serileri. yeterli olur. ben yaklasık 1,5 senedir Synology NAS da EARX kodlu WD Green kullanıyorum 2 x 2TB. su ana kadar bir sorun yasamadım. AV serilerinin fiyatları da bunlar seviyesinde. bence mediaplayer icin yeterli olacaktır.

• quote:

Sata 2 - 3gbps hız demek, sata 3 - 6gbps (tabi bunlar üst limit hızlar), sata 6 yoktur, muhtemelen o yanlı yazılmış sata ve 6gbps demek istemişler, yani sata 3

Şimdi gelelim dune hd base 3d'ye, bildiğim kadarıyla elimizde sadece sata 2 ve usb 2.0 desteği var (yanlı biliyorsam düzeltin ama kendi cihazımdan bunları görüyorum). Bu durumda bize ne sata 3 dahili ne de usb 3.0 harici HDD'ler tam performans veremezler.

Dediğim gibi cihazı kaptmadan seedbox yapmayı düşünüyorsanız AV GP veya Red serisi, normal ev kullanıcıysanız standart yeşil seriyi alın (onlar sata 3 olamya başladı ve fiyata pek bir yansıması da yok onun için sata 3 alın, dune için farketmez ama sonra bilgisayara takmak isterseniz faydasını görürsünüz.)

• Benim 303D'de geldi..Hala kullanmakta olduğum BD Prime 3.0dan görüntü kalitesi anlamında hiçbir farkı yok..3d'de kullanmadığım için benim için pek bir anlamsız oldu :D..Zamanında a-110dan bd-prime'a geçtiğimde dünyam değişmişti..
    Yeni gelen arayüz daha hızlı çalışıyor fakat görsellik ve kullanış açısından bırakın ileri gitmeyi gerilemiş..
    BD-prime'a göre kumandası daha iyi çalışıyor gibi geldi fakat plasebo da olabilir..
    Neyse Bd-prime'i satacağım..Sadece bir kere bluray taktıgımı düşünürsek prime'a ihtiyacım yok..
    A-400 'de gelsin..belki 303d'yi de satarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aced

Benim 303D'de geldi..Hala kullanmakta olduğum BD Prime 3.0dan görüntü kalitesi anlamında hiçbir farkı yok..3d'de kullanmadığım için benim için pek bir anlamsız oldu :D..Zamanında a-110dan bd-prime'a geçtiğimde dünyam değişmişti..
    Yeni gelen arayüz daha hızlı çalışıyor fakat görsellik ve kullanış açısından bırakın ileri gitmeyi gerilemiş..
    BD-prime'a göre kumandası daha iyi çalışıyor gibi geldi fakat plasebo da olabilir..
    Neyse Bd-prime'i satacağım..Sadece bir kere bluray taktıgımı düşünürsek prime'a ihtiyacım yok..

A400 gelsin.
    A400 ü satarsın ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: rccol

quote:

Orijinalden alıntı: aced

Benim 303D'de geldi..Hala kullanmakta olduğum BD Prime 3.0dan görüntü kalitesi anlamında hiçbir farkı yok..3d'de kullanmadığım için benim için pek bir anlamsız oldu :D..Zamanında a-110dan bd-prime'a geçtiğimde dünyam değişmişti..

A400 gelsin.
    A400 ü satarsın ;)

Sabah Ahmet yanımdaydı, hiç de öyle demiyor ama

• quote:

Orijinalden alıntı: rccol

A400 gelsin.
    A400 ü satarsın ;)

:D Bizimki teknoloji arsızlığı başka birşey değil..:D
  • quote:

quote:

Sata 2 - 3gbps hız demek, sata 3 - 6gbps (tabi bunlar üst limit hızlar), sata 6 yoktur, muhtemelen o yanlı yazılmış sata ve 6gbps demek istemişler, yani sata 3

Şimdi gelelim dune hd base 3d'ye, bildiğim kadarıyla elimizde sadece sata 2 ve usb 2.0 desteği var (yanlı biliyorsam düzeltin ama kendi cihazımdan bunları görüyorum). Bu durumda bize ne sata 3 dahili ne de usb 3.0 harici HDD'ler tam performans veremezler.

Dediğim gibi cihazı kaptmadan seedbox yapmayı düşünüyorsanız AV GP veya Red serisi, normal ev kullanıcıysanız standart yeşil seriyi alın (onlar sata 3 olamya başladı ve fiyata pek bir yansıması da yok onun için sata 3 alın, dune için farketmez ama sonra bilgisayara takmak isterseniz faydasını görürsünüz.)

chronos yardımların için teşekkürler. Zannedersem av serisi sata 2 alacam.ben hani sağlamlık ve sessizlik yönünden markalar arası tercih bekliyordum sşz tecrübeli arkadaşalrdan.anladığım kadarı ile wd den memnunsumuz.Baraacudaya filan gerek yok anladığım kadarı ile.EN kısa zamanda wd green av-gp li olanından siparişimi vereyim elias arkadaşımıza ve size çok teşekkür ediyorum.muhtemelen bir çok arkdaşalr buradaki fikirlerinizi hesaba katarak siparişlerini verecektir.

• A-400 ün zamana ihtiyacı var şimdilik yazılım sorunları bolca konuşuluyor yabancı forumlarda ancak yazılımı oturduğu an bu sefer konuşmalar tersine dönecek o görüntü kalitesinden onu anlıyorum ben en azından
  • quote:

chronos yardımların için teşekkürler. Zannedersem av serisi sata 2 alacam.ben hani sağlamlık ve sessizlik yönünden markalar arası tercih bekliyordum sşz tecrübeli arkadaşalrdan.anladığım kadarı ile wd den memnunsumuz.Baraacudaya filan gerek yok anladığım kadarı ile.EN kısa zamanda wd green av-gp li olanından siparişimi vereyim elias arkadaşımıza ve size çok teşekkür ediyorum.muhtemelen bir çok arkdaşalr buradaki fikirlerinizi hesaba katarak siparişlerini verecektir.

Yeşil serisinde ben WD'ye güvenirim, perfomans serisinde ama desktopta hep Seagate kullandım :)) Önyargılı olmamak lazım, ürün iyi yorumlar alıyorsa ben onu alırım yani :))
    Ama pardon halen bir önyargım var, cep dünyasında elmaları sevmem

• Bu arada vakti zamanında Pch A-400 ün ilk resimleri ortaya çıktığında kars kaşarı benzetmesinde bulunmuştum sadays üstad hatırlar o da teyit etmişti beni :) bugün anlıyorum ki demek ki içimde bir yerlerde kars kaşarına karşı dışa vurulamamış bir özlem ve beğeni varmış onu anlamış oldum
  • Arkadaşlar Son izlenimler nedir t urke**** ve burayı okudugum kadarıyla cihaz görüntü kalitesi anlamında bekleneni verememiş doğru mudur yani kötüymüş demiyorum bir beklenti vardı o beklentiyi karşılamamış?
    Bunun yanında 3d iso oke, stabil ve hızlı yorumlardan anladıgım kadarıyla
  • Benim açımdan beklediğimi alamadım. Bir Popcorn A110'dan WD Live'e geçince görüntü kalitesindeki değişikliğe şaşırmıştım. Şu anki tek şaşkınlığım, bu cihazı neden aldığım
  • Aslında son kullanıcı olan bizler açısından bu tip cihazlarda yapılması gereken cihaz ilk çıktığında beklemek aşağı yukarı 6 ay sonra almak ama gelin görün ki bu prensibi teknoloji düşkünlüğümüz nedeniyle sürekli çiğniyoruz
  • Sigma , SDK'leri geliştirip Dune ve Popcorn Hour a verdikçe bu üreticiler de geliştireceği yazılımlarla görüntü , ses ve stabilite konularında cihazların çıtasını en yukarılara doğru yükseltecektir.

Dune BD Prime 2-3 sene boyunca yüklenen yazılımlarla bu noktaya geldi , yeni cihazların tabi ki biraz daha zamana ihtiyaçları var.
    Stabilite konusunda Dune HD Base 3D ve 303D piyasaya yeni çıktıkları halde ciddi stabilite sorunları veya oynatma sorunlarına sahip değiller.
    Bu da , cihazların önünün açık olduğunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 26 Şubat 2013; 17:11:36 >
  • Hepimize iyi bir haber arkadaşlar. Malum Zappiti Dune hd base 3d'nin aynısı ve yazılımlarımız ortaktır. Yeni yazılımlar konusunda Zappiti forumdan şöyle bir alıntı buldum.

quote:

from the official Zappiti Forum:

Changes since 130114_1511_b3:
    - Fix DTS-HD MA issues.
    - Fix DVD sound issues on both S/PDIF and analog audio outpout.
    - Improvement for BD Lite: new feature to mauch the main movie automatically.
    - Other minor fixes.

Knowed issues:
    - Still some bugs on 3D MKV MVC files.
    - Still BD Lite sound cut on multiples M2TS in BD ISO files (Seamless Branching) -> we start to find a solution.
    - Still Unmatrix issue on Auto unmatrix mode. To fix it manually, select BT.601 for HD and BT.709 for SD contents (invert formula).

Yani adamlar sorunları görmezden gelmiyor ve belki de çok yakında tüm sorunlardan kurtulacağız (bd-lite menüsü hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos1121 -- 26 Şubat 2013; 17:26:35 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.