Şimdi Ara

Dünya çok adaletsiz ve acımasız değil mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
3.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyanın adaleti olmaz. insanların adaleti olur ;)
    insanlar çok acımasız ve adaletsiz diyebiliriz.
  • 'Hayat herkese aynı şartları sağlamaz.'

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmıyorum. Oku başarılı ol hem paran olur hem güzel bir hayatın.
  • hayat kader şans yada tesadüf değil seçimlerdir. hayatımız yaptığımız seçimlerden ibarettir.
  • Hacxtr kullanıcısına yanıt
    ulkede dogru duzgun egitim veren okul mu kaldi? kaldiki cogu universite bile insana bi sey katmiyor artik

• Komanist mi olucan basımıza

• Miralay05 M kullanıcısına yanıt
    o imtihan olayı, fakir insanların fakir olduğuna şükredip zenginleri rahatsız etmemesi, başkaldırmaması için uydurulmuş bir şey bence ve çok zekice. ne de olsa cennete gidicen oooh yan gel yat.

• quote:

Orijinalden alıntı: feveranbey

kimide afrikanın en ücra yerinde doğar su içmek için imkanı olmaz beterin beteri vardır hocam her şeyde Allaha şükretmek lazım..
    Peki o dediğin yerde doğan ne için şükredecek?
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışınız var, eğer fakirler azalırsa zenginler de yavaş yavaş fakirleşirler, çünkü sömürecek kimseleri olmaz. En sonunda onlar da fakir durumuna düşerler ama paraları olmadığı için değil, o para için çalışacak fakir kalmadığı için.
  • AnonymousT kullanıcısına yanıt
    Eli ayağı tutuyosa şükretmeli gören gözleri varsa şükretmeli nefes alıyosa bile şükretmeli hocam evet çoğumuz her ne kadar basit olaylar olarak görsekte bi düşünsene kör olduğunu veya yürüyemediğini veya yatalak olup aletlere bağlı yaşam sürdüğünü veya hem kör hem eli ayağı tutmayan hem zihinsel engelli hemde nefes almak için aletlere bağlı yaşam sürdüğünü ne kadar şükretsek azdır hocam beterin beteri vardır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • You are born weak You DİE weak what You are in between is UP to You!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 2 Ağustos 2019; 0:13:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay05

Dünya imtihan dünyasıdır gençler zenginin de imtihanı var fakirin de önemli olan elindekilerle mutlu olup Rabbine şükretmektir.çalışıp çabalamaktır.fakirin zorda kalanın elinden tutmaktır.islamda bulunan zekat müessesesinin düzenli bir şekilde uygulanması durumunda fakirlik denen olguda ortadan kısmi olarak kalkmış olur.ama şimdiki dünyada zengin malını yığmakla meşgul fakirde gittikçe fakirleşmekle
    Böyle olmasını isterdim, keşke gerçekten böyle olsaydı. Ama rasyonel ve mantıklı değil.

• Bankalarda milyar doların olsun, 50 kuruşluk simit nefes borcuna kaçar hemen hesabın tastamam görüleceği tarafa nakil olursun, hayat çok kısa ve geçici hiç bir metasına kıymet verilmez, en korkunç acılarda bitmez denilen zevk sefada biter, baki olan yalnız Allah tır ve her yarattığını yarattığı koşullara, verdiği yada vermediği imkanlara göre adaletle yargılayıp hakkını verecektir

• Thanos gelip parmaklarını şıklatsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlusEx -- 2 Ağustos 2019; 11:17:31 >
  • Miralay05 M kullanıcısına yanıt
    Mesele fakirlik zenginlik meselesi değil sadece.tecavuz edilen kadınlar, çocuklar... Bunların imtihanı nedir,bu insanların duygu düşüncesi yokmu tek varlıkları tecavüz eden kişiyi imtihan etmek için bir aracı mı Allah kullanıyor mu kullarını kendi imtihanı için ? Tecavüz edilen insanların hayatı bitiyor onların hakkı değil mi sevip sevilmek biseyler yaşamak gezip görmek eğlenmek. Bu dünya adaletsiz hocam imtihan falan yok eğer Tanrı varsa düzeni sağlayamıyor.Yoksa biz düzeni sağlayamıyoruz.

• Tanrı bize bir düzen kurmuş biz kabul etmemişizdir belki.haram yeme dürüst ol yalan söyleme kul hakkına dikkat et fakirlere yardım et rızkını paylaş yetimin yanında ol. zina etme hayvanca yaşama insan olduğunu hatırla eşrefi mahluksun sen çalış ben sana yardım ederim.bunları biz değil adaletsiz dediğin Tanrı diyor.peki insan oğlunun kurduğu düzen ne.tuttugunu s.kme üzerine kurulu acıma yetime koyar g.tüne üzerine kurulu sonra sen kalk rabbine suç bul.bunu biz istedik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay05 -- 2 Ağustos 2019; 12:34:42 >
  • Evet bu acımasızlık ve adaletsizlik yüzünden intihar edenlerin yüzde 90 ında hiç suç bulmuyorum.

• Katılıyorum hayat çok adaletsiz. Amerika da, Avrupa da, İskandinavya ülkelerınde, Kanada da ne bileyim Avusturalya da, Yeni zellanda da filan doğmak var. Bir de Ortadoğu bataklıgında dogmak var. Sımdı bu adalet mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.