Şimdi Ara

Dünya eskiden daha üstün teknolojiler görmüş olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
3
Favori
17.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence dünyada şuankinden daha gelişmiş bir uygarlık olsa mutlaka izlerine rastlardık ve bunlar öyle piramitler gibi yapılar değil kullanım eşyaları olurdu. bugün eski çağlardaki yaşamı hep arkeolojik kazılarda bulunan aletlere bakarak tahmin ediyoruz. şuandakinden daha gelişmiş bir uygarlık varolmuş olsa dünyanın her yerinde bu uygarlığın kalıntıları olması gerekirdi.

ayrıca piramitlerin yapılışlarını gerçekten çok güzel açıklayan teoriler var. tonlarca ağırlıktaki taşları insanlar tabiki elleri ile kaldırmamışlar ama sadece tahta kullanarak tonlarca gelen taşların nasıl 3-5 kişi tarafından kaldırılabildiğini örnekleriyle gösterdiler. adamların elinde ekipman varmış insan gücü desen bütün ülke emirlerinde geriye bir tek hesap kitap işleri kalmış o konualrada adamlar hayatlarını adamışlar bir şekilde yapmışlar hesabını kitabını.
  • teknoloji dediğimiz nedir ki üstün olup olmadığını yorumlayalım.

belki başka uygarlıklar başka şekilde teknolojik üstünlük sağlamışlardı.

yani bulaşıkları makinede yıkamak mı teknoloji?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

bence olmuş olabilir eski Mısır,Maya uygarlıklarında heykeller uzaylılara benziyo yani birileri gelip bu uygarlıklara ileri teknolojiyi öğretmiş olabilir

hocam hiç uzaylı gördün mü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını discorvery gibi belgesel kanallarında çok güzel canlandırmalarla anlatıyolar.

Yok o piramitleri uzaylılar getirmişti, yok o zaman teknoloji çok iyiydi bilmemneydi, bunlar faso fiso

Senin benim gibi adamlar taşıolar taşları bu kadar basit

aynen Öyle ayrıca Bilgisayar Animasyonu şeklindede nette var.

Ben size basit bi mantık söyliyeyim 30 yıllık bi süre TV yok Net yok ve Çöl gibi bi yerdesiniz (yani beyniniz gereksiz şeylerle oyalanmıyor manasında) Ayrıca Düşünebilen bi canlısınız.Sizce Matematigin ileri olması ve Piramitlerin yapılması çok anormal mi?
    Kaldıki İnsan Sayısı ve binlerce yıldır o alanda yaşamış bu insanlar, bence Az bile yapmışlar piramit yapmakla.Ben sadece 30 yıllık kısmını yazdım.O yüzden YAPMASI ANORMAL DEGİL yapmazsa ANORMAL olurdu degil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 4 Haziran 2007; 14:28:35 >

• Bide Uzaylılar bize teknolojiyi Ögretti derken Kendinizi Küçümsüyorsunuz, şuanda Kullandıgınız bilgisayarı yapanda insandı unutmayın.İnsan bu kadar Basit bi canlı degil düşünüp karar verebiliyor sorgulayabiliyor bunların yanında El ayak göz kulak gibi uzuvlarla da yapılandırabiliyor inşaa ediyor.İnsan bu kadar basit bi canlı degil Piramit,Heykel yapılamıyacak bişi degildir insan için o yüzden şempanzeymişiz gibi sadece agaçtan meyve toplamıyoruz farkımız insan olmamız kendimizi bu kadar aşagılamayalım bence.

Kaldıki Piramit,heykel,duvarlara çizim yapmayı Sorgulamak yerine Matematik nasıl ortaya çıktı sorusunu sormak lazım.Kaldıki bununda cevabı verildi. ( en aptalından en akıllısına herkezin anlayabilecegi dilde ) yani Sır-gizem diye pekde bişi kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 4 Haziran 2007; 14:37:46 >
  • quote:

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını discorvery gibi belgesel kanallarında çok güzel canlandırmalarla anlatıyolar.

Yok o piramitleri uzaylılar getirmişti, yok o zaman teknoloji çok iyiydi bilmemneydi, bunlar faso fiso

taşları taşıyolarsa öyle nasıl hala bilim adamları piramitlerin yapılış sırrını çözemedi?
  • quote:

quote:

taşları taşıyolarsa öyle nasıl hala bilim adamları piramitlerin yapılış sırrını çözemedi?

ÇÖZÜLDÜ

Haber ~http://bilim.tv/haber_oku.asp?haber=96

3d animasyonlarla soruların tümüne cevap bulabilirsin ~http://khufu.3ds.com/introduction/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 4 Haziran 2007; 15:02:37 >

• arkadaşlar eski zaman insanları ilk devirlerde aşırı vucutlu ve uzun boylu idiler.
    hemde uzun yaşarlardı
    insanlar zamanla hem kısaldılar hemde ömürleri azaldı
    ......
    mesela ucubinoluk isminde dev oldugu bu devi büyük yol köprü anıt mezar yapımında işçi olarak kullanıldıgı yazar
  • bugünkü gibi olduğunu zannetmiyorum çünkü paslanmaz çelik bile bulunamamış o zamanlar. Kalıntısı yok çünkü.

Ayrıca bugün piramitleri ilginç yapan şey o günün şartlarında nasıl yapılmış olması ve bu o kadarda abartılacak bir şey değil. işin ucunda tarihin reklamıda var. Piramit yapımında köle olarak çalıştırılanlar ve ezilenler yahudiler olduğu için abartıyorlar. Niye! Çünkü piramitlerin reklamı yahudilerin gördüğü çilenin reklamıdır aynı zamanda.

Aksi taktirde o taşları vinçsiz nasıl çıkardılar acaba sorusuna cevap şudur. Vince gerek yok. Piramit yükseldikçe etrafını kumla dolum yaparak dolandıra dolandıra taşları çıkarırsınız. En sonuncu taşı koyunca piramit henüz kum yığınının altındadır. en sonunda kumunu alınca piramit ortaya çıkacaktır o kadar.

Demekki şaşılacak bir şey yok. Elinde yeterki yeteri kadar insan gücü olsun. Reklam bunlar reklam. Çin seddi enerji harcamı bakımından daha ilginç bir yapıdır.

Hepsi politika.

Çin seddi yahudileri engellemek için yapılmış olsaydı şimdi dünya orayı konuşacak ve hollywood onlarca filimini yapacaktı.

Mesele bu, abartmayın...

• MR. Respekt değişik bir yaklaşım. Akla da yakın görünüyor. Ama bu bir varsayım mı yoksa dayanaklarınız varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respekt

bugünkü gibi olduğunu zannetmiyorum çünkü paslanmaz çelik bile bulunamamış o zamanlar. Kalıntısı yok çünkü.

Ayrıca bugün piramitleri ilginç yapan şey o günün şartlarında nasıl yapılmış olması ve bu o kadarda abartılacak bir şey değil. işin ucunda tarihin reklamıda var. Piramit yapımında köle olarak çalıştırılanlar ve ezilenler yahudiler olduğu için abartıyorlar. Niye! Çünkü piramitlerin reklamı yahudilerin gördüğü çilenin reklamıdır aynı zamanda.

Aksi taktirde o taşları vinçsiz nasıl çıkardılar acaba sorusuna cevap şudur. Vince gerek yok. Piramit yükseldikçe etrafını kumla dolum yaparak dolandıra dolandıra taşları çıkarırsınız. En sonuncu taşı koyunca piramit henüz kum yığınının altındadır. en sonunda kumunu alınca piramit ortaya çıkacaktır o kadar.

Demekki şaşılacak bir şey yok. Elinde yeterki yeteri kadar insan gücü olsun. Reklam bunlar reklam. Çin seddi enerji harcamı bakımından daha ilginç bir yapıdır.

Hepsi politika.

Çin seddi yahudileri engellemek için yapılmış olsaydı şimdi dünya orayı konuşacak ve hollywood onlarca filimini yapacaktı.

Mesele bu, abartmayın...

Sadece Turizm reklamı olarak düşünüyordum demek senin düşündügün gibi bi durumda var,tşk.

• Bkz: Mısır Piramitleri, Sümer Takvimi, Maya Takvimi.
  • kalıntı bulunmamış olması olmadığı anlamına gelmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fogoh

kalıntı bulunmamış olması olmadığı anlamına gelmiyor.

Mu kıtası nın eskiden bulunduğu tahmin edilen yerde bazı yapılar orataya çıkmış
  • Arkadaşlar geldiğimiz yine aynı nokta. Bilimsel olarak bulgu istememiz. (haklısınız) Ama ben pramitlerin gelişmiş teknoşoji ile yapıldığına inanmıyorum. Madem böyle bir teknoloji vardı neden bizde yok. Madem o zaman öyle bir teknoloji vardı neden Mühendislik harikası olan Ferrari yoktu(buradaki vahim durumu anlatmak için kullandım) VE görüyoruz ki bu soru kolay cevaplanamıyor. Ne kadar zıt bir durum böyle bir teknolojiye sahipsiniz ama ortada şu anki teknoloji yani Uçak ozaman da keşfedilebilirdi böyle bir durumda, ve işin komik yanı biz neden çözemiyoruz böyle bir teknoloji ile!?
  • quote:

Orjinalden alıntı: slyn

quote:

quote:

ÇÖZÜLDÜ

Haber ~http://bilim.tv/haber_oku.asp?haber=96

3d animasyonlarla soruların tümüne cevap bulabilirsin ~http://khufu.3ds.com/introduction/

• quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

MR. Respekt değişik bir yaklaşım. Akla da yakın görünüyor. Ama bu bir varsayım mı yoksa dayanaklarınız varmı?

Arkeolog bir Tanıdık anlatmıştı. Onlar daha sağlam temele dayalı kaynaklardan bilgi aldıkları için popülerlik amaçlı belgesellerin etkisinden uzak.

Kum yığılarak yapılmış piramitler. Etraftaki kumların özelliği farklılık belirtiyormuş. Toprakta Belli bir katman olmadığından başka yerlerden taşınmış, yığılmış, bozulmuş, fosil yapısı falan birşeyler anlatmıştı ama genel olarak olay buymuş.
  • Birde şu durum var.

Mısır medeniyeti yapılarını bir noktaya yoğunlaştırdığı için göz önünde muazzam görünüyor. Osmanlı, Roma ve yunan kültürlerinin geniş alanlara yayılan eserlerini kendi dönemleri içinde toplarsanız mısırın piramitlere harcadığı emeğin misli mislisi olduğunu anlarsınız. Bilmem kaç bin yılda birkaç piramit yapmışlar. Olabilir yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: crafty25

Altantis ve mu uygarlıkları icin, cok ustun teknolojiye sahip oldukları soylenir... elbette komplodur, somut bir bilgi yok elimizde ama inanıyorum buna.

atlantis uygarlığının 13. element diye adlandırılan bir elementi bulduklarını ve bu elementin son halkasındaki atom sayısı sayesinde görünmezliği gerçekleşetirebildiği yani bir nevi yok olmayı sağlayıp yine yaptığı atom alışverişi sayesinde tekrar geri geldiğine inanılıyor. Kesin kanıtlar olmasada bana oldukça inandırıcı geliyor..
    Mesela piramitlere giden yola yazılan yazıların ancak kuşbakışı okunduğunda anlam kazanabileceğinden ( yani ali ...gitti bu cümlenin sözcüklerini tek tek gördüğünüzde bir anlamı olmadığı gibi ) yola çıkılarak dönem uygarlığının uçma yetisine sahip olabileceği söyleniliyor. Kuş bakışı görünüşün ancak bu şekilde sağlanacağı düşünülürse bana gayet mantıklı geliyor..

• mısırın bariz simya üstünlüğü var. demiri altına çevirme ve kumu taşa çevirme.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.