Şimdi Ara

Dünya eskiden daha üstün teknolojiler görmüş olabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
17.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: slyn

quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

quote:

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını discorvery gibi belgesel kanallarında çok güzel canlandırmalarla anlatıyolar.

Yok o piramitleri uzaylılar getirmişti, yok o zaman teknoloji çok iyiydi bilmemneydi, bunlar faso fiso

Senin benim gibi adamlar taşıolar taşları bu kadar basit

taşları taşıyolarsa öyle nasıl hala bilim adamları piramitlerin yapılış sırrını çözemedi?

ÇÖZÜLDÜ

Haber ~http://bilim.tv/haber_oku.asp?haber=96

3d animasyonlarla soruların tümüne cevap bulabilirsin ~http://khufu.3ds.com/introduction/

Arkadaşım bu gün ki teknoloji ile nasıl yapıldığı hakkında yorumlar yapabiliriz. çeşitli çizim programları ile Similasyonlar hazırlanabilir. Peki bu akıl nereden geliyor insanlık bunu neden bu kadar geç çözdü. Madem ki çözülkdü!? Ki ben hala tatmin olmadım. Çok geç oldu

• quote:

Orjinalden alıntı: abdullahors84

quote:

quote:

quote:

quote:

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını discorvery gibi belgesel kanallarında çok güzel canlandırmalarla anlatıyolar.

Yok o piramitleri uzaylılar getirmişti, yok o zaman teknoloji çok iyiydi bilmemneydi, bunlar faso fiso

taşları taşıyolarsa öyle nasıl hala bilim adamları piramitlerin yapılış sırrını çözemedi?

ÇÖZÜLDÜ

3d animasyonlarla soruların tümüne cevap bulabilirsin ~http://khufu.3ds.com/introduction/

Arkadaşım bu gün ki teknoloji ile nasıl yapıldığı hakkında yorumlar yapabiliriz. çeşitli çizim programları ile Similasyonlar hazırlanabilir. Peki bu akıl nereden geliyor insanlık bunu neden bu kadar geç çözdü. Madem ki çözülkdü!? Ki ben hala tatmin olmadım. Çok geç oldu

evet bende bunu merak ediyorum daha bi çok ilginç özellikleri var bunlarda çözülemedi tam olarak

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: abdullahors84

quote:

quote:

quote:

quote:

ÇÖZÜLDÜ

evet bende bunu merak ediyorum daha bi çok ilginç özellikleri var bunlarda çözülemedi tam olarak

bugün mimar sinanın eserler nasıl yaptığını unutmuşsak piramitlerin nasıl yapıldığının unutulmasıda gayet normal.

Mostar köprüsü yıkılınca yenisini yapmak için dünyanın en meşhur 5 köprü mimarı bir araya geldi ve sudaki parçaları tek tek çıkararak puzzle gibi grafikte bir araya getirerek nasıl yapıldığını çözdüler.

Bu normaldir çünkü elinizde nasıl yapıldığının planları yok artık.

Diyelimki boğaz köprüsünün nasıl yapıldığının plan ve projesi ve nereden başlanıp nereden bittiği planı kayboldu. Aynı sorun ve hayretlik gene karşımıza çıkacaktır.

Plan olmadan bunu çözmenin tek yolu piramitleri sökmek olacaktır. Bunada kimse müsade etmez. Onun için zaten yapılışı hakkında 1001 teori üretiliyor.

Söküp içine baksak anlarız. Saat gibi, dışardan bakınca nasıl çalışıyor yaw kendi kendine diye apışıp kalan adam bi söküp içine bakınca bütün mistiklik buhar olup uçuyor

• Nasıl yapıldığını şimdilik çözemediğimiz şeyleri hemen uzaylılara yüklemek yanlış.
    Dünyanın şimdikinden teknolojik olarak ileride olduğu bir dönem asla olmadı.
    Olsaydı kendisiyle eşdeğer başka keşif ve icatları da atbaşı var olurdu.
    Dünyada öyle komple bir teknolojik tarihin izleri yok.
  • dünyamızda daha önce ileri bir uygarlık yaşadı ismi MU uygarlığı ve kalıntıları da Pasifik okyanusunun altındadır.Belki binlerce metre altta yatan uygarlığı araştırmak şu an için imkansız veya çok zor olabilir ancak eninde sonunda bugunkü dünyaya hakim insanoğlu bunun bir yöntemini bulacaktır.

İleri uygarlık tanımı her dönem ve her dünya periodu için değişik bir tanım olacaktır.Bugunkü uygarlık düzeyini oluşturanlar için bu çelik petrol ve bioloji ise geçmiş periodda sonlanmış bir başka uygarlık için farklı şeyler onlar için uygarlık anlamına gelebilmektedir.

şöyle ki bir kere elinizde değerlendirebileceğiniz ve yöntemini bildiğiniz bir Enerji kaynağı olduğunu farzadin.Eğer böyle bir kaynağa sahipseniz ne petrole ,ne kömüre ihtiyacınız olacaktır bunlar sadece geçiş enerji kaynakları olacaktır.Eskiden varolmuş (inanamayanlar için kanıt gereklidir) Mu uygarlığı da daha önce varolmuş uygarlıklardan arta kalandır ,bazı yazıtlarda uzaylılar bazılarında dinazor görünümlü tanrılardan bahsedilmektedir.Sonuçta çelik bizim uygarlığımız için bir vazgeçilmez ise Mu uygarlığı için de kaya ve toprak vazgeçilmez idi.Çünkü dünyamız bugunnkü kadar soğuk değildi.Çünkü topu topu max.60 milyon kişiye ulaşmışlardı.Çünkü ihtiyaçlarından fazla besin ve su kaynakları vardı vs vs .
    yani araştırlması gereken ve analmamız gerekn çok şey var ilk önce onların iyi bildiği ,ancak bizlerin daha anlamak için başımıza gelmesi gereken küresel felaketler vardır.Küresel felaketler kapımızı bu yüzyıl içinde çalınca kalanlar için gerçekten üzerinde düşünülmesi gereken birçok konu da kalacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: was

Nasıl yapıldığını şimdilik çözemediğimiz şeyleri hemen uzaylılara yüklemek yanlış.
    Dünyanın şimdikinden teknolojik olarak ileride olduğu bir dönem asla olmadı.
    Olsaydı kendisiyle eşdeğer başka keşif ve icatları da atbaşı var olurdu.
    Dünyada öyle komple bir teknolojik tarihin izleri yok.

+1
    katılıyorum arkadaşım. Bencede Uzaylılara yüklemek yanlış olur ki hala uzaylıların varlığı şüpheli net gördüm deyen varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respekt

Birde şu durum var.

Mısır medeniyeti yapılarını bir noktaya yoğunlaştırdığı için göz önünde muazzam görünüyor. Osmanlı, Roma ve yunan kültürlerinin geniş alanlara yayılan eserlerini kendi dönemleri içinde toplarsanız mısırın piramitlere harcadığı emeğin misli mislisi olduğunu anlarsınız. Bilmem kaç bin yılda birkaç piramit yapmışlar. Olabilir yani...

imzanızda milli marşımıza bir gönderme var bunu düzeltmenizi rica ediyorum
  • uzaylıların hiç işi gücü yokta mezar mı yapıvercekler bize.
    o kadar çok seviyorlarsa biz öldüğümüzde dev anıtlara yapacak kadar o zaman köprü yol yapsınlar, eyiste yolunu bu devlet 70 yıldır yapamıyor orayı yapıversinler
    görürseniz bi rica ediverin
    onlar bizi çok severler hiç kırmazlar bizi
    zaten yagmurda nedir bence varya
    hani bizden biri öldüğü zaman uzaylıların gözyaşları
    çok sevincek bizi öldüğümüz zaman ağlıyorlar bizde onları yagmur sanıyoruz
    korkunc bir filmde oldugu gibi gök gürlmeside yok aslında. bizim gök gürlemesi dediğimiz şey uzaylıların neyidir sizce

• Bu kalıntılarına bile ulaşamadığımız için varlığı bile şüpheli olan uygarlıkların bizden ileri olduklarını nerden biliyoruz? yada görünmezliği keşfettikleri gibi ayrıntıları? bunlar bana biraz "delinin biri kuyuya taş atmış" sözünü hatırlatıyor.
  • sümerlerinde tıpta çok gelişmiş olduklarını okumuştum, bacağı kopan bi adama başka bi bacak takmışlar, pek inandırıcı gelmiyo bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 7 Haziran 2007; 20:30:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: scarycanary

sümerlerinde tıpta çok gelişmiş olduklarını okumuştum, bacağı kopan bi adama başka bi bacak takmışlar, pek inandırıcı gelmiyo bana

ilginç
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: scarycanary

sümerlerinde tıpta çok gelişmiş olduklarını okumuştum, bacağı kopan bi adama başka bi bacak takmışlar, pek inandırıcı gelmiyo bana

ilginç

peygamberimiz zamanında kan alma kan ankletme vardı
    hatta kan verme ile ilgili hadilserde mevcut
  • bence günümüzde gerek tekolojik gerekse sosyolojik olarak sürekli bir gerileme içindeyiz eğer maya veya inka ya da mısır uygarlıklarını araştıranlar varsa ne dediğimi daha iyi anlayacaklardır biz bugun o uygarlıkların kalıntılarından çıkan aletlerin aynısını yapamıyorsak kurdukları tapınakların sırlarını keşfetmek için hala çalışıyor ve onların yazıtlarından birşeyler öğrenebiliyorsak hala yaptıkları binaların mimari özelliklerini araştırmaya devam ediyorsak yıllardır ve hala buna bir açıklama getiremiyorsak nasıl onlardan ileri oluğumuzu iddia edebiliriz? tabi telefonlar cebe girdi bilgisayarlar 4 ghz sınırına dayandı binlerce km öteden sinekleri bile vurabilecek füzeler yapıldı işte teknoloji budur diyenlere birşey ifade etmeyecektir yazdıklarım ama ... sadece fikrimi söylemek istedim yanlış anlama olmasın

• sayın vasago ,

Mu uygarlığınına ait olduğu sanılan bazı kalıntılar bulundu ancak Mu olduğu kesin değildir.Bu uygarlık seviyesi bizim taş devri dediğimiz çağdan çok önceleri hüküm sürmüştür.MÖ 50000 cıvarında aslında 80000 yıl gibi birkaç imparatorluk periodundan bahsedilmektedir.Ancak tüm kıta büyük depremler ve yanardağ faliyetleri sonrası pasifik okyanusunun altında kalmış ve ancak en yüksek noktaları olan adalar şu an bulunmaktadır.
    Teknoloji izafi bir kavram olduğu için bu konu nereden çekilirse o noktaya gider.Abartılı söylemler ortada bir kalıntı bulunmadan gerçekliğini göstermeyecektir.Çok fazla kesin olmayan bir konu gibi görünssede bu konular ile detaylı ilgilenenler aslında hepsinin birbirine bağlı olduğunu görüp şaşıracaklardır.

Ders alınması gereken konu periodik olarak tekrar eden ve maya takvimleri , sümer kayıtları , ve tüm hind ve uzak asya uygarlıklarında bahsedilen felaketlerin nedenini ve tekrarını bilmek olmalıdır.Takvimler buna göre ayarlanmışlarıdır.Araştırdıkça hikayelerin arasında gizli kalmış gerçekler ortaya çıkmaktadır.

quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Bu kalıntılarına bile ulaşamadığımız için varlığı bile şüpheli olan uygarlıkların bizden ileri olduklarını nerden biliyoruz? yada görünmezliği keşfettikleri gibi ayrıntıları? bunlar bana biraz "delinin biri kuyuya taş atmış" sözünü hatırlatıyor.

• yorumları okuyamadım vaktim yok yarın okuyacağım ama uzaylıları bilmemde maya takvimi diye birşey var bir araştırın derim ayrıca bulunan fosillerde ve kalıntılarda kayıp zamanlar var vaktim olunca detaylı bir araştırma yapmaya çalışırım burayı sevdim bu arada
  • MU uygarlığı bir efsane ve gerçek olma ihtimali son derece zayıf. Varlığıyla ilgili yeterli bulgu olmayan bir konuda sayısal rakamlar vermek ancak bu konuya kendini kaptırmış insanların hayal ürünü olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

arkadaşlar eski zaman insanları ilk devirlerde aşırı vucutlu ve uzun boylu idiler.
    hemde uzun yaşarlardı
    insanlar zamanla hem kısaldılar hemde ömürleri azaldı
    ......
    mesela ucubinoluk isminde dev oldugu bu devi büyük yol köprü anıt mezar yapımında işçi olarak kullanıldıgı yazar

Gerçek bunun tam tersi. Eski zaman insanları daha kısa ve tıknaz yapılıydılar. Ortalama yaşam süreleri de 45-50 civarındaydı. Zamanla hem uzadılar hem de ömürleri arttı. Yaşam koşullarının ve hijyenin gelişmesi, tıp biliminin devreye girmesi ile ilgili bir sonuç.
  • abi canım 800 yıl yaşayan insanlar olmadı hiç
    hatta kuran felan da yalan
    hatta 2,5 metrelik mezarlar aslında 4 kişi gömülüyorduda o yüzden 2,5metre idi. veya adamların büyük mesar yatırma fantazeileri vardı . sırf geniş uzun mezar için öldükten sonra adamın vucudunu uzatıyorlardı
    hatta londradaki firavununda böyle uzatmışlar.
    mısırfdaki mumyalarda aslında tek insan değil. 2-3 insanı birleştirip mumya yapmıuşlar.
    ya bi get ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

abi canım 800 yıl yaşayan insanlar olmadı hiç
    hatta kuran felan da yalan
    hatta 2,5 metrelik mezarlar aslında 4 kişi gömülüyorduda o yüzden 2,5metre idi. veya adamların büyük mesar yatırma fantazeileri vardı . sırf geniş uzun mezar için öldükten sonra adamın vucudunu uzatıyorlardı
    hatta londradaki firavununda böyle uzatmışlar.
    mısırfdaki mumyalarda aslında tek insan değil. 2-3 insanı birleştirip mumya yapmıuşlar.
    ya bi get ya

Kuran ile alakalı bir fikir söylemedim ben. Ama onun dışında kinayeli de olsa yukarıda yazdıklarınız harfiyen doğru.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.