Şimdi Ara

Dünya Petrol Krizi - Peak Oil (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.089
Cevap
40
Favori
189.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Balkanlari unuttum dogru.

Onlarin da degismesi muhtemel.

Fakat kucuk devletler olduklari surece Avrupa'yi pek etkilemezler.

Tabii ki gonlumuz bir Yugoslavya'dan yana

Hepsi pismanlar su an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Balkanların olmaması için bir neden yok. Arnavutlar ve Sırpların beklentileri çok fazla ve birinci dünya savaşı bu coğrafyadan çıkmıştır.

Savaşın çıkış sebebi (nam-ı diğer "kıvılcım") ile savaşın nedenleri arasında fark var hocam. Milliyetçiliğe, ulus devlet düzenine ve oradan da siyasal düşünceler tarihine uzanabiliriz dünya savaşlarını açıklamak için.

Bu arada herkese selam. İşler-güçler derken düzen oturtmaya çalışıyorum. Küfür edip yine eline düştüm İstanbul'un. 2015'ten itibaren yol haritasını çizebilecek duruma gelirim diye umuyorum. Şimdilik elime geçenleri okumaya çalışmaktan başka imkanım olmuyor. Özel sektör köreltiyor evet ama kamunun efsanevi miskinliğinden daha tercih edilebilir. En azından zihniniz uyanık. Nereden nasıl kazık yerim, nasıl bir iş gelir başıma diye sürekli düşünüyorsunuz.

İstanbul'da olan varsa müsait zamanda görüşebiliriz. Müsaitten kastım cumartesi-pazar tabii ki.

Belki bahsetmemiş olabilirim. Ben Türkiye yi terk ettim. Balkanlara yerleştim.

Buraları daha doğal ve insanlar daha kirlenmemiş. İnsanlar da öyle 30 sene öncesinin ruh hali var. Tabiat da öyle 70lerin eski Türkiye'si kıyılar ve doğa bazı gerçekleri 2 . kez yaşatıyor bana.

Eski Yugoslavya'yı ancak Almanya'ya giderken bilirdik ,zamanının ötesinde gelişmiş ve ciddi bir güç idi Avrupa için.

Belki sizler eskiyi tam yaşanmadığı için bilemiyor olabilirsiniz. Ama teknoloji açısından Almanya'nın yan sanayisi idi.

Konu dağılmasın çünkü Yugoslavya'nın dağılması ile Avrupa'nın gelecek deki harita ve nüfus dalgalanması ile direk alakası var. Birçok şeyi biliyordum ancak yaşayınca farkettim ki çok ciddi bir Arnavut milliyetçiliği var .
    Biraz araştırabilirseniz bu kesimin hem Türkiye'de hem de Balkanlara dağılmış ciddi bir kesimi temsil ettiğini göreceksiniz. Yüzyıllar geçmiş ama insanların derin bilincinde bu hangi küçük ülkese yaşarlarsa yaşasınlar alt benlik değişmemiş.

Birşeyleri bilerek yazıyorum , lokal olayların Avrupa'yı tetiklemesi için bu bölgenin dinginleşmesi lazım ancak sadece sorunlar ötelenmiş ve daha 15 yıl öncesinde ciddi bir savaş olmuş. Topraklar bölünmüş ancak daha şekillenme bitmemiş ve sanırım ki bizi de direk olarak etkileyecek czincirleme olaylar bu bölgeden çıkacaktır.

Öyle İngiltere'nin ayrışması gibi değil germen imparatorluk ve alt finansal güçler sadece İsviçre ve birçok yerde konumlanmışlar Hitler ve rejimi bu kesimi dağıtmaya çalışsa da sadece yerleri değişi ve bldiğiniz gibi Amerika lobisinin de bel kemiğini oluşmaktalar.

İki tane önemli tetikleme lazım birincisi Avrupa'da yaşanacak uzun bir resesyon dönemi , bu bölgede yaşayan Auslander kesimi işsiz bırakacak ve kargaşa milliyetçilik benliliğini öne çıkaracaktır.

İkincide Çin veya Japonlanın büyümesinin gerileyerek dünyadaki para dengesini kökünden bozacak adımlar atması olacaktır.

Japonya'nın durumu malum ama Çin de teklemeye başlıyor , nüfus ve tüketim çok olduğu için bozunma da aynı şeklîde büyüme nin yarısından daha hızlı olacağı öngörülüyor. yani 20 yılda ivme pozitif ise eksi ivmede 4-5 yılda bahsettiğim tehlikeli duruma gelebilecektir.

Konu hakkında bilgi vermek için bir iki makale vereyim .

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2012/12/01/buyuk-arnavutluk-gerginligi

http://www.karam.org.tr/Makaleler/1867034631_Erjada%20PROGONATI.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Albania

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 2 Ağustos 2014; 0:02:05 >

• vezir kullanıcısına yanıt
    Güneş Doğu'dan doğucak
  • Nlty2000, vezir, jay jay... Vallahi sizlerin de buralarda olduğunuzu ve yazdığınızı görünce yıllardır görmediğim arkadaşlarımı görmüş gibi sevindim.

Konu Dünya savaşlarına dokununca, birkaç hafta evvel izlediğim bir belgeseli sizinle paylaşıp düşüncelerinizi dinlemeyi çok isterdim.

1.,2. ve hatta 3. Dünya savasinin bile kimler arasinda ve ne zaman yapılacağının 1870 lerde 33.derece mason olan iki kişi arasinda yapilan mektuplasmalarla ayrintili bir sekilde anlatiliyor.

Dünya nufusunun yuzde 90 nin oldurulecegini ,dunyayi yoneten yuzde birlik elitlerin ve onlara hizmet edecek bir azinligin kalacagindan bahsediliyor...

mektup -england british museum da bulunuyor .

Konuyla ilgili belgesel şu adreste:http://www.youtube.com/watch?v=Dh2X2K3ebvQ

Biliyorum çok uzun, itiraf edeyim akşam izlerken ben de uyuya kalmışım bir yerinden sonra fakat özellikle ilk yarım saati çok iyiydi.

• Zizim Z kullanıcısına yanıt
    Vay be ne tahmin yapmış adamlar.

Nokta atışı resmen
    Hocam şimdi biraz baktım da.

FEMAS tabut olayı bi ara çıkmıştı yuh dedim.

Harbiden adamın dediklerine uyuyor
  • Thomassee FEMA kamplarını bu başlıkta da konuşmuştuk sanırım. Youtube da birkaç gizli çekim vardır herhalde hala. Oldukça korkutucu.

Jay jay benim İstanbul`dan ayrilalı yıllar oldu. Burada konuştuklarımızın etkisi büyüktür. Fakat Ege semalarına beklerim. Selamlar herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Konu çok başarılı hocam.

Alex Jones'u takip edenler de var sanırım

Arada bir güncelleyin unutmayalım.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zizim

Nlty2000, vezir, jay jay... Vallahi sizlerin de buralarda olduğunuzu ve yazdığınızı görünce yıllardır görmediğim arkadaşlarımı görmüş gibi sevindim.

Konu Dünya savaşlarına dokununca, birkaç hafta evvel izlediğim bir belgeseli sizinle paylaşıp düşüncelerinizi dinlemeyi çok isterdim.

1.,2. ve hatta 3. Dünya savasinin bile kimler arasinda ve ne zaman yapılacağının 1870 lerde 33.derece mason olan iki kişi arasinda yapilan mektuplasmalarla ayrintili bir sekilde anlatiliyor.

Dünya nufusunun yuzde 90 nin oldurulecegini ,dunyayi yoneten yuzde birlik elitlerin ve onlara hizmet edecek bir azinligin kalacagindan bahsediliyor...

mektup -england british museum da bulunuyor .

Konuyla ilgili belgesel şu adreste:http://www.youtube.com/watch?v=Dh2X2K3ebvQ

Biliyorum çok uzun, itiraf edeyim akşam izlerken ben de uyuya kalmışım bir yerinden sonra fakat özellikle ilk yarım saati çok iyiydi.

sağ olasın zizim,

bahsettiğiniz vidoyu izlememiştim. Ancak her şeyin önceden belli olması ayrı bir komplo teorisi dir ki zaman yolculuğu ve bazı ilginç alt konuları içermektedir. Bu tür konular özel ilgi alanıma girdiği için çokça belge ve bilgi var ama yeri burası değil.

yeni dünya düzeni başlığı altında uzun zamandır planlanan bir videoyu bu sizin bahsettiğiniz youtube videosundan sonra verirsek neler planlanmış anlamak mümkün.

sadece bir üst soruyu da ben sormak zorunda kalıyorum. Bunu planlayanlar bu zamanın insanları olabilir mi !!!

sadece işeme koyanlar mümkün olabilir .

New World order

http://www.youtube.com/watch?v=-klNO-AjW6M

• İnsanları bir devlet çatısı altında bir arada tutan güç, ortak bir gelecek idealiyle birlikte beraber yaşama iradesidir. Bu bağ Türkiye'de son yıllarda ciddi anlamda yara aldı ve bu yara her geçen gün daha da derinleşiyor.

İnsanın kendisini doğup büyüdüğü toprağa, orada geçmişte yaşamış insanlara ve orada yatan atalarına bağlı hissetmesi normaldir. Fakat bundan daha önemlisi toprağın üstündeki yaşayanlarla arasındaki bağıdır, ilişkileridir. Ortak yaşam için üzerinde uzlaşılmış kuralları, yaşama biçimi, kültürü ve gelecek ideali farklı 3 gruba ayrışmış durumdayız. Ülke fiziki ve siyasi idare olarak bölünmese de ruhen, fikren ve zihin yapısı olarak artık bölünmüştür. Bu bir kere başladı mı bunun gerisi gelir. Tarih, geçmişte dünya üzerinde her türlü coğrafyada bunun bu şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Umarım istisnasını yaratabiliriz.

• Dünya nüfusunun büyük bölümünü öldürüp tek bir devlet altında toplamak gibi bir niyet varmış

Bunu nasıl yapmayı planlıyorlar acaba??

Gerçi illa ki birden fazla senaryoları vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

İnsanları bir devlet çatısı altında bir arada tutan güç, ortak bir gelecek idealiyle birlikte beraber yaşama iradesidir. Bu bağ Türkiye'de son yıllarda ciddi anlamda yara aldı ve bu yara her geçen gün daha da derinleşiyor.

İnsanın kendisini doğup büyüdüğü toprağa, orada geçmişte yaşamış insanlara ve orada yatan atalarına bağlı hissetmesi normaldir. Fakat bundan daha önemlisi toprağın üstündeki yaşayanlarla arasındaki bağıdır, ilişkileridir. Ortak yaşam için üzerinde uzlaşılmış kuralları, yaşama biçimi, kültürü ve gelecek ideali farklı 3 gruba ayrışmış durumdayız. Ülke fiziki ve siyasi idare olarak bölünmese de ruhen, fikren ve zihin yapısı olarak artık bölünmüştür. Bu bir kere başladı mı bunun gerisi gelir. Tarih, geçmişte dünya üzerinde her türlü coğrafyada bunun bu şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Umarım istisnasını yaratabiliriz.

Ne kadar isabetli bir tespit, sanki içimden geçenleri okumuş gibisin, ayrıca tebrik ediyorum. En yakınlarım bile şu birkaç yıl içinde bana o kadar uzaklaştı ki bulunduğum şehirde artık hemen hiç kimseyle fikren, ruhen anlaşamıyorum, huzur duyamıyorum. Emekliliğime az bir zaman kaldı artık ben de en azından dilimi anlayan,-türkçe konuştuğum halde- ne demek istediğimi dinleme zahmetine katlanacak bir şehir bulup oraya göç edeceğim.
    Bu şehir büyük ihtimalle Antalya veya İzmir olacak. Belki az çok oralarda da aynı şey söz konusu ama gerçek bir yalnızlık, fiziki bir yalnızlık olacak yaşayacağım,

Çok değil daha beş-on yıl önce kendimi bu şehrin sevdalısı olarak tanımlardım. Şimdi tanıdığım insanlar ne söylüyorsa tam tersini yapıyor, en yakınlarım da dahil. Söz veriyorlar sözlerinde durmuyorlar, yalan söylüyorlar,
    borç veriyorum borçlarını ödemiyorlar, ben alacağımı istemeye utanırken onlar borçları yokmuş gibi yıllarca sıkılmadan yüzüme bakabiliyorlar. Bir an geliyor bu güvensizlik duygusuyla toprakta, kültür de, töre de herşey
    anlamını kaybediyor. İnsan kendini korkunç bir yalnızlığın içinde buluyor.

Köyümüzde bir alabalık avladığımız dere vardı vazgeçemediğim, son gidişimde yalnızca iki adet balık yakalayabilmeme rağmen derenin içindeki bütün balıkları ben avlaşımışım, kendilerine kalmamış gibi
    manalı bakışların altında ezildim, geri dönüp baktım yamaçlarda eski insanların yattığı mezarlıklar vardı "geçti eski günler" der gibiydi... Oysa eski insanlar yoksul olmasına rağmen çok daha insandı. Artık alabalık avladığım o dereden de vaz geçtim, yabancı bir ülkede yapayalnız hissediyorum kendimi.

Bu saatten sonra istisna falan yaratamayız, inceldiği yerden acı ve ateşli bir şekilde kopacak bence.

• Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    sayın erzurumlu ,

aynı dili değil aynı hissi hissetmek en büyük öneme sahip duygudur .

Bir ülkede yaşayan zümreler his olarak aynı olayda farklı duygular hissediyorlarsa aynı dili konuşmaları veya konuşmamaları bir şeyi değiştirmeyecektir.

Dolayısı ile sanırım herkesin üzerinde anlaşacağı mevzu maalesef ülkemiin de benzer yugoslavya örneğinde olduğu gibi sancılı bir ayrışma ve yeni sınırlar içermesi çok yüksek bir ihtimaldir.

Sadece süre ve ortam meselesi
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir tespit hocam.

Köylüler, kasabalılar bile artık kurt olmuş.
  • Yahu bu Ebola virüsü nerden çıktı şimdi??

Tedavisi de yokmuş.

Afrika'da çok rahat yayılır.
  • GÜNCEL PETROL ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ - 2014 Haziran ayı itibari ile
    Crude Oil + Condensate (Ham petrol + Sıvılaştırılmış Gazlar)

Grafikler EIA'nın "Uluslararası Enerji İstatistikleri" dataları kullanılarak hazırlanmıştır (http://www.eia.gov/cfapps/ipdbproject/IEDIndex3.cfm)
    milyon varil/gün

YUKARIDA LİSTESİ VERİLENLER DIŞINDA KALAN TÜM DÜNYA ÜLKELRİ

TÜM DÜNYA ÜRETİMİ GENEL GÖRÜNÜŞÜ

• Anladığım kadarıyla 90 dolar yeni 100 dolar olucak.
  • Amerika'da yeni bir soğuk hava dalgası bekleniyor adına ani ısı değişikliği için BOMBOGENESIS demişler. filmlerdeki gibi öncelikle bilim adamları konu hakkında uyarıda bulunuyor ama sanırım çok da ciddiye alan yok , birden hayat udrunca hergün televizyonlardan izleriz.

Konumuzla alakalı olan yanı ise petrol tüketimi ve fiyatlarının ani dalgalanacak olması tabii ki dünya piyasalarını da tetikleyecektir. Kasım sonu ve aralık ayına dikkat

https://www.youtube.com/watch?v=Lrs8JlhSu4o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 11 Kasım 2014; 12:34:12 >
  • Petrol üretimi değil ama fiyatlar pik yapıyor. İşten çıkarmalar başlamış sektörde, 60 doların altına inmesi bekleniyormuş.

Bütün bu olan biteni Amerika'nın Rusya'dan intikamı olarak yorumlamak, daha doğrusu Rusya'ya bağlamak ne derece doğru.
    Bu fiyatlar daha ne kadar devam eder veya Rusya'nın 90'lı yıllardaki ekonomik krizine benzer bir çöküş yaşaması mümkün müdür?

Bilgili arkadaşlar görüşlerinden bizi mahrum etmesinler.
  • çekişme Avrupa'nın sınırlarının nerede başlayacağı ve biteceği ile ilgili , bu kadar basit bir adımla bu tür konular sona ermeyecektir .
    Sanıyorum ileri hamleler olacaktır ,zaten Rusya Türkiye kozunu devreye soktu .Ancak fiyatlar çok kısa sürede hızlı bir şekilde düşer ise bu konu dünyadaki üreticiler için ciddi sıkıntı oluşturacaktır .

zincirleme reaksiyonu ise para bolluğu sıkıntısı ve ihalelerin iptali ve yeni bir resesyon dönemi, zaten Japonya uzun zamandır bu işin içinde tam olarak kestiremiyorum ancak sanırım Rus +Avrasya blokunu bu konu ya parçalaması veya hasar alması için atıldı. Sırada Çin var ancak operasyon nasıl olur bilmek zor .

veya tam tersine güçlendirmesi ile de sonuçlanabilir (ikili anlaşmalar ile veya birden fazla üretici ülke paktı ile )
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.