Ziraat bankasi düşük faizle 12 bin taksitle ev kredisi diye yazan Google haberini görünce tıkladım . Ne göreyim 2-5 kişi paylaşımlı konut kredisi yapmışlar 63 bin liralık konut kredisi 5 e bölünce 12 bin küsur oluyormuş ... Aslında bu ülkedeki fakirliğin ve konut krizinin ilanı emlakkulisi.com.tr Ziraat Bankası'ndan aylık 12 bin 689 TL taksitle 2 milyon TL'lik konut kredisi müjdesi! - 23-10-2024 https://emlakkulisi.com.tr/ziraat-bankasindan-aylik-12-bin-689-tl-taksitle-2-milyon-tllik-konut-kredisi-mujdesi/810571#google_vignette< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Ekim 2024; 20:19:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dünyada bir ilk Ziraat bankasından 'Paylaşımlı konut kredisi'
-
-
peki diyelim danaya girer gibi girdik 5 kişi,biri ödemezse ne olacak? evde oturma hakkı kimin olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A350 XWB -- 26 Ekim 2024; 20:34:12 > -
Şaka gibi danaya girer gibi konuta mı girilir. Bakın bu daha kötü.. Neden mi kötü...
İnşaat sektörü bir süredir durdu, gerek maliyetler gerek kredilerin olmaması vs. İnşaat sektörü ağır tonajlı gemiye benzer durdurması zor, durunca da hareket ettirmesi zordur.
Öncelikle konut stoğunda sorun var, orta gelir ve altı konut sahipliği düşüyor. Çünkü yeni jenerasyonun konut alabilmesi çok zorlaştı.
Tek yol, kredileri kesinlikle gelir düzeyi ile oranlı olarak düşük faizli kredi vermek. Yani zengine daha yüksek fakire daha düşük faizli kredi. Yatırım amaçlı kredi, 2. evi olana kredi, yazlık vs. alana kredi verilmeyecek.
Böylece müteahhitler sadece buna yönelik konut üretmeye girişecek ve düşük yada orta gelirlilere yönelik konut sayısı artacak böylece rekabette olacak burada ve fiyatları nispeten tüketici lehine olabilir.
Sen böyle danaya girilir gibi konut kredisi çıkarırsan, millet oturmayacağı yatırımlık işlere girer gereksiz bir talep oluşur. Bunu alanlar hadi birlikte konut alalımda kiralayıp gelir sağlayalım elimdeki 3-5 kuruşta değerlensin.
-
Bir sonraki adım komün hayatı 😂😂😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ortak kredi çekebiliyodun zaten tapudada iki kişinim adı yazıyodu aynı şekilde , detaylarını bilmiyorum
Yeni birşey gibi gelmedi bana
Saçmalık bu. 3 5 kişinin toplanıp yatırım amaçlı ev almalarına sebep olacak. Yani, kendileri oturmayacakları evi satın alacaklar. 1 evde 5 ortak oturacak hali yok. Sonuçta kiraya verecekler. Piyasadaki satılık ev sayısını yine azalacak ve fiyatlar yine yükselecek.
Bu saçmalık, müteahhitlerin elinde ev kalmasın diye müteahhit tayfaya yapılmış bir güzellik gibi duruyor.
Böyle bir proje kimin aklına geliyor şaka gibi , ev ve kira fiyatlarını yükseltmekten başka bir işe yaramaz.
-
Millet kardesiyle ortak olamiyor kim 5 kisi ortak bulur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıllardır olan birşey belki 15 senedir var. Neden yeni birşey olarak lanse edilmiş anlamadım. Ortak tapu ortak kredi. Hatta bu şekilde ev alan tanıdıklarımda var.
Edit : Mesajları okudum da ne kadar çok hayattan bir haber üye var imiş burda :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 27 Ekim 2024; 14:51:7 > -
Normal kredi çeker gibi. Bu şekilde 2 kişi birden kredi çekiyor 2 kişinin kredi notu 2 kişinin geliri esas alınıyor. 1 m çekecek iken 2 m çekebiliyorsun. Millet ayakta uyuyor. 15 senedir olan birşey doğru bilyorsun yani.
-
Yalandır siyasi reklam bence.Ben ziraat bankasına gittim 100.000 kredi çekmek için bana 6 Aylık bordoronu ve 2 Tanede Kamuda çalışan kefil olacak lazım dedi gönderdi yani kibarca veremiyoruz demeye getirdi bunlarla milleti kendi seçmen kitlelerini kandırıyorlar işde :)))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayattan bir haber değil de iki haber olsalar böyle olmaz.
Çocukken kitap okumamış olmamın suçlusu ailen ama. Çocuklar kendilerine söyleneni değil gördüklerini yaparlar çünkü. Anne baba kitap okumazsam çocuk da okumaz, nesilden nesle bilgi, kültür falan aktarilacagina kesif, kendini begenmis bir cehalet aktarilir. Bu arada pesinen cevap vereyim soyleyecegin seye; hayir, "bir haber" yazmis olman son derece onemli bir durum çünkü maalesef artik doğrusunu kullanmak istisnai bir durum haline geldi ve bunun sebebi de toplumun kitap okumayi birakmasi. Sosyoekonomik bir durum bu, farkindayim, ama sizlerin yetistirdigi cocuklarin cehaletinden gercek manada korkuyorum ben.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ülkede zor olan herşey daha da zor olacak.
-
Sanırım geçen sene M2 bazlı ev satışı olacak diye haber duymuştum ( devremülk satan firmalar gibi ) ama gerçekleşmedi galiba ..100m2 evin 1/100ü senin oluyordu sonra firma kiranın 100de 1ini sana verecek
Hisseli ev tabii ki oluyor en azından mirasta var. 10 kardeş varsa babanın 1/5 hissesi varsa evin 1/50 hissesi sahibi oluyorsun . Başkasına satarken kredi verilip verilmeyeceği bankanın sorunu ama ilk eve 5 ortakla alınması ve bankanın kredi vermesi oldukça ilginç geldi . Akla gelmeyecek birşey , insan kardeşine güvenmediği dönemde uyanık geçinen biri evde bedava kalmaya çalışır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
peki diyelim danaya girer gibi girdik 5 kişi,biri ödemezse ne olacak? evde oturma hakkı kimin olacak? |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X