Şimdi Ara

Dünyada ilk elektrikli cam ısıtıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 100 yıla yakın bir süredir elektrikli oda ısıtıcıları üreten Norveçli NOBO, KA İnşaat güvencesiyle artık Türkiye'de. 'Minimum enerji ile maksimum ısınma' fikrini zarif tasarımlarıyla buluşturan NOBO ile iç mekanlar artık daha sıcak olacak.

Elektrik enerjisi ile çalışan NOBO, enerji tasarrufunu ve ısınma konforunu ön planda tutarken, havayı kurutmaması, tozları yakmaması, sessiz çalışması nedeniyle de diğer ısınma çözümleri arasından öne çıkıyor.

NOBO, ayrıca mekanda yer tasarrufu da sağlıyor. Boru, kazan, kombi, yakıt tankı ve dış ünite gibi ekipmanlara ihtiyaç duymayan NOBO'nun diğer ısıtıcılar gibi bakım maliyeti yok. Evde tehlike yaratacak herhangi bir aparatı bünyesinde bulundurmadığı için, kazalara da sebebiyet vermiyor.

Dünyada ilk kez elektrikli cam ısıtıcı üreten NOBO'nun, safir camlı ısıtıcıları, iç mekanların atmosferini görüntüsüyle bile ısıtmaya yetiyor. Şeffaf ve desenli çeşitleri iç dekorasyonda farklılık yaratıyor.

NOBO ile “ilk”lerin dünyasına yolculuk
    Dünyada ilk 'duvara monte konvektör panelin üretimi',
    Dünyada ilk 'termostatlı konvektör panelin üretimi',
    Dünyada ilk 'gece moduna sahip konvektör panelin üretimi',
    Dünyada ilk 'sinyalizasyon sistemiyle konvektör panellerin kontrolü',
    Dünyada ilk 'elektrikli cam ısıtıcı'.

KA İnşaat
    2002 yılında Selçuk Karabağ önderliğinde bir aile şirketi olarak kuruldu. Norveç'li NOBO ile 2007 yılından beri iş ortaklığını devam ettiren KA İnşaat'ın tüm teknolojisi kendisine ait KAPRON isimli bir zemin yalıtım ürünü de bulunuyor.

http://www.noboisitma.com/?gclid=CIe5-a6i3pYCFQI_MAod318t3A

http://www.noboisitma.com/neden.htm

• Beyler bırakın tantanayı yaw,başlıkta ürün hak.konuşalım+
    Birol Beyde,güzel demiş>>Hüviyet sorar gibi,hoop dur bakalım ağır ol tarzından giriş gibide olmuş

Neyse ürüne bakalım şimdi,beğendim,Norveç mi yoksa tasarım/gelişim v.s Norveç olurda ÇİN malı fasonda olabilir!
    Fiyat pahalı geldi!!! yerli montaj/ithal 9000lik Klima fiyatı gibi!

Bunlarıda geçtim,70W/m2 hesabı biraz iddialı geldi bana bu tür,yani üflemesi olmayan bir ısıtıcı için!
    Watt hesabı çok önemli çünkü>>mekan biraz büyüyünce,9000 lik bir klima watt ı gibi çekerse,ne anladım ben bu işten!
    üstelik fiyat aynı,burada nasıl bir denge kuracağımı bulamadım ben(yanılıyor da olabilirim??)

Klima ile>>Fiyat durumunu+Watt hesabı yapınca bir denge ve oran yapmak istiyorum!çünkü belirtilen fiyat bunu gerektiriyor,kaldıki
    ben hesabı "Klasik Klima" için yapmaktayım;Inverter durumunda,aynı mekanı,nasıl bir Isıtıcıyla ısıtırım hesabıda ayrıca yapılmalıdır!

Kısaca fiyat/performans ürünü değil bir kere,ama çok şık,estetik v.s iyide bu ne kadar gerekli(bana örneğin hiç gerekli değil!!!)

Birol,sen ne diyorsun bu işe(aman kavga etmeden gir olaya )

Yani ben sesli düşündüm,ürün şık ve kibar,ama fiyatı "kazık",ben hiç efektif bulmadım,fiyatı düşününce!
    Ya başka esprileri var,yada çok pahalı ve Avrupalı(eğer öyle ise)ise şayet,zaten pahalı olur,ama satarmı,bana göre "Buıtik" bir ürün
    harcı-alem değil!

Selamlar

• Sevgili albani ,NOBO üretimi keinlikle NORVEÇ ,yani maade in Norveç.Bu ürünün tüketimi ile klimanın tüketimini karşılaştırmak yanlış olur.Klima kaliteli ise şuanda en ekonomik ısıtıcıdır.Bu ürünün kullanım alanı olarak bile ithalatçı firma 2000 Wattlı ürün 20 m2 alan için öneriliyor.Yani şu anda 12 lik inv. makinalar bile 800-900 Watt harcıyor.Bu ürünler alternatif olarak kullanılacak ürünler,ufo ve benzerlerine göre çok kaliteli ve ekonomik.Ayrıntılı bilgiyi daha sonra açıklarım.
  • Gerçekten fiyatları yüksek.Hani ayda 50 ytl ye ısıtsalar hemen alınırdı.Artık dogalgazda pahalandıgına göre Nobo almak mantıklı olabilir.Bu kıştan sonra klima ile ısınanların bu forumda klima performanslarını anlatırlarsa çok iyi olur.Bakalım görecegiz o zaman Toshiba,hitachi,Zibro,mitsubishi ve digerleri nasıl ısıtıyor.
  • Güzel bir ürüne benziyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: a g o r a

100 yıla yakın bir süredir elektrikli oda ısıtıcıları üreten Norveçli NOBO, KA İnşaat güvencesiyle artık Türkiye'de. 'Minimum enerji ile maksimum ısınma' fikrini zarif tasarımlarıyla buluşturan NOBO ile iç mekanlar artık daha sıcak olacak.

Yahu 100 yıl önce elektrik varmıydıydı?Varsa Norveçte olması mümkün degil.Yani sırf reklam herhalde 100 yıldır üretim yapıyoruz demeleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: loko

quote:

100 yıla yakın bir süredir elektrikli oda ısıtıcıları üreten Norveçli NOBO, KA İnşaat güvencesiyle artık Türkiye'de. 'Minimum enerji ile maksimum ısınma' fikrini zarif tasarımlarıyla buluşturan NOBO ile iç mekanlar artık daha sıcak olacak.

Yahu 100 yıl önce elektrik varmıydıydı?Varsa Norveçte olması mümkün degil.Yani sırf reklam herhalde 100 yıldır üretim yapıyoruz demeleri.

Elektrik: Elektron akışıyla enerjinin transfer edilmesi sonucu oluşan etkiye elektrik denir ve 1832 yılında icad edilmiştir. Elektrik, M.Ö. 600′lü yıllarda bilindiği, Antik Yunanistan’da kürklere amber sürülerek statik elektrik elde edildiği yazılır. Amberleri kürklere o kadar çok sürerlermiş ki gözle görülen elektrik akımları bile oluşurmuş. Elektrik denince akla Edison’un gelmesi ise kendisinin başarılı bir halkla ilişkilerci olmasından kaynaklanıyormuş sadece. Yoksa buluşta katkısı olan daha pek çok bilim adamı var. Elektrikli sandalyeyi de maalesef Edison bulmuş. Laboratuvar ortamında elektriği ilk kez elde edebilenler ise aynı yıl ayrı ayrı çalışmalarla Michael Faraday ve Joseph Henry.

Demekki varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kekova -- 24 Kasım 2008; 22:51:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kekova

quote:

Orjinalden alıntı: loko

quote:

Elektrik: Elektron akışıyla enerjinin transfer edilmesi sonucu oluşan etkiye elektrik denir ve 1832 yılında icad edilmiştir. Elektrik, M.Ö. 600′lü yıllarda bilindiği, Antik Yunanistan’da kürklere amber sürülerek statik elektrik elde edildiği yazılır. Amberleri kürklere o kadar çok sürerlermiş ki gözle görülen elektrik akımları bile oluşurmuş. Elektrik denince akla Edison’un gelmesi ise kendisinin başarılı bir halkla ilişkilerci olmasından kaynaklanıyormuş sadece. Yoksa buluşta katkısı olan daha pek çok bilim adamı var. Elektrikli sandalyeyi de maalesef Edison bulmuş. Laboratuvar ortamında elektriği ilk kez elde edebilenler ise aynı yıl ayrı ayrı çalışmalarla Michael Faraday ve Joseph Henry.

Demekki varmış.

Yani sizin demenize göre 1908 yılında Norveçli nobo şirketi elektrikli ısıtıcımı üretmiş?yok daha neler

• Valla orjinal katoloğlarında 1900 lü yıllardan beri elektrikli panel ürettiğni yazıyor.Yazanın yalancısıyız.Derine inip araştırmak lazım
  • Nobo ürün çeşidini arttırmış ben bir modelini görmüştüm sadece o var sanıyordum. Linkte farklı modelleri var >> Nobo Isıtıcı
  • kış ayları yaklaştıkça bu tür Reklamlar çıkıyor malesef.Hem fiyatı yüksek hemde elektrik sarfiyatı yüksek.Aksi bilgi varsa burda paylaşalım.
  • Bu ilanı okuyunca hemen aklıma MAKTEK ELEKTRİKLİ PANEL RADYATÖRLER geldi. Cam değil metal radyatör....Bu sabah sitesine girip okudum....Tipi, modeli, verimi, tüketimi, ısıl gücü ,fiyatı ile bu ürünle mukayese ediniz....Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Aralık 2010; 11:06:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.