Şimdi Ara

Dünyanın en çok satan telefonu Samsung Galaxy A12 oldu: iPhone 12'yi solladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
2
Favori
4.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam iPhone bölümünde konum var 10 gündür iPhone 11 mu alsam 12 mini mi diye arastiriyordum sonunda 12 mini aldım. Mi 9T'den geçtim öncelikle telefonun ekranı aşırı övülüyordu xdr retina display bilmem ne falan youtubedaki malum dolby atmos videosunu her ikisinden de en yüksek kalitede açtım ve siyahları renkleri vb karşılaştırdım. evet iphone12 mini daha iyi ama super amoledli mi9T için"bu ne ya camurmuş" vb demedim belki %10 fark vardır. Bazı ayarlar beni ayar ediyor örneğin widgete istediğin boyutu verememek, telefon dark modeda ise ve uygulama destekliyorsa uygulamayı zorla koyu modda kullandiriyor androidde ise uygulamaları özel olarak secip ayarlayabiliyordum. Kamera ve hız yönünden çok iyi ona diyecek bir şeyim yok ancak hiçbir özelleştirme yapılamaması, nightshift ve true tone kapalı olmasına rağmen ekranın sarimtrak olması falan "bu muymuş iPhone" dedirtti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ladro L kullanıcısına yanıt
    Bizim akrabalar ABD de yaşıyor. 100 150 dolar fark vererek her sene yeni Apple telefon alıyor. Apple bu şekilde satıyor. Türkiye de ise fark aşırı miktarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ürün üretiyorsunuz ve milyonlarca adet satabiliyorsunuz. bu tabloda en çok dikkatimi çeken bu oldu. işte millet böyle zengin oluyor.gençler bu işlerden ders almalılar bence. hem çok pahalı olanlar satılmış hem de en ucuz olanlar.her malın bir alıcısı var.enteresan.

• sipidik kullanıcısına yanıt
    Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Puntosu > Renk Filtreleri bölümüne gir. Oradan gerekli ayarlamalarla sarımtraklığı minimuma indirebiliyorsun. Ben öyle kullanıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazık şu yoruma. Fark yokmuş he tabi. Android teknoloji satıyormuş. Mesela kendi resmi güncellemesiyle telefonu brick edip güncellemeyi geri çekenler gibi.

İşte söylüyoruz da laftan anlamıyorlar ki hocam, adı İphone olunca millet bir şey sanıyor, halbuki aynı teknolojiyi sırf diğerlerinden farklı olabilmek için Apple adlandırmasıyla piyasaya sunup yeni ve süper iş yapmışlar gibi millete yediriyorlar. 5 sene öncesinin teknolojilerini kullanıyor millet farkında değil. Bir de bizim gibi teknoloji gurmelerine sıfır bilgileriyle fanboyluk yaparak üstten üstten bakmaya çalışıyorlar. Neymiş Apple ürün alıp kullanabiliyorlarmış  

Ulan 5 sene teknik serviste çalıştım, üzerine yazılım mühendisiyim, en az 10 bin adet telefon, 10 bin adet laptop onarmışımdır, aynı donanımları ve teknolojileri Apple dışında çalışmayacak ve destek vermeyecek şekilde ayarlayıp "profesyonel" tayfaya mikrofon, kamera, ekran ve grafik uygulamalarında belirli bir performansı baz alıp satıyor. Neymiş kaliteymiş :D Apple sadece reklam ve pazarlamada çok iyi, bunun dışında müşterisine hizmet verirken sağılacak inek gibi gördüklerinden sineğin yağını çıkartmak denir ya aynı o şekilde neresinden ek kar edebiliriz diye uğraşıyorlar. En basit örneği işte, kutu içeriğinden doğa vs bahanesiyle adaptörleri çıkarttılar +5,5 milyar dolar kar ettiler, yetmedi ekranlarınızı daha iyi parlatsın diye bez satıyorlar, piyasadan aynı bezi 10 cente alıyor Apple logosu basıyor 19 dolara satıyor :D Son 3 senedir millet özellikle tablet ve macbooklarda malzeme kalitesinden şikayetçi. Biz Apple kullanmayanlar bundan bahsettiğimiz zaman düşman oluyoruz onların gözünde. Bunlar gidip redditte falan ağlayınca sorun olmuyor  

O yüzden bunlarla tartışmak anlamsız, bak yorumlarda bir tanesi de akıl vermiş ayarlardan girip yapacaksın diye. Kimsede demiyor ki ulan 150 dolarlık telefon ekranıyla aynı kalitede cihaza 16 bin lira veriyoruz. Alan memnun satan memnun ne diyeyim.  

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Kadrolu fanboy hoş geldin. 15-20 bin verip telefonun true tone özelliğini neden kapatıyorsun? Bunun için para verdiniz, yazık değil mi size, siz ne anlarsınız teknolojiden, Apple sizin yerinize her kararı vererek en gerçekçi deneyimi sağlıyordu, sen ne hakla Android kullanıcısı gibi cihazını kendine göre özelleştiriyorsun, Apple'ın nimetlerinden mahrum bıraktın kendini, bu Apple fanboyu için utanç duyulacak bir hareket, seni Apple derneğine şikayet edeceğim, fanboyluğa aykırı hareketten dernekten ihraç etsinler..  

• Sana kemik atan yok havlama.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

MAC alıyorsun, iPad alıyorsun, iPhone alıyorsun. Hepsi birbiriyle harika bir senkron içinde çalışıyor. Android telefon alıyorsun, ortada senkron olacak başka donanım yok. Bence kilit nokta burada. Apple tam bir ekosistem, Android sadece telefon. Asla Apple'in tırnağı olamazlar. 10 yıldır kendi yazılımlarını üretmeye çalışıyorlar. Onu da başaramadılar.

• TechVET kullanıcısına yanıt

Aslında iosa geçmemin iki sebebi vardı biri anlattığınız durum çünkü işim gereği macbook ile çalışıyorum. İkincisi ise android tarafında küçük boyutlu amiral gemisi yok. Hiçbir şeyin fanboyu değilim hatta messi mi ronaldo mu yok xbox mu PlayStation mı ios mu android mi iyi kavgası yapanlar bana hep aptal gelmiştir. Ancak yukarıda yazdığım gibi 10bin+ ₺ verdiğim telefonun ekranının 2019 orta segment telefonuna fark atmasını beklerdim. Her iki tarafında diğerinden üstün olduğu konular var ancak Apple ürünlerinin en büyük artısı fiyatını koruyor olması. Şimdi telefona 12bin verdim 2 sene sonra 9 10 bine muhtemelen daha da fazlasına satıp model yükseltebilrcdğom yani aslında telefonu 2 3 bine almış oluyorum bu çok büyük bir artı

İnanır mısınız ben halen iPhone 6S kullanıyorum ve telefonda en ufak sorun yok. Ben işime yarayanı kullanıyorum. Android kullananların da kendilerince sebepleri var. Fanlık yapmak bana da çok saçma geliyor.

• Sen köpek misin? Neden öyle algıladın?  

Konuya yanlış bakıyorsunuz, Apple kim? Bu saydığınız ürünlerin tek üretici firması. Android ne? Açık kaynak kodlu, ücretsiz bir İşletim sistemi. İçerisinde onlarca üretici var ve birbirlerinin ürünlerini ve servisleriyle doğrudan çalışabilmesi için bir ton yatırım gerekiyor. Örn; Samsung, Huawei ya da Xiaomi markalarından herhangi birinin laptop, telefon, tablet, tv, smart watch, modem, iot ürün grubunu aynı markadan alırsanız Apple'da karşılaştığınız uyum yine bu tarafta da var. Ama Android kullanıcısı bu teknik detayları umursamaksızın gidiyor bambaşka markalardan 100 liraya akıllı saat alıyor, 500 liraya tablet alıyor, 2 bin liraya telefon alıyor, sonra da uyumlu çalışsın istiyor. Oldu canım başka isteğin, insanlar yanlış beklentilere kapılıyorlar. Apple ürünler sadece amiral gemisinden oluşuyor, orta-üst sınıf aynı marka ürünleri alırsanız uyumlu ve senkronize çalıştığını görebilirsiniz Android tarafında da.

Hocam herkesin MAC'i ya da iPad'i yok. Hadi iPad daha yaygın var diyelim. Ama Türkiye'deki alım gücünü hesaba katarsak sadece iphone olarak düşünsek daha iyi ve gerçekçi olur. Bu durumda Apple aygıtlarının birbiri arasındaki muhteşem senkron nedeni boşa çıkıyor. Başta Türkiye'de sonra da dünyada bu iphone cihazlarının tutmasının birkaç büyük nedeni var: Yazılım konusundaki stabil hali ve uzun süreli güncellemeleriyle cihazın uzun süre sağlam ve stabil kalması. Buna bağlı olarak da cihazın değerini diğer akıllı telefonlara göre daha çok koruması. Bu dünya da da böyle, bizde de. Hatta bizde telefon nerdeyse hiç değer kaybetmiyor, yatırım aracına dönüştü nerdeyse. Alım gücü yüksek ülkelerdeki bu değer kaybının pek önemsendiğini sanmıyorum ama bizim gibi fasfakir ülkelerde bu önemli bir tercih sebebi. Ekosistem kısmı biraz daha ikinci planda kalır. Dediğim gibi herkeste ekosistem kuracak kadar ihtiyaç ve para yok. Daha bir niş özellik kalıyor bu. Asıl nedenleri sıraladım.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Ekosistemin 2. sırada olmasına katılıyorum ancak 2. el bir iPad ya da Mac Mini o kadar pahalı ürünler değiller. Tabiki son teknolojik ürünü almaya yönelince, para musluğunu çok açmak gerekiyor.

iPhone 6S ve iPad Air 2 kullanıyorum 6 senedir. Halen değiştirmeye niyetim yok. 2021'de de Mac Mini 2018 aldım. Gayet rahatım.

• Samsung amiral gemisinde bile 5 yıllık işletim sistemi güncelleme desteği yok I phone çıkan her telefona 5 yıl işletim sistemi desteği veriyor bu tablo normal uyani

• MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt

Senin iphone kac senelik? 7 senelik var mı? Küflenmistir o bir temizlet

• Iphone'u bana bedava verseler kullanmam satıp üst düzey Samsung alırım.. IOS gibi igrenc bir mobil isletim sistemi yok gercekten..

• Warlord384 kullanıcısına yanıt

Sizdeki zihniyet kadar iğrenç olamaz...

• Giriş seviyesi plastik kasalı bu samsungu üstün başarısından dolayı kutluyoruz ahaha

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.