Şimdi Ara

Dunyanin en hafif ultrabook'u Sony Vaio Pro (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
5
Favori
33.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NEWMAN2007

Sony SVP13218PTB modelini Mediamarkt' dan alalı bir iki ay oldu. Her şeyden evvel cihaz 10 numara!

Hafif, hızlı, dokunmatik, görüntü net vs. Hatta klavyesi bile sınıfının en iyisi. Fan sesi sorunu olmadığı gibi fanın sesi bile duyulmuyor. WiFi sorunları driver update ile çoktan çözümlenmiş. Windows update dışında cihazın kendi Vaio Update' i çalıştırılınca güncellemeleri anında yapıyor.

Ufak tefek sorun olabilecek şeyleri; mousepad arada takılıyor veya alışmak gerek. Windows 8 ilk kullanımda farklı gelebilir ama alışınca bayağı iyi.

Windows8.1' e güncelledikten sonra standby' a geçtiğinde cihazın kapanması bende de oldu. Ayarları değiştirmek gerekli ve yeni driverları yüklemek lazım.

sony.com.tr adresinden çevrim içi destekten devam edince Windows 8.1 için yeni güncellemeleri yükleyebilirsiniz.

13 inç ekran, 4. nesil i7 işlemci, 256 GB SSD, 4 GB RAM, Ortalama 8 saat pil ömrü vs. daha ne olsun? Vatan bilgisayar' da 3,400 TL gibi bir fiyat vardı eğer bulursanız kaçırmayın derim. Neredeyse ABD fiyatı bile 1,800 dolar civarıydı?...

Bu arada cihazı kullanan arkadaşlar ben dahil yararlı programları ve tecrübeleri paylaşırsa hepimiz kazançlı çıkarız.

Daha evvelki mesajıma istinaden bir kaç şey ilave edeyim;

Her şeyden evvel zırt pırt bilgisayar değiştiren ve bu işlere hoyrat para harcayan bir kişi olmadığım için bilgisayarı değiştirmem biraz zaman aldı. Aslında kafamdaki model farklıydı ve ABD' den getirmeyi düşünüyordum malum ucuz olma meselesi vs.

Bir gün internette göz gezdirirken tesadüf bu modeli gördüm ve araştırınca ihtiyaçlarıma uygun olduğunu düşündüm. Her şeyden evvel cihazın ekranı ufaktı ama özellikleri çok iyiydi. Ayrıca fiyatı ise 3,500 TL civarıydı internette. Ama ucuz teknoloji mağazalarından gold' da benzer fiyat vardı ve taksitliydi vs. Bende mediamarkt' a uğradım tesadüf indirim zamanıydı ve çok uygun fiyata taksitli aldım. Bu fiyata ABD' den getirmem dahi imkansızdı. Üstelik cihaz Sony Türkiye garantili ve Türkçe klavyeliydi vs. Mediamarkt' daki arkadaşlar da sağolsun bayağı yardımcı oldular.

Cihazı eve getirip açtığımda şık bir ambalaj beni karşıladı. Her şeyden evvel cihaz çok şık ve kaliteli. Müthiş hafif. Biz alışmışız eski hantal bilgisayarlara?... Kapağı açınca ekranı hafif yadırgıyorsun ama kullanınca değişiyor. Ekran HD ve kaliteli görüntüye sahip. Eski ekran bunun yanında bayağı flu kaldı? Adamlar ekran ile klavye arasına güzel bir kumaş hediye etmişler ekran çizilmesin vs. diye ve hoş bir ayrıntı. Klavye ise çok şık ve bayağı kaliteli. Hani bu kadar olur cinsinden! Alttan ışıklandırma ise tek kelimeyle harika zira karanlıkta bile rahat çalışıyorsun. Touchpad başta farklı geldi hatta büyük bile sayılır ama zamanla alışıyorsun ve yadırgamıyorsun.

Windows 8 gerçekten farklı yani akıllı telefonda dokunmatik ekran kullanan yadırgamaz ama bilgisayarda eski işletim sistemini kullananlar bunları unutsun. Açılış kapanış bir kaç saniye içerisinde oluyor. Zaten 4. nesil i7 ve 1.8 ghz işlemcisi var. 256 GB ssd ile 4 gb ram derken çok kompakt ve hızlı çalışıyor. Dokunmatik ekran etkileyici. Tabletteki gibi çok kullanmayabilirsin ama bayağı işine yarıyor. Sony zaten Windows dışında kendi güncellemelerini Vaio update adlı bir programıyla yapıyor.

Windows 8 ile çalışırken cihazın ayarlarının en optimum şekilde yapıldığını hissedebiliyordum ama 8.1' e geçince doğru ayarlar için biraz zaman ve çaba gerekti. Ancak bunlar önemli değil. Zira işletim sistemi farkı ve cihazın kalitesini değiştirmiyor.

Cihaz dediğim gibi 10 numara daha iyisi olabilir mi olur neden olmasın ama fiyat ve kalite oranına bakarsan şu anki piyasada bulunan cihazlar arasında zirveye oynar. Cihazın şarjı bayağı gidiyor ama ben bataryayı korumak için ayarları değiştirdim ve %80 dolum ile çalışıyorum. Zaten %10' a düşünce uyarı veriyor. Pil ömrü bayağı yüksek. Şayet ihtiyaç duyan varsa yurtdışından yedek (ekstra) batarya satın alıp cihaza takabilir. Yedek yani ekstra batarya çok kalın değil ve bu şekilde batarya ömrü x2 olur. Bunun dışında faydalı programlar var ve mağazadan indirilebiliyor. Programlar tıkır tıkır çalışıyor. Eskiden gördüğüm bir çok sorun ile karşılaşmıyorum.

Birde unutmadan şunu söyleyeyim; Bundan önce bilgisayarımı açmaya ve kapatmaya üşeniyordum. Açıksa standby' da duruyordu ama şimdi o kadar hızlı açılıp kapanıyor ki biraz ara bile versem hemen kapatıp açıyorum. Dünya varmış yaw!

Açıkçası aldığım günden beri iyi ki almışım diyorum ve yorumumu paylaşım adına size aktarıyorum. Dediğim gibi imkanınız varsa alın ve kullanın. Dua edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 7 Kasım 2013; 18:44:00 >

• Arkadaşlar klavyenin ışığını nasıl kapatcam. Bir şekilde açtım ama kapatamadım.
  • Bir de bu Mouse pad nasıl hızlandırılıyor.
  • Arkadaşlar kamera uygulamasına girince goruntu cok kotu kamerası mı bozuk acaba.
  • vaio control center dan giriş aygıtı aşağıda var ışık ayarları
  • denetim masası > fare veya aşağıda synaptics ayarlar işaretçi seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz.
  • metehan_k kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Okun hızını arttırdım iyi oldu. Mouse pad arada takılıyor. Yazılım güncelleştikçe çözülür. Kamera tam ekranda kötü ama görüntülü konuşmada iyi. Yani tam ekran olmayan hali iyi. Onun dışında bir sorun yok. Ben de windowsu 8.1 i yükledim. Açılış kapanış hızı değişmedi. 3 saniyede açılıp kapanıyor yine.
  • i7 işlemcili 256 ssdli 8 gb ramli Svp13219ptb modelini 1 aydır kullanıyorum. forumun ilk sayfalarında bahsedilen cızırtı tarzındaki ses sorununu okuduktan sonra bende de olduğunu fark ettim okumaz olaydım :) Servise götürdüm 1 ay dolmadan değişsinler diye. 3 gün sonra aldığım yanıt prolarda ve duolarda bu ses hep var. Sizin bilgisayarda da fan sesinin haricinde özellikle bilgisayar işlem yaparken daha iyi duyulan kesik kesik gelen bir ses var mı? Ses sanki normal harddiskin ssd versiyonu:)
  • Foruma uğramayalı paylaşım yapmak yerini b.k atmaya bırakmış. Adamlar dünyada pazarladıkları bu ürünü ne hikmetse bizimkiler bir türlü beğenemedi?

Yaw ben kullanıyorum keza arkadaşımda aynı modeli var. Bir sorun yaşamıyoruz 1 mesajı olan Bismillah söze ürünü kötülemekle başlıyor. Ne diyeyim anlaşılan buralarda artık boşa zaman harcamaya gerek yok.

Ben memnunum ve tavsiye ederim. Beğenmeyen varsa hemen ürünü iade etsin bari parasını kurtarsın!...

Daha ne diyelim yaw? FesübhanAllah

• kabakinli K kullanıcısına yanıt
    Dostum ben ses mes duymuyorum. Burda belirtilen ses ve wifi sorunlarına rağmen cihazı aldım. Alma sebebim 1. si 1 kg 60 gram olması 2. si de üstün görüntü kalitesi.
  • Beyler anlamadığım birşey var, insanlar kullandıkları bir bilgisayarın garipsedikleri özellikleri yorum olarak bırakıyorlar.

Neden buna karşı bu kadar agresif yorumlar geliyor. Yani sony'nin sahibi gelse ancak bu kadar tavır koyar. Sahsen anlamadım bu aşırı savunmacı tutumu. Nedir yani altı üstü 12 ay sonra demode/hurda olacak bir bilgisayardan konuşuyoruz burada.

Ben de Acer S3 aldım gecenlerde. Touchpadinde ufak bir sorun vardı. Acaba bu normal midir diye foruma danışmıştım. Ne var bunda, insanlar parayı ağaçtan mı topluyor? Tabiki varsa bir kusuru yapacaklar eleştirilerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabakinli

i7 işlemcili 256 ssdli 8 gb ramli Svp13219ptb modelini 1 aydır kullanıyorum. forumun ilk sayfalarında bahsedilen cızırtı tarzındaki ses sorununu okuduktan sonra bende de olduğunu fark ettim okumaz olaydım :) Servise götürdüm 1 ay dolmadan değişsinler diye. 3 gün sonra aldığım yanıt prolarda ve duolarda bu ses hep var. Sizin bilgisayarda da fan sesinin haricinde özellikle bilgisayar işlem yaparken daha iyi duyulan kesik kesik gelen bir ses var mı? Ses sanki normal harddiskin ssd versiyonu:)

Evet bu ses fan çalışmıyorken, genelde işlem yaparken duyulan bir ses. Ancak çok sessiz bir ortamda olmak lazım duymak için. Yarıiletkenlerin rezonansa girmesinden kaynaklanıyor sanıyorum. Benim için herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor. Belki çoğu insanın farketmeyeceği türden.

Servise götürüp boşuna zaman kaybetmiş olabilirsiniz.

• tedmiller kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Zorlamayla duyulan bir ses nedeniyle cihazı servise götürmek bası ağrıyan kişiyi ameliyata sokmak gibi bisey bence. Cihaza yazık. Ses olması bence normal çünkü agır işlem yapınca mesela uzun suren bir program yükleniyorsa ya da bakım yapılıyorsa ses cıkıyo biraz ama fundı işlemciydi ses normal. Bir de karbonfiber malzeme sesi kolay iletiyor bence. Mac çalışırken de ses cıkıyodur ama agır aliminyum malzemesi sesin dışa çıkmasını onluyordur. @tedmiller
  • sony
  • Mesele cihazı eleştirmek meselesi değil karalama meselesi?

Yaw biz enayi miyiz bu kadar para vermişiz kullanıyoruz? Amacımız tavsiye etmek yerine yok biz kazık yedik gelsin birileri de düdüklensin mi?

Bahsedilen yada atfedilen sorunlar o kadar enteresan ki acaba aynı cihazı mı kullanıyoruz demeden edemiyorum. Bu arkadaşlar doğruysa o zaman biz yalancıyız yada yalancı duruma düşüyoruz.

Bu forumda yıllarca yazdık çizdik bilen yada hatırlayan vardır. İnanmadığımız şeylere itibar etmedik. Sorduk, araştırdık, yargıladık ve doğruya doğru yanlışa yanlış dedik. Ama görüyorum ki konu başından beri farklı çizgide.

Yıllarca Dell, HP, Toshiba vs. kullandım hiç bir bilgisayar bunun kalitesinde ve performansında değildi. Bu cihaz şu an en iyilerinden biri. 1 sene sonra tabi ki yenileri çıkacak ama bu cihaz öyle çöpe atılacak bir cihaz değil. Bu teknoloji ve kaliteyle en az 3 sene götürür.

Eh ondan sonra ALLAH kerim!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 14 Kasım 2013; 22:09:41 >

• Bu cihazın dokunmatiğinde kalem kullanılabiliyor mu?
  • Svp11216st yi internet ten aldım. Ekran aydınlığının değişmesi problemi bariz var. İnternet te dolaşırken yeni bir sayfa açtığınızda yeni sayfa biraz karanlık açılıyor sonra 2, 3 kademe parlaklık artıyor. Ayarlardan parlaklığı sabitlememe rağmen.

İkinci sorunum ise ortadaki USB yuvası çalışmıyor, kapalı şarjı kapatıp açmam değiştirmedi.

Büyük bir hevesle almıştım. Servisle uğraşmak istemiyorum. Daha önce Asus zenbook 11 inç lik Modelini almıştım 4 kere servise gitmesine rağmen ana kartı değişmesine rağmen düzelmemişti, mahkemeye verdim bir senedir sonuçlanmasını bekliyorum.

Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum, cayma hakkımı kullanıp iade edeceğim. Alacakların bir sonraki versiyonu tercih etmesini tavsiye ederim
  • ugur59 U kullanıcısına yanıt
    Laptop acikken mi ortadaki usb ye birsey takinca gormuyor? Kapali durumda ortadaki usb sarj icin calismiyor. @ugur59

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tedmiller kullanıcısına yanıt
    Evet açıkken.

Yanındaki anında görüyor, ortadakinde hiçbir faliyet yok.
  • Çevre birimleri Windows 8.1'de USB şarj etmiyor

Geçtiğimiz günlerde, Windows 8.1 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda, bazı ürünlerin USB bağlantı noktası kullanılarak şarj edilemediği ortaya çıktı. Windows 8.1 yeni bir işletim sistemi sürümüdür ve Microsoft® tarafından 18 Ekim 2013 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Etkilenen Sony Ürünleri (model detaylarını görüntüleyin)
    ◾Cyber-shot® Fotoğraf Makineleri
    ◾Handycam® Video Kamera
    ◾Aksiyon Video Kamera (Canlı görüntü Uzaktan Kumanda dahil)
    ◾Kulaklıklar
    ◾Başa Takılabilir Görüntüleme Cihazı
    ◾Taşınabilir Kulaklık Yükselticileri
    ◾Taşınabilir batarya

Sorunun Nedeni

Bu sorunun Windows 8.1 işletim sisteminde USB arayüz özelliklerinde meydana gelen değişiklik nedeniyle olduğu düşünülmektedir. Bu sorun, Windows 8 veya daha önceki Windows işletim sistemlerinde olmamaktadır.

Çözüm

Microsoft Windows Güncelleme üzerinden bir sürücü güncellemesi çıkartmıştır. Bilgisayarınızın Windows Güncellemelerini otomatik olarak alması durumunda herhangi ek bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Ancak, bilgisayarınız Windows güncellemelerini otomatik olarak almıyorsa veya halen bu konuda bir sıkıntı yaşıyorsanız bu sürücüleri manüel olarak güncelleyebilirsiniz.

Kaynak;http://www.sony.com.tr/support/tr/topics/peripherals_not_charging

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 16 Kasım 2013; 17:17:11 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.