Şimdi Ara

Dunyanin en hafif ultrabook'u Sony Vaio Pro (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
5
Favori
33.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vaio pro 11 için batarya süresi 7 saat civarı. bilgisayarımda hiçbir ses yok ayrıca...
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedmiller -- 29 Eylül 2013; 18:29:16 >
  • Arkadaşlar 3 hafta önce Pro 13 aldım (svp13211sts). Wireless problemi update'ten sonra da düzelmedi. USB'de de sorun vardı , garantiye verdim. Birebir değişim yapacaklar. Ya aynısının yenisi alacağım yada farklı bir sony modeli alacağım. Fakat bu durumda aynısını almayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mythrandir

Arkadaşlar 3 hafta önce Pro 13 aldım (svp13211sts). Wireless problemi update'ten sonra da düzelmedi. USB'de de sorun vardı , garantiye verdim. Birebir değişim yapacaklar. Ya aynısının yenisi alacağım yada farklı bir sony modeli alacağım. Fakat bu durumda aynısını almayacağım.

Ben misafirhanede kaldigim icin wireless problemim yok cunku wireless yok. Peki jette vinda falan sorun oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orasını bilmiyorum çünkü usb de çalışmıyordu. Şimdi araştırdım, wifi driver updateden sonra düzeliyor diyorlar. Bende updateden sonra da düzelmemişti, gerçekten ürün hatalı olabilir. Teknosa ve Sony Center'a gittim, modem uzaktaydı ve internet gayet iyi çalışıyordu. Başka bir model bulamadım yine aynısının yenisini istedim. . Onda da sorun çıkarsa başka bir laptop alacam.
  • Ben ilk aldığımda hiç sorun yoktu wireless ta sonra vaio update ile güncelledim ağı kesinlikle görmüyordu.

2 saat kafayı yedim gece sonra aklıma geri yükleme noktasını çalıştırmak geldi. Sorun çözüldü. bir daha da wireless driverını falan güncellemedim. 2 tane çıktı benim yüklediğimle beraber...

Geri yükleme noktası ilk defa işime yaradı. Ara ara oluşturmak lazım demek ki...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bilgisayarı alıp da yüzde yüz memnun olan ben hiçbir sorunla karşılaşmadım diyen yok mu acaba
  • Ben varim hocam. 1 ay oldu alali neredeyse tek kelimeyle mukemmel bi alet. Gorenler gozunu alamiyor. Iyi ki MacBook air almamisim diyorm. Dokunmatik ekran olayi cok guzel bise. 4 saniyede acilip kapaniyor alet ve gercekten kalite akiyor her yernden. Karbon fiber malzeme cogu insan tarafndan bilinmiyor ancak aluminyumdan %47 daha hafif olup %25 daha dayanikli olmasi ne kadar degerli bir malzeme oldugunu gosteriyor. Sessiz odada kullanmama ragmen sesi yok denecek kadar az. Ancak bu ultrabooku alanlar oyun fln oynamayi aklindan gecirmesin yazik olur cihaza. Son olarak WiFi vs konusunda hicbir sorun yasamadim cok sukur, alirken cok tereddutluydm sorun yorumlarini okuyunca ama sony yetkilisi guvence verince bn de rahatlikla aldm. Dunyanin en hafif ultrabooku olmasinin yannda cokta şik br urun kesinlikle oneririm arkadaslar. Son olarak sonynin ekranini gorunce baska ekrana bakmak istemeyeceksiniz emin olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyWalker87

Ben varim hocam. 1 ay oldu alali neredeyse tek kelimeyle mukemmel bi alet. Gorenler gozunu alamiyor. Iyi ki MacBook air almamisim diyorm. Dokunmatik ekran olayi cok guzel bise. 4 saniyede acilip kapaniyor alet ve gercekten kalite akiyor her yernden. Karbon fiber malzeme cogu insan tarafndan bilinmiyor ancak aluminyumdan %47 daha hafif olup %25 daha dayanikli olmasi ne kadar degerli bir malzeme oldugunu gosteriyor. Sessiz odada kullanmama ragmen sesi yok denecek kadar az. Ancak bu ultrabooku alanlar oyun fln oynamayi aklindan gecirmesin yazik olur cihaza. Son olarak WiFi vs konusunda hicbir sorun yasamadim cok sukur, alirken cok tereddutluydm sorun yorumlarini okuyunca ama sony yetkilisi guvence verince bn de rahatlikla aldm. Dunyanin en hafif ultrabooku olmasinin yannda cokta şik br urun kesinlikle oneririm arkadaslar. Son olarak sonynin ekranini gorunce baska ekrana bakmak istemeyeceksiniz emin olabilirsiniz.

yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum ve arkadaşa harfiyen katılıyorum...

• quote:

Ben varim hocam. 1 ay oldu alali neredeyse tek kelimeyle mukemmel bi alet. Gorenler gozunu alamiyor. Iyi ki MacBook air almamisim diyorm. Dokunmatik ekran olayi cok guzel bise. 4 saniyede acilip kapaniyor alet ve gercekten kalite akiyor her yernden. Karbon fiber malzeme cogu insan tarafndan bilinmiyor ancak aluminyumdan %47 daha hafif olup %25 daha dayanikli olmasi ne kadar degerli bir malzeme oldugunu gosteriyor. Sessiz odada kullanmama ragmen sesi yok denecek kadar az. Ancak bu ultrabooku alanlar oyun fln oynamayi aklindan gecirmesin yazik olur cihaza. Son olarak WiFi vs konusunda hicbir sorun yasamadim cok sukur, alirken cok tereddutluydm sorun yorumlarini okuyunca ama sony yetkilisi guvence verince bn de rahatlikla aldm. Dunyanin en hafif ultrabooku olmasinin yannda cokta şik br urun kesinlikle oneririm arkadaslar. Son olarak sonynin ekranini gorunce baska ekrana bakmak istemeyeceksiniz emin olabilirsiniz.

Yorumlariniz icin aynen katiliyorum, donanimsal olarak herhangi bir kusuru yok, insanin keyifle kullanmak istedigi bir ultrabook,
    Ama bu arada Windows 8.1 guncellemesini heyecanla bekliyoruz

Tabii hazir aklima gelmisken, kapasitif ekranlar icin uretilen stylus kalemleri kullanma imkanimiz var mi? Ekran da parmak izi konusunda pek hevesli degilim, yorumlarinizi bekliyorum,
    Tesekkurler
    İyi bayramlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar hakikaten dikkat ettimde yaşadığımız ufak tefek sorunlardan bahsetmekten ürünün inanılmaz özelliklerini ve kalitesini yeterince vurgulayamamışız daha önce... son mesajlarda bunu başaran arkadaşlara teşekkür ederim... Son olarak ben de çok memnunum bilgisayardan... mcbook air ile arada kalmıştım ama isabetli bir tercih yaptığımı düşünüyorum şimdi... Ciddiyet ve tarz bir arada bu üründe...

• ben de 2 aydır kullanıyorum muhteşem bişey fiyatının hakkını veriyor
  • merhabalar,

svp11216stb kullanıyorum yani vaio pro 11" modelini, 3 ekim tarihinde aldım, merakla 8.1 güncellemesini bekliyordum,

17ekim günü windows 8.1 güncellemesini yüklemek istedim, mevcut yazılımlar ile sorun oluşturdu, ben de temiz kurulum yapmak istedim,
    recovery yaptım, windows 8.1 kurdum, vaio destek sayfasından güncel 8.1 sürücülerini de kurdum,

yaşadığım sorun ise,
    güç ayarları içerisinde "dengeli" mod da bulunuyor, şarj da veya değil, ekran karardıktan sonra cihaz kilitleniyor, power tuşuna uzun basıp kapatmam ve yeniden açmam ile kullanabiliyorum, istisnasız her seferinde yapıyor bunu, yaşayan veya çözümü hakkında fikri olan var mıdır?
    kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senceryan

quote:

Yorumlariniz icin aynen katiliyorum, donanimsal olarak herhangi bir kusuru yok, insanin keyifle kullanmak istedigi bir ultrabook,
    Ama bu arada Windows 8.1 guncellemesini heyecanla bekliyoruz

Tabii hazir aklima gelmisken, kapasitif ekranlar icin uretilen stylus kalemleri kullanma imkanimiz var mi? Ekran da parmak izi konusunda pek hevesli degilim, yorumlarinizi bekliyorum,
    Tesekkurler
    İyi bayramlar.

Bilmiyorum hiç denemedim ama öyle bir imkan olursa güzel olur bende parmak izi olayından hoşnut değilim ama yapacak bir şey yok. Bana windows 8.1 güncellemesi geldi bu arada ama henüz yapmadım, 1-2 hafta sonra yapmayı düşünüyorum. Eksikleri, sorunları o zamana kadar az çok giderilmiş olur 8.1'in. Store uygulamasını açtığınız anda karşınıza çıkıyor 8.1'e yükseltme butonu :)

• Bende Pro 13 almayı planlıyordum fakat wifi ve cızırtı olayı midemi bulandırdı, en iyisi macbook air almak. Bu sorunlarla ilgili yabancı sitelerde konu şikayet vs yokmu? (özellikle cızırtı hakkında)
  • şahsen iki cihaz arasındayım

burada da karşılaştırması var eğer siz de macbook air ile sony arasındaysanız mutlaka izleyin derim

videodan kısaca bazı başlıklar geçeyim

hafiflik ön plandaysa sony
    daha keskin ve sert bir yüzey arıyorsanız mac
    yüksek çözünürlük sony
    performans mac (tabi videodaki mac i7 haswell sony i5 onu da unutmamak lazım)
    pil ömrü mac
    dokunmatik ekran sony

kısaca kafa kafaya her iki cihaz da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batis -- 20 Ekim 2013; 0:36:36 >

• quote:

merhabalar,

svp11216stb kullanıyorum yani vaio pro 11" modelini, 3 ekim tarihinde aldım, merakla 8.1 güncellemesini bekliyordum,

17ekim günü windows 8.1 güncellemesini yüklemek istedim, mevcut yazılımlar ile sorun oluşturdu, ben de temiz kurulum yapmak istedim,
    recovery yaptım, windows 8.1 kurdum, vaio destek sayfasından güncel 8.1 sürücülerini de kurdum,

yaşadığım sorun ise,
    güç ayarları içerisinde "dengeli" mod da bulunuyor, şarj da veya değil, ekran karardıktan sonra cihaz kilitleniyor, power tuşuna uzun basıp kapatmam ve yeniden açmam ile kullanabiliyorum, istisnasız her seferinde yapıyor bunu, yaşayan veya çözümü hakkında fikri olan var mıdır?
    kolay gelsin.

evet bende de aynı sorun var ama ben alt f4 enter yapıp kapatıp açıyorum + fn f5,f6 yapıp parlaklığı azaltıp arttıramıyorum sorun ney anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan_k

quote:

merhabalar,

yaşadığım sorun ise,
    kolay gelsin.

evet bende de aynı sorun var ama ben alt f4 enter yapıp kapatıp açıyorum + fn f5,f6 yapıp parlaklığı azaltıp arttıramıyorum sorun ney anlamadım

Merhabalar,
    Vaio pro da guncelleme sonrasinda fark ettigim iki adet sorun var,
    Birincisi, bilgisayar acikken kullanmadigim zaman da, ekran karardiginda bir daha mudahele edemiyor olmam, ancak power dugmesine uzun basip kapatiyorum,
    Ikincisi ise, dengeli modda olmasina ragmen ekran parlakligi maksimum da ve diger ayarlari da bozuk gibi geldi,

Birinci bahsettigim sorun icin Amerikan sony forum sitesinde okudugum yorumda, ekran karti driverini komple kaldir seklinde tavsiye gordum, intel den en son 17ekim tarihli 8.1 icin hd4400 driverini bulup indirdim, kurdum,
    Sorun cozuldu gibi geldi, ekran karariyor ve kilitlenmiyor,

Ikinci sorun icin yine Amerikan forum sitesinde sorunu yasayanlar var ama cozumu artik Sony den beklediklerini okudum.
    Birazdan svp11216stb icin windows 7 icin yayinladigi power management programini kurmaya niyetim var, bakalim olacak mi? :)

Bonus sorun ise,
    w8 deyken arada bluetooth aygitini acarken sorun yasiyordu, surucusunu guncelledim ama bir defa sorun yapti yine,
    mouse u bluetooth ile kullaniyorum, usb isgal etmeyi sevmiyorum,

Yorumlarinizi bekliyorum, kolay gelsin.

• Arkadaşlar merhaba. Bügün Sony Vaio Pro 11 alarak aranıza katıldım. Size sormak istediğim bu cihaz için çanta öneriniz var mıdır?
  • Sony SVP13218PTB modelini Mediamarkt' dan alalı bir iki ay oldu. Her şeyden evvel cihaz 10 numara!

Hafif, hızlı, dokunmatik, görüntü net vs. Hatta klavyesi bile sınıfının en iyisi. Fan sesi sorunu olmadığı gibi fanın sesi bile duyulmuyor. WiFi sorunları driver update ile çoktan çözümlenmiş. Windows update dışında cihazın kendi Vaio Update' i çalıştırılınca güncellemeleri anında yapıyor.

Ufak tefek sorun olabilecek şeyleri; mousepad arada takılıyor veya alışmak gerek. Windows 8 ilk kullanımda farklı gelebilir ama alışınca bayağı iyi.

Windows8.1' e güncelledikten sonra standby' a geçtiğinde cihazın kapanması bende de oldu. Ayarları değiştirmek gerekli ve yeni driverları yüklemek lazım.

sony.com.tr adresinden çevrim içi destekten devam edince Windows 8.1 için yeni güncellemeleri yükleyebilirsiniz.

13 inç ekran, 4. nesil i7 işlemci, 256 GB SSD, 4 GB RAM, Ortalama 8 saat pil ömrü vs. daha ne olsun? Vatan bilgisayar' da 3,400 TL gibi bir fiyat vardı eğer bulursanız kaçırmayın derim. Neredeyse ABD fiyatı bile 1,800 dolar civarıydı?...

Bu arada cihazı kullanan arkadaşlar ben dahil yararlı programları ve tecrübeleri paylaşırsa hepimiz kazançlı çıkarız.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.