Şimdi Ara

Dunyanin en hafif ultrabook'u Sony Vaio Pro (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
5
Favori
33.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada 11.6" 4gb ram/128gb ssd modeli aldım arkadaşlar. gerçekten çok hoş bir ürün. herkese göre değil bence. ekranın arkaya kadar çok sınırlı açılması başkalarının canını sıkabilir ama onun dışında hoş. korktuğum wifi sorununu hiç yaşamadım. windows 10'a da geçiliyor artık sorunsuz. ve bu kadar hızlı açılan bir bilgisayar görmemiştim. sanırım 4 saniyede falan masaüstü geliyor. bir de fan durumu var. azıcık yüklenmeye başladığınız an kesintisiz fan sesi geliyor. sessiz ortamda belli ediyor kendini hemen. bunlar dışında çok güzel şu an.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ekran geriye 20-25 derece açılıyor, dikkatli olmak lazım tabi ama sağlam. Ben 3. yılın içindeyim, cihaz oldukça sağlam. Evet fan sesi var. Düşük performans modunda ses baya azalır yalnız. Kaça aldınız acaba. 1200-1300 dolar idi sıfırı iki sene önce.
  • Fansız ve sessiz ultrabook için artık core-m platformunu tercih etmek gerekiyor. 5Y10, 5Y71 gibi işlemciler fansız olmasına rağmen gayet iyi performans verebiliyor.
  • Bana geriye doğru 20-25 derece bile yatmıyor gibi geldi. 2. eli az sayıda olduğu için fiyatlar değişebiliyor. 1600'den aşağıya görmemiştim ama bu iyi denk geldi sanırım, 1200'e aldım. Şimdi altına takılan ek bataryadan buldum, çok ihtiyaç değil aslında ama güzel olabilir. Belki onu da alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 6 Aralık 2015; 23:44:37 >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Mükemmel fiyat. Ek batarya da çok iyi olur.
  • Windows 10' a geçenlerin yorumları neler? Sorun var mı? Tavsiye eder misiniz?
  • waywedie W kullanıcısına yanıt
    Sonynin updatede, windows 10da pro 13 un xreality ozelliginin calismadigini yaziyor. Bir de ben digiturk playde mac izlerken goruntu donmasi 8e gorr cok olmaya basladi. Ekran karti guncellemesi ile ilgili saniiem. Onun disinda sorun yok.
  • O zaman bir müddet daha bekleyelim. Daha süremiz var nasılsa.
  • Arkadaşlar merhaba,

Bende SVP13219PTB serisi bir sony aldım. fakat kendi üzerinden 8 pro işletim sistemi ile geliyor. Bunu 10'a çekince biraz sıkıntı yaşadım ve sony'nin vaio care çalıştı ama diğer programı çalışmadı. En stabil sürüm diye düşündüğüm windows 7'ye downgrade yapmak istiyorum ama format atmak istediğimde disk gbt şeklinde oluşturulmuş diye hata verdi. Recovery'lerini silmeden nasıl downgrade yapabilirim ?

Teşekkürler.
  • bir zamanlar sıkı bir sony vaio kullanıcısıydım. mesajım bulunsun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Urun Turkiye'ye ilk geldiginde 2 adet satin aldim, ozellikleri ve daha once S serisinden 5 adet alip yasadigim memnuniyetten dolayi gozum kapali olarak aldim. Fiyat konusunda da bu ozelliklerde bu fiyata baska urun yoktu (halen daha yok) . Cihazlari alip kullanmaya basladim; hersey basta guzel, hatta ethernet portu yok diye gidip usb-ethernet adaptor de aldim yanina. Ancak wi-fi konusundaki sorun bir turlu cozulmedi. Ilk kurulumadn sonra wi-fi nin durum su sekilde idi; normalde yuksek sinyal olmasi gereken yerde dusuk sinyal seviyesi gormesi, wi-fi ye baglanmamasi, veya baglandiktan sonra azicik hareket ettirdiginde bile aninda kopmasi, bagliyken dusuk hiz. Uzerindeki wi-fi modul sorunu olmayan, gayet basrili bir n modul, bu nedenle sony den degil, uretici firmadan driverlari indirip yukledim, eskisine gore daha iyi olmakla birlikte sorunlar ortadan kalmadi, son olarak hem access point uzerinden, hem de wi-fi ozelliklerinden kablosuz modlarindan -n- i kapattim. sonunda kopmasiz, surekli bir baglanti elde ettim; ancak bu sefer de hiz 5-6 Mbps nin uzerine asla cikmadi, ve baska yere tasidigimda ise daha ocne yasadigima benzer sorunlar yasadim. Her iki makinede de ayni sorunu yasayinca bu sefer forumlarda okumaya basladim. wi-fi sorunun kaynagi tek anten, guc sorunu filan degil, cihazin yapisinda kullanilan karbon fiber malezeme. karbon fiziksel ozellikleri egregi elektromanyetik dalgalari filtreleyen bir yapiya sahip olan bir element. Arka kapat yekpare karbon fiber oldugu icin de wi-fi sinyali buyuk oranda kayboluyor. anten yerlesimine olan aciniza gore de yerinizden kipirdamadan cihazi hareket ettirdiginizde veya civardaki parazit kaynaklarinin siddetine gore durduk yere kopmalar yasaniyor. Sony forumlarinda birisi bu durumu cihazi parcalayip anteni aciga cikartip o sekilde calistirarak kanitlamisti, sorunlu makine anten disari alindiginda hicbir problem olmadan baglaniyor.

Kendi ugraslarimda sorunsuz bir noktaya ulastim; ancak bunu yaparken hem hizdan feragat ettim, hem de access pointe mudehale etmem gerekti, disarda kullanirken boyle bir sansim olmayacagi icin, ve yine de yeterince saglikli baglanti olmadigi icin once aldigim yere, daha sonra da servise goturdum, ayni gun icinde degisim verdiler, durumu servistekilere de aktardim. Urunun revize edilmis bir modelini bekliyordum; ancak degisim formlarini verip aldigim yerden para iadesi istedim, eger wi-fi sorunu halledilir ise ilk firsatta tekrar alacagim. Sony bu sefer guldurmedi.

normalde wireless iyi çalışırken bluetooth fareyi bağladığım anda internet hızım kopma noktasına geliyor. çözüm için wireless kartını 7260 n den 7260 ac ye geçirilmesi önerilmiş. Aynen kartıda değiştirmeme rağmen sorun tam gaz devam ediyor . Bu durumun çözümünü bir türlü bulabilmiş değilim .

• bar3 B kullanıcısına yanıt
    İkisi de 2.4ghz kullandığı için oluyor. Wifi ayarını 5ghz yaparsanız muhtemelen sorununuz düzelecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

İkisi de 2.4ghz kullandığı için oluyor. Wifi ayarını 5ghz yaparsanız muhtemelen sorununuz düzelecektir..

frekans kaynaklı çakışma hiç aklıma gelmemişti açıkçası. bu ayarı nereden yapıyoruz ? uydunet modeminde sadece 2.4 ghz desteleniyor sanırım. saçma olan kısmı başka cihazlarda olmayıp ,bunda oluyor olması. her modemin ghz ayarını değiştirmem mümkün değil malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bar3 -- 27 Mart 2016; 16:03:15 >
    Aygıt yöneticisinden wifi bağdaştırıcısını bulup gelişmiş ayarlarından yapabilirsiniz. Kimi kartlarda direk 2.4-5ghz diye ayar bulunurken kimisinde 802.11 modu şeklinde seçilebiliyor. Eğer 802.11 modu şeklindeyse 802.11a olarak seçmeniz gerekli. Karta ve kartın sürücüsüne bağlı olarak böyle bir ayar hiç olmayabilir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: make.believe

Aygıt yöneticisinden wifi bağdaştırıcısını bulup gelişmiş ayarlarından yapabilirsiniz. Kimi kartlarda direk 2.4-5ghz diye ayar bulunurken kimisinde 802.11 modu şeklinde seçilebiliyor. Eğer 802.11 modu şeklindeyse 802.11a olarak seçmeniz gerekli. Karta ve kartın sürücüsüne bağlı olarak böyle bir ayar hiç olmayabilir de.
    quote:

Orijinalden alinti: osman.by

Aygit yöneticisinden wifi bagdastiricisini bulup gelismis ayarlarindan yapabilirsiniz. Kimi kartlarda direk 2.4-5ghz diye ayar bulunurken kimisinde 802.11 modu seklinde seçilebiliyor. Eger 802.11 modu seklindeyse 802.11a olarak seçmeniz gerekli. Karta ve kartin sürücüsüne bagli olarak böyle bir ayar hiç olmayabilir de.

halettim gibi prefered band modunda 5.2 yaptım . bakalım daha sonra eski mouse ile bi deneyeyim. ikinci sorun 5.2 ghz ile sinyal kalitesinin düşüyor olması

Evet ne yazık ki frekans arttıkça kapsama alanı düşüyor.

• vaio promda garip bir sorun var... bazen (her zaman değil) aniden kilitleniyor hiç bir şey kıpırmadımıyor öyle kalıyor. anlamadım sorunu .. sorun fandan mıdır acaba? ideal fan derecesi ne olmalı?
  • Aygıt yöneticisinden wifi bağdaştırıcısını bulup gelişmiş ayarlarından yapabilirsiniz. Kimi kartlarda direk 2.4-5ghz diye ayar bulunurken kimisinde 802.11 modu şeklinde seçilebiliyor. Eğer 802.11 modu şeklindeyse 802.11a olarak seçmeniz gerekli. Karta ve kartın sürücüsüne bağlı olarak böyle bir ayar hiç olmayabilir de.
  • Sadece powerpoint sunumlarım için (VGA çıkışlı projektörde kullanacağım), önceliği hafif olan ve hızlı açılan (SSD' li) bir dizüstü bakıyorum. Son geldiğim sayfa bu, ancak sony artık üretimi yapmıyor sanırım vaio proların. Muadili ne önerirsiniz?
  • thorondor06 kullanıcısına yanıt
    Vaio Pro kullandığım windows laptoplar arasında en güzellerinden biriydi ve Sony gibi yenilikçi bir firmanın eksikliği doldurulamıyor pek. Yazık oldu gerçekten. Nedendir bilmiyorum birçok laptop kullandım, pci-e bağlantılı macbook pro'mdan bile daha hızlı açılış kapanış hızına sahipti bu laptop. Bunda da pci-e bağlantılı ssd olması lazım. Fakat VGA çıkışı yok bu bilgisayarda. VGA adaptörüyle geliyordu ama 2. el satılanların çoğunda adaptörünün olduğunu sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.