Şimdi Ara

Dunyanin en hafif ultrabook'u Sony Vaio Pro (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
5
Favori
33.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    satıp bundan almaya değer mi sizce?
    fiyatları düşer mi? bekleyeyim mi?
  • yaa arkadaslar ben bi seyi yanlıs mı biliyorum yoksa bilmedigim birsey mi var birileri beni aydınlatsın.. ben bu pro serisine ok dedim alacagım.. tr a da geldi.. ok ama bu ram olayı nedir allah askına 4 gb ram gömülü ve yukseltilemez eklenemez.. mkainelerin ram ihtiyacımı azaldı benim izlemedigim bir vakit ne oldu.. veya baska bi cozum yolumu var yine benmi bilmiyorum.. 2500 tl para verecegim ve ticari olarak kullanacagım.. sunuma bu makine ile girdigimde tamam gosterim ve şıklık 10 numara ama programları 4 gb ramde acmam icin herhalde bir iki cay ısmarlamam ve bayagı bi sohbet etmem gerekir.. z serisini arıyorum walla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotukedi

yaa arkadaslar ben bi seyi yanlıs mı biliyorum yoksa bilmedigim birsey mi var birileri beni aydınlatsın.. ben bu pro serisine ok dedim alacagım.. tr a da geldi.. ok ama bu ram olayı nedir allah askına 4 gb ram gömülü ve yukseltilemez eklenemez.. mkainelerin ram ihtiyacımı azaldı benim izlemedigim bir vakit ne oldu.. veya baska bi cozum yolumu var yine benmi bilmiyorum.. 2500 tl para verecegim ve ticari olarak kullanacagım.. sunuma bu makine ile girdigimde tamam gosterim ve şıklık 10 numara ama programları 4 gb ramde acmam icin herhalde bir iki cay ısmarlamam ve bayagı bi sohbet etmem gerekir.. z serisini arıyorum walla..

Aynen. Cep telefonları bile 2 gb oldu artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotukedi

yaa arkadaslar ben bi seyi yanlıs mı biliyorum yoksa bilmedigim birsey mi var birileri beni aydınlatsın.. ben bu pro serisine ok dedim alacagım.. tr a da geldi.. ok ama bu ram olayı nedir allah askına 4 gb ram gömülü ve yukseltilemez eklenemez.. mkainelerin ram ihtiyacımı azaldı benim izlemedigim bir vakit ne oldu.. veya baska bi cozum yolumu var yine benmi bilmiyorum.. 2500 tl para verecegim ve ticari olarak kullanacagım.. sunuma bu makine ile girdigimde tamam gosterim ve şıklık 10 numara ama programları 4 gb ramde acmam icin herhalde bir iki cay ısmarlamam ve bayagı bi sohbet etmem gerekir.. z serisini arıyorum walla..

Merhaba
    Ram degeri tek başına bilgisayarın performansına ışık tutatamaz zaten biliyorsunuz.
    Bilgiaayarda çok program yukluyse ve uzun süre bunu derken günleri kadediyrum bilgisayar açıksa ram ihtiyacınız artacaktır.
    Diğer tarfatn çoğu ULTRABOOK daha profesyonel kullanim için tasarlanmis olup biraz daha az Oz ama performans isteyen uygulama kullanıcılarını hedef alıyor. Şahsen ben vaio t13 serisi i5 4gb ramli modeli kullandım iş için bir donem ve aynı anda SAP. Ecxel. Ve powerpoint ustunde rahatlikla calisabildim.
    4. Nesil işlemcilerin ram kullanimi konusunda çok daha akıllı olduğu dusunulurse bu tqrz kullanimda cok daha performanslı olacakları aşikar.
    Diğer taraftan yoğun grafik uygulamaları kullanilacaksa yeni nesil hd4400+ entegre cozumlerede sahip olsa ultrabooklari oneremeyiz. Dahili ram i birde grafik islemcisiyle bolusecegi için
    Birde şunu ekliyim. Mainboarda gömülü gelen ramlerde 4gb yerine 8gb koyma maliyetinin 70-80 usd olacağı söyleniyor. Son kullanici fiyatlarina 250-300 tl olarak yansıyacağı için üreticiler çok yanaşmıyor gibi.
    Bu qrada kişisel yorumum VAIO PRO piyasadaki en sık kaliteli ve fiyat/performans ULTRABOOK. Sony için son söylediğim fiyat/performans kısmı tarihlerinde ilk olsa gerek

• walla ben yinede icinde PRO gecen ve Z serisinin yerine cıkan bir model de ya eklenmesini yada direk 8 cikmasını beklerdim acikcasi.. Z serisi hala işi bilenlerin en çok tercih ettigi bi cihaz ancak yok artık .. 5 yıldır kullanan tanıyorum.. hayırlısı bakalım..
  • Merhaba arkadaşlar, dün Sony mağazasından Vaio Pro 13'' İ7 olanını aldım. Cihaz çok güzel. Fakat tek sorun mouse'una hiç alışamadım. Çok kötü bir Mouse'u var. Özellikle...mesela hürriyet.com a giriyorum. aşağı doğru inen upuzun bir sayfa. mosue ile sayfayı aşağı doğru indirmeye yani sayfanın aşağı tarafını okumak için sayfayı aşağı kaydırmaya çalışıyorum. Mouse üzerinde çift parmakla yukarı doğru iterek (aynı apple'lardaki gibi). fakat hep takılıyo. sayfa inmiyor Mouse imleci ekranın tepesine kaçıyo falan. tekrar yapmaya çalışıyorum, sayfayı biraz aşağı indirip sonra Mouse imleci tekrar ekranın yukarısına kaçıyo, takılıyo. yani bir gazeteyi aşağı doğru kaydırarak okumak biraz zor. okuyorum eninde sonunda bir şekilde ama uğraştırıyor biraz.. Mouse'un hassasiyeti çok dandik sanki. acaba satın alan varsa Mouse'a benim gibi alışamamazlık sıkıntı varmı? benmi alışamadım yoksa Mouse'u bozuk cihaz mı aldım acaba???

• quote:

Orijinalden alıntı: nxplay

Merhaba arkadaşlar, dün Sony mağazasından Vaio Pro 13'' İ7 olanını aldım. Cihaz çok güzel. Fakat tek sorun mouse'una hiç alışamadım. Çok kötü bir Mouse'u var. Özellikle...mesela hürriyet.com a giriyorum. aşağı doğru inen upuzun bir sayfa. mosue ile sayfayı aşağı doğru indirmeye yani sayfanın aşağı tarafını okumak için sayfayı aşağı kaydırmaya çalışıyorum. Mouse üzerinde çift parmakla yukarı doğru iterek (aynı apple'lardaki gibi). fakat hep takılıyo. sayfa inmiyor Mouse imleci ekranın tepesine kaçıyo falan. tekrar yapmaya çalışıyorum, sayfayı biraz aşağı indirip sonra Mouse imleci tekrar ekranın yukarısına kaçıyo, takılıyo. yani bir gazeteyi aşağı doğru kaydırarak okumak biraz zor. okuyorum eninde sonunda bir şekilde ama uğraştırıyor biraz.. Mouse'un hassasiyeti çok dandik sanki. acaba satın alan varsa Mouse'a benim gibi alışamamazlık sıkıntı varmı? benmi alışamadım yoksa Mouse'u bozuk cihaz mı aldım acaba???

Bilgisayar ayarlarindan mouse hassasiyetini dusurun vaio ların default hassasiyeti biraz yüksek deneye deneye kensinizE uygun hassasiyeti bulursunuz.
    Hayirli olsun çok iyi seçim deneyimlerinizi paylasmanizi bekliyoruz. Performans ses görüntü pil ısınma gibi durumlar nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdhemes

quote:

Orijinalden alıntı: nxplay

Merhaba arkadaşlar, dün Sony mağazasından Vaio Pro 13'' İ7 olanını aldım. Cihaz çok güzel. Fakat tek sorun mouse'una hiç alışamadım. Çok kötü bir Mouse'u var. Özellikle...mesela hürriyet.com a giriyorum. aşağı doğru inen upuzun bir sayfa. mosue ile sayfayı aşağı doğru indirmeye yani sayfanın aşağı tarafını okumak için sayfayı aşağı kaydırmaya çalışıyorum. Mouse üzerinde çift parmakla yukarı doğru iterek (aynı apple'lardaki gibi). fakat hep takılıyo. sayfa inmiyor Mouse imleci ekranın tepesine kaçıyo falan. tekrar yapmaya çalışıyorum, sayfayı biraz aşağı indirip sonra Mouse imleci tekrar ekranın yukarısına kaçıyo, takılıyo. yani bir gazeteyi aşağı doğru kaydırarak okumak biraz zor. okuyorum eninde sonunda bir şekilde ama uğraştırıyor biraz.. Mouse'un hassasiyeti çok dandik sanki. acaba satın alan varsa Mouse'a benim gibi alışamamazlık sıkıntı varmı? benmi alışamadım yoksa Mouse'u bozuk cihaz mı aldım acaba???

Bilgisayar ayarlarindan mouse hassasiyetini dusurun vaio ların default hassasiyeti biraz yüksek deneye deneye kensinizE uygun hassasiyeti bulursunuz.
    Hayirli olsun çok iyi seçim deneyimlerinizi paylasmanizi bekliyoruz. Performans ses görüntü pil ısınma gibi durumlar nasıl?

hocam herşeyiyle inanılmaz bir cihaz. çok hafif. ben senelerdir 13'' z serisi kullanırdım. 2 seri kullandım. sonra z serisi üretimden kalktı falan denince üzüldüm ve seneler sonra ilk defa 13'' Macbook pro retina aldım. fakat hiç sevmedim. her programla çakışıyo falan. cep telefonumdan resim bile aktaramıyodum. bir lap top da 10 iş yapıyosam, mac ile 5 iş yapabiliyodum. çok sinir bozucu bir olay mac. sonra vaio pro'yu duyunca çıkıcağını mac'i hemen sattım. 2 ay kullanıp sattım. biraz zarar ettim ama bu cihaza değer. daha ilk çıktığı gün bu cihazı aldım. şimdi Mouse olayına alıştım biraz aslında ama başka bir iki şeye takıldım. biraz deniyorum. benim çünkü çok şansızlığım vardır bu konularda. çok hassasımdır ve çok önem veririm fakat hep bir bozukluk çıkar.

• Ilginc bir detay i5 li model amerikada 1250 dolar vergiyle yuzde 8 falan 1350 de. Tl olarak 2650 tl falan
    Türkiyede 2699 tl. Vergi yuzde 18.
    Amerikadan ucuza ayni notebook u sattığı için bile Sony Türkiye nin Eli opulur.
    Diger markalarada ornek olması dileğiyle.
    Sony e tam destek bende haftaya PRO mu alıyorum.

• İ7 li olanın fiyatı nekadar ? İnternette bulamadım da.

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel93

İ7 li olanın fiyatı nekadar ? İnternette bulamadım da.

3699 TL. Arkadaşlar size tavsiyem.. Bu cihazları direk Sony mağazalarından alın. 200-300 TL için ne olduğu belirsiz internet sitelerinden ya da kendi garantisini veren işletmelerden almanızı tavsiye etmem. O kadar para veriliyor sonuçta offical sony türkiye garantisi olması lazım. ilk bir ayda sorun çıkarsa direk değiştiriliyor. daha sonra 2 sene içerisinde yine çok pahallı bir sorun çıkarsa yine değiştiriliyor. cihaz ses sistemi sanki daha iyi yani z serilerine göre daha fazla ses veriyor. kesinlikle tavsiye ederim. çok şık klas bir cihaz
  • samsung 9 serisi 15 inch var bende.

acaba bunu satıp almaya değer mi bu vaio pro 13.

sonuçta ekran 2 inch küçülecek.

samsung 9 serisinden daha hızlıdır sanırım. ikisi de i5 işlemcili olmasına rağmen.

i7 düşünmüyorum

ne dersiniz? np900x4d 9 serisi laptopım da oldukça iyi aslında.

geçmeye değer mi buna?
  • Tamamen ihtiyacla alakali sürekli yanınızda tasiyorsaniz hafifliği sizi mutlu edecektir. Ama ekran küçülecek şahsen ben hep 13.3 inch kullandığım için bana ideal olucak. 15inch Buyuk geliyor.
    Diger taraftan performans da ciddi bir artış hissedersiniz sadece 4. Nesil işlemci farkı değil asıl sebep Pcie SSD. Piyasadaki en hizLi ssd bu. EliniDeki cihazdan en az 2 kat daha hızlı olacak.
    Dpkunmatik ekranda cabasi.
    Bunlar teknik farklar Vaio nun Samsungdan daha kaliteli malzemeye sahip olduğu olduğu kısmı ayrı. Kullabilan malzeme karbon fiber samsung aliminyum. Karbon hem daha dayanıklı hemde daha hafifdir.
    Sonuç olarak elinizdeki cihazda çok yeni çok para vermişsiniz tekrat masrafa girme konusu en önemli nokta para var huzur varsa değiştirin tabi:)

• Davydenko D kullanıcısına yanıt
    sizin de yazınızı okuduktan sonra sony store'a gittim.oraya da sony vaio pro 13.3 i5 256 ssd modeli gelmiş.bilgisayar gerçekten müthiş hafif.çok da ince.ve ram konusunu sordum arttırılabiliyor mu diye.adam arttırılamayacağı konusunda bir bilgi almadığını söyledi.pazartesi günü servise soracak.eğer ram arttırılabiliyorsa ben de(akrabama) i7 256 ssd modelini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

samsung 9 serisi 15 inch var bende.

samsung 9 serisinden daha hızlıdır sanırım. ikisi de i5 işlemcili olmasına rağmen.

i7 düşünmüyorum

geçmeye değer mi buna?

Çok gereksiz bir geçiş olur. Elindeki cihazdan iki kat hızlı falan da olmaz. Okuma-yazma hızı ile ölçülmüyor her şey. O minvalde bir şeyler yazmış eleman.

Bu kadar tüketim heveslisi olmayın arkadaşlar. Sırf çok hafif ve biraz janjanlı diye alacak birçok kişi. Yapmayın, yazıktır.

Ayrıca inanılmaz bir bilgisayar da değil. Yeni nesil ultrabookların ilk temsilcilerinden, hepsi bu. 2-3 ay sonra piyasa bunun gibilerle dolup taşacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

samsung 9 serisi 15 inch var bende.

i7 düşünmüyorum

geçmeye değer mi buna?

Çok gereksiz bir geçiş olur. Elindeki cihazdan iki kat hızlı falan da olmaz. Okuma-yazma hızı ile ölçülmüyor her şey. O minvalde bir şeyler yazmış eleman.

Bu kadar tüketim heveslisi olmayın arkadaşlar. Sırf çok hafif ve biraz janjanlı diye alacak birçok kişi. Yapmayın, yazıktır.

Ayrıca inanılmaz bir bilgisayar da değil. Yeni nesil ultrabookların ilk temsilcilerinden, hepsi bu. 2-3 ay sonra piyasa bunun gibilerle dolup taşacak.

Sevgili Eleman! Bilgisayar iki Kat hizlI olacak demedik SSD si iki kat hızlı olacak dedik. SSD nin genel bilgisayar performansında ne kadar önemli olduğu ayrı bir konu ama tek basina fikir vermeyeceği de asikar. Lutfen dogru okuyalim ve yorumlayalim.
    6 ayda bir notebook değiştirmek benim içinde imkansız bir şey ama gücüm olsa her zaman en İyisini kullanmak isterim kim istemez.
    Ayrıca ben Su anda piyasadaki en iyi ULTRABOOK olduğunu düşündüğümü söyledim. Yarın ne çıkar bilinmeZ. Ben begendim alicam az para değil bu ULTRABOOklar sonuçta iyice araştırıp inceleyip karar vermek lazim piranha tablet almiyosun.
    Alana hayirli olsun.

• Bugün teknosa da inceledim. Toshiba z930 a çok benziyor. Zaten ağırlığı da benzer. Sony 50 gram daha hafif sanırım. toshiba z930 un tipini beğenmeyenler vardı, onlar bunu da beğenmezler bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

Bugün teknosa da inceledim. Toshiba z930 a çok benziyor. Zaten ağırlığı da benzer. Sony 50 gram daha hafif sanırım. toshiba z930 un tipini beğenmeyenler vardı, onlar bunu da beğenmezler bence.

Yanlis urune baktin herhalde z930 ne alaka. Iphone 5 e bile daha çok benziyo bence

• quote:

Orijinalden alıntı: theduayen

quote:

Bugün teknosa da inceledim. Toshiba z930 a çok benziyor. Zaten ağırlığı da benzer. Sony 50 gram daha hafif sanırım. toshiba z930 un tipini beğenmeyenler vardı, onlar bunu da beğenmezler bence.

Yanlis urune baktin herhalde z930 ne alaka. Iphone 5 e bile daha çok benziyo bence

doğru ürüne baktığımı düşünüyorum:

Teknosa'da gördüğüm Sony Vaio Pro 13 bunun aynısıydı:
    http://www.theinquirer.net/IMG/311/260311/sony-vaio-pro-13-press-event.JPG

Bu Toshiba Z930:
    http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_migrated/pics/ToshibaSatZ830_da02db_01.jpg

Bence ikisi birbirine çok benziyor. Ama bu benim yorumum. Herkesin katılmasını beklemem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theduayen

quote:

doğru ürüne baktığımı düşünüyorum:

Teknosa'da gördüğüm Sony Vaio Pro 13 bunun aynısıydı:
    http://www.theinquirer.net/IMG/311/260311/sony-vaio-pro-13-press-event.JPG

Bu Toshiba Z930:
    http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_migrated/pics/ToshibaSatZ830_da02db_01.jpg

Bence ikisi birbirine çok benziyor. Ama bu benim yorumum. Herkesin katılmasını beklemem.

Benzerlikler var toshibada ilk en hafif ULTRABOOK du hatırladığım kadarıyla ama PRO daha bir çekici sanki

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.